בית פורומים עצור כאן חושבים

לאו אורח ארעא לזלולי בבנות ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/2/2015 22:42 לינק ישיר 

טונוס השרירים אינו שונה במידה מורגשת בין בתולה לבעולה. רק לידה יכולה להרפות משמעותית את השרירים.

דבר שני, כל האיזור כולו, כולל הקרום, מכיל רקמה רירית. ככה שאם האלכוהול נספג ברקמות הריריות, גם אצל בתולה יש רקמה רירית לעילא שאמורה לספוג היטב את האלכוהול, להעביר אותו לדם ולאפשר לחוש בו בריחרוח מהפה.

נושא עדין שקשה מאד להציגו בצורה שאינה נותנת מקום לביקורת. תוקן במידת האפשרות וכפוף לביקורת אפשרית בידי מ'

תוקן על ידי עצכח ב- 26/02/2015 17:20:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2015 23:44 לינק ישיר 

[למינגית,

אכן גם אני תהיתי לגבי הרקמות הריריות וכו' - והרי בודאי שיש כאלה עוד לפני שמגיעים אל קרום הבתולין...
לכן נראה לי ברור לגמרי שהניסוי הנ"ל לא הסתמך על ספיגת האלכוהול ברקמות הריריות (כפי שהוסבר לעיל) אלא על הנחה שאישה שקיימה יחסי מין היא "פתוחה" במובן זה שיש כעת מעבר ישיר (פחות או יותר) בין איבר מינה ובין פיה (או אפה?). לי זה נראה קצת כמו סוג של פנטזיה מינית משונה במקצת, אבל גם אם לא זו בודאי הנחה פיזיולוגית שגויה.

ת"ט,

... ומכאן שאסור למי שאינן בתולות לחגוג את פורים...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 00:42 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
איזה רופא אמור להבין בזה?

בכל אופן קיבלת המון דוגמאות מי לא אמור להבין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 00:48 לינק ישיר 

ומי באמת כן? כי אני חושב ללכת לבדוק את זה (ולהסיר בכך את לזות השפתיים המרחפת מעל הפורום שלנו ולוחשת שהוא עוסק במחקרי כורסה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 08:09 לינק ישיר 

אנחנו צריכים בעל מקצוע שמבין ויוכל לקבוע מי הוא המבין בענין הזה..
אגב, מה רע ברופא? (שהנסיון שלו מעבר לקופ"ח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 10:39 לינק ישיר 

ישיבישעאר כתב:

איני יודע על מה יצא קצפך, אני גם לא טענתי שהסיפור הזה בהכרח מבוסס מדעית, אלא העליתי 3 עובדות לדיון, כפי שהצעתי לך "לעיין בעובדות", בניגוד לגישתך שמדובר בפינוקיו, ואסביר שוב, כי נראה שאת השלישית לא הבנת כלל.

1) אלכוהול יכול לחדור למערכת הדם בדרך של אדים בלבד, האמנם? שאלה טובה, ציינת לויקיפדיה ערך שכרות, שזה בהחלט שליפה של ידע, אלא שלא זכיתי להבין מה שם שייך לענינינו, ואולי עצם העובדה שגלגמש ודוד שי לא  ציינו את המעשה בגמרא מוכיחה משהו, אשמח אם תסביר.

כאשר אתה קורא משפט כמו שכתבת אתה שואל את עצמך, מה,הוא לא יודע שאלכוהול יכול להיספג במערכת הדם כאשר הוא נמצא בקיבה במצב נוזלי? ולשם כך הובא הקישור לוויקי... (יתכן והייתה לך בעיה של ניסוח).

