שבוע שעבר תוך כדי שיעור הרב אומר לנו
"לפני כל שיעור (הכוונה ליום שישי וכנסים וכד') אני מבקש מהם (בשמיים) להגיד דברי תורה
אומרים לי "עזוב את זה עכשיו תגיד להם מוסר רק מוסר כמה שיותר
שתצליח להכניס לגאולה כמה שיותר אנשים"
אני חושב שזה יכול לתת לנו את ההסתכלות הכי נכונה על החיים עכשיו ערב המלכת המשיח
ומה מעניין את הקב"ה עכשיו בתקופה הזאת
וכעת ננסה להבין בעזרת ה' מה הפירוש
וזה חשוב מאוד לנסות להבין את המושגים שמועברים לנו דרך הרב כדי שזה יעזור יותר
בהבנת ה"קודים" כמו שהרב מרבה לומר בזמן האחרון "הכל זה קודים שצריך לפענח אותם"
מדוע שבשמיים ישתמשו במונח מוסר? הרי אנחנו קוראים לזה תיקון המידות..
למעלה הכל נקי ומתוקן אין בכלל הבנה כלל איך יהודי יכול לעשות חטא כמו ששמעתי פעם ממנחם בית הלחמי ז"ל כשיהודי בסך הכל אומר "אבינו מלכנו חטאנו לפניך" כבר זאת התשובה שהרי איך בכלל אפשר לחטוא זה היפך המושג יהודי - יהודי זה חיבור לקב"ה וחטאים זה ההיפך מזה
(שמתי לב ש - אבינו מלכנו חטאנו לפניך - זה ראשי תיבות אמחל - כאילו הקב"ה אומר לנו רק תגידו את זה מהלב ואני א מ ח ל לכם )
לכן ההגדרה התורנית ללימוד המידות היא מוסר ולא תיקון כמו מסירת המודעה כי אנחנו חייבים לקבל את זה זה לא כמו כל הלכה שיש עליה דיונים שקלא וטריא כי על זה אין ויכוח ולא שייך מותר ואסור וכו' אלא זאת אקסיומה מוחלטת ולמעלה זה עולם של האמת המוחלטת ותיקון המידות שייך רק כאן למטה כי פה שייך קלקול לכן שייך גם תיקון
וכעת לעיקר - אז מה, באמת כרגע לא מעניין לימוד התורה?
הרי למדנו שהתורה מגנה ומצילה וכו'?
אז קודם כדי להבין זאת נדגיש שוב מדברי מורנו ורבנו -"אין אדם יכול לעשות כלום ללא הרוח
מה שעושים כאן למטה עושים למעלה - מה שיש כאן - יש למעלה והרוח היא המניעה את האדם"
לפני הרבה שנים שמענו מהרב "שיגיעו ימים שאנשים לא יוכלו לשמוע שום דברי תורה רגילים
רק על הגאולה ותיקון המידות ולא יתחברו לשום דבר אחר"
אז הימים האלה הם כאן ועכשיו וזה פה וזה מה שקורה עכשיו !!
וכדי שלדיבור יהיה תוקף ופעולה צריך שהאדם השומע הרוח שלו תהיה איתו בזמן השמיעה ואם הרוח עוזבת אותו הוא אינו שומע כלומר הדיבור יהיה לחינם ולא יעשה פירות כלללל
ולכן קודם כל מורידים את מינון דברי התורה כרגע כי הרוח של השומעים תתנתק ולא יקשיבו
ודבר שני שהוא החשוב מכל - שהוא צו השעה זה 'המציל נפש מישראל' זה הזמן הזה
לכן צו השעה שלנו הוא לדבר כמה שיותר על תיקון המידות האמיתי כמו שאנו שומעים מהרב
ולדבר על הגאולה כמה שיותר כדי לעורר כמה שיותר יהודים להכנס יותר מוכנים להמלכת המשיח אבל יש לזה עוד צד, הרב מגדיר את זה מנחת להמלכת המשיח" (מלשון מנחת מסוקים)
ככל שיותר אנשים יתקנו את עצמם המשיח יומלך יותר מהר כי ניקיון של העולם מטומאה
ישר מכניס קדושה במקום זה משהו יוצא ומשהו נכנס - אין וואקום בעולם כלל
אשתף אתכם במשהו אישי ששאלנו פעם את הרב אני ואשתי
"הרב כל הזמן אנחנו מקבלים מסרים על תיקון מידות, מה יהיה אם יומלך משיח ועדין לא תיקננו?
הרב ענה - "את הקב"ה מעניין הלב הוא מעוניין בלב וברצון, רוצים לתקן ולא מצליחם עדיין זה מספיק לקב"ה לא ההצלחה מעניינת אותו הוא יודע מה זה - בן אדם - מעניין אותו שאדם ירצה לתקן"
ולכן אם נשים לב כל הדיבור של הרב ישר גורם להתעוררות של רצון להיות יותר טובים
ולהתחבר לגאולה ולכן הנשמות של עם ישראל שומעות זאת בצימאון רב
ואם תשאלו הרי זה לא נכון אנחנו מכירים יותר אנשים שלא שומעים לרב ולדברו
מאשר אלו שכן מקשיבים או באים לשמוע?
זאת נקודת הנקודות! שכל מי שלא מתעורר לו הרצון לא יכול לשמוע את הרב וימנעו אותו מלשמוע ומי ששומע ומקשיב ומקבל ומתחבר סימן שיש לו את אותו "רצון"
יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך - כמו שהרב אמר לפני הרבה שנים רצון אותיות צינור -
רק הרצון פותח את צינור הנשמה
ולכן החריש שעושה הרב ניר בעם ישראל זה החריש והתלמים כדי שנלך בתלם
בניר של הקב"ה ניר = שדה שנחרש ולעיתים מדובר על תלם (הגדרת המילה ניר)
ויהי רצון שהחרישה תניב את פירותיה עוד היום - בהמלכת משיח צדקנו
תוקן על ידי המיייחל ב- 13/05/2015 16:21:26