ה'קומט שוין בשיר' נשמע כאילו לא מצא משפט אחר לחשוב ושם את זה.... היה משהו בעיבוד של השיר שהפריע לי. למשל בקטע המוזיקלי הקצר ששומעים לפני הסולו של צבי שימחון. אילו זה היה נעשה בכלים יותר פשוטים לאוזן זה היה יותר טוב.... בהופעת פסח זה היה הרבה יותר טוב! סיום השיר מצויין. אהבתי את הקטע של הלחן בסיום. בתחילה כששומעים את השיר בפעמים הראשונות הוא נשמע כאינו קשור לשיר אבל מצליחים לחבר אותו לשיר כ"כ יפה!
-אגב ההתערבות של ירחמיאל מיותרת לטעמי.(בחלקים שיש מנגינה) החלק שהוא הצטרף בקומט שוין שנעל אריין עוד סביר.אח"כ זה ממש נשמע תקוע עד סוף השיר.
סולניםחיים גלבן - שר משוחרר לגמרי.
מיכאל ויינגארטן - קול מצויין. חסר לו קצת השתהות מסויימת על המילים שהוא שר.
שלמה גרוס - הגדול מכולם. איזה קול נהדר! אני הייתי ממשיך לתת לו גם את החלק השני של הסולו.
יהודה בראון - לא זיהיתי אותו... ציפיתי ממנו ליותר בקול והתאכזבתי... -
הוא שר בקטע של "כימי כימי עולם"..
צבי שימחון - סולו מצויין. הפריע לי רק איך שהוא מבטא את ה'אט אט'.-ככה היה גם בהופעות.
'לייבעדיק'
ראשית: לייבעדיג או לייבעדיק- איך יותר נכון לבטאות? -לבטא:-) מהעללו?
איזה לחן יפה! והשיר... מקפיץ.
ישנם 3 קטעי לחן קבועים בשיר.
1) 'אשר ברא'
2) 'קול קול קול'
3)'לייבעדיק'
למה אני כותב את זה?
משום שאת הקטע השני אני מגדיר אותו כקטע מעבר- מן פרוזדור המוליך אותנו לפזמון של השיר.
כששומעים את הקטע השני מתעוררת אצל כל אחד השומע תחושה שאנו לפני קטע השיא של הפיזמןן(-'לייבדיק') וזה היופי בסוג לחן כזה.
הקטע הנ"ל- "קטע המעבר" הזכר לי את השיר 'ירושלים' מתןך 'מיאמי בירושלים' שם גם כן יש 3 קטעים
1) אני מאמין באמונה שלימה....
2) ואף על פי...
3) אני מאמין ירושלים עירך..
הקטע השני שם הוא גם קטע מעבר שמרגישים בו שאוטוטו מגעים לקטע השיא -הפזמון.-אהבתי את ההגדרה!
סולנים
כאמור בתגובתי הקודמת, לדעתי- חסרים שמות סולנים(לפחות 1) בחוברת בשיר הזה(בחוברת מופיעים רק מיכאל ויינגארטן וצבי שמחון)-צודק בהחלט.
את צבי שמחון בכלל לא הצלחתי לזהות... 'הצבי שמחון' של השיר הזה שונה לחלוטין מ'הצבי שימחון' של השיר 'אט אט'.
לדעתי חסר שם של סולן בחוברת המצורפת לדיסק, בשיר הזה.(מי למשל שר בדקה ה- 1:57? לפי הנכתב בחוברת ישנם 2 סולנים בשיר הזה. מיכאל ויינגארטן וצבי שמחון. מיכאל ויינגארטן זה לא נשמע, אז יכול להיות שזה צבי שמחון? ואם כן, אז מי הסולן ששר
בדקה 1:19 ?(וזה לא מיכאל ויינגארטן ששר קודם לפני בדקה - 1:44)
1:57 זה צבי שמחון,נראה לי ש1:19 זה חיים גולובן כמעט בוודאות,אך השם שלו משם מה נשמט..
אהבתי את הלחן בדקה 2:22 ובדקה ה3:24. סוף סוף משהו שונה ולא רגיל, שלא שמענו בדיסקים האחרונים לפחות- גם אם הוא כמה שניות. העיקר תמיד שזה יהיה מקורי ויפה.נכון.הוא מאוד מעניין!!
בסיום, איזה סולו של מיכאל ויינגארטן(מזכיר את הסולו של יהודה גורקין בסיום השיר 'שמע ישראל').
'בואי כלה'
אחד מהשירים השקטים, הרגועים והמרגשים הטובים ביותר של מיאמי בשנים האחרונות.