אך מכיון שגוגל בידך, יכלת לגגל עוד מעט, והיית מוצא תיאורים של אלכוהול החודר לגוף בדרך של אדים, מכיון שעם העובדה השניה, שאלכוהול הוא חומר נדיף, לא התווכחת, היה לך ראשית להסתכל בויקיפדיה עצמה בערך 'שאיפת ממסים נדיפים' ולראות כיצד חמרים נדיפים משמשים כסם על ידי שאיפתם והחדרה למערכת הדם.  ישנו גם מכשיר שהומצא במיוחד כדי להסניף אלכוהול בלי לגעת, רק דרך האדים: http://www.grape-man.com/articles.asp?NavigationID=586&ContentID=8147

לא התווכחתי ולא הזכרתי  זאת בגלל שזה נכון.

האם זה מחייב שאלכוהול חודר דרך הנרתיק למערכת הדם? לא (כמובן שיש הבדלים בין התישבות על חבית ובין שימוש במכשיר המאדה את האלכוהול), את זה אפשר לבדוק, ולא טענתי כמו שאתה מנסה להציג כאילו אסור לבדוק או להטיל ספק. אין צורך שתפתח במערכת הטפה, ישנו כבר את עודד שהוא מטיף הפורום, בא נניח לשאר המשתתפים לנהל דיון, מה שמורכב מקריאת דברי זולתך והתיחסות אליהם.

לא טענתי שאסור לבדוק זה מה שכתבתי "אבל יש להטיל ספק בכך שהם (חז"ל) רצו שלא נבחן את מה שהם השאירו לנו ושלא נתקן אחריהם"

אדרבא תשכנע את הדר' לבדוק, תלמידטועה הציע לממן.

2) אלכוהול מתנדף דרך הנשימה, אני  מקוה שאתה מסכים לעובדה ידועה זו. נכון

3) ישנו מושג שנקרא הצלבת מידע (אין לזה ערך בויקיפדיה, מצטער בשבילך), משמעותו היא שמידע המגיע משני מקורות, כאשר אין הסבר סביר לידע, מעיד על נכונותו. במקרה שלנו ישנה הצלבה בין העובדה המדעית הידועה לנו, שאלכוהול הוא חומר נדיף ועל פי ריח הפה קובעים שנהג הוא שיכור, ובין הטענה הזו שנשמעת  מפי רבי, לפי מה שמסופר לקחו אשה בתולה ובעולה וניסו את הדבר ואכן היה הבדל בריח הפה, ייתכן שזה סתם צירוף מקרים של התאמה בין המנגנון הידוע לנו ובין הניסוי של רבי, אולי באותה מדה הוא יכל לשים תחתיה דבר בעל ריח מאד רע, או חומץ, או סיד, וכמו כן לבדוק לא על פי ריח פיה אלא על פי הזעת יתר, או על פי השפעות אחרות, ובמקרה הוא הציע מנגנון שיש הסבר לפעולתו. אבל הצלבת המידע מצדדת באפשרות שאין זה צירוף מקרים.

אתה לא חושב שסביר יותר להניח שבניסוי המדובר האלכוהול נספג דווקא דרך מערכת הנשימה ושהאשה הבע' הייתה מבוגרת יותר ולכן נפח הריאות שלה היה גדול יותר משתי הנשים הבת'? ולכן היה לה יותר ריח?

וגם, קרוב לוודאי ששפחה בע' הייתה קרובה יותר למשקה אלכוהולי יותר מבת-ישראל.                 

מדוע אחרי שרבי עשה את הניסוי עם שתי שפחות הוא לא עשה את הניסוי עם שתי ישראליות? "כיול" צריך להיעשות בתוך קבוצה עם מכנה משותף.

האם אני טוען שחייב להיות שרבי צודק? לא, רק הצבעתי על העובדה שיש הצלבת מידע. כמובן שזה לא קשור לפינוקיו, שלגיה, ושאר דבריך.   נכון שפינוקיו חמוד?

