בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

"אט אט" סיקור האלבום החדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/6/2015 15:55 לינק ישיר 

נכון.
אבל כמובן לשמיעות החוזרות יש גכ מעלןת רבות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2015 16:02 לינק ישיר 

ולכן אעשה(ולמען האמת זה כבר כמעט מוכן...) את השילוב של שתיהם‎:-)‎

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2015 16:22 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2015 00:20 לינק ישיר 
סיקור הדיסק 'אט אט' - חלק א'

אינדקס סיקורים על הדיסק 'אט אט' (כמו"כ ישנם תגובות רבות המשלימות את הסיקורים‎)

הקדמה

ראשית, 
אשמח לקבל תגובות לסיקורי- בתקווה שיעניין מישהו כאן- ובעיקר אשמח התייחסות לשאלותי בנוגע לסולואים בשירים מסויימים(השאלות יודגשו בצבע כחול).

הדיסק יצא לפני כ- 3 חודשים. רק בספירת העומר רכשתי את הדיסק ולכן הסיקור יצא לאור כעת.
האמת, שהיו כאן לפניי מסקרים מעולים כך שאין לי כמעט מה להוסיף ובכל זאת זה מה שיש לי לומר אכתוב להלן...
מי שיצליח לקרוא את כל הסיקור מגיע לו צל"ש!. ומי שלא, לא נורא. הוא לא מפסיד. מילה של נטסון....
בסיקור זה לא חסכתי בביקורת היכן שהיה צריך וגם לא הצנעתי את השבחים שצריך לתת- ויש המון!

הסיקור דלהלן נכתב לאחר ששמעתי את הדיסק כמה וכמה פעמים. ומה שמבינים בפעם הראשונה זה בכלל משהו אחר מהפעם העשירית שמאזינים וכן מה שמאזינים בפעם העשירית כבר לא כ"כ מרגישים כמו בפעם הראשונה... 
ככה שניסתי לשלב את 2 הדברים.  לקחת את ההתרגשות מהשמיעה הראשונית שהיתה ולצרף אותה לתובנות עמוקות יותר לאחר שמיעה של כמה וכמה פעמים...

מאוד אהבתי את הדיסק כל שיר וסגנונו המיוחדכל שיר ומעלותיו הוא(וכמו"כ גם חסרונותיו במידה ויש) זהו דיסק ששווה עליו כל שקל ושאפשר לשומעו שוב ושוב.

האלבום

כשקניתי את הדיסק ציפיתי לשמוע 12 שירים שונים ומגוונים. 
התאכזבתי כשראיתי שכחצי מהאלבום (!) זה שירי חתונההנה השירי חתונה: 'לייבעדיק', 'בואי כלה', 'ענבי הגפן' ,'שמח', 'קול קול קול'.
זה קצת יותר מידי(בלשון המעטה) לדיסק של 12 שירים.
במצב כזה אני מביע פליאה על שם האלבום (ובכל אופן אני ממש בעד השם- שלא יהיו ספיקות לאיש בזה!!!!). אולי  הוא רוצה לתת ביטוי וייצוג לשירים מהחצי השני  ולכן משתמש ב'אט אט'(משהו כמו ארגון 'השירים הבלתי מזדהים'  )...
הייתי מכניס אחר כבוד לדיסק שירים כמו 'הקהל'  'חי חי' 'עם לבדד ישכון' וכו' וכו' שיש בארסנל של ירחמיאל, ו 2-3 שירים מכאן, לשמור לדיסק הבא. אבל את השיקולים של ירחמיאל לא אוכל לדעת. 
כך או כך, יש 2 נקודות חיוביות ביותר בהנ"ל.
  1.  שיצאו עוד שירי מיאמי יפים לאוויר העולם.
  2.  שתי שירים מתוך חמשת שירי החתונה הם מקוריים. לא עוד רק שירים על המילים  "עוד ישמע" או "מהרה" אלא גם "בונה בית נאמן...א היילגע משפחה... ענבי הגפן בענבי הגפן..." ובשיר אחר "בא נבא נשיר ונרקוד יחד...  חתן וכלה, המשפחה שמחים". (דרך אגב, בכלל יש שירים עם כמה מילים בעברית או יותר -שלא מהמקורות. וטוב שכך).
שימו לב שיש בדיסק שימוש במילים קודמות שכבר יש עליהם לחן. בין אם זה ב'קומט שוין' ב' אט אט' או 'בצור ישראל' וכמובן ב'עוד ישמע' ו'באשר ברא'.  אני רוצה להסתכל על זה בצורה חיובית. ראו  כמה לחנים קיצביים ושקטים יכולים לצאת על פסוקים וכדו' מאדם אחד! זה הגדולה של מלחין. של ירחמיאל!

בדיסק זה נכון לומר שירחמיאל חזר(ויש כאלו שישתמשו במילה 'מתערב') ובגדול לתוך השירים: (הוא נשמע בשירים 'אט אט', 'לייבעדיג', 'בואי כלה', 'בשמחה רבה', 'ושם', 'שמח',  'קול קול קול')
 אני אף פעם לא אוהב שנכנסים בשיר של ילדים קולות מבוגרים אבל זה מה יש...

השיר הטוב ביותר!

חשבתי לעצמי אחרי ששמעתי את הדיסק מהו השיר הטוב ביותר בו?
ובכן: לדעתי חייבת להיות חלוקה בדיסק הזה ל4 חלקים/ קטגוריות.
  1. השירים הקיצביים של מיאמי( 'אט אט', ' לייבעדיק' ,'בשמחה רבה', 'ושם', 'שמח', 'לא בשמים היא', ו'קול קול קול').
  2. השירים השקטים של מיאמי('בואי כלה', 'צור ישראל', 'פתחו לי').
  3. השיר 'He will answer as' שבו למעשה שרים 3 ילדים בלבד(ולא כל המקהלה)!
  4. השיר של הבוגרים 'ענבי הגפן'.
למה יצרתי את החלוקה הזאת?
אסביר:  בשירים הקצביים והשקטים לכל אחד יש את היופי שלו, ולומר שהשקט יותר יפה מהקיצבי זה לא נכון כיון שזה סוג וסגנון אחר (וכך זה אמור להיות בכל דיסק של זמר אחר). וכמו"כ לשים את שיר הבוגרים ביחד עם שירי ילדים זה לא נכון... ואפי' לומר שהשיר הטוב ביותר של מיאמי הוא  'He will answer as' כשרק 3 ילדים שרים אותו- לא מתאים...  וכו' וכו'
לכן חילקתי את הדיסק ל- 4.

ובכן אלו מבחינתי ארבעת השירים הטובים ביותר בדיסק:
  1. מהקיצביים- השיר 'קול קול קול'.
  2. מהשקטים- 'בואי כלה'.
  3. השיר 'He will answer as'.
  4. שיר הבוגרים 'ענבי הגפן'.

למרות האמור לעיל, זה לא אומר שאת השיר השקט אותו אני הכי אוהב ואת השיר הקיצבי אותו אני הכי אוהב, אשמע אותם, אותו מס' פעמים- בקירוב. זה קשור בכמה וכמה גורמים(כמו אופי האדם, למה הוא נמשך וכדו' - ואין כאן המקום להאריך במהות העניין. כך שבכל זאת בפועל יש את השיר שהוא נשמע הכי הרבה בסופו של יום, והוא המספר אחת כמו שתראו בהמשך .  

הפרחים! 

ראשית ברוך הבא לפרח חדש- מבחינתי- שעד כשראיתי את תמונתו בדיסק לא ידעתי על קיומו! הלא הוא דוד  אריה שטרן! מחיאות כפיים סוערות אליו
שנית: יש כאן פרח נוסף שירחמיאל החליט ללכת עליו המון ובצדק. חיים גלבן זה שמו! 5(!!!) סולואים/דואטים- בדיסק יש לו (ובהשוואה לדוד פרלמן לו יש 6 סולואים בדיסק!!!)

