|
|
| נשלח ב-31/3/2015 12:35 |
|
| |
"גניבת האפיקומן" עומק המנהג
גניבת אפיקומן עומק המנהג לגנוב את אפיקומן בליל הסדר מיד בתחילת ליל הסדר כל עם ישראל מכריז "כל דכפין ייתי וייכול, כל דצריך ייתי ויפסח" תרגום: כל מי שרעב, יבוא לאכול וכו'. מה פשר ההכרזה הזאתי ? והכי מה שאמור להטריף אותנו, זה המנהג לגנוב את האפיקומן. יש כאן דרישה לעבור על עוון של "לא תגנוב" שהוא עוון מן התורה, ועוד יותר מיזה, ממש מחנכים את הילדים בכך, כלומר בעיקר עושים את זה הילדים (לא רק אבל בכל זאת), ככה שיש כאן דרישה מהילדים לגנוב. מה פשר המנהג המטריף הזה ?? יש עוד מנהג קדמונים שבליל הסדר לא נועלים את פתח הבית כל הלילה ולא אומרים קריאת שמע (רק הפרשיה הראשונה) כלומר הלילה הזה משומר ממזיקים = ליל שימורים. אבל לעומק דלתות הבתים נעולים בלילה וביום לא רק לשמירה ממזיקים, הרי כתוב שבלעם הרשע ראה את בני ישראל שוכן לשבטיו (כלומר ראה שאין פתחיהם מכוונים זה כנגד זה, שלא יציץ לתוך אהל חבירו) הוא התפלא ואמר: "מה טבו אהליך יעקב משכנותיך ישראל" כלומר ראה את רמת בני ישראל במדבר בצניעות, הצניעות נדרשת שלא נבוא לידי קנאה ועין רע כלפי הזולת וכמובן שלא נבוא לידי רכילות ולשון הרע. ולכן אוהליהם היו בנויים בצורה כזו שאף פתח לא היה מכוון לפתח חברו\שכנו. על כל פנים דלת נעול היא גם לצניעות ולכן מה פשר המנהג לא לנעול את דלתות הבתים בליל הסדר ?? אזהרה: המאמר הזה הוא בגדר "זכה ?! נעשית לו סם החיים !! לא זכה ?! נעשית לו סם המוות !!" ולכן המאמר מאוד לא מומלץ לאנשים דוגמטיים ובלתי מעמיקים. ובכן נתחיל לחפור אבל אני מבקש מכולם לעקוב אחרי ולהעמיק בדברי ככה נבין לעומק את העניין וגם תהיה לכם דרשה עמוקה לומר בליל הסדר. ובכן כל אחד יודע מה מסמל החג הזה ובעיקר מה מסמל ליל הסדר, החג הזה מסמל "חירות האדם". בליל הסדר חייב האדם להרגיש בן חורין. ומי שלמד להבין מהי חירות אבסולוטית, יודע שכל זמן שקיים קניינים, אז האדם לא באמת בן חורין. מתי האדם בן חורין באופן אבסולוטית ?! רק שאין קניינים כמו הלקטים\ציידים של פעם וכמו כל האורגניזמים שלא מכירים בקניין. כלומר האדם מלקט בטבע וצד בטבע ויש לו שפע גדול, ונשאר לו רק לעסוק בתובנות. זאת החירות המיוחלת של כל אדם. מכאן ההכרזה בליל הסדר "כל דכפין ייתי וייכול" (תרגום: כל מי שרעב יבוא לאכול) כלומר היום אנו כמו הלקטים\ציידים אין קניין, בוטל הקניינים והבית פתוח לכל מי שרוצה לבוא ולאכול. המעמיקים כבר יודעים שבלי המצאת הקניין אין את הצו של לא תגנוב, יותר נכון לומר שאין רלוונטיות לקניין כל זמן שלא חוקקנו את הצו המוסרי של לא תגנוב וכן ההפך אי אפשר לחוקק את הלא תגנוב בלי שיש לכל אחד ביקום קניין הרי כלפיו לא חל הלא תגנוב אם אין לו קניין (זה לעומק החוק שמתנות עניים העניים לוקחים אפי' בכוח). והמעמיקים היותר יורדים לעמקים שבעמקים, יודעים (ושלא יגלו את זה ברחוב) שאפי' לא תרצח אי אפשר לחוקק לפני המצאת הקניין. כלומר האורגניזמים הורגים וטורפים וככה נהגו דור המבול. ובאמת עד אחרי המבול עוד לא נחקקת הלא תרצח באנושות. כלומר שאדם רעב למה שלא יטרוף ? זה מה שעושים רוב האורגניזמים ואין סיבה שחיית האדם לא יתנהג כך, וככה באמת נהגו, רצחו וגנבו את עמל זולתם ולא צריך לספר מה היה = המבול = אנרכיה ואנדרלמוסיה אנושית. חייבים אנו לא לשכוח שזה לא חייב להיות ככה, כלומר יש אורגניזמים שלא רוצחים ולא גוזלים, למשל כל בעלי החיים הטהורות למעשה לא טורפים ולא גונבים. ככה שהאדם ידע ללמוד מבעלי החיים הטהורות להתנהג בתבונה ובמוסר וערכים באופן אינטואיטיבית ולהיות בני חורין באמת. ובאמת היו דורות שלמים מאדם התבוני הראשון (זה שהמציא את חוקי המשפחה והחקלאות והלוח שנה) עד נח, המשפחות השורדות נהגו כבני חורין בלי לרצוח ולגנוב ולכן ניצלו