כמובן שיש צורך בכיול הגיוני, כמו שעשה רבי, שהושיב שתי נשים ובדק האם בדיקה זו באמת עובדת, ובהחלט יש לשים לב למשקל ולעוד נתונים, והם ידעו לא פחות מאיתנו ומן הסתם הרבה יותר איך  משפיע היין ועל מי ובאיזה קצב (אתה בודק בויקיפדיה, הם ידעו זאת מן המציאות, הכירו את היין שלהם, ואת הרגלי השכרות של כולם). הסיפור בגמרא לא בא לתאר בפרטי פרטים איך עשה רבי את הדברים, איך הושיב אותם על החבית? האם אטם את פי החבית ביריעה כדי שאדי היין לא יתפזרו? באיזה יין השתמש? איזה גודל חבית צריך? (מי אמר לך שמספיק בקבוק בירה?) כמה זמן המתינו? מי הריח מפיה, האם כל אחד, או שהביאו את בני שעיר החורי?

אני בסך הכל הצעתי הסבר הגיוני וקביל, ולכן אין קושיא על האמור בגמרא, לא שמפריע לי שפעם חשבו דברים לא נכונים, אבל מדובר על משהו שעשו, לא שחשבו. הבנאדם אומר לך שעשה בדיקה והריח באחת ובשניה לא, כמובן שגם בזה יכולים לטעות, אבל באותה מדה אין סיבה להניח בלי שום בסיס שטעו, וניתן בהחלט להסביר את דבריהם. 

נכון שאין סיבה לחשוב שלא עשו בדיקה. אבל יותר סביר לחשוב שעשו זאת למען שלום בית כפי שכתבה לימינגית. 

מי שנורא נורא חשוב לו להפריך את דברי רבי בנושא, אם זה עודד, יתכן, ג'מיני, או מטיף אחר, הוא זה שיממן את המחקר, אבל כדאי שקודם יבדוק קצת בגוגל, כדי שלא יבזבז את הכסף סתם כשיתברר לו שזה אכן עובד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 10:40 לינק ישיר 

http://onegshabbat.blogspot.com.au/2013/09/blog-post_17.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 10:45 לינק ישיר 

אריאל
אם אתה רוצה לבדוק, אתה צריך לעשות את זה ברצינות, ולנתח שלב שלב (לא לקשקש שטוויות כמו שעשו פה, ולא לשער השערות כמו הלפרין). אתה צריך הרבה בעלי מקצוע:
א. אתה צריך לדעת מה גודל החבית (כדי לדעת כמה יין היה בה), ומה סוג היין (כדי לדעת כמה אחוז אלכוהול). בשביל זה תצטרך מומחה לריאליה תלמודית.
ב. גניקולוג שיגיד לך מה בדיוק ההבדל בפתח אחרי בעילה אחת (וכבר אמרו לך כאן שהוא בערך כלום; אם תרצה להניח יותר מבעילה אחת אז כמובן שיהיה הבדל). כמובן שהדברים האלה משתנים בין נשים ותצטרך לקחת את זה בחשבון (כלומר השאלה היא אחרי ההבדלים בתוך הקבוצות יישאר לך הבדל מובהק בין הקבוצות שיתן לך אפשרות להבדיל בביטחון בין השתיים)
ג. אתה צריך לדעת את כמות האלכוהול שמתנדף בטמפרטורת החדר, וצורת ההתפשטות שלו כדי לדעת כמה מגיע לכל חלק בגוף (במיוחד כמה מגיע לפתח הנרתיק, אבל צריך גם לדעת כמה מגיע לאף למשל). בשביל זה תצטרך פיזיקאי/כימאי עם התמחות רצינית בתרמודינמיקה (אני מהמר שהמומחה יגיד שאין לו אפשרות אמיתית לחשב את זה, והוא יצטרך לבנות סימולציה ממוחשבת; יכול להיות שיותר פשוט יהיה לייצר יין כמו של התקופה ההיא, לשים בחבית ולמדוד את הכמות שמתנדפת תוך זמן מסוים [שאתה מאמין שהוא הזמן של הניסוי המקורי], ואז יצטרכו רק לחשב כמה מגיע לכל חלק].
ד. עכשיו אתה צריך לבדוק כמה אלכוהול ייספג בדם מכל אחד מהמקומות בהינתן כמות האלכוהול שהגיעה. צריך בשביל זה מישהו שמומחה שמטבוליזם. מסתבר שזה יהיה איזה ביולוג מתעשיית התרופות. מסתבר גם שהוא עצמו לא ידע בדיוק (בתעשיית התרופות בודקים כל דבר ולא מסתמכים על חישובים), והוא יוכל להגיד לך בערך או לעשות ניסוי. ההבדל במטבוליזם בין אנשים שונים הוא די גדול, כך שכנראה ההבדל הזה לא ישאיר שום מקום להצלחת הבדיקה.
ה. עכשיו צריך לבדוק מה היחס בין אלכוהול בדם לאלכוהול בנשיפה. זה אותו מומחה, אבל כבר הבאתי לעיל את הנתונים. לפי הנתונים שהבאתי ההבדל בין אנשים שונים גדול כל כך שכנראה הבדיקה לא ממש מועילה.
ו. עכשיו אתה יכול לדעת מה ההבדל בריכוז האלכוהול בנשיפה, ואתה צריך רק ללכת למומחה שיוכל להגיד אם יש אפשרות שחוש הריח ימצא הבדל ביניהם (אגב, לפי הגמ' ההבדל הוא לא קטן, אלא שאחת ריחה נודף והשנייה לא). אני לא בטוח אבל נראה שזה יהיה מישהו ממדעי המוח. כדאי גם לשאול עוד מומחה (לריאליה עתיקה) האם יש עדויות על כך שחוש הריח היה מפותח באופן ניכר לפני 2000 שנה יותר מהיום (מדובר בגמ' על אנשים רגילים ולא על מומחים מיוחדים לריח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 11:35 לינק ישיר 