דוד פרלמן - מה לא נכתב עליו כבר? ובכל זאת אכתוב שוב... 
מה שמבדיל אותו מכולם -חוץ מקולו- זו הטבעיות וחופשיות  בה הוא שר, בעוד אחרים מקפידים על כך שקולם יצא טוב וחסר להם את הפנימיות... כשדוד שר אז הוא שר מכל הלב(ובאופן 'של כל עצמותי תאמרנה'). 

אגיד אולי משפט שלא תבינו ..."כשדוד שר הוא מרגיש וחי את הרגע שהוא שר ומנצלו עד תום(כפי שאפשר לראותו את זה בכל הופעות האחרונות -ללא יוצא מן הכלל) בעוד אחרים מגיעים לעשות הופעה ושיהיה להם קול יפה ולא יפשלו ו...ללכת...
(אני חושב שחיים גלבן דיי ממשיך את דרכו של דוד פרלמן בעניין הזה...)

צבי שמחון- הוא פרח מרכזי בציר שהכי התקשיתי לזהותו -למעט השירים 'אט אט' ו 'He will answer as'. 
אביגדור גלוק- למרות שקיבל 'משהו', נוכחותו בדיסק לא מורגשת, וכשבר מורגשת לא תמיד זה חיובי.
עוד על הפרחים בסיקור עצמו.

החוברת המצורפת לדיסק:

עיצוב הדיסק: 
הצבעים העיקריים כחול, לבן(החליפות הלבנות), ואדום. לא התחברתי לשילוב של האדום עם הכחול והלבן.
(אולי הוא לקח את השילוב של הצבעים מדגל ארה"ב? כיוון מחשבה מעניין...).
 אני בכללי אוהב  כחול וכשזה בשילוב לבן זה משובח(רק לא עם צבע אדום) ...  אבל היות שהדיסק הקודם שיצא 'מי לה' אלי' היה גם כן שימוש נרחב בצבע כחול(כחול כהה וכחול בהיר ) עם מעט לבן ושחור, והיה מצופה ממנו ללכת לצבעים  אחרים (שאליהם היה אפשרי להוסיף בתור צבע טפל את הכחול  -לכל היותר).
אתר ההופעה דומה לעיצוב הדיסק.

עוד כמה נקודות על החוברת:
חוץ מהתמונות היפות של הפרחים(ובכלל הייתי רוצה שילוו את הדפים בחוברת עוד תמונות נבחרות של אי אלו פרחים מסויימים כמו שהיה ב'מי לה אלי'.....), היה כאן כשל בחוברת. תרגומים לא ברורים או תרגומים חסרים בין אם זה באנגלית, אידיש או עברית... לא ככה משקיעים בדיסק.

אותו הדבר בנוגע לסדר הסולנים שבחלק מהשירים אינו נכון ואני לא התפלא אם יש גם בעיות באיות שמות הפרחים... 
אחד העניינים שלטעמי היה כאן הוא שירה של כמה סולנים ' נעלמים' בשירים ושאינם מוזכרים בחוברת בכלל...(והלוואי שאייזיק חסון היה ביניהם).
קחו לדוגמא את השיר 'לייבעדיק'. על פי הנכתב בחוברת ישנם 2 סולנים בשיר זה.(מיכאל ויינגארטן וצבי שמחון). רבותיי, אין מצב שבעולם שיש שם רק 2 סולנים בשיר הזה. קחו לדוגמא את הסולן הראשון. זה אף לא אחד משתיהם... לדעתי הוא יותר נשמע כחיים גלבן.

בשיר 'ושם' חוץ מזה שהסולנים לא מסודרים לפי הסדר בחוברת לדעתי חסר שם סולן או שתיים(אלא אם מישהו יקום ויגיד לי שיעקב שמחה באלאקאן ועוד ילד קיבלו 2 סולואים. בקולות שם זה דיי קשה להבחין...). 
ויש עוד... דוגמאות.

לאחר כל ההקדמה הזאת אגש לסיקור עצמו בשעה טובה ומוצלחת...

תוקן על ידי netson ב- 09/06/2015 00:22:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2015 00:21 לינק ישיר 
סיקור הדיסק 'אט אט' - חלק ב'

ראשית כמה נתונים מעניינים:

1) מס' סולואים:
  •  למיכאל ויינגארטן יש 7 סולואים/ דואטים.
  • דוד פרלמן 6 סולואים.
  •  לשמעון יצחקוב ולשלמה גרוס יש לכל אחד מהם 3 סולואים- מבחינתי מאכזב. 
  • אייזיק חסון (או הסון)-אכזבה נוספת מבחינתי לו לא ניתן ולו סולו אחד לרפואה! הפסד לדורות(בשבילי). 

הערה: במקרה של דוד פרלמן(שהגיע לו בצדק המון סולואים) אני מנסה להיכנס לראש של ירחמיאל החושב לעצמו מה לתת ומתי, ואיך ביחד עם זה לתת לכמה שיותר ילדים לשיר... בקיצור... בלגן.
2)נתונים על השירים.
  • השיר הארוך ביותר הוא 'פתחו לי' והוא מנוגן  6:51 דקות. השיר הקצר ביותר הוא 'לא בשמים היא' והוא מנוגן 3:41 דקות.
  • שיר מס' 11 'פתחו לי' זהו השיר היחיד שאין בו כלל תופים.

'אט אט'

יש לו התחלה טובה שעושה חשק להמשיך להקשיב( אני מגדיר אותה 'כהתחלה דרמטית' כזאת). 
ה'קומט שוין בשיר' נשמע כאילו לא מצא משפט אחר לחשוב ושם את זה.... 
היה משהו בעיבוד של השיר שהפריע לי. למשל בקטע המוזיקלי הקצר ששומעים לפני הסולו של צבי שימחון. אילו זה היה נעשה בכלים יותר פשוטים לאוזן זה היה יותר טוב.... בהופעת פסח זה היה הרבה יותר טוב!
סיום השיר מצויין. אהבתי את הקטע של הלחן בסיום. בתחילה כששומעים את השיר בפעמים הראשונות הוא נשמע כאינו קשור לשיר אבל מצליחים לחבר אותו לשיר כ"כ יפה!

סולנים
חיים גלבן - שר משוחרר לגמרי.
מיכאל ויינגארטן - קול מצויין. חסר לו קצת השתהות מסויימת על המילים שהוא שר.
שלמה גרוס - הגדול מכולם. איזה קול נהדר! אני הייתי ממשיך לתת לו גם את החלק השני של הסולו.
יהודה בראון - לא זיהיתי אותו... ציפיתי ממנו ליותר בקול והתאכזבתי... 
צבי שימחון - סולו מצויין. הפריע לי רק איך שהוא מבטא את ה'אט אט'.

'לייבעדיק'

ראשית: לייבעדיג או לייבעדיק- איך יותר נכון לבטאות?

איזה לחן יפה! והשיר... מקפיץ. 
ישנם 3 קטעי לחן קבועים בשיר.
1) 'אשר ברא'
2) 'קול קול קול'
3)'לייבעדיק'
למה אני כותב את זה?
משום שאת הקטע השני אני מגדיר אותו כקטע מעבר- מן פרוזדור המוליך אותנו לפזמון של השיר.
כששומעים את הקטע השני מתעוררת אצל כל אחד השומע תחושה שאנו לפני קטע השיא של הפיזמןן(-'לייבדיק') וזה היופי בסוג לחן כזה.
הקטע הנ"ל- "קטע המעבר" הזכר לי את השיר 'ירושלים' מתןך 'מיאמי בירושלים' שם גם כן יש 3 קטעים
1) אני מאמין באמונה שלימה....
2) ואף על פי...
3) אני מאמין ירושלים עירך..
הקטע השני שם הוא גם קטע מעבר שמרגישים בו שאוטוטו מגעים לקטע השיא -הפזמון.

