| נשלח ב-27/2/2015 10:05 |
|
| |
ציטוטים אקדמיים מופלאים- שלא- לומר- מופרכים
כיוון שראיתי שרוח פורים-תוירע כבר נחה על הפורום, החלטתי לאזור כגבר חלציי (ביטוי שלמדתי מאריאל73 :) ולבוא חשבון (כך!) עם עולם האקדמי-ה שרוממות המדע בגרונה ולעגי שפה בידה, וכפי שעיני הקורא תחזינה מישרים. הנה זה כמה שנים מיום שעמדתי על דעת פסאודו-חכמת האקדמי-ה גיליתי משפטים וניסוחים מעורפלים ומעוקמים עד בלי די, שמופיעים כחלק ממחקרים וספרים מכובדים ואין פוצה פה ומצפצף. אז תרשו לי לנצל את הפורום הנכבד הזה, המכיל לא מעט חכמים בעיניהם מאוני' בר-מינן והאוני' העוורית וגרורותיהן, ולפרסם חומרים-חומרים הכמוסים באוצרותיי, וכל המוסיף - מוסיפים לו! ואלו הכללים לציטוט הראוי לבוא באשכול הכופֵר הזה - א) העתקת המשפטים במדויק. ב) מראה מקום אקדמי. ג) קישור ו\או צילום המשפטים מהמקור. ד) איזשהו קשר לעולם היהודי (מומלץ). ה) שימוש בפונט אקדמי ולא זה של ברירת המחדל (מומלץ).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 10:07 |
|
| |
פרופ' רי"צ ורבלובסקי ("שיטת הבחינות של הרב מרדכי ברויאר", בעריכת י' עופר, אלון-שבות תשס"ה = מולד יח, תש"ך) ...הרי ברויאר הנאו-קאנטיאני נאחז במיסטיקה קבלית, שלא כקרל בארת שדי לו באי-רציונליזם של האמונה ושל הארת רוח הקודש, ושלא כליבוביץ המסתפק באי-רציונליזם האסקטי של השתעבדות להלכה. (עמ' 232) המנון רפסודי זה מדבר בעד עצמו. לפנינו גלגול יהודי, פוסט-ולהויזניאני של השיטה הטיפולוגית או ׳טרופולוגית׳ העתיקה. (עמ' 234)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 10:07 |
|
| |
פרופ' דניאל בויארין, "התלמוד כסטירה מניפאית", תיאוריה וביקורת 35, 2009: ובכן, לפי הקריאה של וימפהיימר, ״מסגרת שמסמיכה באופן ייחודי את השיח ההלכתי, שיח הכללים המצווים [discourse of preive rules], בבחינת שיח התופס מקום ראשוני בקריאה — השיח הראשוני מבחינת המשמעות התרבותית" — נוצלה כדי לערער את הדיאלוגיות שסוגה בעלת צביון הטרוגני כדוגמת המעשה היתה יכולה להחדיר לטקסט התלמודי, ולהשליט עליו תחתיה מונולוגיות מוחלטת. (עמ' 39) בדבריי להלן אני מציע לנתח רצף מסוים של קטעים מהתלמוד בתור היצג סינקדוכי של התלמוד כולו. סדרה זו של קטעים מאופיינת במעתקי משלב מהירים וחדים הנעים בין רצינות הטבועה בחותם של מוסריות יהודית נעלה לבין גרוטסקיות קאמפית. (עמ' 43)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 10:09 |
|
| |
ד"ר מנחם (אדמונד) שטיין, בין תרבות ישראל ותרבות יוון ורומא, ר"ג 1970, עמ' 167: המתיחות שבין הפארטיקולריזמוס והאוניברסאליזמוס יסודה תדיר בניגוד שבין הריטואליזמוס והאינטנציונאליזמוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 10:36 |
|
| |
אברם אכתוב מנסיוני (פרטים באישי). אתה יכול לכתוב בשפת בני אדם, ובן אדם מהשורה יבין בדיוק מה שכתבת, אולם הפרופסורים המלומדים מגלים לפתע ביות קשות בהבנת הנקרא ודורשים ממך עריכה. כנראה שמטרת העריכה היא שהדברים ייכתבו כמו הציטוטים דלעיל.
