|
|
| נשלח ב-22/2/2015 17:24 |
|
| |
לגבי העובדות שלך:
הקטרוג על המכשור המודרני לבדיקת אלכוהול בדם הגיע לשיאים מצידם של עורכי דין מתוחכמים שרצו לפטור את לקוחותיהם השיכורים. תהיה סמוך ובטוח שאם ישנו בקצה הגלובוס איזה פקפוק ואיזו בעיה בנושא זה, הוא כבר הובא בכל תצהירי העו"ד שאפשר למצאם גם ברשת.
גם אם "אי אפשר לבדוק בודאות את ריכוז האלכוהול בדם", דהיינו כמה בדיוק יש, עדיין הינשוף קביל בבית משפט כשיש חריגה מהריכוז המותר, ולהזכירך האיסור לנהוג אינו לשיכורים מפלבלי עיניים, אלא למי ששתה שתי כוסות.
אגב בתקנון הבדיקה של הינשוף נכתב שהבדיקה צריכה להיערך במקום ללא אדי אלכוהול, ללמדך שגם אלכוהול קר מייצר אדים המספיקים לבלבל את הבדיקה.
בכל מקרה, לא הבאת שום עובדה המלמדת שאי אפשר לזהות על ידי ריח אחוז קטן של אלכוהול בדם, חוש הריח יכול לזהות טריליון סוגי ריחות, ויכול להיות מושפע מתנאי חיים שונים בזמנים שונים, כמו שכלב יכול להריח אדי אלכוהול (קר), סמים, חומר נפץ, כך יש אנשים רגישים מאד, כמו הגששים הבדואים, שיכולים להריח אותך גם אחרי שהלכת, ויש אנשים בעלי חוש ריח מפותח שתפקידם הוא להריח בשמים או יינות בייצור שלהם (למשל לב גלזמן), ותתפלא, הם מבחינים בין שאטו לפיט 1984 מכרם רנואר שבטוסקנה, ובין טאשו פליט 1498 מכרם אונרר שבטוקסנה, למרות שאפילו כלב לא היה מבחין. האסקימוסים מריחים ממרחק של קילומטרים, אחד החוקרים שבילה בקרבת אסקימוסי, סיפר שהוא ראה דמויות בקצה האופק שנראו כמו נמלים, והאסקימוסי אמר שהוא מריח שהן נשים, ואכן כך היה (הנשים האסקימוסיות מורחות את עצמן בשכבות של שומן דגים). חוש הריח מושפיע גם מלחץ נפשי, מחשיפה או מאי חשיפה לריחות במשך החיים, ועוד ועוד.
חוש הריח ניתן לשינוי ולפיתוח בדיוק כמו שרירים, חפש בגוגל את הכתבה 'מסתרי הריח היבטים אבולוציונים ואחרים', יש גם הבדלים גנטיים שיכולים להצטבר באופן ניכר ממרחק של תקופות.
בקצרה, לא הבאת שם עובדות, שאלת שאלות טובות, וקשה לראות איך עונים עליהן תשובות ברורות. אין צורך ללגלג ולהשתעשע, כמו שאמרו לעיל, מחקר יכול לעזור כאן, ואולי גם זה לא. ההתיחסות לניסוי הזה של חז"ל כבדיחה בעלמא, לא מוסיפה כבוד לאינטלגנציה.