מהמבול. אבל נח כבר הבין שלבניו הוא חייב להמציא את הקניין, ואייך ממציאים את הקניין ? נח כבר ידע אינטואיטיבית מהצו הקטגורי של קאנט, וידע שבלי שכל נולד ייוולד עם קניין אין חוקי הלא תרצח והלא תגנוב חל כלפיו כלומר מותר לו לרצוח ולגנוב. כלומר בכדי להמציא את הקניין ושהוא יהיה קביל ושכל בן אנוש יכיר בקניינים שלך ויכיר בצווים של לא תרצח ולא תגנוב ?! כל בן אנוש חייב להיוולד עם הטבע = קניין פרטי. ולכן נח מחלק את היבשות בגורל אקראי וממציא את הירושה, כלומר כל אדם נולד עם ירושה, כי אי אפשר לחלק את היבשות בלי לקחת בחשבון את כל הנולדים בכל רגע ביקום (הרי הם כבר ייוולדו לטבע בלי הטבע כי הטבע כבר קנו על ידי החלוקה) ולכן הירושה היא היא הגושפנקא האלוהית שנוכל לעשות חלוקה בגורל = להמציא את הקניינים הפרטיים. זה הסיבה למה רק אחרי המבול הומצאה הדינים (= שבע מצוות בני נח שחלק מהם זה הדינים) ולא לפני כן. אני מקווה שעד כאן מובן. אבל כאמור לעיל עדיף היה בלי קניינים בכלל, אילו התנהגנו כמו בעלי החיים הטהורות באינטואיטיביות, אז היינו בני חורין באמת. והיות שכבר נח הבין שזה לא יילך, כלומר בני אנוש עוד לא התפתחו להיות כאלה תבוניים אינטואיטיבית, ולכן כל הפחות בלילה אחד בשנה ננסה להתנהג כך כלומר ננסה להיות בני חורין באופן אבסולוטית שנדע מהי הכוכב הצפון שלנו של חירות אמיתית, ולכן חייב באמת כל אדם להרגיש בליל הסדר כבן חורין באופן אבסולוטית. ובכדי שזה יהיה באמת ככה, אז אנו מכריזים "כל דכפין ייתי וייכול" (תרגום: כל מי שרעב יבוא לאכול) כלומר אין בלילה הזה קניינים, וכבר למדנו להבין שאין קניינים ?! אין את הצו של לא תגנוב !! אבל מי יגנוב ?! הרי דיברנו על רמת מוסר אינטואיטיבית שאפי' בלי המצאת הקניינים לא גונבים כמו בעלי החיים הטהורות, ולכן המנהג הקטן הזה לומר: כן כן מותר לגנוב (נכון שנותנים לגנוב רק את האפיקומן אבל בכל זאת זה מספיק בשביל לחנך את הילדים לא להיות דוגמטיים ולהבין לעומק מנין ואייך חוקקו את חוקי המוסר והערכים האנושיים), תגנבו את האפיקומן שלא נהיה שקרים שמכריזים שאין קניינים ולמעשה לא נותנים לגנוב, ולכן אומרים: לא ולא, אנו רציניים לגמרי אין היום קניינים ומותר לגנוב (את האפיקומן כמובן ולא ח"ו דברים אחרים. אזי אזי,,, אנחנו עוד לא שם). מכאן גם המנהג להשאיר פתוח את דלתות הבתים כל הלילה לומר שאנו מרגישים כבני חורין באמת בלי קניינים וכל מי שצריך לבוא לאכול\לישון יכול לבוא ואף אחד לא חושש שמישהו יגנוב לו. כלומר לא לנעול את הבית כל הלילה מסמל את החירות האמיתית בלי קניינים מצד אחד ומצד שני בלי פחד שמישהו ייקח\יגנוב\יגזול את עמלך. לסיכום: 1, אין האדם בן חורין באמת בלי הטבע, שהאדם יהיה בן חורין באמת, הוא צריך את הטבע. ולכן מכריזים אנו "כל דכפין ייתי וייכול" (תרגום: כל מי שרעב שיבוא ויאכל) 2, מאז ימי נח ובניו הומצאה הקניינים על ידי חלוקת הארצות בגורל (וזה לעומק הסיבה למה היהודי דורש את ארץ ישראל מכל הארצות כי זאת ארץ ירושתינו מהחלוקה ההיא. מצד שני זאת הסיבה שהתורה אוסר לכבוש את אדם ועמון ומואב וכו' וזאת הסיבה למה כיבוש משה = שבט גד וראובן, לא מביאים ביכורים כי זאת ארץ כובשה ולא ירושה. והבנו את זה לעומק. אני ממליץ לעיין בדפים הקודמים שלי בנושא) והמצאת הירושה שכל נולד ייוולד עם קניין פרטי משלו = בן חורין + הטבע. והיות שיוצא שיש כאלה שלא צלחו להם בנחלתם השנה והם ימותו מרעב בגלל הצווים של לא תגנוב ?? שהומצאה אחרי המצאת הקניין ? למה שהם יכירו בקניינים שאין להם כי לא צמח להם בנחלתם ? לכאורה המצאת הקניין לרעתם והם הולכים למות. ולכן התורה נותנת להם זכות לרדת לשדה של חברו ולקחת מתנות עניים אפי' בלי רשות ואפי בכוח על ידי בית דין. ולכן היום בליל הסדר מכריזים אנו שבוטל כל הקניינים ומכריזים בקול גדול "כל