|
|
| נשלח ב-27/2/2015 07:52 |
|
| |
אליקים א. א. נכון מאוד (והויכוח מאוד עקרוני כל כל ההשקפה וההתנהלות בעקבותיה נובעות מכך שחכם תורני אינו טועה) ב. ב. חפשתי בתורה ולא מצאתי את הפסיכולוגיה שלה ג. ג. ש הבדל בין נבואה לשאינו נבואה ישיביש לצערי זה ההסבר המוצלח ביותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 10:43 |
|
| |
חזק ותלמיד
א. הדת היא דיבור בשם אלוקים - אלוקים שולט בהכל - לכן עדיין צריך ליישב. ב. הפסיכולוגיה והערכים קשורים זה בזה. ג. ומהי נבואה, לפי דעתך? האם אתה מאמין שיש איזה כח חיצוני לעולם ששולח את דבריו אל תוך העולם באופן שאינו מתיישב עם אף אחד מחוקי הטבע? בעיניי יותר הגיוני לומר שנבואה היא דבר טבעי - המבוסס על ידיעה אינטואיטיבית של הנביאים בטבעי העולם, שבימינו צריך לדעת לפורטם ולפותחם ולהסבירם בצורה מדעית המקובלת היום. לגבי חז"ל - קשה לי להאמין שדווקא הנביאים ידעו הרבה וחז"ל לא ידעו כלום חוץ מהשערות, וחוץ מזה שאם הם קידשו את ההשערות האלה כנראה שזה לא סתם השערות. האם גם על כל התושב"ע ביחס לתושב"כ תגיד שהכל השערות?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2015 16:48 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [למינגית,
אכן גם אני תהיתי לגבי הרקמות הריריות וכו' - והרי בודאי שיש כאלה עוד לפני שמגיעים אל קרום הבתולין... לכן נראה לי ברור לגמרי שהניסוי הנ"ל לא הסתמך על ספיגת האלכוהול ברקמות הריריות (כפי שהוסבר לעיל) אלא על הנחה שאישה שקיימה יחסי מין היא "פתוחה" במובן זה שיש כעת מעבר ישיר (פחות או יותר) בין איבר מינה ובין פיה (או אפה?). לי זה נראה קצת כמו סוג של פנטזיה מינית משונה במקצת, אבל גם אם לא זו בודאי הנחה פיזיולוגית שגויה.
|
|
חיזוק לרעיון אולי אפשר לקבל מהירו' כתובות פ"א: בוגרת כחבית פתוחה היא. דימוי של הבעולה לחבית פתוחה מצוי גם בבבלי כתובות טז: שמעבירים לפניה חבית פתוחה. אמנם, נכונים דברי ישיבישעאר שלחז"ל דווקא היה ידע לא רע באנטומיה, ולכן נראה לי שהניסווי מבוסס על עיקרון של השפעת הדומה על הדומה, עיקרון מקובל בעת העתיקה (ולצערי גם בימינו אצל חלק מהאנשים), ולפיו האישה המדומה לחבית יין פתוחה מושפעת מחבית היין הפתוחה (הדימוי לחבית הובא לעיל, והדימוי ליין הוא במשנה נידה ט,יא). לעיל (בעמ' 6 באשכול) כתבתי שהגמ' מדברת על 'ריחה' נודף, ולא על ריח יין שנודף ממנה. כעת נראה לי שריחה הוא בפרט ריחה הדם שלה, שכאמור דומה ליין. ריח היין בחבית הפתוחה מפעיל את ריח ה'יין' ב'חבית הפתוחה'.
תוספת - שו"ר שהרוגוצ'ובר מפרש שפיה הוא פיה התחתון, וא"כ נראה שגם הוא הבין שהריח הוא ריח דם - http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=1966&st&pgnum=166
תוקן על ידי יש3 ב- 04/03/2015 16:52:37
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2015 07:31 |
|
| |
אליקים לא הבנתי מדוע פסיכולוגיה קשורה לערכים. חושבני שגם הפרשנות הקיצונית על הנבואה במו"נ, יקשה עליה לטעון שנבואת משה היא טבעית (ולו רק שאם כן מדוע לא יתכנו תיקונים לאחר 3000 שנה, ודוחק שדעה זו הינה מס שפתיים)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2015 09:45 |
|
| |
אגב כבוד אשה, בענין אחר - אם יורשה:
תענית דף כג/ב "עלת דביתהו ברישא והדר עייל איהו והדר עיילי רבנן... אמרו ליה... לימא לן מר הני מילי דתמיהא לן... מאי טעמא עיילא היא ברישא והדר עייל מר אבתרה והדר עיילינן אנן אמר להו משום דלא בדקיתו לי" והרי אם משום כך, יכול היה אבא חלקיה לפטור את הבעיא בניחותא, ולעלות הוא או רבנן ראשונים ואשתו אחרונה... אלא ש"מ לאו אורח ארעא למיעבד הכי לבעלת הבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2015 11:01 |
|
| |
תלמיד
"לא הבנתי מדוע פסיכולוגיה קשורה לערכים." הפסיכולוגיה מלמדת מה קורה בנפש האדם. הערכים קובעים אילו מהדברים הקורים בנפש האדם חשובים יותר או פחות מדברים אחרים הקורים בנפש האדם או בגופו. אם הקורה בנפש האדם - ובעולם המטפיזי בכלל - שונה בעיני הפסיכולוגיים המודרניים מול מה שקורה שם בעיני חז"ל - הרי שגם כל מערך הערכים עשוי להשתנות, מה שאכן נראה בפועל.