סולנים
כאמור בתגובתי הקודמת, לדעתי- חסרים שמות סולנים(לפחות 1) בחוברת בשיר הזה(בחוברת מופיעים רק מיכאל ויינגארטן וצבי שמחון)
את צבי שמחון בכלל לא הצלחתי לזהות...  'הצבי שמחון' של השיר הזה שונה לחלוטין מ'הצבי שימחון' של השיר 'אט אט'.

לדעתי חסר שם של סולן בחוברת המצורפת לדיסק, בשיר הזה.(מי למשל שר בדקה ה- 1:57? לפי הנכתב בחוברת ישנם 2 סולנים בשיר הזה. מיכאל ויינגארטן וצבי שמחון. מיכאל ויינגארטן זה לא נשמע, אז יכול להיות שזה צבי שמחון? ואם כן, אז מי הסולן ששר
בדקה 1:19 ?(וזה לא מיכאל ויינגארטן ששר קודם לפני בדקה - 1:44)

אהבתי את הלחן בדקה 2:22  ובדקה ה3:24. סוף סוף משהו שונה ולא רגיל, שלא שמענו בדיסקים האחרונים לפחות- גם אם הוא כמה שניות. העיקר תמיד שזה יהיה מקורי ויפה.
בסיום, איזה סולו של מיכאל ויינגארטן(מזכיר את הסולו של יהודה גורקין בסיום השיר 'שמע ישראל').

'בואי כלה'

אחד מהשירים השקטים, הרגועים והמרגשים הטובים ביותר של מיאמי בשנים האחרונות. 
זהו שיר פרחי 
מיאמי טיפוסי. כשרוצים לספר למישהו מי הם פרחי מיאמי, משמיעים לו שיר כזה... כאילו לקחו את הזמן מלפני 20 שנה והדביקו אותו כאן בשיר! שיר מרגש ועם המון פסנתר...
משהו בעיבוד ההקלטה של הקולות מפריע לי.
ההטעמה אצלם במילה "בואי" היא על האות א'. זה אמנם חמוד בפרט במבטא האנגלי, אבל לא נכון... ההטעמה צריכה להיות באות ב'. יכול להיות, שהסיבה לכך היא משום שהם מבטאים את המילה כפי שהיא נהגית באנגלית ולא בעברית.
הייתי מאוד שמח עם ירחמיאל היה מוריד את הסולו שלו בסוף.

סולנים

אביגדור גלוק שנעלם בדיסק זה, בשיר הזה סוף סוף חי ונושם כאן...
דוד פרלמן כמו גדול מסיים את השיר יפה(בהופעות זה יותר יפה), ביחד עם מיכאל ויינגארטן.

'בשמחה רבה'

לדעתי זה מוזיקת דאנס בליווי כלים מוזיקליים...
חלק מכלי הנגינה נותנים לשיר 'נגיעות קלות' של סגנון מזרחי. 
'הפמפמפמ' משווה לשיר מין 'מארש'(וזה ציטוט של אידי  מאיפה שהוא- כמדומני ואני מסכים איתה. אני לא זוכר היכן היא כתבה את זה...) או 'מצעד ניצחון'.
בכל אופן זה לחן שאכן מתאים למעמד שבני ישראל היו בקריעת ים סוף. ככה שלא רק שהלחן טוב אלא הוא מתחבר לתוכן ולא רק לתוכן אלא לעומק העניין. 
לא הבחנתי מה ההבדל בין הסולו של ירחמיאל כאן לסולו שלו בשיר "ושם". אין הבדל מבחינתי ולכן אני לא מבין מה כולם בקרו את קולו דווקא כאן....

סולנים
דוד יהונתן סרברו - האות רי"ש הראשונה יותר מידי כבדה...
שמעון יצחקוב- נראה לכם ששמעון יצחקוב הוא הסולן השלישי כנכתב בחוברת בדקה 3:40?( בדקה 2:05 יש דואט ולא סולו).

'צור ישראל'

בצור ישראל' יש לדעתי סולנים שחסרים בחוברת.
אהבתי מאוד את הקולות השניים עם הקולות הרגילים בעיקר עד לדקה 1:34. 
מאוד אהבתי את הלחן על הדגשים של המילה "קומהה"!
בפזמון, הסולו של אביגדור גלוק מיותר ולא מועיל... אי אפשר לתת לילד עם קול דקיק לשיר סולו בפזמון כשהמוזיקה ברקע מפריעה לשמוע את קולו... היה צריך לתת לצבי שמחון לשיר את הפזמון ואביגדור גלוק היה שר את הסולו של צבי שמחון...
הסולו בסיום של דוד פרלמן כובש!!!

'ושם'

אחד השירים הקליטים בדיסק הזה. לחן פשוט ויפה. ולכן משיר זה אפשר ללמוד הרבה על גדולתו של המלחין ללמד שירים קליטים ויפים:-)
וכשהסולנים בשיר הזה הם של דוד פרלמן, חיים גלבן ויעקב שמחה באלאקאן זה מוסיף לכך המון.
הלחן בשיר הזה מזכיר לי מעט את 'בעבוד דוד' מ'יבוא'.
בדקה 4:07 נשמע שם סולן מסויים(כנראה יעקב שמחה בלאקן שכבר שר קודם לכן) ואת החצי השני של המילה 'קדמוניות' לא שומעים... זה לא פאשלה?
ליווי נחמד של מקהלת הבוגרים.
איזו סיום רקע יפה וסולו של דוד פרלמן. ירחמיאל ניצל אותו עד הסוף- כמובן, במובן החיובי של המילה.

'ענבי הגפן'

לחו רגוע ומרגיע!
סוף סוף לראשונה בדיסק הזה שיר חתונה עם מילים מקוריות ולא 'מהרה' או 'עוד ישמע''. ירחמיאל! תמשיך לנסות לחפש חומרים כאלו מענינים!!! . 
גם אני לא הצלחתי לזהות שום סולן(אפי' את קולו שאול 
אלסן שכתוב בחוברת שהוא הסולו האחרון, לא זיהיתי).

'שמח'

יש בשיר באזור הדקה 1:26 כמה נגיעות של מקהלת ה'קינדערלאך'  על ידי אפקטים מוזיקלים וקוליים(נזכרתי משום מה בשיר 'משיח' של ה'קינדערלאך') וכשהשיר הוא במוזיקת דאנס וכששרים ברקע את האואואוו זה דיי מחזק את ההנחה הזאת.
שמתם לב ל'טגגדם' הקצר של ירחמיאל בדקה 3:07?
טעות דיקדוקית בשיר. הם מטעימים את המילה ברננה כאשר ההטעמה היא על האות נ' הראשונה ולא על  הנ' השניה וזה נשמע ממש עילג...
מכל השיר הזה זיהיתי רק את מיכאל ויינגארטן.
לא זיהיתי מי שר באידיש ובעברית. אתם מזהים?(בדקתי ומצאתי שבהופעת פסח שר באידיש חיים גלבן ובעברית שר צבי שימחון)

זכורים לי עוד שירי מיאמי בהם הפרחים מוחאים כף כמו בשיר הזה....(אולי בשיר 'ירושלים' מתוך 'משיח' וכאמור בעוד...)

'He will answer as'

שיר ולחן מרגשים! אין דברים כאלו . כל מילה שאכתוב על כך לא תצליח להמחיש ולבטאות היטב את הלחן.