דכפין ייתי וייכול" (תרגום: כל מי שרעב שיבוא ויאכל) 3, הסברנו שלפני המצאת הקניין לא חוקקו את הצו של לא תגנוב, רק אחרי המצאת הקניין הוצרך לחוקק את הלא תגנוב ואת כל שאר הדינים. והיות שאנו מכריזים הלילה שאין קניינים, אז אין את הצו של לא תגנוב. אבל נוווו באמת, יגנבו לנו ?! בוודאי שלא !! ולכן הומצאה המנהג הזה לגנוב את האפיקומן בכדי להעביר לנו ולילדים את התובנות העמוקות האלה. מה עוד שלא נצא שקרנים לגמרי להכריז על ביטול הקניינים ולאסור לגנוב, הרי זאת דוגמטיות משווע, ולכן נתנו לנו משהו קטן לגנוב. (אפיקומן זה משהו קטן מבחינת ערך ממוני אבל גדול מבחינת ערך ליל הסדר, הרי אפיקומן חייבים כולם לאכול ככה שהגניבה תהיה גלויה ובפומבי שכולם ידעו שמישהו גנב אותם. כלומר והיות שכולם חייבים באפיקומן אז זה יהיה גלוי לכולם שגנבו אותם, ואז נשאל מה פשר המנהג, ואז כל המסובין יעמיקו בעניין, ככה נצא מהליל הסדר יותר תבוניים ונפסיק להיות דוגמטיים) 4, מכאן נבין למה המנהג לא לנעול את הבתים בליל פסח, לומר מצד אחד שאין קניינים וכל אחד יכול לבוא לבית לאכול ולישון, ומצד שני לא חוששים שמישהו ייקח\יגנוב\יגזול את עמלך, כלומר אנו בטוחים בבני אדם שהם מוסריים וערכיים אינטואיטיבית (כמו שלשלת האדם התבוני הראשון עד נח תרום המבול וכמו בעלי החיים הטהורים) בלי המצאת הקניינים והצו של לא תגנוב, לא כמו תרום המבול שכל בני אנוש התנהגו בחמת = גזל. חג חירות שמח לכל בית ישראל ומי ייתן שנהיה כבר בני חורין באמת = חירות + הטבע, אמן ואמן,,, בברכה Max maxmen
https://plus.google.com/101747152814511281988/posts/Pr1uVLepAPs מה דעתכם חכמי וחברי הפורום היקר ??
תוקן על ידי maxmen ב- 31/03/2015 12:38:18
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2015 15:45 |
|
| |
מקס
אילולא ביקשת לבטל את איסור גזל, הייתי אומר שזה דווקא פירוש מעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2015 16:05 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
אילולא ביקשת לבטל את איסור גזל, הייתי אומר שזה דווקא פירוש מעניין |
|
קודם כל תודה לך.
שנית, אני לא מבקש כלום ובוודאי לא לבטל את איסור גזל וציינתי את זה במאמר ששלשת אדם הראשון עד נח היו צדיקים בלי המצאת הקניין והמצאת לא תגנוב ולא תרצח. כלומר אפי' שלכאורה אין קניין ולי הארץ כמו בשמיטה, אז לא גזלו ח"ו. מה שכן אני מסביר כאן ששום מוסר וערך לא עומד מכוח עצמו או מכוח סמכות אלילית דבילית. המוסר והערכים האנושי היא אבולוציונית כפי שהתורה מספרת לנו לעומק. ולכן אסור להיות דוגמטיים לגבי שום הגדרה אנושית לחטא. בני אנוש צריכים להיות מספיק תבוניים לפחות כמו בזמן שלמה המלך שכתב במשלי כמשיח לפי תומו ש"לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" (משלי) כלומר אם שלמה המלך כתב את זה בזמנו כדבר מובן מאליו, אז רואים אנו מה ההבדל בין ימי קדם לדור הדוגמטי שלנו.
תוקן על ידי maxmen ב- 31/03/2015 16:07:40
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2015 17:53 |
|
| |
"ששום מוסר וערך לא עומד מכוח עצמו או מכוח סמכות אלילית דבילית."
אדה"ר או נח או משה - אני לא חושב שהם היו סמכות אלילית דבילית
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2015 18:25 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | | אדה"ר או נח או משה - אני לא חושב שהם היו סמכות אלילית דבילית |
|
ח"ו מי אמר דבר כזה ? אתה כנראה לא יורד לסוף העניין. אדם יכול לומר לא תגנוב כי ככה זה, או לומר שהאלוהים אמר כי ככה זה. ואז הוא דוגמטי לחוק, מבחינתו צריך למות מרעב והעיקר לא לגנוב. מה שהוא לא מבין שהם לא ימותו מרעב רק יצאו לצייד כמו גרמניה והיטלר שרצחו וכבשו וגזלו = ביטלו את הקניינים של כל מי שלא מהגזע שלהם.
אבל שלומדים את התורה ומבינים מהי דבר האלוהים בתורה ועל ידי נביאיו, מבינים שהלא תגנוב לא עומד מכוח עצמו או מכוח שהאלוהים אמר (או להבדיל אלף הבדלות, אלוהי הנוצרי והאסלמי אמר = סמכות אלילית דבילית), רק להפך האלוהים מסכים עם הקניין רק בתנאי שלכל אדם יהיה קניין, ואפי' שיש כבר לכל אדם קניין ולא צלח לו השנה בנחלתו, אז האלוהים אומר בתורה שהעני יורד לשדה חברו לקחת מתנות עניים אפי' בכוח, כלומר לעומק לי הארץ ואין קניינים = חירות אבסולוטית.
גם העניים חייבים לדעת, שאף אחד לא עושה להם טובות ואין להם ממה להתבייש לקחת תרומות ולבקש תרומות, במיוחד היום שמראש נשללת מכל נולד את הטבע שאפי' מים ומי גשם אסור לו לאגור ואפי' לדרוך בארצו הוא צריך לשלם על זה ארנונה. אז המאמר הזה בעצם גם מטיף מוסר לעניים למה הם מרגישים לא טוב עם העניות שלהם ולא מעזים לבקש בגלל הבושה. לדעתי אסור להם למנוע מצאצאיהם מה שמגיע להם = הטבע.
אחד מרבותי היקרים ממש רבי המובהק שלי, הוא עני מרוד ממש, ולא לוקח שום תרומה, אפי' ממני הוא לא רוצה לקחת, אפי שאני ששימשתי אותו שנים על גבי שנים הוא לא נותן לי לתת לו. ואני אומר לו: מילא אתה אבל מי מסמיך אותך להרעיב את אשתך ואת צאצאיך ונכדתך ?? אבל הוא לא רוצה לשמוע, וכל טריק שניסיתי לעשות כאילו הוא הרוויח את כספו, פשוט לא עוזרת לי כלום, כי לבסוף הוא עולה על זה שאני במעל הזה. בקיצור גם המאמר הזה לא ממש משפיע עליו וזה מה שכואב לי יותר מהכל. צדקה = צדק ולא תרומת ולב טוב. רק ילדים ודוגמטיים חושבים שצדקה זאת מצווה שבא מטוב לב של הנותן.
תוקן על ידי maxmen ב- 31/03/2015 18:29:01
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2015 18:37 |
|
| |
"מבחינתו צריך למות מרעב והעיקר לא לגנוב"
האם אתה לא אמרת שיהודי לא אוחז בחרב לעולם?
"אבל שלומדים את התורה ומבינים מהי דבר האלוהים בתורה ועל ידי נביאיו, מבינים שהלא תגנוב לא עומד מכוח עצמו או מכוח שהאלוהים אמר (או להבדיל אלף הבדלות, אלוהי הנוצרי והאסלמי אמר = סמכות אלילית דבילית), רק להפך האלוהים מסכים עם הקניין רק בתנאי שלכל אדם יהיה קניין, ואפי' שיש כבר לכל אדם קניין ולא צלח לו השנה בנחלתו, אז האלוהים אומר בתורה שהעני יורד לשדה חברו לקחת מתנות עניים אפי' בכוח, כלומר לעומק לי הארץ ואין קניינים = חירות אבסולוטית."
המצווה כן עומדת מכוח מה שאלוקים אמר - אלוקים הוא נותן המוסר הכולל ביותר, המוסר אומר שצריך לתת לכל אחד את עמלו, כי אם לא אף אחד לא יעמול לרוח, לעני אין זכות לקחת הכל, רק מתנות עניים, תרומה יכולה לנבוע בהחלט מטוב לב, וכך היא צריכה להיות
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 31/03/2015 18:37:10
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2015 18:47 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | "מבחינתו צריך למות מרעב והעיקר לא לגנוב"
נכון מאוד יהודי לא אוחז בחרב אבל הוא מביא את החרב על צווארו זה אלפיים שנות גלות בגלל קידוש הקניינים באופן דוגמטי, הוא לא מבין שבאי שמירת התורה הוא מביא את החרב עליו ועל צאצאיו ככה אנו מפסידים בכל כמה דורות את כל עמלינו שזה הבנים. לא לחינם אנו המעט באומות אפי' שאנו מתרבים יותר מכולם. מה שכן מציל מעט מאתנו, זה באמת הצדקה והגמילות החסדים שיש בעם ישראל.
המצווה כן עומדת מכוח מה שאלוקים אמר - אלוקים הוא נותן המוסר הכולל ביותר, המוסר אומר שצריך לתת לכל אחד את עמלו, כי אם לא אף אחד לא יעמול לרוח, לעני אין זכות לקחת הכל, רק מתנות עניים, תרומה יכולה לנבוע בהחלט מטוב לב, וכך היא צריכה להיות
טוב, צריך לדעת מהי דבר האלוהים ואייך אנו יודעים את דבר האלוהים. בכל אופן אני לא הולך עכשיו להיכנס לדיון בנושא שדנו כבר אלף פעם בפרום הזה.
בכל אופן אני כן יאמר דבר אחד, שעצם זה שאנו בכל הדורות מקיימים את התורה כקלה וחמורה, ובכל זאת אנו בגלות הארוך ?! זה עצמו צריך לתת לך הבנה שאייך שאתה רואה את דבר האלוהים זה לא דבר אלוהי ישראל רק דבר אלוהי הנצרות והאיסלם. ובאמת כלפי אלוהיך אני אומר סמכות אלילית דבילית.
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 31/03/2015 18:48:34
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2015 16:23 |
|
| |
"מבחינתו צריך למות מרעב והעיקר לא לגנוב"
נכון מאוד יהודי לא אוחז בחרב אבל הוא מביא את החרב על צווארו זה אלפיים שנות גלות בגלל קידוש הקניינים באופן דוגמטי, הוא לא מבין שבאי שמירת התורה הוא מביא את החרב עליו ועל צאצאיו ככה אנו מפסידים בכל כמה דורות את כל עמלינו שזה הבנים. לא לחינם אנו המעט באומות אפי' שאנו מתרבים יותר מכולם. מה שכן מציל מעט מאתנו, זה באמת הצדקה והגמילות החסדים שיש בעם ישראל.
כוונתי הייתה אחרת - שאלתי: אם אתה טוען שאסור לאחוז בחרב לעולם, למה אינך מסכים שאיסור גניבה הוא לעולם?
בכל אופן אני כן יאמר דבר אחד, שעצם זה שאנו בכל הדורות מקיימים את התורה כקלה וחמורה, ובכל זאת אנו בגלות הארוך ?! זה עצמו צריך לתת לך הבנה שאייך שאתה רואה את דבר האלוהים זה לא דבר אלוהי ישראל רק דבר אלוהי הנצרות והאיסלם. ובאמת כלפי אלוהיך אני אומר סמכות אלילית דבילית. לא הבנתי איך זה קשור. ואם האלוקים שלך אמיתי, אז כן מובן למה אנחנו בגלות? ואם אני טועה, אז כן מובן למה אנחנו בגלות? ואיך זה גורם לך לחשוב שמדובר כאן בסמכות אלילית דבילית? ומה הקשר לנצרות ולאיסלאם?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2015 17:23 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  |
כוונתי הייתה אחרת - שאלתי: אם אתה טוען שאסור לאחוז בחרב לעולם, למה אינך מסכים שאיסור גניבה הוא לעולם?
מה פירוש שאסור לעולם ? מותר לך להרוג את מי שבא להרוג אותך. הניסיון המר שלנו אומרת שלא כדאי לאחוז בחרב, עדיף להיות בגלות אם בארץ ישראל צריכים לאחוז בחרב, וזאת הסיבה שעזבנו את הארץ לטובת הגלות (הרי לא גרשו אותנו אחרי חרבן בית שני והיינו בארץ עד הרס"ג) אותו דבר לגבי לא תגנוב, אנו לא גונבים אפי' שמותר לגנוב. כי לא כדאי לגנוב כי גניבה מביא מבול = אנרכיה ואנדרלמוסיה אנושית. דווקא הצדקה והגמילות החסדים, הם הם הצילו את שארית הפליטה בכל דור ודור. כלומר דווקא שלא גנבו מצד אחד, ומצד שני העשירים תרמו לעניים ?! זה מה שהציל את השורדים בכל דור ודור. לא הבנתי איך זה קשור. ואם האלוקים שלך אמיתי, אז כן מובן למה אנחנו בגלות?
כן בוודאי, הוא כתב לנו בתורה שכך יהיה אם נתנהג כך וכך והנה זה קורה.
ואם אני טועה, אז כן מובן למה אנחנו בגלות?
לטעות זאת חטא שגורמת לגלות הרי כמו מי ששותה רעל ימות אפי' שלא ידע שזה רעל
ואיך זה גורם לך לחשוב שמדובר כאן בסמכות אלילית דבילית? ומה הקשר לנצרות ולאיסלאם?
הנצרות והאיסלם משקרים עם סמכות אלילית. ביהדות כל סמכות שהוא מחוץ לבינה האלוהית של האדם ?! = ע"ז אלילות !! כלומר כל סמכות שמחוץ לבינתינו, היא סמכות שקרית. כי ביהדות הסמכות היא בינתינו = כל שלא חס על כבוד קונו = שכלו של אדם ?! טוב לו שלא נברא !!
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 01/04/2015 17:25:51
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2015 15:12 |
|
| |
מה פירוש שאסור לעולם ? מותר לך להרוג את מי שבא להרוג אותך. הניסיון המר שלנו אומרת שלא כדאי לאחוז בחרב, עדיף להיות בגלות אם בארץ ישראל צריכים לאחוז בחרב, וזאת הסיבה שעזבנו את הארץ לטובת הגלות (הרי לא גרשו אותנו אחרי חרבן בית שני והיינו בארץ עד הרס"ג) א. האם גם הנסיון המר של אומות אחרות אומר זאת? מה ההבדל? ב. מותר להרוג את מי שבא להרוג אותי. ומי שלא בא להרוג אותי? ומכאן תקיש לגניבה - האם מותר לגנוב סתם כי אני רעב?