זהו שיר פרחי מיאמי טיפוסי. כשרוצים לספר למישהו מי הם פרחי מיאמי, משמיעים לו שיר כזה... כאילו לקחו את הזמן מלפני 20 שנה והדביקו אותו כאן בשיר! -נכון מאוד! גם אמא שלי שגדלה על מיאמי ישר התחברה לשיר הזה...שיר מרגש ועם המון פסנתר...
משהו בעיבוד ההקלטה של הקולות מפריע לי.
ההטעמה אצלם במילה "בואי" היא על האות א'. זה אמנם חמוד בפרט במבטא האנגלי, אבל לא נכון... ההטעמה צריכה להיות באות ב'. יכול להיות, שהסיבה לכך היא משום שהם מבטאים את המילה כפי שהיא נהגית באנגלית ולא בעברית.
הייתי מאוד שמח עם ירחמיאל היה מוריד את הסולו שלו בסוף.גם אני
סולנים
אביגדור גלוק שנעלם בדיסק זה, בשיר הזה סוף סוף חי ונושם כאן...-שימו לב שבקושי שומעים אותו בדואט.הקול של חיים גולובן מאפיל עליו..לילד עם קול כזה צריך סולואים מסויימים מאוד.
דוד פרלמן כמו גדול מסיים את השיר יפה(בהופעות זה יותר יפה), ביחד עם מיכאל ויינגארטן.
'בשמחה רבה'
לדעתי זה מוזיקת דאנס בליווי כלים מוזיקליים...
חלק מכלי הנגינה נותנים לשיר 'נגיעות קלות' של סגנון מזרחי.
'הפמפמפמ' משווה לשיר מין 'מארש'(וזה ציטוט של אידי מאיפה שהוא- כמדומני ואני מסכים איתה. אני לא זוכר היכן היא כתבה את זה...) או 'מצעד ניצחון'.-נכון:-)
בכל אופן זה לחן שאכן מתאים למעמד שבני ישראל היו בקריעת ים סוף. ככה שלא רק שהלחן טוב אלא הוא מתחבר לתוכן ולא רק לתוכן אלא לעומק העניין.
לא הבחנתי מה ההבדל בין הסולו של ירחמיאל כאן לסולו שלו בשיר "ושם". אין הבדל מבחינתי ולכן אני לא מבין מה כולם בקרו את קולו דווקא כאן....
סולנים
דוד יהונתן סרברו - האות רי"ש הראשונה יותר מידי כבדה...
שמעון יצחקוב- נראה לכם ששמעון יצחקוב הוא הסולן השלישי כנכתב בחוברת בדקה 3:40?( בדקה 2:05 יש דואט ולא סולו).באמת יכול להיות.אם כי הקול של הסולן נשמע קצת עבה יותר מהקול של שמעון.
'צור ישראל'
בצור ישראל' יש לדעתי סולנים שחסרים בחוברת.
אהבתי מאוד את הקולות השניים עם הקולות הרגילים בעיקר עד לדקה 1:34.
מאוד אהבתי את הלחן על הדגשים של המילה "קומהה"!
בפזמון, הסולו של אביגדור גלוק מיותר ולא מועיל... אי אפשר לתת לילד עם קול דקיק לשיר סולו בפזמון כשהמוזיקה ברקע מפריעה לשמוע את קולו... היה צריך לתת לצבי שמחון לשיר את הפזמון ואביגדור גלוק היה שר את הסולו של צבי שמחון...-נכון מאוד!
הסולו בסיום של דוד פרלמן כובש!!!
'ושם'
אחד השירים הקליטים בדיסק הזה. לחן פשוט ויפה. ולכן משיר זה אפשר ללמוד הרבה על גדולתו של המלחין ללמד שירים קליטים ויפים:-)
וכשהסולנים בשיר הזה הם של דוד פרלמן, חיים גלבן ויעקב שמחה באלאקאן זה מוסיף לכך המון.
הלחן בשיר הזה מזכיר לי מעט את 'בעבוד דוד' מ'יבוא'.
בדקה 4:07 נשמע שם סולן מסויים(כנראה יעקב שמחה בלאקן שכבר שר קודם לכן)-כן גם לי נראה ככה. ואת החצי השני של המילה 'קדמוניות' לא שומעים... זה לא פאשלה?-
ליווי נחמד של מקהלת הבוגרים.-למה לא שומעים?דווקא כן..
איזו סיום רקע יפה וסולו של דוד פרלמן. ירחמיאל ניצל אותו עד הסוף
- כמובן, במובן החיובי של המילה.
'ענבי הגפן'
לחו רגוע ומרגיע!
סוף סוף לראשונה בדיסק הזה שיר חתונה עם מילים מקוריות ולא 'מהרה' או 'עוד ישמע''. ירחמיאל! תמשיך לנסות לחפש חומרים כאלו מענינים!!! .
