אבל בקישור דלהלן תוכל לבחון שוב את הדברים:
www.adut.co.il
וכעת אחרי שבדקת ובחנת - אענה לך:
ב"ה לא אתמול נולדנו, פיתוח קול הוא אחד מתחומי הידע שלנו והבלקנטו נטוע היטב בורידינו עוד משנים קדמוניות כאשר חזן היה צריך לאמן את קולו כמה שנים לפני שעלה לאויר ולא כמה חודשים זריזים במכון קבוצתי לחזנות כלשהו…
כל מי שיודע לבחון קול אפילו בעיניים עצומות - שומע מיד היכן בחלל הפה מערות הגולגולת (או האף) מתחולל הרזוננס ומה רמת נקיותו.
צר לי לקבוע כי לפחות בקטע הנ"ל רנד לא התאמץ במיוחד להפיק מעצמו משהו איכותי וממש אין לי כלום אישית נגד חזן זה או אחר ורק החוש המוסיקלי המפותח בו נתברכתי משמייא הוא שמדבר ממקלדתי!
גם המשקפיים הטובות ביותר לא יועילו לשפר את צורת הופעתו הכללית בקטע זה, שהיתה בו משהו כאילו לצאת ידי חובה ואולי לא חש בטוב אז.
כאן גם המקום להעיר על הנגע המופלא שפשה בפורום פה שכל תפילה וכל הופעה היא כאילו מוצלחת ונהדרת וכל ביצוע הוא לעילא ולעילא משופרא דשופרא וכל החזנים כולם ממש חד בדרא…
במקום שתופיע כאן ביקורת מקצועית אמיתית שתגדיל את התחרות וההשקעה בין החזנים השונים הרי כאן כולם יוצאים תמיד עשר ולמה להתאמץ. לשפר…. וכאילו שפותחי האשכולות מקבלים משהו על כל הגזמה והגזמה…
כדוגמה אתן את ירושלים של זהב עם החזן הר' שלמה גליק שעם היותו חזן בעל קול ונוסח אהוב ונחמד ונעים לשומעיו ולקהל - וזו הגדרתו המדוייקת - הרי שהשירה ממנו והלאה וקטע זה עדיף היה שלא יועלה לפה…
לתועלת עולם החזנות והפורום אני מציע להפסיק לפרגן לחינם! למי שמגיעה מחמאה יקבל אותה - והאחרים שיתכבדו להתאמץ ולהשתלם עוד ונשמח להחמיא להם בפעם הבאה בזכות ולא לחינם!
כולנו רק נרויח מזה.
נ.ב.
כעת יש 20% הנחה בקישור דלעיל…
נשלח מהאנדרואיד שלי