|
|
| נשלח ב-12/2/2015 17:43 |
|
| |
המשכון מלכתחלה שייך ללווה אולם איננו ברשותו אלא ברשות המלוה כל עוד הלווה לא פרע את חובו. אם משכנו שלא בשעת הלוואתו דבר שהלווה צריך לו, הרי זה מצוה להחזיר לללווה את העבוט בעת שהוא צריך לו, ואין זה מפני שהמשכון של הלווה כי אם המשכון של הלווה ואיננו צריך לו אין מצוה להחזירו, אלא מצוה להחזירו מפני שהתורה חסה על כבודו של הלווה וחננה אותו. לווה רשע ולא ישלם, וצדיק חונן ונותן.
פירש התורה תמימה: אם משכנו בשעת הלואתו אינו חייב להחזיר כלל. וטעם הדבר נראה פשוט משום דעיקר הקפידא שאסרה תורה במשכון הוא רק שלא יחבל המלוה את הלוה כמש"כ בפ' משפטים אם חבל תחבול, והיינו שלא יקח בחזקה משום צעריה דהלוה, ולכן אם בשעת הלואה נותן הלוה את המשכון מרצונו הטוב הוא סביר וקביל שלא יחזיר לו המלוה את המשכון עד שיחזיר לו מעותיו, משא"כ במשכנו לאחר ההלואה שאז ממשכן בחזקה ע"י שליח ב"ד כמש"כ לעיל, הרי מצטער על חוסר צרכיו בעת שצריך להם.
ובכל זאת, אם משכנו בשעת הלואתו ועתה הלווה זקוק למשכון ומצטער על חוסר צרכיו, האם הרגש המוסרי לא אומר לחנון את הלווה ולהשיב לו את המשכון?
תוקן על ידי מם80 ב- 12/02/2015 18:37:17
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 17:47 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס אם אתה לא נפגע אילו היית בצה"ל וודאי היית מכיר את הביטוי חדל קשקשת ברשת. |
|
אתה לא שם לב שאני לא מתרגש ממך כלל ? תגיד אתה על תקן מחנך ? ובכן קודם חנך את עצמך, יותר נכון קודם תלמד ותחכים ואחר כך תחנך את עצמך ורק אחר כך אולי דבריך יכנסו ללבבות. בינתיים אני לא מתרגש ממך כי דבריך פשוט לא נכנסים לליבי. אתה אדם שפל שלא מפרגן לי מאז שאני פה. אז אייך בדיוק אתה רוצה שדבריך יכנסו ללבי ? אתה מדבר גבוה גבוה על כבוד הבריות, אבל אתה שוכח כמה אתה רודף אותי מיום שאני כאן על לא כלום. האם פגעתי בך איי פעם ? ואפי' שפגעתי בניק הווירטואלי שלך, כל אחד מכיר אותי ויודע שזה לא בכוונה ולא אישית. אבל אתה רודף אותי אישית. האם פעם ניסיתה לחנך מישהו שקורה לי דת מקסמן ? כובד הבריות אתה מחפש ? שקרן זה לא מילה שמצליח להגדיר אותך.