יש לסולנים בשיר זה קולות מאוד דומים. מה שאני קלטתי כאן -זה כמו שכתוב בחוברת: אורי שקד שר את הבית הראשון כולל הפזמון. אח"כ דוד פרלמן שר בית ב' ואת הפזמון. צבי שמחון מצטרף מיד אח"כ והם שרים חלק ביחד וחלק כל סולן בנפרד. 
התוכן ששל השיר זה אמונה שה' יעזור לנו למרות שאנחנו לא מתנהגים טוב ועוד בגלל אי אלו עניינים(אשמח לפירוט ממישהו שמתמצא יותר באנגלית... חבל שאין בחוברת תרגום לעברית....)
 מאוד אהבתי את האפקטים המוזיקלים  בהתחלה על הסולו של אורי שקד.
(דרך אגב: נכתב בעבר בפורום שירחמיאל אמור להוציא לאורי שקד דיסק. זוכרים את זה?)

'לא בשמים היא'

אני מגדיר את השיר  והלחן הזה כשיר של סוף שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים. אולי זה משום הצלילים ששומעים מהכלי נגינה בדקה 2:04 שמזכירים לי את הכלייזמרים בצפת(וכנראה שאין קשר:-)  ) דבר שמוסיף 'טעם של פעם' בשיר הזה... בכל אופן זה קצת הכניס חידוש ורעננות בשיר הזה.

לפי הנכתב בחוברת הסולו הראשון זה של שימי יצחקוב  והשני זה חיים גלבן... לפחות שימי יצחקוב לא נשמע לי- אבל אני לא סגור על זה בכלל  .  מהי דעתכם?
גם אני כמו כולם אהבתי את היצירתיות בקטע שכולם שרים את ה"לא" וכולם - כל אחד בתור- ממשיך/משיב ואז קולו של דוד פרלמן בשילוב התופים ברקע מתרומם  מעל כולם ( "כי קרוב אליך הדבר מאוד" ) וממשיך בפזמון לא בשמים היא".

'פתחו לי'

שיא התקלות בחוברת לדעתי זה בשיר זה. חסרים חלק מהמילים בעברית בשיר. התרגום באנגלית לא מסודר ולא על הכל. בקיצור שכונה. 
עכ"פ מילות השיר שכן מופיעות מאד עזרו לי להבין מה בכלל הפרחים שרים כי ישנם מילים שלא הייתי מצליח 'לעלות עליהם'(כמו 'הצעד הראשון')...

אבל בכל זאת העיקר זה השיר. השיר הינו שיר מיאמי טיפוסי רגיל ונעים לשומעיו! 
ונתחיל עם החידושים של ירחמיאל:
ראשית: מילים חדשות בהחלט ללחן!!! (מעניין אם יש עוד זמר ששר על המילים האלו).
שנית: אהבתי את המעבר בין בית א' לבית ב' שכמעט לא מרגישים את המעבר וזה כהמשך אחד ועד עכשיו אני לא בטוח שזה 2 מקטעים...(אני מתכוין ללחן על המילים "בני בני בני"- זה מורגש בתחילתו של השיר כשכולם יחד שרים).

מי זה הסולן עם המבטא הישראלי (הסולו השלישי בשיר בדקה 4:03)? כתבו לפני  שזה יעקב שמחה באלאקאן, זה מאומת?( ממש כל שלושת הרי"שים שהוא מוציא מפיו עם מבטא ישראלי)
וכן מיהו הסולן בדקה 4:30? גם כאן החוברת לא תורמת יותר מידי...

'קול קול קול'

אחרון אחרון חביב. ממש כך! סיום של דיסק עם טעם טוב ורצון לשמוע שוב ושוב את הדיסק.
זה מן שיר ששמים באוטו בנסיעה משפחתית באמצע היום.
זה השיר ה 'Number one'  שלי בדיסק. הוא זוכה לכך בצדק. קצב השיר, איכות הסולנים, והסולואים ובפרט שהמוזיקה איננה מוזיקת 'דאנס'.
ה'נגינתם, נגינתם' ששומעים בשיר, זה קטע מוצלח!!!

הסדר של הסולואים בחוברת בשיר זה איננו נכון...
בחיים לא הייתי עולה על כך שהסולן הראשון הוא כתריאל יבנה. ויכול להיות שבאמת הוא הסולן השני ויש גם כאן סולן 'נעלם' ....ונשאלה השאלה, מיהו?
הפזמון הראשון מכניס אותנו ישר לעניינים וסוחף מאוד כאילו אנחנו באמצע השיר ממש וזה לאחר שניות בודדות בלבד מתחילתו.
ואז מגיע אחד הסולואים המשובחים של שמעון יצחקוב בדיסק... "מזל טוב'.. עוד ישמע..." ואח"כ איזה קולות גבוהים ושניים שומעים לאחר הסולו כאילו כמה פרלמנים שרים.
הסולו של שלמה גרוס המתוק ביותר שלו מכל הדיסק. שומעים מחד מן קול חזני, אח"כ קול שירה ואח"כ קול ילדותי חמוד. שילוב מעניין ויש לומר מנצח! בקיצור: קול של ילד פלא(איפה חיה נויהאוז?)

כפי שנכתב קודם בדקה ה- 3:14 אלו המילים:  'the day will come ,he will come soon'(והמילים  'he will come soon' בכלל לא מופיעים בחוברת).
האכזבה בסוף' בשיר כזה. דווקא בסיום השיר הסולו של מיכאל ויינגארטן קצר משהו(הוא לא משתהה על המילים כמו שצריך), אינו טוב והייתי מוותר עליו.  בהחלט היו לו בדיסק סולואים טובים יותר...

השם הרישמי של השיר הוא  'kol kol kol- the day will come'. לדעתי זהו שם שיר הארוך ביותר של מיאמי.(ואתם מוזמנים בהחלט לתקן אותי). רק לא הבנתי, למה צריך כזה שם ארוך?

הייתי יכול עוד להמשיך ולהמשיך אבל מזמן חציתי פה קווים אדומים... 

קריאה מהנה!

תוקן על ידי netson ב- 09/06/2015 00:29:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2015 00:34 לינק ישיר 

וואו!! איזה סיקור!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2015 02:36 לינק ישיר 

סיימתי לקרוא את חלק א'.
מהמם! יש התייחסות ראויה למלא פרטים קטנים אבל חשובים שראוי לשים לב אליהם.

סיקורים זה כמו האזנה לדיסק.
למרות שיש טעם מיוחד להאזנה ראשונית, ככל שמאזינים יותר- השירים נשמעים משובחים יותר ושמים לב יותר לפרטים, כמו שאמרו פה כמה.

גם סיקורים-
למרות שנחמד לקרוא או לכתוב סיקורים טריים, סמוך ונראה להאזנה לדיסק,
הסיקור המאוחר הוא משובח יותר מפורט יותר, ושם לב יותר לפרטים.
יישר כח!

עכשיו לחלק ב'..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2015 02:57 לינק ישיר 

וואו איזה מפורט.
ניכר שנכתב אחרי האזנה לדיסק בעיון גדול, צמוד לחוברת (אפשר לדמיין את הסצנה) ועם הרבה ידע מקדים.
בשביל להבין את כל מה שכתוב בסיקור, מומלץ לקרוא תוך כדי שמיעת הדיסק ולהעביר תוך כדי לדקות המדוברות.
אין לי תשובות לשאלות בכחול, כי אני עדיין לא בשלב שאני מזהה את הקולות של הילדים בכלל.

אבל יש לי הערה מעצבנת בנוגע לאחת השאלות... אומרים לבטא ולא לבטאות;-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2015 06:08 לינק ישיר 

netson כתב:

1) מס' סולואים:
  • דוד פרלמן 6 סולואים.
  • אייזיק חסון (או הסון)-אכזבה נוספת מבחינתי לו לא ניתן ולו סולו אחד לרפואה! הפסד לדורות(בשבילי). באמת חבל שאין לו בכלל סולו!.אגב,זה אומר לפי מספר הסולואים המרובה של ווינגרטן שהוא היורש של פרלמן?