לטעות זאת חטא שגורמת לגלות אבל אתה צריך להסביר איך טעותי מסבירה את הגלות
הנצרות והאיסלם משקרים עם סמכות אלילית. ביהדות כל סמכות שהוא מחוץ לבינה האלוהית של האדם ?! = ע"ז אלילות !! כלומר כל סמכות שמחוץ לבינתינו, היא סמכות שקרית. כי ביהדות הסמכות היא בינתינו = כל שלא חס על כבוד קונו = שכלו של אדם ?! טוב לו שלא נברא !! לא הסברת במה הדברים שאני אמרתי, או להבדיל הנוצרים והמוסלמים אמרו, אינו מגיע מבינה. וחוץ מזה, האם שכלו של אדם הוא כבוד קונו, או שהוא רק מלאך בינו לבין קונו? כי אם אתה חושב שהשכל הוא האלוקים בעצמו זה כבר גישה מעניינת יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2015 17:04 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | א. האם גם הנסיון המר של אומות אחרות אומר זאת? מה ההבדל?
היהדות ממציאה את הנשק ? היהדות ממציאה את החברה הדמיונית ? האומות הם שיש להם חרב ונשק גרעיני. אז על איזה ניסיון אתה מדבר ? האומות הם שוטים גמורים ולא לומדים כלום הם מבחינת בשר חמורים בשרם. (ושוב על תתפוס אותי בלשון, אני מתכוון למנהיגות ולהגות המטופשת שלהם, אני לא מתכוון לפרט הגוי שהוא הסובל כמונו מהמנוולים האלה)
ב. מותר להרוג את מי שבא להרוג אותי. ומי שלא בא להרוג אותי? ומכאן תקיש לגניבה - האם מותר לגנוב סתם כי אני רעב?
למה להקיש בלי שום לוגיקה ? מותר לאדם לקחת כל דבר בטבע, המצאת הקניין בא לשלול ממנו את הטבע שזה אומר שבאים להרוג אותו עם הרעב ולכן במקום להרוג את בעל הקניין הוא עוד צדיק ורק גונב לו שבעצם הוא לא גונב רק לוקח את שלו בחזרה.
אבל אתה צריך להסביר איך טעותי מסבירה את הגלות
לא, אני צריך להסביר למה אנו בגלות, ואני מסביר את זה כמו שהתורה מסבירה את זה.
לא הסברת במה הדברים שאני אמרתי, או להבדיל הנוצרים והמוסלמים אמרו, אינו מגיע מבינה. וחוץ מזה, האם שכלו של אדם הוא כבוד קונו, או שהוא רק מלאך בינו לבין קונו? כי אם אתה חושב שהשכל הוא האלוקים בעצמו זה כבר גישה מעניינת יותר.
המלאך הוא כבוד קונו והרמב"ם לקח את זה מהאבן עזרא שלקח את זה מחז"ל ומהנביאים. בכל אופן אני לא מתעסק בספקולציות דמיוניות מהו ואייך ומי הוא האלוהים. אני רק מסביר מיהו הסמכות של הפרט ועל פי היהדות הסמכות זה הבינה ולא סמכות אחרת, כל סמכות אחרת זאת אלוהים אחרים.
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 02/04/2015 17:05:32
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2015 11:19 |
|
| |
א. התכוונתי לשאול, אם האומות לא הגיעו לאותם מסקנות, וגם חלק מהיהודים חושבים אחרת - אולי החשיבה שאתה טוען לה היא טעות? (הרי זה לא שהצגת כאן מערך טיעוני שמסביר את דעותיך למה ההיסטוריה מוכיחה שלא כדאי לאחוז בחרב. אלא רק טענת שיש בזה הגיון - זה שיש בזה הגין אני מסכים, אבל זה לא אומר שזה תורת נצח)
ב. כשאדם צובר רכוש הוא לא עושה זאת על חשבון השני. לא במובן שאתה עושה בו שימוש, כאילו לכל אדם יש זכות להשתמש בכל המשאבים של העולם גם מה שעמל בו אחר - כמו שאתה אולי טוען כדי להצדיק את גישת החרדים בימינו. לא, אני צריך להסביר למה אנו בגלות, ואני מסביר את זה כמו שהתורה מסבירה את זה. אתה לא צריך להסביר כלום, אבל אם לא הסברת כלום אז לא ענית לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2015 13:40 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | א. התכוונתי לשאול, אם האומות לא הגיעו לאותם מסקנות, וגם חלק מהיהודים חושבים אחרת - אולי החשיבה שאתה טוען לה היא טעות? (הרי זה לא שהצגת כאן מערך טיעוני שמסביר את דעותיך למה ההיסטוריה מוכיחה שלא כדאי לאחוז בחרב. אלא רק טענת שיש בזה הגיון - זה שיש בזה הגין אני מסכים, אבל זה לא אומר שזה תורת נצח)
כל מה שאני עושה ועמל כאן בפורום זה להסביר את כל הדברים האלה (יש אפי' שטוענים שאני מאריך מדי). אני אנסה בקצרה להסביר לך שוב.
ובכן מה פירוש שהחשיבה של התורה טעות ? גם את התורה לא למדדת ? כל אדם בהווה הוא אדם הראשון התנכי (או התא האבולוציוני הראשון) האם אתה כאדם ראשון לכל צאצאיך לעתיד מוכן ששתי בניך יאחזו בחרב אחד מול השני ? אתה רואה בזה רציונליות ? אדם הראשון עצר מיד את ההולדה אחרי רצח בנו על ידי אחיו וכי למה לו להוליד אם הם רוצחים אחד את השני ?