יש
להפשטה אני מוכן להושיב על חבית ענקית של אלכוהול טהור אישה בת 60 שילדה 40 ילדים. הכרזתי שאני מוכן להשקיע 15000 ש"ח בזה אם אכן הריח יצא מפיה (בצורה שמכשיר יבחין ותהיה סבירות כלשהי שאדם בעולם יכול להבחין בה). כל אחד מבין שזה לא ילך.  
ומה שיותר חשוב- מדוע למדו בגמ' מיבש גלעד ולא ממלחמת מדין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 11:51 לינק ישיר 

ביבש גלעד ישבו יהודים והבתולות היו יהודיות, כשרות לנישואין, לאחר הבדיקה כמובן.
בנות מדין היו אסורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 12:16 לינק ישיר 

ת"ט
גם אני מהמר שזה לא ילך. אני גם הסברתי למה התיאוריה של ישיביש לניסוי לא טובה.
בכל אופן, עולה כאן שאלה עקרונית. כתבים עתיקים מלאים בעובדות שלא תאומות את הידוע לנו. כך גם בימינו לפעמים אנחנו שומעים עדויות על כך שנצפו דברים שאין להם הסבר. הטיפול בתצפיות שאין להן הסבר הוא מה שמניע את המדע. זה כמובן נכון כשברור לנו שהתצפיות נכונות - למשל ראינו אותן במעבדה. השאלה היא כיצד להתייחס למה שמתואר בכתבים עתיקים. אנחנו יודעים שיש מלא שטויות, והשאלה היא איך להתייחס לכל עובדה שלא בדקנו את נכונותה אבל היא סותרת את התיאוריה הידועה לנו.
אפשר לגשת בביטול לכל דבר, אבל כך אנחנו מפסידים דברים נכונים שנאמרו (ראו למשל בערך 'אפקט מופמבה' בויקי

). אפשרות אחרת היא לבדוק כל דבר, אבל זה כמובן ייקח לנו יותר מדי זמן. השאלה היא מהי הדרך הכי טובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 13:13 לינק ישיר 