הערה: במקרה של דוד פרלמן(שהגיע לו בצדק המון סולואים) אני מנסה להיכנס לראש של ירחמיאל החושב לעצמו מה לתת ומתי, ואיך ביחד עם זה לתת לכמה שיותר ילדים לשיר... בקיצור... בלגן.
2)נתונים על השירים.
  • השיר הארוך ביותר הוא 'פתחו לי' והוא מנוגן  6:51 דקות. השיר הקצר ביותר הוא 'לא בשמים היא' והוא מנוגן 3:41 דקות.
  • שיר מס' 11 'פתחו לי' זהו השיר היחיד שאין בו כלל תופים.-איך שמת לב לזה?

'אט אט'

יש לו התחלה טובה שעושה חשק להמשיך להקשיב( אני מגדיר אותה 'כהתחלה דרמטית' כזאת). -בהחלט!
היה משהו בעיבוד של השיר שהפריע לי. למשל בקטע המוזיקלי הקצר ששומעים לפני הסולו של צבי שימחון. אילו זה היה נעשה בכלים יותר פשוטים לאוזן זה היה יותר טוב.... בהופעת פסח זה היה הרבה יותר טוב!
סיום השיר מצויין. אהבתי את הקטע של הלחן בסיום. בתחילה כששומעים את השיר בפעמים הראשונות הוא נשמע כאינו קשור לשיר אבל מצליחים לחבר אותו לשיר כ"כ יפה!
-אגב ההתערבות של ירחמיאל מיותרת לטעמי.(בחלקים שיש מנגינה) החלק שהוא הצטרף בקומט שוין שנעל אריין עוד סביר.אח"כ זה ממש נשמע תקוע עד סוף השיר.

סולנים
שלמה גרוס - הגדול מכולם. איזה קול נהדר! אני הייתי ממשיך לתת לו גם את החלק השני של הסולו.
יהודה בראון - לא זיהיתי אותו... ציפיתי ממנו ליותר בקול והתאכזבתי... -
הוא שר בקטע של "כימי  כימי עולם"..
צבי שימחון - סולו מצויין. הפריע לי רק איך שהוא מבטא את ה'אט אט'.-ככה היה גם בהופעות.

'לייבעדיק'

ראשית: לייבעדיג או לייבעדיק- איך יותר נכון לבטאות?    -לבטא:-) מהעללו?

1) 'אשר ברא'
2) 'קול קול קול'
3)'לייבעדיק'
למה אני כותב את זה?
משום שאת הקטע השני אני מגדיר אותו כקטע מעבר- מן פרוזדור המוליך אותנו לפזמון של השיר.
כששומעים את הקטע השני מתעוררת אצל כל אחד השומע תחושה שאנו לפני קטע השיא של הפיזמןן(-'לייבדיק') וזה היופי בסוג לחן כזה.
הקטע הנ"ל- "קטע המעבר" הזכר לי את השיר 'ירושלים' מתןך 'מיאמי בירושלים' שם גם כן יש 3 קטעים
2) ואף על פי...
הקטע השני שם הוא גם קטע מעבר שמרגישים בו שאוטוטו מגעים לקטע השיא -הפזמון.-אהבתי את ההגדרה!

סולנים
כאמור בתגובתי הקודמת, לדעתי- חסרים שמות סולנים(לפחות 1) בחוברת בשיר הזה(בחוברת מופיעים רק מיכאל ויינגארטן וצבי שמחון)-צודק בהחלט.
את צבי שמחון בכלל לא הצלחתי לזהות...  'הצבי שמחון' של השיר הזה שונה לחלוטין מ'הצבי שימחון' של השיר 'אט אט'.

לדעתי חסר שם של סולן בחוברת המצורפת לדיסק, בשיר הזה.(מי למשל שר בדקה ה- 1:57? לפי הנכתב בחוברת ישנם 2 סולנים בשיר הזה. מיכאל ויינגארטן וצבי שמחון. מיכאל ויינגארטן זה לא נשמע, אז יכול להיות שזה צבי שמחון? ואם כן, אז מי הסולן ששר
1:57 זה צבי שמחון,נראה לי ש1:19 זה חיים גולובן כמעט בוודאות,אך השם שלו משם מה נשמט..

אהבתי את הלחן בדקה 2:22  ובדקה ה3:24. סוף סוף משהו שונה ולא רגיל, שלא שמענו בדיסקים האחרונים לפחות- גם אם הוא כמה שניות. העיקר תמיד שזה יהיה מקורי ויפה.נכון.הוא מאוד מעניין!!
בסיום, איזה סולו של מיכאל ויינגארטן(מזכיר את הסולו של יהודה גורקין בסיום השיר 'שמע ישראל').

'בואי כלה'

זהו שיר פרחי מיאמי טיפוסי. כשרוצים לספר למישהו מי הם פרחי מיאמי, משמיעים לו שיר כזה... כאילו לקחו את הזמן מלפני 20 שנה והדביקו אותו כאן בשיר! -נכון מאוד! גם אמא שלי שגדלה על מיאמי ישר התחברה לשיר הזה...שיר מרגש ועם המון פסנתר...
ההטעמה אצלם במילה "בואי" היא על האות א'. זה אמנם חמוד בפרט במבטא האנגלי, אבל לא נכון... ההטעמה צריכה להיות באות ב'. יכול להיות, שהסיבה לכך היא משום שהם מבטאים את המילה כפי שהיא נהגית באנגלית ולא בעברית.
הייתי מאוד שמח עם ירחמיאל היה מוריד את הסולו שלו בסוף.גם אני

סולנים

אביגדור גלוק שנעלם בדיסק זה, בשיר הזה סוף סוף חי ונושם כאן...-שימו לב שבקושי שומעים אותו בדואט.הקול של חיים גולובן מאפיל עליו..לילד עם קול כזה צריך סולואים מסויימים מאוד.
דוד פרלמן כמו גדול מסיים את השיר יפה(בהופעות זה יותר יפה), ביחד עם מיכאל ויינגארטן.

'בשמחה רבה'

'הפמפמפמ' משווה לשיר מין 'מארש'(וזה ציטוט של אידי  מאיפה שהוא- כמדומני ואני מסכים איתה. אני לא זוכר היכן היא כתבה את זה...) או 'מצעד ניצחון'.-נכון:-)
בכל אופן זה לחן שאכן מתאים למעמד שבני ישראל היו בקריעת ים סוף. ככה שלא רק שהלחן טוב אלא הוא מתחבר לתוכן ולא רק לתוכן אלא לעומק העניין. 
לא הבחנתי מה ההבדל בין הסולו של ירחמיאל כאן לסולו שלו בשיר "ושם". אין הבדל מבחינתי ולכן אני לא מבין מה כולם בקרו את קולו דווקא כאן....

סולנים
שמעון יצחקוב- נראה לכם ששמעון יצחקוב הוא הסולן השלישי כנכתב בחוברת בדקה 3:40?( בדקה 2:05 יש דואט ולא סולו).באמת יכול להיות.אם כי הקול של הסולן נשמע קצת עבה יותר מהקול של שמעון.

'צור ישראל'

בפזמון, הסולו של אביגדור גלוק מיותר ולא מועיל... אי אפשר לתת לילד עם קול דקיק לשיר סולו בפזמון כשהמוזיקה ברקע מפריעה לשמוע את קולו... היה צריך לתת לצבי שמחון לשיר את הפזמון ואביגדור גלוק היה שר את הסולו של צבי שמחון...-נכון מאוד!