לגבי דברי שלא מדובר בניסוי שבודק היפותזה אלא בבדיקה לדבר שהיה מקובל שהוא עובד, כתבת 'זוהי היפותזה'. זו טעות. היפותזה זו השערה שלא אוששה. כאן מדובר במידע שנמסר לו כמאושש. הוא רק בדק ליתר בטחון. ייתכן שהראשונים הושיבו מאתיים שפחות על מאתיים חביות למשך מאתיים יום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2015 17:30 |
|
| |
אני מסביר לך שאלכוהול בנשיפה יכול להעיד במידה מאוד חלקית על אלכוהול בדם. מה הכנסת לפה את הינשוף?! אם אתה רוצה לדעת אז הוא קביל בבימ"ש בישראל למשל, פשוט בגלל שהחוק אוסר כמות אלכוהול בנשיפה, ולא רק בדם. ושוב לענייננו, אסביר שוב: העובדה שטווח היחס בין שני הנתונים כל כך גדולה מאפשרת לקבוע את ריכוז האלכוהול בדם ע"פ ריכוז האלכוהול בנשיפה, אבל בטווח שגיאה גדול מאוד. כשאתה מדבר על הבדל מזערי, זה פשוט לא יכול לעבוד. אם אתה רוצה להמשך להתעקש, שיבושם לך. לגבי היפותיזה, לא אמשיך לתקן אותך בדיון הסמנטי. חבל על הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2015 17:49 |
|
| |
"החוק אוסר אלכוהול בנשיפה"? החוק אוסר לנהוג למי ששתה, השתיה נכנסת למערכת העיכול ולמחזור הדם, וזיהוי האלכוהול בנשיפה קביל בבית משפט כדי לקבוע שבדמו של הנושף יש אלכוהול. נכון שמדובר בכמות זעירה, אבל ההנחה שלך שכמות זעירה בלתי ניתנת לזיהוי ע"י חוש ריח - לא מוכחת. אם אתה רואה בהבדל בין היפותזה שלא אוששה, ובין כזו שאוששה,- סמנטיקה, יש לך בעיה גדולה. אתה לא צריך לתקן אותי, ההגדרה של היפותזה היא השערה שלא אוששה, זה כתוב גם בויקי וגם בפינוקיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2015 18:47 |
|
| |
לבני אדם נורמלים יש בהחלט גבול לחוש הריח. לא מדובר על אנשים מיוחדים. גם אנשים מיוחדים לא יכולים לזהות הבדל בכמות ריח שהוא קטן בכמה סדרי גודל (מעל 3!). בכל אופן, כפי שכבר כתסתי אולי בכל הודעה שלי ללא הצלחה היחס בין הריכוזים בדם ובנשיפה כל כך שונה כדי להרוס בדיקה של דבר קטן כל כך. גם על החוק אתה מדבר בלי לדעת. החוק (או יותר מדויק: התקנות; אבל דומני שהמילה חוק יכולה לכלול גם חקיקה משנית אם אנחנו לא משפטנים) אוסר על אדם כשהוא שיכור (לא 'שתה' - גם אם הוא לא שתה), ועוד אומר החוק שיראו אדם כשיכור אם ריכוז האלכוהול בנשיפה שלו הוא מעל 240 מיקרוגרם לליטר. במילים אחרות, החוק מגדיר שיכור כמי שיש לו שיעור מסוים של אלכוהול בנשיפה (או שיעור אחר בדם). זיהוי האלכוהול בנשיפה כלל לא נדרש לבימ"ש כדי לקבוע שהיה אלכוהול בדמו של הנושף, אלא הוא עצמו מספיק כדי להרשיע את הנהג כי כך קבע החוק. [לא בכדי החוק נצרך לקבוע זאת - המחוקק ידע שהשיעור בנשיפה לא יוכל להיות קביל בבימ"ש כדי לקבוע את השיעור בדם, אבל הוא רצה בכל זאת שתהיה בדיקה פשוטה שתוכל להוכיח 'שכרות' ולכן הגדיר שכרות כשיעור אלכוהול בנשיפה). לגבי היפותיזה, אני כאמור אשאיר אותך בבורותך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2015 20:25 |
|
| |
| ישיבישעאר כתב: |  |
"החוק אוסר אלכוהול בנשיפה"? החוק אוסר לנהוג למי ששתה, השתיה נכנסת למערכת העיכול ולמחזור הדם, וזיהוי האלכוהול בנשיפה קביל בבית משפט כדי לקבוע שבדמו של הנושף יש אלכוהול. נכון שמדובר בכמות זעירה, אבל ההנחה שלך שכמות זעירה בלתי ניתנת לזיהוי ע"י חוש ריח - לא מוכחת. אם אתה רואה בהבדל בין היפותזה שלא אוששה, ובין כזו שאוששה,- סמנטיקה, יש לך בעיה גדולה. אתה לא צריך לתקן אותי, ההגדרה של היפותזה היא השערה שלא אוששה, זה כתוב גם בויקי וגם בפינוקיו. |
