בית פורומים עצור כאן חושבים

דעה - סרטון החפץ חיים - מפשיט את דמותו העילאית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/3/2015 13:41 לינק ישיר 

הרב מימוני
אדם נמוך מגיל ילדות גובהו מלוה אותו כל ימי חייו, למרות גדולתו בתורה, הוא בעייני עצמו נשאר נמוך.-קטן?-
שדכן בא להציע לחת"ם סופר את בתו של רע"א לאשה, אמר החת"ם סופר. אני לא מאמין כי הגאון יהיה מוכן להשתדך עם ע"ה כמוני.
הלך השדכן לרע"א - אמר רע"א אני לא מאמין כי הגאון החת"ם סופר יהיה מוכן להשתדך עם ע"ה כמוני.
אמר השדכן זה בסדר שניכם עמי הארץ השידוך מתאים. וכך היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2015 18:34 לינק ישיר 

ירוחמ

אתחיל בסוף. איקון ירוק על הסיפור. למדנו על ענוותם של גדולי ישראל, וזה יכול להיות סיפור אמיתי.

לגבי האבחנה הראשונה, אני סבור שניתן להבין זאת באופנים שונים. למשל, אדם יכול לזכור תיסכולים מימי הילדות, אבל ככל שהוא בוגר יותר, חכם יותר, תלמיד חכם יותר או פילוסוף יותר, כך הוא עשוי להתנתק מכאבי העבר ואדרבה, להפוך אותם למנוף לעליה. למשל, להבין לכאבי הזולת ולהכיר בכך שאם הוא כבר התעלה בזכותם, אחרים נושאים אותם בתור נטל המכביד עליהם וגורם להם להגיב בצורה לא נאותה.

אני מקוה שאני מסביר עצמי ברור: אני סבור שאדם יכול להשתמש בטראומות שלו, אם המילה החריפה הזו מתאימה כאן, לא רק שהוא יהיה עבד להן, אלא שהן יהיו מקור לתובנות, לחמלה, להתפתחות אישית.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2015 19:37 לינק ישיר 

הרב מימוני
הילד  בגילו הצעיר מושפע מהסביבה הקרובה שהוא חי בה, מהשפעות האלה אף אדם לא יכול להשתחרר עולמית, שיהיה רב גדול כמו שיהיה מדינאי ומצביא גדול שיהיה. תסביכים המושרשים בו, לא יעלמו, בדרך כלל אדם גדול מפנה את רגשות הנחיתות שלו לאמביציות ולרצון להוכיח כי הוא  אמנם נמוך אבל לא קטן.
מספרים על נפוליאון שהיה לא מהגבוהים, הגיע לביקןר לעיר . ראה אותו ראש העיר ואמר לו- יו כמה שאתה קטן, אמר לו נפוליאון- אתה קטן- אני נמוך.

מכיון שנהנת מהסיפור על רע"א, אספר עוד סיפור, אני שמח להסב לך הנאה.
חייט ע"הא  קיבל מכתב תודה מהגאון, על החליפה שתפר לו, ר"ע  כרגיל פתח את מכתבו ב- לכב' הרב הגאון האדיר עוקר ההרים הפטיש הגדול וכו וכו,
לקח החייט  את המכתב לבית המדרש והראה אותו לקהל,  כולם פרצו בצחוק גדול על חשבונו,  למחרת הוא נסע אל רע"א ושאל אותו בחמת זעם, מדוע הרב לועג לו בתארים הללו.
השיב לו רע"א למה לועג? כולם כותבים לי אותם תוארים לפני  כל מכתב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2015 08:06 לינק ישיר 

על הסיפורים הנפלאים אפשר לומר

במקום גדולתם שם אתה מוצא ענוותנותם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דעה - סרטון החפץ חיים - מפשיט את דמותו העילאית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext