בית פורומים עצור כאן חושבים

קטניות ועוד: האם מותר לערער על מנהגים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/3/2015 11:49 לינק ישיר 

בסדר- לא- הבנו.

ההשואה שלך על איסור בשר וחלב לקטניות לוקה בחוסר ידע בלשון המעטה.
איסור בשר בחלב כתוב בתורה. הסמכויות ההלכתיות של עמנו החליטו  לאחר ויכוחים כי יש לאסור את ערבוב  בשר בחלב, מסיבות אלו או אחרות. אולי הם טעו אבל האיסור נעשה ברשות וסמכות.
איסור הקטניות - מעולם לא קם או היה בית דין או סמכות הלכתית בעם ישראל, שאסר קטניות.
הטור הראש היעבץ ואחרים קבעו שזה מנהג שטות חומרה מיותרת.
לידיעתך- איסור בשר וחלב. בפסוק כתוב ראשית ביכורי אדמתך תביא בית ה' אלוקיך לא תבשל גדי בחלב אמו. מה הקשר- במצריים הקדומה היתה ע"ז לפוריות האדמה, שחטו גדי ובשלו אותו בחלב אמו, והיות וזו ע"ז החמירו כל כך בזה חכמים, אם טעו ודאי ודאי, אבל האיסור היה בסמכות על ידי גופים מוסמכים.

מ
אין בשום מקום גזירה על קטניות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 12:04 לינק ישיר 

מה שהפתיע אותי בדברי הרב אריאל הוא ההמצאה המבריקה של הדמוקרטיה ההלכתית. האם הרב אריאל מוכן ללכת עם זה עד הסוף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 12:07 לינק ישיר 

מיימוני
אתה וודאי מכיר את הטיעון של הלברטל שתומכי המנהג טענו שכל התורה כולה מקובלת עלינו בגלל קבלת הצבור, ומאי נפק"מ א"כ בין גופי תורה למנהג מסוים.

ואני מקווה שאני זוכר נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 13:44 לינק ישיר 

ירוחם,

אמנם רבינו ירוחם כתב: אותם שלא נהגו לאכול אורז ומיני קטניות בפסח מנהג שטות הוא זולתי אם הם עושין להחמיר על עצמן ולא ידעתי למה, אולם החת"ם סופר (אורח חיים, סימן קכ"ח) כתב: לפע"ד הגאונים שהתקינו כך (מנהג איסור קטניות) לא תקנו מתחילה על מנת שיתפשט בכל ישראל אלא על בני אשכנז במקום שמצאו הבקעה ושם גדרו גדרם שם נתפשט ונתקבלה גזירתם באמת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 14:47 לינק ישיר 

מ
אולי תוכל בחוכמתך הרבה להפנות אותי למקום או מקור שבו חכמים תיקנו את האיסור. או את המנהג. זה צץ מעצמו כמו טחב על הקיר. אף אחד לא שותל אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 15:26 לינק ישיר 

על כל אלו ועוד,http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A0%D7%94%D7%92_%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8_%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 15:29 לינק ישיר 

ירוחם

"אף אחד לא שותל אותו."

זו לדעתי גישה שאיננה ראוייה, הואיל והיא טוענת שהדברים האלו מגיעים משום מקום. וחוץ מזה שזה נוגד את האמונה שהקב"ה בורא את הכל, הרי שיש כאן בעיה (מבחינה תיאורטית סעיף של הבעיה הקודמת), מבחינה מעשית - אם זה גדל משום מקום אין מה לעשות נגד זה. וזה טעות. צריך לחפש את השורש ולתקן משם. אחרת נמשיך להתגלגל בדיוק כמו הדור הקודם. במחילה מכבודו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 15:56 לינק ישיר 

הם באמת הגיעו משום מקום עד שלא יוכח אחרת
אם הלכה צומחת בלי כל שורש ומקור אז הוא צומח כמו טחב ,אף אחד לא שתל אותו, וזו אכן הבעיה הגדולה,  ואת הבעיה כאמור ראו גם גדולים ממני

רבינו ירוחם - תולדות אדם וחוה נתיב ה חלק ג דף מא טור א

ואותם שנהגו שלא לאכול אורז ומיני קטנית מבושל בפסח מנהג שטות הוא זולתי אם הם עושין להחמיר על עצמן ולא ידעתי למה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 16:16 לינק ישיר 