גם אני לא הצלחתי לזהות שום סולן(אפי' את קולו שאול אלסן שכתוב בחוברת שהוא הסולו האחרון, לא זיהיתי).-הצלחתי לזהות חלק מהסולנים אחרי שצפיתי בהופעת פסח בה הם ביצעו את השיר.
'שמח'
יש בשיר באזור הדקה 1:26 כמה נגיעות של מקהלת ה'קינדערלאך' על ידי אפקטים מוזיקלים וקוליים(נזכרתי משום מה בשיר 'משיח' של ה'קינדערלאך') וכשהשיר הוא במוזיקת דאנס וכששרים ברקע את האואואוו זה דיי מחזק את ההנחה הזאת.
שמתם לב ל'טגגדם' הקצר של ירחמיאל בדקה 3:07?-כן:-)
טעות דיקדוקית בשיר. הם מטעימים את המילה ברננה כאשר ההטעמה היא על האות נ' הראשונה ולא על הנ' השניה וזה נשמע ממש עילג...
מכל השיר הזה זיהיתי רק את מיכאל ויינגארטן.
לא זיהיתי מי שר באידיש ובעברית. אתם מזהים?(בדקתי ומצאתי שבהופעת פסח שר באידיש חיים גלבן ובעברית שר צבי שימחון)-אחד מהסולו לדעתי זה חיים גולובן בוודאות.ונראה לי שגם בעברית וגם באידיש כי הקול די דומה.אבל אני לא בטוחה..
זכורים לי עוד שירי מיאמי בהם הפרחים מוחאים כף כמו בשיר הזה....(אולי בשיר 'ירושלים' מתוך 'משיח' וכאמור בעוד...)
'He will answer as'
שיר ולחן מרגשים! אין דברים כאלו . כל מילה שאכתוב על כך לא תצליח להמחיש ולבטאות היטב את הלחן.
יש לסולנים בשיר זה קולות מאוד דומים. מה שאני קלטתי כאן -זה כמו שכתוב בחוברת: אורי שקד שר את הבית הראשון כולל הפזמון. אח"כ דוד פרלמן שר בית ב' ואת הפזמון. צבי שמחון מצטרף מיד אח"כ והם שרים חלק ביחד וחלק כל סולן בנפרד.
התוכן ששל השיר זה אמונה שה' יעזור לנו למרות שאנחנו לא מתנהגים טוב ועוד בגלל אי אלו עניינים(אשמח לפירוט ממישהו שמתמצא יותר באנגלית... חבל שאין בחוברת תרגום לעברית....)- כתבתי תרגום באשכול התרגומים,לשיר.
מאוד אהבתי את האפקטים המוזיקלים בהתחלה על הסולו של אורי שקד.
(דרך אגב: נכתב בעבר בפורום שירחמיאל אמור להוציא לאורי שקד דיסק. זוכרים את זה?)
-בדיוק לאחרונה חשבתי על זה.נראה לי שירחמיאל ירד מהרעיון מהסיבה הפשוטה שאורי כבר גדל והקול שלו השתנה.אז כדי לצאת ידי חובה הוא הוציא לפחות שיר בו הוא שר.(אגב הוא שר גם שיר חדש שנקרא תורת חיים-שיר מאוד יפה ושקט,בהופעת סוכות ע"ג.מה קורה עם השיר הנ"ל?לירחמיאל פתרונים..
'לא בשמים היא'
אני מגדיר את השיר והלחן הזה כשיר של סוף שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים. אולי זה משום הצלילים ששומעים מהכלי נגינה בדקה 2:04 שמזכירים לי את הכלייזמרים בצפת(וכנראה שאין קשר:-) ) דבר שמוסיף 'טעם של פעם' בשיר הזה... בכל אופן זה קצת הכניס חידוש ורעננות בשיר הזה.-נכון.שיר שמשלב חדש עם ישן..
לפי הנכתב בחוברת הסולו הראשון זה של שימי יצחקוב והשני זה חיים גלבן... לפחות שימי יצחקוב לא נשמע לי- אבל אני לא סגור על זה בכלל . מהי דעתכם?-גם לי זה ממש לא נשמע!אין סיכוי שזה שמעון.השני זה מיכאל ווינגרטן(ב"לא בשמיים היא")
גם אני כמו כולם אהבתי את היצירתיות בקטע שכולם שרים את ה"לא" וכולם - כל אחד בתור- ממשיך/משיב ואז קולו של דוד פרלמן בשילוב התופים ברקע מתרומם מעל כולם ( "כי קרוב אליך הדבר מאוד" ) וממשיך בפזמון לא בשמים היא".