|
מכשיר הינשוף בודק את אחוז האלכוהול בנשיפה, לא בדם, וזה הרבה פחות קביל מבדיקת דם... בבדיקה שתיארת זה ממש נ"ט בר נ"ט - אדי האלכוהול עוברים מהאויר לדם (נניח.. לפי ההיפותיזה הזאת אפשר להשתכר מלשבת על חבית יין) ובחזרה מהדם אל האויר שהאדם נושם. (יש תהליך כזה בכלל? אם נזריק למישהו מ"ל אלכוהול נוכל להריח את זה בנשימתו??) זה נשמע קצת הזוי... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2015 20:40 |
|
| |
אדם אלכוהול אכן יכנס מישיבה על חבית וגם מלשים את האף מעליה (אפילו את האצבע). השאלה כמה. כמו כן, אם יש אלכוהול בדם הוא יגיע גם לנשיפה. זה בדיוק מה שהינשוף בודק. כפי שכתבתי הריכוז בדם יהיה הרבה הרבה פחות מהריכוז בדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2015 21:12 |
|
| |
רבן גמליאל לשיטתו קבע שיש מעבר ריח בין הפתח התחתון לעליון, וזאת בעצם עיקר הדיון. האם הוכחה שיטת רבן גמליאל?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 07:59 |
|
| |
ישיביש
יוצאים בזה ידי חובת עד דלא ידע בפורים?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 11:11 |
|
| |
יש3, תודה על הטענות הבהירות. ישיבישאער, אתה באמת מאמין במה שאתה אומר? בכל העדינות המתבקשת והכבוד הראוי, האם אתה באמת חושב שיש הבדל בין טונוס השריר של בתולה, לטונוס השריר של אשה שנבעלה פעם אחת או פעמיים? הבדל גדול כל כך, עד שישפיע על כמות האלכוהול החודר לדם? נו באמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 12:02 |
|
| |
למינגית חשבתי גם על זה, אבל אפשר לטעון שההנחה היא שמי שנבעלה לפני הנישואין עשתה את זה כבר כמה פעמים, ואז כבר יש הבדל בטונוס. אמנם, הטענה הזו יכולה להיות בעייתית ברמת הדיון בגמ' (כי ההנחה הזו אולי סבירה אם היא עשתה את זה מרצון, אבל בטח שהיא לא סבירה אם מדובר באנוסה).
נישט זה לא יפה להשוות את האמוראים לכלבים. 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 13:40 |
|
| |
תלמיד, אלכוהול בדם משפיע הרבה יותר מהר מאשר במערכת העיכול, וגם יותר אפקטיבי ביחס של 1 ל1 (קרא את הכתבה שלינקקתי לעיל), אבל בשביל להגיע למצב של עד דלא ידע צריך לחשוף ריריות לאדי אלכוהול במשך כמה שעות, ואולי גם בסיפור שם עשו זאת כמה שעות. למינגית, נראה לי שכל אלו שכתבו כאן בנושא טונוס, רוחב הפתח, וכו' לא באמת יודעים ואין להם נסיון, היחידי שכתב כאן מנסיון רב שנים הוא ד"ר הלפרין, את יכולה להאמין לו או לא, אני לפחות נותן לו ליהנות מהספק במה שאנחנו לא יודעים והוא אולי כן. החדירה של האלכוהול למערכת הדם באופן זה היא דבר ברור, הדבר היחידי הלא ברור הוא האם יש או היו בני אדם שחוש הריח שלהם מתקרב לכלבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 16:21 |
|
| |
ישיבי בעייתי היא עם ההגעה לדם דרך שם ולא יפה לומר אבל נדמה לי שד"ר הלפרין קצת דוחק עצמו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 19:24 |
|
| |
גם אני לא מבין באמת בזה, ואשמח אם מישהו שמבין ויודע יעזור, או שיימצא איזה מקור מוסמך שיוחלט שאינו דוחק עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 20:08 |
|
| |
איזה רופא אמור להבין בזה?
|
|
|
|