|
|
| נשלח ב-9/3/2015 21:40 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | מקס מי טיפש ביננו הרי הדברים כתובים על כל דפי הפורום הזה ככלב החוזר אל קיאו אתה חוזר ומנסה לבזות כל מה שקשור למדינה שאתה שונא מה עניין בתי משפט וסמלי המדינה להבלים שאתה מגבב |
|
על תתחמק, שאלתי שאלה פשוטה ותענה לעניין. יש לנו סמל קדוש ביותר שנקרא "שויתי השם לנגדי תמיד" ואת שם השם כותבים באותיות גדולות. והסמל הזה נחקקת על העמוד של השליח ציבור בבית הכנסת. ומשום מה כל מי שפונה לציבור להתפלל למען ילד\ילדה\איש\אישה, הוא פשוט מדביק את הבקשה על הסמל הקדוש. מכאן אגב גם תבין מה יותר חשוב למה.
וכאן בא השאלה הפשוטה האם גם על הסמלים הדמיוניים שלך ראיתה דבר שכזה ? האמת שעניתה כבר עם הכעס שלך לאמור שהסמל אצלך יותר חשוב. אז הנה ההבדל בינינו ולבין המדומיינים.
חוץ מהבתי כנסת, אין עיתון יומי ושבועי וחוברות פירסום שכונתיים או סתם קבצים שמחלקים בקהילה שאין שם בקשות להתפלל לפלוני ואלמוני. יש גם מעגלים של טלפונים להשיג אלפי אנשים שיאמרו אלפי פעם ספרי תהלים. והשאלה היית האם זה קיים במקום אחר ?
אז בבקשה על תתחמק ותענה בכן או בלא. סתם לכעוס ולדמיין שמישהו מנסה לזלזל בסמלים המדומיינים שלך, לא תעזור כאן. אני לא מכחיש שאני מזלזל ועוד אייך אבל לא בתגובה הנ"ל. בתגובה הנ"ל היית שאלה פשוטה ותמימה כנ"ל ולכן אין מקום לכעוס.
תוקן על ידי maxmen ב- 09/03/2015 21:41:44
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2015 22:08 |
|
| |
נניח לרגע את השאלה למה לחשוב בכלל שזה עובד (ישיבעשער, "מקורות ביהדות" אין בכוחם לשנות עובדה).
איך בדיוק זה אמור לעבוד?
אם לא מתפללים תפילה כללית שהכל יהיה בסדר, תפילה אמורה לכאורה לעבוד, רק בהנחה שיש השגחה פרטית על אותו חולה ומחלתו, או על כל ענין מסויים עליו מתפללים.
אז אלוהים החליט שהוא צריך לחלות/למות, או כל מאורע אחר. מדוע שישנה את החלטתו בעקבות שמישהו אחר מתפלל עליו ומה חטא אותו אחד שלא הצליח לגרום שיתפללו עבורו? השופט כל הארץ לא יעשה משפט? ועוד לא שאלנו האם אלוהים משנה את החלטותיו כתוצאה מנסיבות חיצוניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2015 22:12 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | נניח לרגע את השאלה למה לחשוב בכלל שזה עובד (ישיבעשער, "מקורות ביהדות" אין בכוחם לשנות עובדה).איך בדיוק זה אמור לעבוד?אם לא מתפללים תפילה כללית שהכל יהיה בסדר, תפילה אמורה לכאורה לעבוד, רק בהנחה שיש השגחה פרטית על אותו חולה ומחלתו, או על כל ענין מסויים עליו מתפללים.אז אלוהים החליט שהוא צריך לחלות/למות, או כל מאורע אחר. מדוע שישנה את החלטתו בעקבות שמישהו אחר מתפלל עליו ומה חטא אותו אחד שלא הצליח לגרום שיתפללו עבורו? השופט כל הארץ לא יעשה משפט?ועוד לא שאלנו האם אלוהים משנה את החלטותיו כתוצאה מנסיבות חיצוניות. |
|
http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/ikarim/d6-2.htm#3
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 00:12 |
|
| |
יתכן, אתה באמת מתכוין לזה? לא יצא לך לקרוא את כל כמויות החומר שנכתב בנושא? ולצורך העניין נקח תשובה פשוטה וקלה: ה' קובע שהאדם ימות אא"כ יתפללו עליו, זאת בשל רצונו לעודד את התפילה/ אהבתו לבניו הפורצת את חוקי המשפט הנוקשים/שינויים קוסמיים שמחוללת התפילה המשמידים לגיונות של שדי אופל מקטרגים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 00:40 |
|
| |
הקב''ה מתאוה לתפילות ישראל
וכמאמר חכמינו - למה היו אימותינו עקרות ?
