|
|
| נשלח ב-9/6/2015 19:00 |
|
| |
בתוספת למה שכתבתי על דוד פרלמן לדעתי הסולו שלו הכי עוצמתי ולא רק מבחינת טונים אלא מגם מבחינת עוצמה ורגש זה הסולו בסוף פיתחו לי. איזה עוצמה!!!!
אני מוצא את עצמי מחזיר את הקטע הזה הלוך ושוב. שזה ממש מזכיר לי מה שהיתי עושה אם הסולואים של ארי רוזנר. בקיצור הילד הזה פשוט גדול איזה עוצמה ורגש יש לו פשוט גדול או אתם יודעים מה פשוט ענק ענק ענק!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2015 21:39 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-9/6/2015 21:39 |
|
| |
|
| נשלח ב-9/6/2015 21:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2015 21:43 |
|
| |
|
| נשלח ב-9/6/2015 23:10 |
|
| |
| אידי כתב: |  | נטסוןןן! איזה עושר של סיקור!! לא מאמין שכל המלל יצא ממני תענוג לקרוא, יישר כוח גדול  מאחר שטרם קניתי את האלבום (בתכנון... בתכנון...) לא אוכל להגיב ספציפית, אבל: 1. לייבעדיק/לייבעדיג - כשאני למדתי אידיש בתיכון למדנו לאיית מילים כאלה עם ק' בסוף, ומצד שני שמעתי דוברי אידיש שהולכים דווקא על גרסת ה-ג. בכל מקרה, ג ו-ק הן אותיות קרובות מאוד, ובשפות מסויימות הן אפילו מאוחדות לאות אחת. אז תרגיש נוח איך שבא לך לפחות יש ביסוס לדבריי... איפה כל האלו עם הבגרויות באידיש...? 2. לא מוכר לי הציטוט שייחסת לי, אתה בטוח שזו הייתי אני...?  . חחח. לא יודע חשבתי שזו את... העניין הוא שגם אחרי חיפושים חוזרים ונשנים, לא מצאתי. בכל אופן זה סימן טוב שעברת בפרוטרוט על הסיקור 3. רציתי לומר עוד משהו, אבל אז פיצקי עשה סצנה ושכחתי  . הוא מחכה שתקני לו את הדיסק החדש של מיאמי  בכל אופן, מנהל - קבל שוב:   אפשר לקרוא לך מנהלת עדיין? אותי למדו שמה שקובע זה מה שכתוב אז את מנהלת!!! אז מנהלת נכבדה תודה רבה, ומחכים לאיזה קמצוץ של סיקור...נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2015 19:47 |
|
| |
נטסון! וואו!... אז קודם כל לכל השואלים על הלייבעדיג\ק, אומרים לייבעדיג, ובאידיש תקינה כותבים עם ק', כמו הייליג שכותבים הייליק, כותבים ק' ושומעים ג'... והסיקור עצמו, קראתי ברפרוף, חצי לא עניין אותי כי אני לא מבינה בסולנים וכו', אבל הוא כתוב מפורט ממש! נכנס לכל הפרטים האפשריים, ממש ירחמיאל צריך לקרוא, ס'תומרת, חייב לקרוא לפני שהוא מוציא את הדיסק הבא!... אני עכשיו חייבת לעוף, אז זה מה שאני מוצאת להגיב בקצרה, אולי יותר מאוחר אני אכתוב סיקור על הסיקור... ;) ואולי גם לא... ואידי, לא נראה לי שיוותרו עלייך כזה מהר... תזהרי...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2015 20:38 |
|
| |
יופי! חיכינו ליידישאית של הפורום:-). יישר כח. ורק אל תשכחי את האשכול העטיפות שלך!;)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2015 22:19 |
|
| |
לא שוכחת, נזכרתי בזה באמצע שקראתי את מה שכתבת על העטיפות... אני עוד אשב על זה יום אחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2015 23:12 |
|
| |
בטח שיש מה לבנות...! אחד הדברים שאני אוהבת זה לחפור על גרפיקות...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2015 23:15 |
|
| |
מילה של מהלעלעל זו מילה! אין עוררין!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2015 00:21 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  |
| netson כתב: |  | 'פתחו לי'
מי זה הסולן עם המבטא הישראלי (הסולו השלישי בשיר בדקה 4:03)? כתבו לפני שזה יעקב שמחה באלאקאן, זה מאומת?( ממש כל שלושת הרי"שים שהוא מוציא מפיו עם מבטא ישראלי)- כן זההוא.גם ברדיו אצל נחום סגל הוא שר את הסולו כך ושאלתי באשכול הנ"ל אם הוא ישראלי..
|
|
|
|
הסולו המדובר היה בתוכניתו של יואלי קאר ולא אצל נחום סיגל(שם כלל לא התארחו הפרחים אלא רק ירחמיאל והושמעו השירים מהדיסק)
ובכן, בדקתי כעת באמצעות צפייה בהופעה, שמיעת השיר מתוך הדיסק 'אט אט', ושמיעת הקטע הספציפי מהתכנית הנ"ל : ראשית: הסולו בתכנית הרדיו של יעקב שמחה באלאקאן היה כל הקטע הראשון עד הקטע של "בני בני בני" ואילו בהופעה ובדיסק הוא קיבל סולו רק על המילים "מתחנן ומבקש על דלתי ליבנו". ובכן זוהי מסקנתי: מי ששר עם המבטא העברי עלתה לי המחשבה שאולי זה הוא דוד יהונתן סרברו. כי בהופעה הוא עשה את זה דיי טוב בלא שכמעט הרגישו במבטאו אבל מצד שני הקול בהופעה לא הכי דומה לקול באולפן. בכל אופן מי שמבצע זה לא יעקב שמחה באלאקאן...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2015 06:03 |
|
| |
|
| נשלח ב-14/6/2015 10:40 |
|
| |
יכול להיות שבכלל יהיה שם סולן אחר, כך שיותר מומלץ לבדוק מה שהיה