אבל אני ממש לא מתרגש מיזה מהסיבה הפשוטה, הפורום כשמו כן הוא עצור כאן חושבים ולא עצור כאן נפגעים או לא נפגעים. הדיונים כאן זה על התוכן ולא על כבודו של ניק ווירטואלי. כמו שאני לא נפגע ככה אף אחד לא אמור להיפגע. מה עוד, שאפי' בדיון לא ווירטואלי כמו בלימוד בחברותא פיזית, החברותא שנפגע שחברו, לעולם לא ישכיל באמת. ר' יוחנן אהב את ריש לוקיש דווקא כי לא היה חנפן. דיון אמיתי מחייבות שקיפות ואסור חנפנות. כל מי שבא לכאן לקחת כבוד וחנפנות, שידע שלא כאן המקום ויפתח לעצמו פורום בשם "עצור כאן מקבלים מנה חנפנות וליקוק בתח,,,,,,,,,,,,"
לסיום: התרומה שלך לפורום היא כמעט אפס ולדעתי אתה על גדר טרול שקופץ כל פעם לזרוק מילה כביכול יש בוא הרבה חכמה. כלומר תוכן נדא, אבל מחפש רק כבוד. מצד שני אתה כל כך שקוף בדעותך, שהפרום עצמו לא השפיע עליך, כלומר יש לך אינטרסים זרים למה אתה כאן, אתה לא כאן בכדי לעצור ולחשוב אתה כאן בשביל הליקוקים או בשביל לחנך את הזולת לדעותך. אתה לא חרדי ואתה יושב בפורום חרדי (כן שמעתי את התירוץ שזה היה פעם במקום אחר, אבל היום הוא כאן באתר חרדי) כשונא חרדים מובהק ואתה עוד דורש כובד הבריות ?? מילא באת ללמוד או לעצור ולחשוב, אבל לא, אתה רוצה לאכול חרדים בבית שלהם, ואתה עוד הדואג לכבוד הבריות ?? חמור חמורתיים שכמותך, הוא בא כמסיונער לאתר חרדי, ומטיף מוסר. שמעתם ????
תוקן על ידי maxmen ב- 12/02/2015 18:07:19
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 18:39 |
|
| |
בעל, דיברתי על הרגישות המוסרית, לא על הדין הספציפי של בוגרת. הם הבינו שהרגישות המוסרית - אותה ראו בתורה במבט כללי - מחייבת להמציא כאן דין או סטטוס ספציפי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 20:09 |
|
| |
מקס, בעל אמר לך את דעתו אחרי שהתחננת בפניו שיאמר אותה. הוא נהג ברגישות ראויה לשבח ו-בניגוד לבקשתך- כתב זאת באופן אישי בלבד. אתה בחרת (לא) להיעלב, לפרסם זאת ברבים ולהתחיל להשמיץ אותו בכל דרך אפשרית. תוך הריסת אשכולות תמימים של אנשים שלא הגיעו לכאן כדי לדון בהשמצותיך, ולאמתו של דבר גם לא בתורתך. באשכול ההוא הצהירו כל המגיבים על עמדות זהות לבעל, אם אתה חושב שזו דעת מיעוט טפשי וטרוליסטי אתה מוזמן לברר את דעת יתר הגולשים. כמובן, אתה יכול לראות את עצמך כנביא אמת יחיד הלוחם בדור כולו אבל רק תבין שזה המצב. כך שאין לך צורך 'לנשוך את המקל' ולתקוף את הניק שכתב לך את דעתו, במקום זה תנשוך את המכה ותעבוד לשנות את הסיבות לכך שזוהי דעתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 20:51 |
|
| |
חבר'ה,
אמר רבי ישמעאל ברבי יוסי: אל תאמר קבלו דעתי, שהן רשאין ולא אתה. זה איננו רק כלל בתורה אלא בכל דיון של אנשים חושבים. וכשם שכבוד הציבור חשוב, כן חשוב כבודו של כל פרט, כי כל אדם נברא בצלם א-להים. ואפשר לעשות חילוק. מבחינת דרך ארץ, במקום ציבורי דעת הרבים היא הקובעת מהם הנימוסים על-פיהם יש להתנהג. מבחינת דעות, אפשר שהאמת מצויה יותר אצל היחיד מאשר אצל הרבים, ועל-כן הרבים צריכים לאפשר לכל יחיד לומר את