| נשלח ב-16/11/2016 11:00 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2016 19:42 |
|
| |
שום דבר לא נסגר. פותח האשכול הוא איזה בל"ת שנחת לאחרונה אצל חרדים ואינו יודע להבדיל בין תבן לקש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2017 07:50 |
|
| |
| אפגעהיטן כתבה: |  |
בן אדם שמעשר במבה סובל מהפרעה נפשית כרונית בן אדם שגדל בקהילה שמעשרת במבה מושפע ממנה
ומעשר במבה זה רק סימפטום זה אומר עיוות המחשבה אין שום לוגיקה במעשה כזה , זו
קהילה שמגדלים בה לא רק עם חשכות ובערות
אלא גם עם עיוות המחשבה כגון דא , קהילה כזו לא יצרה ולא תיצור תלמידי חכמים עשירי חכמה וידע לעולם אלא רק קוראי טקסטים
נבערים
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2017 07:51 |
|
| |
| סגן כתב: |  | בן אדם שמזלזל כל כך במעשה שרוב ככל גדו"י הליטאים אומרים לעשות אותו. חלקם אומרים שזה חובה - כדעת החזו"א. וחלקם אומרים שכך ראוי - וכגון הגרי"ש.
אינו בר תרבות, והוא אדם חשוך ונבער, טפש ושחצן. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2017 07:52 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  |
| אפגעהיטן כתב: |  | | מה הקשר בין עשרת הדברות להלכות דמאי ולהמצאה של לעשר במבה ואקונומיקה ? |
| לא שמתי לב שהאידיוט ממשיך בשלו. במבה מיוצרת מן הצומח, לכן צריכים לעשר אותה (זה לא כתוב בעשרת הדברות, נכון). חכמים תקנו תקנה בשם "דמאי" (זו מלה בארמית, השפה שבה נכתב התלמוד, הספר של היהודים), שזה אומר שאי אפשר לסמוך על מעשרות של אחרים, רק אם הם קבלו "חברות" בפני שלשה. מכיון שבמבה קונים במכולת, או אצל אוסם, ולא ממי שקיבל חברות, אי אפשר לסמוך על המעשרות של ההכשר. כך סובר החזון איש. אני מבין שמאד קשה לך עם זה, אבל אני מקוה שתבין. אני לא יודע מי מעשר אקונומיקה, אבל אני יודע מי כותב כאן כאילו הוא מסניף אקונומיקה ישר לוריד. |
|
|
|
|
|
|