יש
אני התכוונתי לדייק מכך שלא יישמו זאת על נשות מדין שזה אינו אלא ביהודיות (ושפחה של יהודי כיהודיה דמיא דמחוייבת במצוות וכדכתבו הכותבים שבגר משתנה גופו) ואם כן הניסוי צריך להיערך על יהודיות.
אבל לנו לנו לדבר הרבה - יש מי שלוקח את זה ברצינות?
לתופעה אין שום משמעות דתית. כדכתבת זו תופעה כללית וזה שחכמינו התנהגו ככל העולם אינו דבר תימה (רק בימינו חכמים מתעלמים מהשכל הישר הנורמלי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 13:21 לינק ישיר 

מי שיש לו כסף וזמן יכול לבדוק כל דבר, ובינתיים, אולי כדאי לא לפסול דברים בגיחוך והתנשאות, בהתאמה להערכה המוקדמת על האינטלגנציה של הכותבים, בלי קשר לכתבים עתיקים או חדשנים.
למשל: האם ר"ג לא חשב על העובדה שריח היין עולה מהחבית לפה ולאף? לא צריך להיות גאון גדול בשביל זה, יש להניח שכיסו ביריעה או בבגדיה את החבית.
ולכן גם תמיהני על אמשלום שחושבת שהרעיון של ר"ג היה שיש מעבר סודי בין הפה לרחם, את שתלמידה חכמה, בודאי פתחת לא פעם מסכת חולין, שם לא תמצאי סברות כאלו שיש צינור כזה, ולפי זה היה אפשר לבדוק ביותר קלות: לטפטף יין לפיה ולראות אם יוצא אל החבית..
כמובן שייתכן שהיתה הטיית אישור, כמו בעוד הרבה נושאים (כידוע היה ויכוח עז בין המלומדים במאה היח' האם לאשה יש בתולים או שזה סתם מיתוס... מה שמוסבר כיום בניתוחים של מוצאות להורג שיש להניח שלא היו בתולות, או בניתוחים של יונקים אחרים שאינם אדם), אבל אין להניח זאת אפריורית. פשוט צריכים לברר אצל מישהו שמבין בזה באמת, ולא סתם אומר סברות (שזה יפה מאד בסוגיא, אבל לא תמיד במציאות..).
ולמינגית, כמו שאת אומרת, "עם כל הכבוד והעדינות", יש הרבה דברים שהגניקולוג או סתם גבר נשוי יודע על גוף האשה יותר מאשר האשה בעצמה.
 אני לכשעצמי כן מבין מסברא בעלמא שפתח צר מאד מתחת למינימום מסויים מוריד ברמה דרסטית את חדירת האדים, מבלי הנושא של השרירים. אבל לא אמרתי זאת בתור דבר מבוסס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 13:44 לינק ישיר 

שאלתי עכשיו ידיד שלי, כימאי דתי, ולהלן תגובתו: (במבטא רוסי) "אני מאד סקפטי, זה נשמע לי סיפור יפה לספר לילדים לפני השינה אבל להניח שהאלכוהול יעבור מהרחם לדם ומשם לריאות, ועוד יהיה הבדל בכזה פתח קטן, ועוד אנשים יריחו אותו... אפילו אם תזריק אלכוהול לדם לא נראה לי שיהיה אפשר להריח אותו בנשימה."
אמנם קחו בעירבון מוגבל את תשובתו כיון שהיא מתייחסת גם להרבה תחומים שאינם בתחום הידע שלו.
ולהלן הסבר על פעילות הינשוף המשטרתי:
צריך להבין מה מודד מכשיר הנשיפה. הדם המכיל אלכוהול הזורם בגופו של הנהג, עובר כמובן גם בריאות. מחזור הדם שלנו מבוסס על כך שדם ורידי מגיע לריאות, מצטייד בחמצן, וממשיך כדם עורקי להזין את תאי הגוף. בזמן התהליך הזה של חמצון הדם בריאות, "מאבד" הדם חמרים שהם נדיפים. אלו שהם נדיפים יותר אובדים שם מהר יותר ואלו שהם נדיפים פחות אובדים בקצב אחר, כל חומר והקצב שלו. בין יתר החומרים הנדיפים גם האלכוהול שבדם פולט חלקיקים מתוכו ומוצא דרכו החוצה דרך חלל הפה. השאלה כמה אלכוהול נפלט היא אישית ביותר. אם ניקח שני בני אדם שווים בגדלם, שיש להם בדיוק את אותו ריכוז אלכוהול בדם, ונמדוד כמה ממנו נפלט בנשיפה, נקבל תוצאות שונות. על אחת כמה וכמה שבני אדם שונים זה מזה מאד.