מפני שמתאוה הקב''ה לתפילתן של צדיקים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 15:14 |
|
| |
אריאל, תנוח דעתך. קראתי וכמעט טבעתי בים האפולוגטיקה. מה אתה בעצם אומר? שחיי פלוני תלויים בתפילת אלמוני? השופט כל הארץ לא יעשה משפט? ומי הם אותם שדים שאלוהים נזקק לתפילות כדי להשמידם... אייזין, ככה? אלוהים פשוט מתאווה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 15:20 |
|
| |
יש לו תאוות? ואני חשבתי שלהיות בעל תאייוה זה לא יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 15:31 |
|
| |
במקום להתפלל תפילת שוא. הרי ה' לא מתאוה לתפילתי. אספר סיפור אמיתי על הרב.
לפני כמה עשרות שנים בחול המועד סוכות מוקדם בבוקר דפק יהודי על דלתו של הרב, כשפתחו לו הוא ביקש בדחיפות לשאול את הרב שאלה. התישב הרב ווזנר על כסאו, ושאל מה קרה? אמר היהודי- כי בבוקר ביתו התעוררה מהשינה, ונגעה באתרוג, לפני שנטלה את ידה כדין. וכש ראה שהרב לא כל הבין- הסביר ושאל- האם ידיה הטמאות של בתו לא טמאו את האתרוג ונפסל לברכה? קם הרב ווזנר מכסאו ניגש לארון הספרים, הוציא מספר ספרים ועיין בהם בכובד ראש, ואמר ליהודי, זה בסדר האתרוג לא טמא, לפי רוב הדעות. את הסיפור הזה סיפר לי אדם מהימן ביותר ב"ב, והוסיף לי בחיוך, כי נדמה לו כי היהודי השואל היה מיוצאי הונגריה, כי אני כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 21:18 |
|
| |
מה התמהון? הרי העולם נברא בגלל זה: העולם לא נברא אלא מפני ש"התאווה הקב"ה לעשות לו דירה בתחתונים" (תנחומא נשא פרשה טז)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 21:32 |
|
| |
אפרים, לא העולם אלא האדם, ודלא כבעל התניא. לשון המדרש: בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את העולם, נתאווה שיהא לו דירה בתחתונים כמו שיש בעליונים. ברא את האדם וציוה אותו... יתכן, אדם חטא ונתחייב בעונש, מטיל ה' עונש. מגיעים יהודים טובים ונחמדים ומבקשים מה' "אבא, תוותר לו". מתרצה ה' לתחנוניהם ומוותר ליהודי. (ואם תרצה מאריך לו אפו וכדו')
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 23:06 |
|
| |
אריאל,בכל מקרה ,מדובר בתאווה אז מה זה משנה אם האדם או העולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2015 23:18 |
|
| |
למרות שזה לא היתה כוונתם, נכון יותר היה לכתוב, -התאבה- רצון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2015 00:28 |
|
| |
אריאל,
הגיוני/צודק בעיניך שקבלת/ביטול עונש תהיה תלויה ביכולת לגייס לובינג?
תוקן על ידי ייתכן ב- 11/03/2015 00:28:34
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2015 00:49 |
|
| |
יתכן, קבלת העונש תלויה במשפט. יש אפשרות להיפטר ממנו, לפחות חלקית, באמצעות מה שאתה מכנה לובינג. ונראה לי די יפה שמי שנשפט למוות יכול לקבל הזדמנות לבקש רחמים. עכשיו. האם זה הוגן כלפי מי שאינו יודע לרצות את קונו? כן. כי הוא נענש בצדק. הגינות אינה דוקא שיוויויניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2015 07:07 |
|
| |
אריאח הגע עצמך, שני אנשים דומים בתכלית, אחד זכה משום מה (יש לו שכן עם נפלאות הטכנולוגיה שהפיץ ברשת בקשות לתפילה) והשני לא. משפטם יהא שונה? אם כן נמצאת כופר בשכר ועונש. תאמר - ה' יתקזז בעוה"ב. אבל אם כן התפילות רק הזיקו לראשון שנגרע מעוה"ב שלו. במכתב מאליהו התלבט הרבה בנושא ותשובותיו (הגם שספק אם הן בכלל עומדות) אינן עומדות על תהילים ממוסחר.
|
|
|
|
|