|
|
| נשלח ב-25/5/2015 11:38 |
|
| |
שאלה לאמיר או ר' דב: האם היה משהו מיוחד אצל הרב בשבת ובחג?
אין צורך לומר שנשמח כולנו מאוד לשמוע האם ידוע לכם על איזשהו חידוש מהחג במחיצת הרב?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2015 16:19 |
|
| |
אע"פ שיתמהמה אחכה לו (לנשיא ולשר החוץ)

לא שכחנו את הבטחתו של כבוד מו"ר אור העולם שלפני מספר שבועות החל לעשות מי שברךלאובמה וקרי וכה הבטיח איש האלהים: "קרי יישב על כסא גלגלים, אובמה יעבור התקף לב"
כמו"כ נתבשרנו בתחילת שבוע זה שסגן הנשיא ביידן ג"כ חטף מכה קשה ואיבד את בנו הגדול שמת מהמחלה. הכל מקרה אהה..? בטח מקרה, רק שלמקרה הזה קוראים בורא עולם ומשיח עבדו.
יש למישהו קצת טישו להציע לאובמה לנגב את אגלי הזיעה? גלו קצת אמפתיה הבנאדם בלחץ..
תוקן על ידי המיייחל ב- 31/05/2015 16:25:36
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2015 14:10 |
|
| |
לגבי מה שכתבתם לפני כמה שבועות שהרב בן ארצי אוהב תפילה תמימה האם הכוונה לכך שבעדה שלי לא שרים כמו המרוקאים או החלבים? כלומר התפילה פשוטה, לאט לאט, מילה מילה, בלי חזנים שמתפארים בקול שלהם. למשל אצלנו אין שום שיר בשבת בבוקר חוץ מ"א-ל אדון על כל המעשים", ובערב שבת שרים רק בקבלת שבת ולא בערבית. האם לכך הכוונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2015 14:49 |
|
| |
לא נראה לי שלכך הכוונה אבל אתם בהחלט עושים טוב, בדיוק כמונו, אשריכם. התמימות מתייחסת ללב ולא למעשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2015 21:31 |
|
| |
שבוע טוב לידידנו אמיר מתלמים
מה קורה אחינו לאן נעלמת לנו בזמן האחרון? או שנגמרו לך החידושים או שנגמר לך הדיו בעט..
מה קורה צדיק אנשים פה רעבים לחדשות ועדכונים ומחכים למוצא פיך..
עשה למען ניקים של בית-רבן שלא חטאו!
(טוב אולי קצת - אבל ודאי עשו תשובה!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 15:17 |
|
| |
נמדשיר
בבקשה לנו ממך ר' דב
מחר בבוקר אתה אצל הרב אי"ה נכון? אז אנא ממך תיגש לאמיר אם הוא יהיה שם ותשאל אותו מדוע הוא נעלם לנו!
פורום שלם מחכה לו לחידושיו ועדכוניו והבנאדם פשוט נעלם לו מבלי להשאיר עקבות על מה ולמה.
אז עשה עימנו את החסד הקטן הזה לשם שמיים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 21:36 |
|
| |
אשתדל בעזרת השם לשאול את אמיר
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 21:48 |
|
| |
כל המביא חידוש בשם אמיר מביא גאולה לפורום - מצורף בזה חידוש ישן (יחסית) שאמיר חידש ואני שכללתי
אמר רבי אלעזר אמר רבי חנינא תלמידי חכמים מביאים שלום בעולם שנאמר וכל בניך לימודי ה' ורב שלום בניך. אל תקרי בניך אלא בוניך. נמצאת למד שתלמידי חכמים (ורבנים) נקראים בשם בונים.
אומר דוד המלך ע"ה: אבן מאסו הבונים - הייתה לראש פינה. הרבה רבנים יצאו בעבר כנגד הרב ניר בן ארצי ועל משנתנו אבל דווקא הוא יהיה ראש פינה וזה רמוז בשם אבן = ראשי התיבות: ניר בן ארצי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 22:14 |
|
| |
נפלא מאוד תופון! אהבתי  אבן מאסו הבונים היתה לראש-פינה פסוק בו רמוז עניינו של הרב.. פששש נפלא מאוד גם בפשט וגם ברעיון שלו חזק וברוך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2015 23:51 |
|
| |
באמת חידוש יפה !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2015 11:39 |
|
| |
שוחחתי אם אמיר והוא אמר לי שהוא לא ליד מחשב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2015 12:06 |
|
| |
'לא ליד המחשב' זת'אמרת שהוא עסוק ואין לו זמן
נו נו מה אני יכול להגיד, העיקר שיהיה בריא וירגיש טוב וכמובן שיהיה לו גם זמן. תודה על השליחות ר' דב.
היה משהו חדש מאחורי הקלעים בשיעור היום?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2015 13:11 |
|
| |
לא היה משהוא חדש , לגבי השיעור בירושלים , אני אחר כך הבנתי שכנראה בשידור לא שמעו את כל השיחה של הרב עם הרב מאזוז . השיחה נסובה איך רבי שמעון בר יוחאי היה בלי בגדים במערה ? הרב אמר שזה היה כמו ישראל במדבר שהיו עם הבגדים שלהם כל הזמן . והרב מאזוז אמר שהם היו כמו אדם הראשון לפני החטא . נזכרתי מזה , כי אתמול בשיעור בין מנחה לערבית הרב הזכיר את הרעיון של הרב מאזוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2015 15:47 |
|
| |
כואב הלב לראות את הנבל הזה מתאושש ומתרחק מהכסא גלגלים אבל לא אבדה תקוותינו ואני בטוח שהוא והבוס שלו לא יאכזבו אותנו לעוד הרבה זמן.

|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2015 10:56 |
|
| |
יש לי הרגשה שאחת הסיבות של אמיר לנטוש אותנו היתה מיעוט התגובות באשכול
אמיר אמר לעצמו "גם ככה בקושי מגיבים למה שאני כותב אז בשביל מה לטרוח"
ר' דב לטיפולך בבקשה עשה עימנו חסד ונסה לדובב את אמיר בהזדמנות הראשונה שתצא לך ונסה להשפיע עליו לחזור אלינו
ואני מבטיח שאם הוא ישוב אלינו ועדיין לא תהיינה תגובות אני אבקש ממנו לחדול לכתוב ואשחרר אותו לנפשו
|
|
|
|
|