דעתו, גם אם איננו סובר כדעתם. מכל מקום, חשוב יותר להתייחס למהות הדברים מאשר למי שאמרם, וכדאי לא להאריך יותר מדי בדברים כדי לתת מקום גם לאחרים להתבטא, וגם לא לקצר מדי בדברים על מנת לכבד את הציבור בתגובות שהן פירות אמתיים של מחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 20:53 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | מקס, בעל אמר לך את דעתו אחרי שהתחננת בפניו שיאמר אותה. הוא נהג ברגישות ראויה לשבח ו-בניגוד לבקשתך- כתב זאת באופן אישי בלבד. אתה בחרת (לא) להיעלב, לפרסם זאת ברבים ולהתחיל להשמיץ אותו בכל דרך אפשרית. תוך הריסת אשכולות תמימים של אנשים שלא הגיעו לכאן כדי לדון בהשמצותיך, ולאמתו של דבר גם לא בתורתך. באשכול ההוא הצהירו כל המגיבים על עמדות זהות לבעל, אם אתה חושב שזו דעת מיעוט טפשי וטרוליסטי אתה מוזמן לברר את דעת יתר הגולשים. כמובן, אתה יכול לראות את עצמך כנביא אמת יחיד הלוחם בדור כולו אבל רק תבין שזה המצב. כך שאין לך צורך 'לנשוך את המקל' ולתקוף את הניק שכתב לך את דעתו, במקום זה תנשוך את המכה ותעבוד לשנות את הסיבות לכך שזוהי דעתו. |
|
שוב אתה לא מעמיק להבין מה קורה כאן. אתה חושב שלא הבנתי מיד מה הוא רוצה ? כמו שאני הבנתי ככה הבינו את זה כולם וזאת היית כוונתו. אבל אני משכתי אותו לדבר גלויות שלא יסתתר מאחורי מילים קצרות ואחר כך יכחיש אותם. והצלחתי לעשות את זה ואז הגבתי כראוי לחמור כזה. הוא חושב שהוא יפגע ברמז אז הוא פטור לתת על זה חשבון אז אני זרמתי איתו וביקשתי שירחיב ובאמת עשה את זה. זה שעשה את זה באישי לא פוטר אותו מכלום ולכן פרסמתי את זה ברבים להראות לכולם מה הוא מרמז.
לעצם העניין, מה פסול תגובתי באשכול הנ"ל שהוא התחיל לתקוף אותי ??? מה פסול בכל התגובות שלי כאן באשכול הזה ? שהחליט שוב לזרוק משפטים מהצבא (אגב נהגי מוניות לא מתאים לו (הרי גם נהגי מוניות כנראה אומרים את הבדיחה שלו) רק צבא מתאים לו, כאילו עושה עלי רושם הצבא) ??? מילא אם זה היה חד פעמים אבל זה כל הזמן מאז שאני כאן החמור הזה לא מפסיק שוב ושוב.
לגבי מה אני רואה את עצמי: זה רק בראש שלך ולא אצלי, אני אומר את דעתי אם זה מוצא חן בעינייך או לא. זה לא הופך אותי לנביא.
לגבי מיעוט או רוב: הם לא רלוונטיים לשום דיון ולא שאלתי את דעתם על דברי, ביום שאני אשאל מישהו מה לומר ואייך לומר ואייך לחשבו, באותו יום עדיף לי למות. אבל בכל זאת דעת הגולשים אני יודע יותר טוב ממך, אני יכול לתת לך את סיסמת המייל שלי, וייקח לך שנים לעבור על המיילים של הגולשים כאן אלי ואני אליהם, ככה שאני ממש לא מתרגש שכמה ניקים בבעלות איש אחד כאן שמדברים אחד לשני במראה נגדי.
לעצם הדיון שלי איתך: במקום לענות אתה בחרת להיפגע. אמרתי לך שהמוסר הוא לא סובייקטיבי. ועכשיו תורך לענות על כך.
תוקן על ידי maxmen ב- 12/02/2015 21:02:14
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 21:00 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | כדי לתת מקום גם לאחרים להתבטא,
|
|
יש מקום לכולם לכתוב לאורך ק"מ, זה לא אמור להפריע לאף אחד.
