| מיאמוש כתב: |  | |
|
צודקת בהחלט. היתה כאן טעות שלי שהשתחלה לה בינות למידע גבולי. אז כך: המידע המוצק שהיה בידי הצביע על-כך שההפקה חתמה בתחילה על חוזה שכירות האודיטוריום ליומיים. לאחמ"כ - מפאת אילוצים שונים של ירחמיאל - נאלצה ההפקה לוותר על אחד מהימים. כאן מקבלת העלילה 'טוויסט' קטן, כשמסיבות שונות עלתה שוב ההצעה לערוך את הקונצרט פעמיים, אולם בירור מהיר מול הנהלת האודיטוריום העלה כי המקום כבר אינו פנוי, וההפקה נאלצה לשוב לתכנית הלא כל-כך מקורית. עד כאן דברים ככתבם כפי שהיו ידועים לי. אלא שעל איזה יומיים אכן היה מדובר? בנקודה זו התערבה לה דעתי האישית, ו - אין לי מושג מדוע בדיוק - הכתיבה לי כי היומיים עליהם היה מדובר הם ימי רביעי וחמישי. מכאן אל המסקנה המתבקשת כי הקונצרט בוטל בעקבות איסור עשיית מלאכה ביום-טוב – הייתה הדרך קצרה. בנקודה זו בדיוק טעיתי. בירור מהיר מאד שנערך לפני דקות ספורות העלה כי היומיים עליהם היה מדובר הם ימי שלישי ורביעי. ומכאן אל המסקנה המתבקשת: דבריי הראשונים - אודות טעות כביכול של ההפקה על קביעת קונצרט ביום חמישי שביעי של פסח – אכן היו פרי מחשבתי, ומתבררים כאינם נכונים. אמנם, אלו האחרונים - אודות ביטול חוזה השכירות אל מול בעלי האודיטוריום וביטל הקונצרט הנוסף - במקומם עומדים עם שינויים קלים: בהחלט סבל ירחמיאל מכאב ראש לא קטן כתוצאה מביטול הקונצרט ביום שלישי. כשעלתה שוב ההצעה להשיב שפטינו כבראשונה ומשוררנו כבתחילה וכן לקיים את המופע ביום שלישי, בא הבירור מול הנהלת האולם והבהיר כי הוא כבר אינו פנוי, וירחמיאל והפרחים שבו לתכניתם הקודמת. שורת הסיום שבדבריי מתייחסת, כמובן, למופע שהיה אמור להתקיים ביום שלישי: מספר אנשים לא מבוטל אכן כבר הספיק לרכוש כרטיסים למופע של יום שלישי. הנח להם לישראל – אם אינם נביאים, בני נביאים הם, ולאף אחד מהם אף לא עלתה מחשבת פיגול ח"ו לרכוש כרטיסים למופע שיתקיים ביום-טוב...
|
|