וכעת אני מציב בפניך אתגר, האם אני לא יודע לכתוב ולהתבטא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 10:37 |
|
| |
יתירה מזו, המנחים מתרים בפניך שעליך להיות מוכן לאופציה שהבודק הוא עצלן וטיפש. כנראה שהם צודקים. מתברר שהלקטור המלומד אפילו אינו טורח לקרוא משפטים שלמים ומיד שולח את הערותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 10:59 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אברם אכתוב מנסיוני (פרטים באישי). אתה יכול לכתוב בשפת בני אדם, ובן אדם מהשורה יבין בדיוק מה שכתבת, אולם הפרופסורים המלומדים מגלים לפתע ביות קשות בהבנת הנקרא ודורשים ממך עריכה. כנראה שמטרת העריכה היא שהדברים ייכתבו כמו הציטוטים דלעיל. נכון! זה נקרא כמדומני "חִבְרוּת אקדמי" (עוד ביטוי מופלא) שמטרתו להרגיל אותך לז'רגון - כמו שלא יעלה על הדעת לכתוב דברי תורה בלי כמה ראשי תיבות (ודו"ק)
וכעת אני מציב בפניך אתגר, האם אני לא יודע לכתוב ולהתבטא? בוודאי שכן! אלא שדבריך פעמים שבאים בקצרה ופעמים שבאים עוד יותר בקצרה, וכדברי אריאל73:
[quote] בעל בעמיו: גד.
תלמיד טועה: אפשר פירוש?
בעל בעמיו: ג"ד. [/quote]
|
|
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 27/02/2015 10:59:40
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 11:01 |
|
| |
אברם ייש"כ - עזרת לי לקיים מצוות משנכנס אדר וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 11:08 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2015 14:24 |
|
| |
משתמשי הפייסבוק מוזמנים:
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2015 23:12 |
|
| |
בפורים ראוי להתלוצץ, אברהם העברי, אפילו על דברים רציניים מאד. 'אוני' בר-מינן' או 'האוני' העוורית' הם שעשועי מילים יפים לפורים. גם שלא בפורים יש מקום לסטירה מושחזת. הנושא שבחרת ממש טוב. יש שאדם כותב בצורה מסובכת כדי שיחשבו שיש איזו עמקות בדברים שלו, ולפעמים אין בהם כלום מלבד פלונטר המילים.
בענינו של מנחם שטיין טעית. הוא מאלו המטיבים לכתוב פשוט וברור, והיה חוקר מעולה אשר נספה בשואה בהיותו בשיא פריחתו. לו בדקת היית מוצא שהמאמר הוא משנת 1938, כשהעברית היא שפה חדשה, חסרות בה הרבה מילים. המילים שהבאת הן לועזיות, גם כיום אנחנו משתמשים בהן. הוא מביא אותן בצורה הגרמנית שלהן עם הסיומת '–איסמוס' עבור שם עצם , אנחנו משתמשים בצורה האנגלית עם הסיומת הדומה, '-איזם' או בצורה מעוברתת עם הסיומת '– יות'. פרטיקולריזם או פרטיקולריות, אידאליזם או אידאליות, ריטואליזם או ריטואליות, אינטרנציונליזם או אינטרנציונאליות – כל אלו נשמעות לך בסדר כיוון שזה הרגיל אצלנו. אדם שחי אז, בסביבת התרבות הגרמנית, כתב בהתאם לסביבתו ולא היתה בדבר שום נפיחות. מכאן שהסטיריקאן המשחיז את סכינו צריך להשתדל שלא לפצוע את עצמו. ספריו של שטיין מאד מומלצים. הם מבטיחים הנאה ורוב עניין.
דוגמה לאדם האוהב ללוש את מילותיו ולהתלקק בהן בהפרזה מיגעת:
אין לשער עד כמה יראת המחשבה פוגמת היא את הנשמה. יראת המחשבה מחוללת שיתוק רעיוני בכל מרחבי הנפש, והיסוד השפל שבחיים מתפשט על חשבון זה, ותופס את שליטתו על החיים, ומכניעם ומשפילם. וכל זה בא מפני חוסר הידיעה להשתמש במדת הגבורה הרוחנית, שמיסודה באה ג"כ יראה זו. אבל במקום שעל פי הטוהר של הגבורה, היראה הזאת היא מעוררת את המחשבה, מחדשת אותה וממציאה לה ציורים שונים בעלי גוונים נפלאים חדשים לבקרים, הזוהם שבגבורה זו היא משביתה את פעולותיה הטובות והעדינות של המחשבה, ומביאה אותה לידי הירוס, ולידי שיתוק של שממון.
(הראי"ה קוק, פנקסי הראי"ה, א, ירושלים תשס"ח, עמ' תנה, פסקה צג)
זה המקור לקטע הקודם, מופת של כושר הגדרה חד וכתיבה קצרה וברורה. שלש הגדרות המובילות אל קביעה אחת:
נאורות היא יציאת האדם מחוסר בגרותו, שהוא עצמו אשם בו. חוסר בגרות הוא אי יכולתו של האדם להשתמש בשכלו בלי הדרכת הזולת. אשמה בחוסר בגרות קיימת אם סיבתו איננה חוסר שכל, אלא חוסר החלטה ואומץ להשתמש בו בלי הדרכת הזולת. Sapere aude! [העז לחשוב!] – אזור אומץ להשתמש בשכלך שלך! היא איפוא סיסמת הנאורות.
עצלות ופחדנות הן הסיבות לכך שבני אדם כה רבים, זמן רב אחרי שהטבע פטר אותם מהנהגת זרים (naturaliter maiorennes), מעדיפים בכל זאת להשאר כל חייהם לא בוגרים, ולכך שלאחרים כה קל לשים עצמם אפוטרופסים להם.