'פתחו לי'
שיא התקלות בחוברת לדעתי זה בשיר זה. חסרים חלק מהמילים בעברית בשיר. התרגום באנגלית לא מסודר ולא על הכל. בקיצור שכונה. איזה מילים חסרות?כתוב את כל המילים בעברית.
עכ"פ מילות השיר שכן מופיעות מאד עזרו לי להבין מה בכלל הפרחים שרים כי ישנם מילים שלא הייתי מצליח 'לעלות עליהם'(כמו 'הצעד הראשון')...-כנ"ל אני
אבל בכל זאת העיקר זה השיר. השיר הינו שיר מיאמי טיפוסי רגיל ונעים לשומעיו!
ונתחיל עם החידושים של ירחמיאל:
ראשית: מילים חדשות בהחלט ללחן!!! (מעניין אם יש עוד זמר ששר על המילים האלו).
שנית: אהבתי את המעבר בין בית א' לבית ב' שכמעט לא מרגישים את המעבר וזה כהמשך אחד ועד עכשיו אני לא בטוח שזה 2 מקטעים...(אני מתכוין ללחן על המילים "בני בני בני"- זה מורגש בתחילתו של השיר כשכולם יחד שרים).
מי זה הסולן עם המבטא הישראלי (הסולו השלישי בשיר בדקה 4:03)? כתבו לפני שזה יעקב שמחה באלאקאן, זה מאומת?( ממש כל שלושת הרי"שים שהוא מוציא מפיו עם מבטא ישראלי)- כן זה הוא.גם ברדיו אצל נחום סגל הוא שר את הסולו כך ושאלתי באשכול הנ"ל אם הוא ישראלי..
וכן מיהו הסולן בדקה 4:30? גם כאן החוברת לא תורמת יותר מידי...-בני זדה.על זה עליתי לאחר הצפייה בהופעת פסח ע"ה..
'קול קול קול'
אחרון אחרון חביב. ממש כך! סיום של דיסק עם טעם טוב ורצון לשמוע שוב ושוב את הדיסק.
זה מן שיר ששמים באוטו בנסיעה משפחתית באמצע היום.
זה השיר ה 'Number one' שלי בדיסק. הוא זוכה לכך בצדק. קצב השיר, איכות הסולנים, והסולואים ובפרט שהמוזיקה איננה מוזיקת 'דאנס'.
ה'נגינתם, נגינתם' ששומעים בשיר, זה קטע מוצלח!!!
הסדר של הסולואים בחוברת בשיר זה איננו נכון...
בחיים לא הייתי עולה על כך שהסולן הראשון הוא כתריאל יבנה. ויכול להיות שבאמת הוא הסולן השני ויש גם כאן סולן 'נעלם' ....ונשאלה השאלה, מיהו?-זה בני מן.אפשר לראות בהופעה שזה הוא..הסולן השני זה כתריאל.
הפזמון הראשון מכניס אותנו ישר לעניינים וסוחף מאוד כאילו אנחנו באמצע השיר ממש וזה לאחר שניות בודדות בלבד מתחילתו.
ואז מגיע אחד הסולואים המשובחים של שמעון יצחקוב בדיסק... "מזל טוב'.. עוד ישמע..." ואח"כ איזה קולות גבוהים ושניים שומעים לאחר הסולו כאילו כמה פרלמנים שרים.
הסולו של שלמה גרוס המתוק ביותר שלו מכל הדיסק. שומעים מחד מן קול חזני, אח"כ קול שירה ואח"כ קול ילדותי חמוד. שילוב מעניין ויש לומר מנצח! בקיצור: קול של ילד פלא(איפה חיה נויהאוז?)
כפי שנכתב קודם בדקה ה- 3:14 אלו המילים: 'the day will come ,he will come soon'(והמילים 'he will come soon' בכלל לא מופיעים בחוברת). האכזבה בסוף' בשיר כזה. דווקא בסיום השיר הסולו של מיכאל ויינגארטן קצר משהו(הוא לא משתהה על המילים כמו שצריך), אינו טוב והייתי מוותר עליו. בהחלט היו לו בדיסק סולואים טובים יותר...
השם הרישמי של השיר הוא 'kol kol kol- the day will come'. לדעתי זהו שם שיר הארוך ביותר של מיאמי.(ואתם מוזמנים בהחלט לתקן אותי). רק לא הבנתי, למה צריך כזה שם ארוך?-בקיצור זה קול קול.:-)
הייתי יכול עוד להמשיך ולהמשיך אבל מזמן חציתי פה קווים אדומים...
-נהניתי מאוד לקרוא! יכולת להמשיך בלי נקיפות מצפון..:-)
קריאה מהנה!