אגב: תודה על דבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 21:20 |
|
| |
רמב"ם, הלכות דעות, פרק שני הלכה ד: לעולם ירבה אדם בשתיקה ולא ידבר אלא בדבר חכמה או בדברים שצריך להם לחיי גופו. וכן בדברי תורה ובדברי חכמה, יהיו דברי האדם מעטים ועניניהם מרובים, והוא שצוו חכמים ואמרו לעולם ישנה (יורה, ילמד) אדם לתלמידיו דרך קצרה. יש לכלל הזה טעמים רבים, ואחד מהם שלרוב האנשים אין סבלנות או אין פנאי לקרוא דברים ארוכים, כל שכן ללומדם בעיון ולקוראם מספר פעמים אם נכתבו באריכות רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 21:49 |
|
| |
מקס, אם אתה משתמש בעלבונות וכינויי גנאי , אל תתפלא אם יגיבו נגדך באותה צורה. אני אישית ממש לא נעלבתי, בכל אופן בסקאלת העלבונות שלך חוסר העמקה הוא אחת הפגיעות הקלות ביותר (משתווה בערך ל"היי, מה נשמע?" אצל אנשים אחרים) אבל אין לך שום זכות לתאר אנשים כבהמות בית ממשפחת הסוסיים, או להתבטא נגדם במילים גסות, רק בגלל שלא הסכימו אתך.
אשר לסיסמה למייל, אני מוותר. אסתפק בשמות הניקים שתומכים בך. אסתפק אפילו בשבעה כאלה מהשנה האחרונה. תוכל גם לשלוח לי לאישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 22:01 |
|
| |
כאמור, לי יש בתיבה הפרטית עוד שני שמות שתומכים בבעל (אז זה היה בי), ולא רצו לכתוב זאת בגלוי (כנראה לא רצו להיקרא חמורים). מקס, אתה יכול לכתוב ק"מ בכל מקום. למה אתה בא לפה? כי אתה מבין שכאן קוראים את האשכול, ובתוכו יקראו גם את דבריך. אם כך, אתה אמור להיות גם מסוגל להבין שהקילומטרים שלך פוגעים באחרים שמנסים לנהל דיון, וכל פעם נתקעים במגילות שלך. כמובן שזה לא רק אתה. כל פעם יש אנשים שמתפתים להגיב לך ולהעביר את הדיון ל'דת מקסמן'. אני משתדל לא להגיב לך כשזה לא נושא האשכול (כלומר, פחות או יותר תמיד, אא"כ זה אשכול שאתה פתחת).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 22:28 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | ...הריסת אשכולות תמימים של אנשים שלא הגיעו לכאן כדי לדון בהשמצותיך, ולאמתו של דבר גם לא בתורתך.
|
|
גם אני הק' מצטרף להנ"ל, ודבריו אינם צריכים חיזוק, ובודאי מצוה לעזור, ואזכירו על הציון באעה"ח פעיה"ק ת"ו העמוס בעבודה מצפה לרחמי ה'
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2015 23:30 |
|
| |
כנטפל לעושי מצוה ג"א מצטרף לכל הנכתב כלפי האי טרולא רבא ויקירא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2015 03:47 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | כאמור, לי יש בתיבה הפרטית עוד שני שמות שתומכים בבעל (אז זה היה בי), ולא רצו לכתוב זאת בגלוי (כנראה לא רצו להיקרא חמורים). מקס, אתה יכול לכתוב ק"מ בכל מקום. למה אתה בא לפה? כי אתה מבין שכאן קוראים את האשכול, ובתוכו יקראו גם את דבריך. אם כך, אתה אמור להיות גם מסוגל להבין שהקילומטרים שלך פוגעים באחרים שמנסים לנהל דיון, וכל פעם נתקעים במגילות שלך. כמובן שזה לא רק אתה. כל פעם יש אנשים שמתפתים להגיב לך ולהעביר את הדיון ל'דת מקסמן'. אני משתדל לא להגיב לך כשזה לא נושא האשכול (כלומר, פחות או יותר תמיד, אא"כ זה אשכול שאתה פתחת). |
|
לא הבנתי אותך, מה מפריע ק"מ כתיבה לדיון ?? להזיז את העכבר ??