(קאנט, פתיחת המאמר 'תשובה לשאלה מהי נאורות?')
עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2015 23:39 |
|
| |
1:0 לעודד
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2015 00:16 |
|
| |
לעולם ישנה (ילמד) אדם לתלמידיו דרך קצרה.
החפץ ללמוד היאך לכתוב באופן ברור מחשבות מקוריות תוך חידוש מונחים דקים בלשון, ילמד את פירוש רש"י לגמרא או את משנה תורה להרמב"ם.
לאקדמאים וחובבי הלשון האקדמית, כדאי לקרוא את "קרב הספרים" מאת ג'ונתן סוויפט.
תוקן על ידי מם80 ב- 01/03/2015 00:17:46
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2015 08:14 |
|
| |
לעודד - האמת שלא התכוונתי באמת ללעוג למי מאותם מלומדים מצוטטים (טוב, חוץ מבויארין שמזמין את זה...) אלא פשוט להביא משפטים אקדמיים מופרכים, ככותרת האשכול - ובכלל, טוב לגדל קצת חוש הומור בשבוע הזה :) לגבי ד"ר שטיין - ידעתי, בני, ידעתי - הרי קראתי את ספריו ומשם דליתי את הפנינה הזו. אבל זה משפט כ"כ יפה, שמתעלה אפילו על ה"אידיאליסמוס של המונותיאיזמוס" של קויפמן זצ"ל! ולגבי הרב קוק - אני מבקש לא לערב הורים!... וכמובן שהוא לא איש אקדמיה. אם כי ראוי אולי לפתוח אשכול נפרד לציטוטים תורניים מקבילים, כגון: "דכה"ג אי"ל בזה"ז ובעוה"ב, דכו"ע א"ל זבל"א וזבל"א והכל א"ש ודו"ק והנלענ"ד כתבתי" וכיו"ב. ולגבי קאנט - אתה צוחק?! התחלתי לקרוא פעם את "ביקורת (נפלאות) התבונה הטהורה" בתרגומו של רוטנשטרייך, ואחרי שני עמודים התייאשתי. ברור זה לא. אם כי אני חייב לציין שבעקבות כך החלטתי לקרוא את המקור - איזה תענוג! (אני לא יודע גרמנית בכלל, אבל המילים הארוכות האלה עם האותיות המנוקדות מלמעלה פשוט עושה לי את זה...)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2015 08:16 |
|
| |
ומכיוון שפניתי כה וכה ואין איש מתחזק עמי על אלה, הנה עוד כמה ציטוטים שאספתי במהלך השנים:
עודד היילברונר, נורית בוכוויץ, רעש, או האם עלינו לפחד מסלבוי ז'יז'ק? (קתרסיס 18, עמ' 107) ראשית, הסובייקטיביות עצמה נתפסת כטקסטואלית, ומובנת כקונסטרוקט תרבותי, שאיננו סטאטי בראייה דיאכרונית ואיננו חד-ממדי בראייה סינכרונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2015 08:22 |
|
| |
מיכל בן-נפתלי, וזה לא: הערות אחדות על פוסטמודרניזם
בצרפת (תיאוריה
וביקורת, עמ' 34): אחד האפיונים הנראים לי מרכזיים קשור בהתנודדות בין עמדה דיסקורסיבית, מחד גיסא, לבין עמדה פנומנולוגית, מאידך גיסא. העמדה הדיסקורסיבית, המוכרת יותר והמזוהה בדרך־כלל עם ה״פוסטמודרניזם״, מבטאת רלטיוויזם אפיסטמולוגי ומוסרי. עמדה זו מתייחסת לייצוגים כמציאות אחרונה (ultimate), ללא מושאים ממשיים. במובן מסוים, רוב עבודתו של פוקו נוטה לכיוון של ניהיליזם סמנטי מעין זה...
ושם בהמשך (בעצם המאמר ראוי לציטוט במלואו, סתם דליתי כמה פנינים מקריות):
אך
מה פשר השימוש בתווית ״פנומנולוגיה״ ביחס לקבוצה, הטרוגנית אמנם, שדחתה כה נמרצות את
הפילוסופיה של הסובייקט במובנה הקרטזיאני־הוסרליאני? אכן דומה שאין מכנה משותף רחב
יותר עבור הקבוצה שבה אנו עוסקים מ״אנטי־קרטזיאניות״. האנטי־קרטזיאניות של פוקו מובהקת
אף יותר מזו של האחרים, משום שבכפוף לדטרמיניזם הארכיאולוגי, לפחות של בחרותו, דקארט
שייך לשיח (או ל״אפיסטמה״) הקלאסי, ואין לדבר עליו בתור חלוץ או מטרים של השיח המודרני.
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 01/03/2015 08:29:50
|
|
|
|
|