זאת ועוד, החומרים המתנדפים מהדם בנשיפה אינם מתנדפים בצורה מבוקרת ואחידה ויש כאלה מתוכם שמתנדפים בכמות גדולה יותר בסוף הנשיפה מאשר בתחילתה, ועוד שינויים והיעדר זהות בהתנהגות. מכאן שהשוואת התוצאה המושגת כבסיס לקביעת אחוז האלכוהול בדם באופן מדויק איננה מתקבלת על הדעת. באחד האתרים המלומדים מארצות הברית למדתי ששיעור הטעות הסטטיסטית המצטברת הוא 68%!!!.

בניסויים שנערכו בנושא הזה הגיעו המדענים למתאמים סטטיסטיים שונים שהמשותף לכולם הוא שאפשר לקבוע פחות או יותר קבוצת רוב שהמדידה תהיה קרובה מאד לתוצאת בדיקת הדם, אבל מיעו של עשרות אחוזים אחרים הוא בבחינת טעות הכרחית. התוצאה היא שבמדינות שונות נקבע יחס שונה, או מכפיל מתמטי שונה ליצירת מתאם כל שהו בין תוצאות בדיקת האוויר הנשוף לבין בדיקת הדם. כל הקביעות הללו נטלות בחשבון לא פחות מ-20 אחוזים של הנבדקים שיחשבו שיכורים סטטיסטים ולא היו שיכורים!!! (שני מורשעי שווא מעשר, וזה בלתי נסלח). מה עושה המכשיר? המכשיר קולט את האוויר הנשוף ובעזרת שני חיישנים ושתי שיטות אנליטיות שונות מנתח כמה אלכוהול יש באוויר שהוכנס לתוכו על ידי הנושף.
מקור: קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2015 14:03 לינק ישיר 

ישיבישעאר כתב:

יש הרבה דברים שהגניקולוג או סתם גבר נשוי יודע על גוף האשה יותר מאשר האשה בעצמה.
 אני לכשעצמי כן מבין מסברא בעלמא שפתח צר מאד מתחת למינימום מסויים מוריד ברמה דרסטית את חדירת האדים, מבלי הנושא של השרירים. אבל לא אמרתי זאת בתור דבר מבוסס.

1. אבל הפתח, אצל בתולה, מכוסה בקרום רירי! קרום רירי עבה ומורגש! ואמרת שריריות סופגות היטב אדי אלכוהול! אז למה, לדעתך, קרום הבתולים של הבתולה אינו סופג את האלכוהול, אלא רק פנים הנרתיק של הבעולה? 

2. לא, אינך יודע על גוף האשה יותר מהאשה בעצמה. נא לא להיות שוביניסט, אפילו שאתה חכם וידען. הבה ואגלה לך שהנרתיק, גם אחרי כמה לידות, הוא עדיין מקום צר מאד וסגור. כדי להכניס לתוכו אדים, או כל דבר אחר, יש לדחוק ולפתוח אותו. זה ממש-ממש לא פתח פתוח כמו פה או אף. קאפיש?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לאו אורח ארעא לזלולי בבנות ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.