'ושם'

אחד השירים הקליטים בדיסק הזה. לחן פשוט ויפה. ולכן משיר זה אפשר ללמוד הרבה על גדולתו של המלחין ללמד שירים קליטים ויפים:-)
וכשהסולנים בשיר הזה הם של דוד פרלמן, חיים גלבן ויעקב שמחה באלאקאן זה מוסיף לכך המון.
בדקה 4:07 נשמע שם סולן מסויים(כנראה יעקב שמחה בלאקן שכבר שר קודם לכן)-כן גם לי נראה ככה. ואת החצי השני של המילה 'קדמוניות' לא שומעים... זה לא פאשלה?-
ליווי נחמד של מקהלת הבוגרים.-למה לא שומעים?דווקא כן..
איזו סיום רקע יפה וסולו של דוד פרלמן. ירחמיאל ניצל אותו עד הסוף- כמובן, במובן החיובי של המילה.

'ענבי הגפן'

לחו רגוע ומרגיע!
סוף סוף לראשונה בדיסק הזה שיר חתונה עם מילים מקוריות ולא 'מהרה' או 'עוד ישמע''. ירחמיאל! תמשיך לנסות לחפש חומרים כאלו מענינים!!! . 
גם אני לא הצלחתי לזהות שום סולן(אפי' את קולו שאול אלסן שכתוב בחוברת שהוא הסולו האחרון, לא זיהיתי).-הצלחתי לזהות חלק מהסולנים אחרי שצפיתי בהופעת פסח בה הם ביצעו את השיר.

'שמח'

יש בשיר באזור הדקה 1:26 כמה נגיעות של מקהלת ה'קינדערלאך'  על ידי אפקטים מוזיקלים וקוליים(נזכרתי משום מה בשיר 'משיח' של ה'קינדערלאך') וכשהשיר הוא במוזיקת דאנס וכששרים ברקע את האואואוו זה דיי מחזק את ההנחה הזאת.
שמתם לב ל'טגגדם' הקצר של ירחמיאל בדקה 3:07?-כן:-)
טעות דיקדוקית בשיר. הם מטעימים את המילה ברננה כאשר ההטעמה היא על האות נ' הראשונה ולא על  הנ' השניה וזה נשמע ממש עילג...
לא זיהיתי מי שר באידיש ובעברית. אתם מזהים?(בדקתי ומצאתי שבהופעת פסח שר באידיש חיים גלבן ובעברית שר צבי שימחון)-אחד מהסולו לדעתי זה חיים גולובן בוודאות.ונראה לי שגם בעברית וגם באידיש כי הקול די דומה.אבל אני לא בטוחה..

זכורים לי עוד שירי מיאמי בהם הפרחים מוחאים כף כמו בשיר הזה....(אולי בשיר 'ירושלים' מתוך 'משיח' וכאמור בעוד...)

'He will answer as'

שיר ולחן מרגשים! אין דברים כאלו . כל מילה שאכתוב על כך לא תצליח להמחיש ולבטאות היטב את הלחן.

יש לסולנים בשיר זה קולות מאוד דומים. מה שאני קלטתי כאן -זה כמו שכתוב בחוברת: אורי שקד שר את הבית הראשון כולל הפזמון. אח"כ דוד פרלמן שר בית ב' ואת הפזמון. צבי שמחון מצטרף מיד אח"כ והם שרים חלק ביחד וחלק כל סולן בנפרד. 
התוכן ששל השיר זה אמונה שה' יעזור לנו למרות שאנחנו לא מתנהגים טוב ועוד בגלל אי אלו עניינים(אשמח לפירוט ממישהו שמתמצא יותר באנגלית... חבל שאין בחוברת תרגום לעברית....)- כתבתי תרגום באשכול התרגומים,לשיר.
-בדיוק לאחרונה חשבתי על זה.נראה לי שירחמיאל ירד מהרעיון מהסיבה הפשוטה שאורי כבר גדל והקול שלו השתנה.אז כדי לצאת ידי חובה הוא הוציא לפחות שיר בו הוא שר.(אגב הוא שר גם שיר חדש שנקרא תורת חיים-שיר מאוד יפה ושקט,בהופעת סוכות ע"ג.מה קורה עם השיר הנ"ל?לירחמיאל פתרונים..

'לא בשמים היא'

אני מגדיר את השיר  והלחן הזה כשיר של סוף שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים. אולי זה משום הצלילים ששומעים מהכלי נגינה בדקה 2:04 שמזכירים לי את הכלייזמרים בצפת(וכנראה שאין קשר:-)  ) דבר שמוסיף 'טעם של פעם' בשיר הזה... בכל אופן זה קצת הכניס חידוש ורעננות בשיר הזה.-נכון.שיר שמשלב חדש עם ישן..
-
לפי הנכתב בחוברת הסולו הראשון זה של שימי יצחקוב  והשני זה חיים גלבן... לפחות שימי יצחקוב לא נשמע לי- אבל אני לא סגור על זה בכלל  .  מהי דעתכם?-גם לי זה ממש לא נשמע!אין סיכוי שזה שמעון.השני זה מיכאל ווינגרטן(ב"לא בשמיים היא")
גם אני כמו כולם אהבתי את היצירתיות בקטע שכולם שרים את ה"לא" וכולם - כל אחד בתור- ממשיך/משיב ואז קולו של דוד פרלמן בשילוב התופים ברקע מתרומם  מעל כולם ( "כי קרוב אליך הדבר מאוד" ) וממשיך בפזמון לא בשמים היא".

'פתחו לי'

שיא התקלות בחוברת לדעתי זה בשיר זה. חסרים חלק מהמילים בעברית בשיר. התרגום באנגלית לא מסודר ולא על הכל. בקיצור שכונה. איזה מילים חסרות?כתוב את כל המילים בעברית.
עכ"פ מילות השיר שכן מופיעות מאד עזרו לי להבין מה בכלל הפרחים שרים כי ישנם מילים שלא הייתי מצליח 'לעלות עליהם'(כמו 'הצעד הראשון')...-כנ"ל אני

שנית: אהבתי את המעבר בין בית א' לבית ב' שכמעט לא מרגישים את המעבר וזה כהמשך אחד ועד עכשיו אני לא בטוח שזה 2 מקטעים...(אני מתכוין ללחן על המילים "בני בני בני"- זה מורגש בתחילתו של השיר כשכולם יחד שרים).

מי זה הסולן עם המבטא הישראלי (הסולו השלישי בשיר בדקה 4:03)? כתבו לפני  שזה יעקב שמחה באלאקאן, זה מאומת?( ממש כל שלושת הרי"שים שהוא מוציא מפיו עם מבטא ישראלי)- כן זה הוא.גם ברדיו אצל נחום סגל הוא שר את הסולו כך ושאלתי באשכול הנ"ל אם הוא ישראלי..
וכן מיהו הסולן בדקה 4:30? גם כאן החוברת לא תורמת יותר מידי...-בני זדה.על זה עליתי לאחר הצפייה בהופעת פסח ע"ה..

'קול קול קול'

אחרון אחרון חביב. ממש כך! סיום של דיסק עם טעם טוב ורצון לשמוע שוב ושוב את הדיסק.
זה השיר ה 'Number one'  שלי בדיסק. הוא זוכה לכך בצדק. קצב השיר, איכות הסולנים, והסולואים ובפרט שהמוזיקה איננה מוזיקת 'דאנס'.

בחיים לא הייתי עולה על כך שהסולן הראשון הוא כתריאל יבנה. ויכול להיות שבאמת הוא הסולן השני ויש גם כאן סולן 'נעלם' ....ונשאלה השאלה, מיהו?-זה בני מן.אפשר לראות בהופעה שזה הוא..הסולן השני זה כתריאל.
הפזמון הראשון מכניס אותנו ישר לעניינים וסוחף מאוד כאילו אנחנו באמצע השיר ממש וזה לאחר שניות בודדות בלבד מתחילתו.
ואז מגיע אחד הסולואים המשובחים של שמעון יצחקוב בדיסק... "מזל טוב'.. עוד ישמע..." ואח"כ איזה קולות גבוהים ושניים שומעים לאחר הסולו כאילו כמה פרלמנים שרים.
הסולו של שלמה גרוס המתוק ביותר שלו מכל הדיסק. שומעים מחד מן קול חזני, אח"כ קול שירה ואח"כ קול ילדותי חמוד. שילוב מעניין ויש לומר מנצח! בקיצור: קול של ילד פלא(איפה חיה נויהאוז?)