"חושבני שגם הפרשנות הקיצונית על הנבואה במו"נ, יקשה עליה לטעון שנבואת משה היא טבעית (ולו רק שאם כן מדוע לא יתכנו תיקונים לאחר 3000 שנה, ודוחק שדעה זו הינה מס שפתיים) "
א. למה לא טבעי? ב. איך על טבעי?
שאלה: האם באמצעות סרגל אחד אפשר להשמיד רחוב? אם לא, האם באמצעות אלף סרגלים אפשר להשמיד אלף רחובות? ועינינו הרואות שבעזרת חתיכת מתכת לא גדולה מדי, השמידו עיר ואם ביפן. פעמיים. האם זה נקרא טבעי או על טבעי?
עכשיו שאלה נוספת: האם באמצעות מלוא חופניים פיח כבשן, אפשר להעלות שחין על כל מצרים? האם זה טבעי או על טבעי?
אני מקווה שהתשובה מובנת
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2015 12:15 |
|
| |
אליקים ערכים הם מה נכון לעשות, לכל אדם ובכל מערך נפש שהוא. אן בינם למבנה הנפש ולא כלום. על הירושימה הצליחו לחזור כעבור כמה ימים, והאיראנים מאיימים לחזור שוב וזה איום אמיתי. לא תצליח לחזור על השחין ולך תאיים בזה על האיראנים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2015 12:22 |
|
| |
אז אתה טוען שמשה רבינו החזיק בטכנולוגיה משוכללת?
עיין בעניין זה בספר מרכבות האלים של אריך פון דניקן pastinghttp://www.bov.info/heb/mys/daniken.htm
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2015 16:11 |
|
| |
איני מבין אותך בכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2015 16:40 |
|
| |
כתבתי לאליקים. נ.ב. זה לא הלינק שהתכוונתי להביא. משום מה השרת עושה לי בעיות היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2015 17:54 |
|
| |
תלמיד
"ערכים" - כשמם - הערכה של כוח נפש אחד מול כוח נפש אחר או מול כוח גוף אחר. ברגע שעושים הערכה, אפשר לעשות גם העדפה. ברגע שעושים העדפה, נוצר כוח נפש נוסף שהוא "דבקות בערכים" אני לא יודע לחזור על השחין, אבל משה עשה סדרה של כמה דברים כאלו. אתה יכול לא להאמין, אבל אינך יכול להכחיש אפשרות כזו, וראה עוד בדבריי לאריאל
אריאל
המילה 'טכנולוגיה' בהקשר זה עלולה לבלבל ואפילו להטעות, מכיוון שהיא מכוונת לסוג מאוד מסויים של התפתחות ע"י סוג מסויים של מדע שהופיע בדורות האחרונים. ודאי שלמשה רבינו לא היו אותם טכנולוגיות כמו יש שלנו היום. אבל ייתכן בהחלט שהוא ידע לנצל כוחות טבע מסויימים שהופיעו במצבים מסויימים - שלפחות לפי דעתו היה למצב המסויים שאותו הוא ניצל - קשר למצב של "מאהבת ה' אתכם ומשמרו את השבועה אשר נשבע לאבותיכם הוציא ה' אתכם ביד חזקה". אתה יכול להכחיש, אבל לפי דעתו זה מה שהיה (אפשר להכחיש גם את מציאותו של משה, אבל לפי דעתי הוא היה.
אני מאמין במישהו שהאמין שה' גואל את עם ישראל, האמת, שגם אז, לפחות עד מכת חושך, היו יהודים שלא האמינו)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2015 22:17 |
|
| |
ואני לא רומז חלילה לשום דבר. שלא ישתמע אחרת
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2015 07:01 |
|
| |
קליקים לצערי אני ממשיך לא להבין
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2015 09:42 |
|
| |
בודאי שאתה ממשיך לא להבין, שהרי ראשך מלא בכינויי שמות לחבריך, מה שמשאיר את שכלך במצב בלתי ישר
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2015 10:37 |
|
| |
אליקי סתם גחמה רגעית של הצטדקות במקום א-ל ללא שום כוונה מעבר. ועתה תוכל להסביר?
|
|
|
|
|