למה האומות לא רואים את הדבר הפשוט הזה ? כי הם ממציאים ישויות דמיוניות כמו ישות מין האנושי (הע"ז הראשון שאנוש בן שת המציא) או ישות לאומית, ככה הם מולדים ילדים לישות = ע"ז ולכן לעולם לא חושבים בחשיבה של תורה ושל הטבע, הם מדמיינים דמיונות ומולידים לדמיון ולכן מה הבעיה לגייס רווקים ורווקות הרי הם לא נוצרו להורים רק לישות הדמיונית. למה האומות חשודים בשפיכות דמים ? כי הם לא מולדים לעצמן רק לישות דמיונית.
ב. כשאדם צובר רכוש הוא לא עושה זאת על חשבון השני. לא במובן שאתה עושה בו שימוש, כאילו לכל אדם יש זכות להשתמש בכל המשאבים של העולם גם מה שעמל בו אחר - כמו שאתה אולי טוען כדי להצדיק את גישת החרדים בימינו.
אנטישמי שפל שכמותך אייך נכנס כאן החרדים ? בוודאי שאדם לא יכול לצבור רכוש על חשבון אחר, הרי מה ההבדל בין לצבור על ידי כסף וקניין או על ידי כיבוש ורצח ? הרי בשניהם אתה שולל מזולתך את הטבע ?! מבחינת הזולת שאין לו את הטבע, יש הבדל האם קניתה אותו או כבשת אותה או רצחת וירשתה ? לא ולא, כי אין לו את הטבע ולכן או שיתנהג כמוך וירצח אותך וירש אותך או שיקנה ממך וישלול ממך את הטבע. או פשוט "לי" הארץ = או חלוקה + שמיטה כל שבע, או מותר לרצוח ולגנוב בדיוק כמו הכובשים ובקונים בכסף.
לגבי עמל של אדם: כל עמל בטבע הם יש מיש ולכן הם לא שלו באופן טבעי, כלומר אם לא יהיו קניינים ולא את הצו של לא תגנוב, אז אף אחד לא יעמול כמו שהלקטים\ציידים לא עמלו בחקלאות = צמיחה. המצאת הקניין והצו של לא תגנוב ולא תרצח, הביא לאדם את האפשרות לעמול = המצאת החקלאות, ולהצמיח. אבל בלי התנאי שלכל נולד ביקום יש קניין משלו ?! אין הקניין קביל מוסרי וערכית ובוודאי לא במציאות, כי הם ייצוא לצייד הרי לא ימותו מרעב כי מישהו גזל ממנו ומנסה לשלול ממנו את הטבע. ולכן יוצא שלאדם אין זכות מציאותית על עמלו כמו שהיה תרום המבול.
מה קשר החרדים לכל ההסבר כאן ? החרדים לא יוצאים לצייד אם כי היו צריכים לעשות זאת על פי ההיגיון של האומות. החרדי אומר דבר פשוט: "דין הוא שנגזור על עצמינו לא לישא אישה ולא להוליד ילדים נמצא זרע אברהם כלה מאליו" כלומר אם בכדי לשרוד אני צריך דגל לאומי דמיוני מול הדגל האישי = ברית מילה = צאצאיך שלך ולא של הדמיון הלאומי, ואני צריך לאחוז בחרב ?! אז לא כדאי לי להוליד !!
אתה מטיף מוסר לחרדים ? אם החרדים היו כמוך וכמו האומות, אז הם היו יוצאים לצייד והיו מחסלים את כל שונאיהם שאוכלים אותם ואת ילדיהם כל יום לארוחת בוקר וצהרים וערב. כלומר לשיטתך ככה הם צריכים לעשות הרי אתה חושב שלאחוז בחרב יכול להיות הגיוני או מוסרי. הרי חוץ מהחרדים אין אחד שחושב שארץ ישראל ירושתו מנח, אז הם כולם כובשים בכוח, אז למה שהחרדי לא יכבוש בכוח את ארץ ירושתו ? אז החרדי לא מאמין בחרב ולא בכיבוש ולא בקניין, החרדי מכיר אך ורק בחלוקת הארצות לכל העמים ובתוך העמים לפרטים. בלי התובנות האלה, אין סיבה להוליד ילדים, בוודאי לא למולך הדמיוני. החרדי כן מוליד כי הוא מאמין שלבסוף בני אנוש ישתחררו מהמנוולים ומהחשיבה השקרית, ותהיה מצב של "ותמלא הארץ דעה את השם" = ימות המשיח. אז תגיד תודה שהם לא אוכלים אותך חיי כמו דאעש.
אתה לא צריך להסביר כלום, אבל אם לא הסברת כלום אז לא ענית לי.
יש לי כאן בפורום 217 אשכולות ומיליון תגובות בשאר האשכולות, ויש לי שתי דפים בגוגל (והיה לי שתי דפים בפייסבוק שהם מחקו לי) עם עשרות מאמרים, ככה שלומר שאני לא מסביר ?! זאת סתם דמגוגיה זולה !!
|
|
אגב: אי אפשר לי לראות מה שכתבתה באישי כי קופץ שם פרסומות, ואני לא מצליח להוריד אותם.
תוקן על ידי maxmen ב- 03/04/2015 13:43:06
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2015 18:13 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
מה דעתכם חכמי וחברי הפורום היקר ??
|
|
דעתי האישית היא שאתה משייך תילי תילים של רעיונות על מנהגים שלא שיערום אבותינו. מנהג גניבת האפיקומן הוא שעשוע לא מזיק שנועד להשאיר את הילדים ערים, ותו לא. אין שום קשר למה שכתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2015 21:13 |
|
| |
מועדים לשמחה לכל חברי וחכמי הפורום היקרים
| בסדר_הבנו כתב: |  |
מה דעתכם חכמי וחברי הפורום היקר ??