כפי שנכתב קודם בדקה ה- 3:14 אלו המילים:  'the day will come ,he will come soon'(והמילים  'he will come soon' בכלל לא מופיעים בחוברת).
האכזבה בסוף' בשיר כזה. דווקא בסיום השיר הסולו של מיכאל ויינגארטן קצר משהו(הוא לא משתהה על המילים כמו שצריך), אינו טוב והייתי מוותר עליו.  בהחלט היו לו בדיסק סולואים טובים יותר...

השם הרישמי של השיר הוא  'kol kol kol- the day will come'. לדעתי זהו שם שיר הארוך ביותר של מיאמי.(ואתם מוזמנים בהחלט לתקן אותי). רק לא הבנתי, למה צריך כזה שם ארוך?-בקיצור זה קול קול.:-)

-נהניתי מאוד לקרוא! יכולת להמשיך בלי נקיפות מצפון..:-)

קריאה מהנה!

תוקן על ידי מיאמוש ב- 09/06/2015 06:42:49

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2015 10:19 לינק ישיר 

אסתרק כתב:
וואו איזה מפורט.
ניכר שנכתב אחרי האזנה לדיסק בעיון גדול, צמוד לחוברת (אפשר לדמיין את הסצנה) ועם הרבה ידע מקדים.
בשביל להבין את כל מה שכתוב בסיקור, מומלץ לקרוא תוך כדי שמיעת הדיסק ולהעביר תוך כדי לדקות המדוברות.
אין לי תשובות לשאלות בכחול, כי אני עדיין לא בשלב שאני מזהה את הקולות של הילדים בכלל.

אבל יש לי הערה מעצבנת בנוגע לאחת השאלות... אומרים לבטא ולא לבטאות;-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תודה תודה.
סצנה נכונה, אבל זה חייב להיעשות. לא? ו...את גם צריכה לעשות את זה.
טוב. אני יותר לא אבטא לבטאות....

תוקן על ידי netson ב- 09/06/2015 10:20:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2015 14:37 לינק ישיר 

בטוח שאסתרק גם עשתה את זה...כמו כולנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2015 14:45 לינק ישיר 

מיאמוש כתב:

netson כתב:

1) מס' סולואים:
  • דוד פרלמן 6 סולואים.
  • אייזיק חסון (או הסון)-אכזבה נוספת מבחינתי לו לא ניתן ולו סולו אחד לרפואה! הפסד לדורות(בשבילי). באמת חבל שאין לו בכלל סולו!.אגב,זה אומר לפי מספר הסולואים המרובה שלווינגרטן שהוא היורש של פרלמן?

2)נתונים על השירים.
  • שיר מס' 11 'פתחו לי' זהו השיר היחיד שאין בו כלל תופים.-איך שמת לב לזה?

'אט אט'

יש לו התחלה טובה שעושה חשק להמשיך להקשיב( אני מגדיר אותה 'כהתחלה דרמטית' כזאת). -בהחלט!
-אגב ההתערבות של ירחמיאל מיותרת לטעמי.(בחלקים שיש מנגינה) החלק שהוא הצטרף בקומט שוין שנעל אריין עוד סביר.אח"כ זה ממש נשמע תקוע עד סוף השיר.

סולנים
יהודה בראון - לא זיהיתי אותו... ציפיתי ממנו ליותר בקול והתאכזבתי... -
הוא שר בקטע של "כימי  כימי עולם"..
צבי שימחון - סולו מצויין. הפריע לי רק איך שהוא מבטא את ה'אט אט'.-ככה היה גם בהופעות.

'לייבעדיק'

ראשית: לייבעדיג או לייבעדיק- איך יותר נכון לבטאות?    -לבטא:-) מהעללו?

1) 'אשר ברא'
2) 'קול קול קול'
3)'לייבעדיק'
למה אני כותב את זה?
2) ואף על פי...
הקטע השני שם הוא גם קטע מעבר שמרגישים בו שאוטוטו מגעים לקטע השיא -הפזמון.-אהבתי אתההגדרה!

סולנים
כאמור בתגובתי הקודמת, לדעתי- חסרים שמות סולנים(לפחות 1) בחוברת בשיר הזה(בחוברת מופיעים רק מיכאל ויינגארטן וצבי שמחון)-צודק בהחלט.

1:57 זה צבי שמחון,נראה לי ש1:19 זה חיים גולובן כמעט בוודאות,אך השם שלו משם מה נשמט..

אהבתי את הלחן בדקה 2:22  ובדקה ה3:24. סוף סוף משהו שונה ולא רגיל, שלא שמענו בדיסקים האחרונים לפחות- גם אם הוא כמה שניות. העיקר תמיד שזה יהיה מקורי ויפה.נכון.הוא מאוד מעניין!!

'בואי כלה'

זהו שיר פרחי מיאמי טיפוסי. כשרוצים לספר למישהו מי הם פרחי מיאמי, משמיעים לו שיר כזה... כאילו לקחו את הזמן מלפני 20 שנה והדביקו אותו כאן בשיר! -נכון מאוד! גם אמא שלי שגדלה על מיאמי ישר התחברה לשיר הזה...שיר מרגש ועם המון פסנתר...
הייתי מאוד שמח עם ירחמיאל היה מוריד את הסולו שלו בסוף.גם אני

סולנים

אביגדור גלוק שנעלם בדיסק זה, בשיר הזה סוף סוף חי ונושם כאן...-שימו לב שבקושי שומעים אותו בדואט.הקול של חיים גולובן מאפיל עליו..לילד עם קול כזה צריך סולואים מסויימים מאוד.

'בשמחה רבה'

'הפמפמפמ' משווה לשיר מין 'מארש'(וזה ציטוט של אידי  מאיפה שהוא- כמדומני ואני מסכים איתה. אני לא זוכר היכן היא כתבה את זה...) או 'מצעד ניצחון'.-נכון:-)

סולנים
שמעון יצחקוב- נראה לכם ששמעון יצחקוב הוא הסולן השלישי כנכתב בחוברת בדקה 3:40?( בדקה 2:05 יש דואט ולא סולו).באמת יכול להיות.אם כי הקול של הסולן נשמע קצת עבה יותר מהקול של שמעון.

'צור ישראל'

בפזמון, הסולו של אביגדור גלוק מיותר ולא מועיל... אי אפשר לתת לילד עם קול דקיק לשיר סולו בפזמון כשהמוזיקה ברקע מפריעה לשמוע את קולו... היה צריך לתת לצבי שמחון לשיר את הפזמון ואביגדור גלוק היה שר את הסולו של צבי שמחון...-נכון מאוד!

'ושם'

בדקה 4:07 נשמע שם סולן מסויים(כנראה יעקב שמחה בלאקן שכבר שר קודם לכן)-כן גם לי נראה ככה.ואת החצי השני של המילה 'קדמוניות' לא שומעים... זה לא פאשלה?-
ליווי נחמד של מקהלת הבוגרים.-למה לא שומעים?דווקא כן..

'ענבי הגפן'

לחו רגוע ומרגיע!
גם אני לא הצלחתי לזהות שום סולן(אפי' את קולו שאול אלסן שכתוב בחוברת שהוא הסולו האחרון, לא זיהיתי).-הצלחתי לזהות חלק מהסולנים אחרי שצפיתי בהופעת פסח בה הם ביצעו את השיר.