ירוחם,

לענ"ד המקור בו חכמים אסרו קטניות הינו אותו מקום בו חכמים התירו פאה נכרית. לחכמים יש כח לגזור גזרות ולתקן תקנות. אם הגזרות טובות והתקנות מועילות כשכבר נשתכחו טעמיהם והבריות חפצות שהתורה תשוב לאיתנה עד כי לעתים תקנות וגזרות גלותיות צורמות לשכל הישר, זו כבר שאלה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2015 19:01 לינק ישיר 

הרב אלישיב פסק- בטעות כמובן-נגד הפאות מהודו. אבל תן לי שם של גדול אחד שהיה הראשון שפסק נגד הקטניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2015 03:21 לינק ישיר 

<מעולם לא קם או היה בית דין או סמכות הלכתית בעם ישראל, שאסר קטניות>

http://www.responsafortoday.com/vol3/4.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2015 15:46 לינק ישיר 

ירוחם

מנהג שטות איננו בלי מקור, אלא בעל מקור לא ראוי (מבחינה הגיונית). ולמקור הלא ראוי ג"כ יש שורש בקדושה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2015 16:22 לינק ישיר 

אתה צודק, אבל במקרה של הקטניות אין כל מקור. זו היא עובדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2015 16:58 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בסדר- לא- הבנו.

דבריך המבולבלים מראים שכנראה אכן לא הבנת כלום.

ההשואה שלך על איסור בשר וחלב לקטניות לוקה בחוסר ידע בלשון המעטה.

לא נכון. א. אין שום קשר בין איסור בשר וחלב ללשון המעטה. ב. יש לי ידע רב בלשון המעטה. לך כנראה יש ידע מועט בסימני הפיסוק, וכנראה שבעברית בכלל.

איסור בשר בחלב כתוב בתורה.

לא נכון.

הסמכויות ההלכתיות של עמנו החליטו  לאחר ויכוחים כי יש לאסור את ערבוב  בשר בחלב, מסיבות אלו או אחרות. אולי הם טעו אבל האיסור נעשה ברשות וסמכות.

כרגיל, לא נכון. מה שאתה מכנה "סמכויות הלכתיות .. ברשות ובסמכות" הוא גוף שרירותי שמקור סמכותו לא ידוע, כלליו לא הגיוניים בעליל, והוא כנראה עשה ככל העולה על רוחו. זה מאד דומה לרבני הדורות האחרונים שהחליטו מה שהחליטו לגבי קטניות או חשמל. ההבדל היחידי, כנראה, הוא שהזמן שעבר מאז הסנהדרין הפכה את מקור הסמכות המעורפל למשהו מוסכם מאד בעיניך (למה בעצם?). כנראה שכסיל שהיה חי עוד אלף שנה היה עונה לך דברים דומים לאלה שכתבת כאן (אני מקווה שבצורה עילגת פחות, אבל, לטובתו).

איסור הקטניות - מעולם לא קם או היה בית דין או סמכות הלכתית בעם ישראל, שאסר קטניות.

במובן שאליו אתה מתכוון, לא ברור שאי פעם קמה סמכות הלכתית בישראל בכלל. כל ההלכה היא בליל כללים שקבעו מי שבדיעבד נחשבו כמוסמכים לקבוע את מה שקבעו כהלכה מראש. מבחינה זו, אם איסור הקטניות נתפס, אז, על פי ההגדרה, מי שקבע זאת היה מוסמך. אם זה עוזר לך, קרא להם "סנהדרין" כפרופסור המופרע ההוא שאת שמו שכחתי.

הטור הראש היעבץ ואחרים קבעו שזה מנהג שטות חומרה מיותרת.

וה"בסדר_הבנו" קבע שאיסור בשר וחלב הוא מנהג שטות, וכן שמירת הלכות שבת. החברה שהזכרת הם בית דין? הם מקור סמכות הלכתית? הם מי שהחלטת לקבל כמוסמכים לקבוע את מה שבעיניך הוא הלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2015 19:26 לינק ישיר 

זה בסדר  הבנו  אני מקווה שאתה יודע ומבין כי אתה עם הארץ מדאוריתא ובור מדרבנן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קטניות ועוד: האם מותר לערער על מנהגים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.