דעתי האישית היא שאתה משייך תילי תילים של רעיונות על מנהגים שלא שיערום אבותינו. מנהג גניבת האפיקומן הוא שעשוע לא מזיק שנועד להשאיר את הילדים ערים, ותו לא. אין שום קשר למה שכתבת.
|
|
אני אוהב את הביטחון העצמי שלך, אבל תשתמש בו בחכמה בינה ודעת. וכי לא ידעתי את התשובה שלך ? ובכל זאת כתבתי מה שכתבתי. אז לא יזיק לך לחשוב לפני שאתה עונה מה שכל ילד יודע.
ובכן ממתי מתירים לאו דאורייתא אפי' בצחוק לשם מטרה שיש מיליון דרכים אחרים להשיג אותה. ובאמת כל ילד בגן מתחיל את ליל הסדר עם "קדש". האם זכור לך הנוסח מה אומרים בגן ? ובכן אומרים שמחלקים לילדים ממתקים בכדי שהם יהיו ערים וישאלו את הקושיות. אז התשובה הידוע (שאתה מצטט לנו כאן) לא מספקת לנו, גם מצד חומר האיסור וגם מצד שהמטרה מושגת עוד לפני יחץ שאז מחביאים את האפיקומן.
מה עוד, זה נשמע שאין לך הבנה בדרש. לדרש יש מטרה מוצהרת לומר תובנה כלשהו. ולכן לעולם לא מעניינת אותנו ההדבקה, רק התובנה העמוקה היוצאת מהדרשה. כלל גדול בידך, כל מבקר דרשות לעולם לא הבין מהי דרשה ולכן תראה את הבעלי בתים האוהבים לצחוק על דרשות כי לעולם לא הבינו את העניין. אבל זה נושא ששייך לאשכול אחר.
תוקן על ידי maxmen ב- 04/04/2015 21:16:15
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2015 12:50 |
|
| |
מקס
" למה האומות לא רואים את הדבר הפשוט הזה ? כי הם ממציאים ישויות דמיוניות " (ההדגשה אינה במקור)
איך זה מסביר? כלומר אתה מניח שבני אדם לא מבינים את מה שהם רואים, בגלל שהם ממציאים חשיבה לא רציונלית. זו טענה מעניינת שמתאימה אולי לאנשים שחושבים שאדם יכול לשקר לעצמו. אני איני חושב כך, ולכן אינני מקבל את הטענה. " ב. כשאדם צובר רכוש הוא לא עושה זאת על חשבון השני. לא במובן שאתה עושה בו שימוש, כאילו לכל אדם יש זכות להשתמש בכל המשאבים של העולם גם מה שעמל בו אחר - כמו שאתה אולי טוען כדי להצדיק את גישת החרדים בימינו. אנטישמי שפל שכמותך אייך נכנס כאן החרדים ? " לא כתבתי על החרדים אלא עליך. כתבתי שאתה - אולי כדי להצדיק את הגישה החרדית - טוען טענה שהיא כשלעצמה לא נכונה. מה שלא אומר שום דבר לגבי צדקת החרדים. דווקא אני למדתי די הרבה זמן במוסדות חרדיים, ויש לי זכרונות טובים משם. אבל אולי התייחסויות כמו זו שלך כאן - "אנטישמי שפל שכמותך אייך נכנס כאן החרדים ?" - התייחסויות כאלו אולי יגרמו לי שמהלך הזמן לשנות את דעתי. בוודאי שאדם לא יכול לצבור רכוש על חשבון אחר, ומה אני אמרתי? אמרתי שאם אדם צובר רכוש זה לא בהכרח על חשבון מישהו אחר. זה נשמע לך אותו דבר? כלומר לשיטתך ככה הם צריכים לעשות הרי אתה חושב שלאחוז בחרב יכול להיות הגיוני או מוסרי. איפה אמרתי זאת? אז תגיד תודה שהם לא אוכלים אותך חיי כמו דאעש אילו הייתי כותב את מה שייחסת לי, אפילו אז זה לא סיבה להגיד תודה לאנשים. ק"ו שאתה ממציא עלי שאני מאשים אנשים בזמן שאין לי שום דבר נגדם, ואז אתה אומר שאני צריך להגיד להם תודה על זה שהם לא כמו דאעש?
" אתה לא צריך להסביר כלום, אבל אם לא הסברת כלום אז לא ענית לי. יש לי כאן בפורום 217 אשכולות ומיליון תגובות בשאר האשכולות, ויש לי שתי דפים בגוגל (והיה לי שתי דפים בפייסבוק שהם מחקו לי) עם עשרות מאמרים, ככה שלומר שאני לא מסביר ?! זאת סתם דמגוגיה זולה !! " (ההדגשה אינה במקור)
יכול להיות שהסברת 217 פעמים לא יודע כמה דברים. אבל איך זה קשור לכאן? להזכירך, שאלתי הייתה איך חשיבתי, שלפי דעתך היא טעות - מדוע לדעתך היא גרמה לגלות. בנוסף,אשמח אם תסביר למה זו דמגוגיה.
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|