סתם ככה הרב מיכי היקר. פתחתי פעם אשכול בנושא מסויים, תקפתה אותי קשות גם על התוכן עצמו חוץ מאד הומינם. על האד המונים לא התרגשתי אבל על התוכן מאוד כאב לי, אייך אתה תוקף אותי על דבר ברור ופשוט.
לימים יצא לי לקנות את הספר החדש שלך, ואני לא אומר את דעתי על הספר. אבל שם בספר אתה מכניס בסוגריים את הטיעון שלי, שכאן אתה תוקף אותי בכל חומר על הטיעון.
למה אני מספר את זה ? להראות לך כמה אתה סובל מחוסר פרגון לאחרים. בסך הכל אמרתי דבר נכון (ואתה בעצמך כתבתה את זה אחר כך בספר שלך), אבל שאתה רק רואה שזה אני, אתה מיד תוקף כי אתה פשוט לא מפרגן.
תוקן על ידי maxmen ב- 13/02/2015 04:20:12
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2015 03:56 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | מקס, אם אתה משתמש בעלבונות וכינויי גנאי , אל תתפלא אם יגיבו נגדך באותה צורה. אני אישית ממש לא נעלבתי, בכל אופן בסקאלת העלבונות שלך חוסר העמקה הוא אחת הפגיעות הקלות ביותר (משתווה בערך ל"היי, מה נשמע?" אצל אנשים אחרים) אבל אין לך שום זכות לתאר אנשים כבהמות בית ממשפחת הסוסיים, או להתבטא נגדם במילים גסות, רק בגלל שלא הסכימו אתך.
אשר לסיסמה למייל, אני מוותר. אסתפק בשמות הניקים שתומכים בך. אסתפק אפילו בשבעה כאלה מהשנה האחרונה. תוכל גם לשלוח לי לאישי. |
|
תשמע, אם אתה נקי וטהור מעלבונות, אז אייך שהוא הייתי שומע לך. אבל אתה לא. אתה גם בוטה מאוד, למשל "איזה חז"ל ראיתי השבת"
אגב: אתה זה שהתחלתה את מחול השדים כאן באשכול ולא אני. היית יכול להתייחס לתוכן הטיעון שלי ועד עכשיו עוד לא ענתה על כך. המוסר לא עניין סובייקטיבי. גם התמיכה של בעל האשכול לדבריך, לא מרגשים אותי כי הוא שקרן כמוך, כל אחד יכול לראות מי התחיל את המחול השדים כאן. הראשון זה אתה שהתחלתה כמו תינוק להיפגע במקום להגיב לתוכן. ואחריך היגע בעל החמור שוב לתקוף.
לגבי האישי: אני שקוף ולא מדבר באישי, אפי' שפונים אלי באישי אני מעדיף לענות באשכולות בפורום. יעידו כל מי שמדבר איתי באישי בנושא תוכן האשכולות. ולכן אני אבקש רשות מכמה גולשים שמתכתבים עמי במייל ואני אפרסם את זה כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2015 11:20 |
|
| |
כחלק מהעולם הדמיוני שלך המצאתי גם שאני הרב מיכי. בטח אתה חושב שהחלפתי ניק כדי שאני אוכל לתוקף אותך בלי שתדע מי אני. לעצם העניין, כן, הגלילה מפריעה. האשכול אמור להיות רציף על נושא הדיון, וזה במיוחד מפריג כשכל פעם מישהו אחר מגיב לך ואז האשכול מתמלא בדיונים על דת מקסמן. אתה חושב שכולנו ממציאים שאתה מפריע? למה לנו? אולי כולנו בעצם הרב מיכי? רק מבקשים ממך שתבין שאתה מפריע (מה כל כך קשה? אם אנחנו אומרים שזה מפריע אז זה מפריע), ואז תחליט אם אתה רוצה להמשיך זאת בכוונה או לא. כו"ח בשם כל הר' מיכים באשר הם (בדמיונך)
|
|
|
|
|