'שמח'

שמתם לב ל'טגגדם' הקצר של ירחמיאל בדקה 3:07?-כן:-)
לא זיהיתי מי שר באידיש ובעברית. אתם מזהים?(בדקתי ומצאתי שבהופעת פסח שר באידיש חיים גלבן ובעברית שר צבי שימחון)-אחד מהסולו לדעתי זה חיים גולובן בוודאות.ונראה לי שגם בעברית וגם באידיש כי הקול די דומה.אבל אני לא בטוחה..

זכורים לי עוד שירי מיאמי בהם הפרחים מוחאים כף כמו בשיר הזה....(אולי בשיר 'ירושלים' מתוך 'משיח' וכאמור בעוד...)

'He will answer as'

התוכן ששל השיר זה אמונה שה' יעזור לנו למרות שאנחנו לא מתנהגים טוב ועוד בגלל אי אלו עניינים(אשמח לפירוט ממישהו שמתמצא יותר באנגלית... חבל שאין בחוברת תרגום לעברית....)- כתבתי תרגום באשכול התרגומים,לשיר.
-בדיוק לאחרונה חשבתי על זה.נראה לי שירחמיאל ירד מהרעיון מהסיבה הפשוטה שאורי כבר גדל והקול שלו השתנה.אז כדי לצאת ידי חובה הוא הוציא לפחות שיר בו הוא שר.(אגב הוא שר גם שיר חדש שנקרא תורת חיים-שיר מאוד יפה ושקט,בהופעת סוכות ע"ג.מה קורה עם השיר הנ"ל?לירחמיאל פתרונים..

'לא בשמים היא'

אני מגדיר את השיר  והלחן הזה כשיר של סוף שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים. אולי זה משום הצלילים ששומעים מהכלי נגינה בדקה 2:04 שמזכירים לי את הכלייזמרים בצפת(וכנראה שאין קשר:-)  ) דבר שמוסיף 'טעם של פעם' בשיר הזה... בכל אופן זה קצת הכניס חידוש ורעננות בשיר הזה.-נכון.שיר שמשלב חדש עם ישן..
-
לפי הנכתב בחוברת הסולו הראשון זה של שימי יצחקוב  והשני זה חיים גלבן... לפחות שימי יצחקוב לא נשמע לי- אבל אני לא סגור על זה בכלל  .  מהי דעתכם?-גם לי זה ממש לא נשמע!אין סיכוי שזה שמעון.השני זה מיכאל ווינגרטן(ב"לא בשמיים היא")

'פתחו לי'

שיא התקלות בחוברת לדעתי זה בשיר זה. חסרים חלק מהמילים בעברית בשיר. התרגום באנגלית לא מסודר ולא על הכל. בקיצור שכונה. איזה מילים חסרות?כתוב את כל המילים בעברית.
עכ"פ מילות השיר שכן מופיעות מאד עזרו לי להבין מה בכלל הפרחים שרים כי ישנם מילים שלא הייתי מצליח 'לעלות עליהם'(כמו 'הצעד הראשון')...-כנ"ל אני

מי זה הסולן עם המבטא הישראלי (הסולו השלישי בשיר בדקה 4:03)? כתבו לפני  שזה יעקב שמחה באלאקאן, זה מאומת?( ממש כל שלושת הרי"שים שהוא מוציא מפיו עם מבטא ישראלי)- כן זההוא.גם ברדיו אצל נחום סגל הוא שר את הסולו כך ושאלתי באשכול הנ"ל אם הוא ישראלי..
וכן מיהו הסולן בדקה 4:30? גם כאן החוברת לא תורמת יותר מידי...-בני זדה.על זה עליתי לאחרהצפייה בהופעת פסח ע"ה..

'קול קול קול'

בחיים לא הייתי עולה על כך שהסולן הראשון הוא כתריאל יבנה. ויכול להיות שבאמת הוא הסולן השני ויש גם כאן סולן 'נעלם' ....ונשאלה השאלה, מיהו?-זה בני מן.אפשר לראות בהופעה שזה הוא..הסולן השני זה כתריאל.

השם הרישמי של השיר הוא  'kol kol kol- the day will come'. לדעתי זהו שם שיר הארוך ביותר של מיאמי.(ואתם מוזמנים בהחלט לתקן אותי). רק לא הבנתי, למה צריך כזה שם ארוך?-בקיצור זה קול קול.:-)

-נהניתי מאוד לקרוא! יכולת להמשיך בלי נקיפות מצפון..:-)

קריאה מהנה!

איך ידעתי שאין תופים ב- 'פתחו לי'? פשוט הקשבתי...  

'לייבעדיק'- בדקה 1:57 זה צבי שמחון??? ממש לא נשמע אבל סביר מאוד שהקול שלו השתנה...
בדקה 1:19 כבר כתבתי שזה חיים גלבן... לכן אני הייתי צריך לעדכן שיש לו 6 סולואים כמו לדוד פרלמן ממש כוכב 

'ושם'- איך שמעת? אני מדבר על הילד ששר בדקה 4:07 שומעים  אותו שר 'וכשנים קד' ולא שומעים אותו ממשיך את המילה 'מוניות'. 

'שמח'- גם אני חשבתי שחיים גלבן שר הן באידיש והן באנגלית. וכיף לדעת שיש עוד מישהו שחושב כמוני:)

'לא בשמים היא'- אני מתקשה לזהות את מיכאל ויינגארטן ואת שימי יצחקוב לא מזהה עדיין...

'פתחו לי'- בטח שחסרים מילים. בין המילים 'הצעד הראשון' ל'פתחו לי' יש את המילים "אמר הקב"ה בני ישראל, בנים (או בני)"
בקשר ליעקב שמחה באלאקאן(שהוא זה ששר בעברית), יישר כח! 
בני זדה בדקה ה-4:30? לכאורה כן מזל שיש את ההופעה...

'קול קול קול'- אכן הסולן הראשון נשמע בני מן. (אם כי אי אפשר בכללי יותר מידי הסתמך על ההופעה כיון ששם זה שונה הסולואים אבל במקרה הזה ובקודם למשל זה נכון...)

בנוגע לאורי שקד- יכול להיות שירחמיאל כן הקליט לו אלבום אבל בסוף לא הוציא אותו מטעמיו הוא...

תוקן על ידי netson ב- 09/06/2015 14:48:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2015 15:11 לינק ישיר 

אה נכון.
אגב המילים בפתחו לי הם בניי ולא בני .עוד בעיה בעברית שלהם:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2015 15:12 לינק ישיר 

לא חושבת שהוא הקליט לאורי אלבום שלם ולא הוציא אותו.
אולי הקליט 2,3 שירים והם מונחים אצלו במגירה...אבל לא אלבום שלם:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2015 18:57 לינק ישיר 

נטסוןןן!
איזה עושר של סיקור!!
תענוג לקרוא, יישר כוח גדול

מאחר שטרם קניתי את האלבום (בתכנון... בתכנון...) לא אוכל להגיב ספציפית, אבל:

1. לייבעדיק/לייבעדיג - כשאני למדתי אידיש בתיכון למדנו לאיית מילים כאלה עם ק' בסוף, ומצד שני שמעתי דוברי אידיש שהולכים דווקא על גרסת ה-ג. בכל מקרה, ג ו-ק הן אותיות קרובות מאוד, ובשפות מסויימות הן אפילו מאוחדות לאות אחת. אז תרגיש נוח איך שבא לך

2. לא מוכר לי הציטוט שייחסת לי, אתה בטוח שזו הייתי אני...?

3. רציתי לומר עוד משהו, אבל אז פיצקי עשה סצנה ושכחתי

בכל אופן, מנהל - קבל שוב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > "אט אט" סיקור האלבום החדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.