בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

"אט אט" סיקור האלבום החדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/4/2015 22:36 לינק ישיר 

מצטרפת לשאלה!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 00:03 לינק ישיר 

netson כתב:
משורר-רציתי לשאול אותך שאלה שמאוד סקרנה את החברים כאן: מה עם השירים "הקהל" "חי חי" "עם לבדד ישכון"'? מדוע הם לא יצאו בדיסק? מתי הם יצאו- אם בכלל?

ובכן. השירים הללו - שבהחלט מדהימים לטעמי - אכן נפלו במהלך בחירת השירים לאלבום מטעמים שונים.

באשר לשאלתך "מדוע הם לא יצאו בדיסק": לא הכל אני יודע, ומהמעט שיודע הנני, אזכיר אולי כמה מהסיבות בהזדמנות.

באשר לשאלתך "מתי הם יצאו – אם בכלל": זאת אוכל לומר, כי הם כלל לא הוקלטו [מקצועית], ובכל הנוגע לעתידם – הדברים נידונים מעט כעת. כרגע הדיון נושא אופי של פחות דגש על ה"מתי הם יצאו" ויותר על ה"אם בכלל", כשהמגמה הכללית היא שלא להוציאם באלבום שמע, ולהשאירם לראות אור עולם רק באלבום ה-DVD שיכיל תיעוד וידאו של הקונצרט 'מיאמי 36 – חי חי', שהעתיד הצפוי לו אף הוא כרגע לוטה בערפל.

תוקן על ידי משוררששיער ב- 07/04/2015 00:04:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 00:15 לינק ישיר 

תודה משורר! ממש חבל שזה לא יוצא-לבינתיים עכ"פ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 00:17 לינק ישיר 

תודה רבה משוררששיער!!!
נקווה שהדיוידי ייצא השנה..:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 04:47 לינק ישיר 

אני נוטה להסכים עם דעתו של משורר לגבי השירים האלו והDVD.  לירחמיאל יש היסטוריה ארוכה של שילוב כמה וכמה שנים של קונצרטים בDVD אחד.

תודה על הסקירות, אני שוקלת האם לסקור או לאו. 

לבינתיים אומר כך: מאד אוהבת את האלבום החדש. יש כמה שירים שהיה אפשר לוותר עליהם, הם בסדר אך דומים להפליא לשירים ישנים. 

אגב, שלמה גרוס נשמע מקסים כאן, מנפלאות האולפן :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 08:22 לינק ישיר 

גריני, נשמח אם תשקלי בחיוב! מחכים‎:-)‎

תוקן על ידי netson ב- 07/04/2015 08:31:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 10:18 לינק ישיר 

בהחלט מחכים!!:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 10:28 לינק ישיר 

רק לדעת שוב,לפי הודעתו של משורר,שירחמיאל חתום על כל הלחנים שבאלבום,גורם לי עוד יותר להתפעל מהאיש המוכשר הזה!!וואו!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 14:52 לינק ישיר 

היי! לפני שנפנה כולנו אל אוירת המופע, אני חייב להספיק להגיד משהו על הדיסק בטהרתו...

השירים שאהבתי (לבינתיים):

"אט אט":
בהחלט שיר הכתר.

"ושם":
מאוד אהבתי את נגינות הפתיחה והמעברים, נוגע בנפש.

"ענבי הגפן":
ביצוע מעולה של בוגרים מוכשרים במיוחד, מזכיר את הסאונד של הבחורים של אלי גרסטנר.
זאת על אף שבדר"כ אני יותר בעד ליווי של הבוגרים מאשר נוכחות עצמאית שלהם.

"HE WILL ANSWER US":
כמו כמעט תמיד - שירי המקהלה באנגלית מלאי משמעות, ועם מנגינה מתחננת-מרגשת.

"קול קול קול":
אמנם הקטע הנמוך מאולץ משהו, נסיון "לדחוף" את המילים בכוח אל תוך המקצב...
אבל את הפזמון אהבתי, קצב מרענן ו"מחוץ לקופסה" כמו שאומרים.
ריקוד לשיר כזה יכול להיות מעניין בהחלט... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 17:31 לינק ישיר 

יישכויח על הסיקור !!!
מה דעתך על לייבעדיק?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 17:36 לינק ישיר 

ממשפחתי,שהאזינה לדיסק פעמיים במשך נסיעה ארוכה,נרשם סיקור כזה-
השיר שמח שיר שאהוב על כל אחי הקטנים...
ובואי כלה שהוא השיר האהוב ביותר כעת על אמא שלי.למרות שגם פתחו לי היא אמרה ששיר נחמד.היא ממש לא התחברה לכל הקצביים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 19:14 לינק ישיר 

לפני שאתם מגיעים לסיקור שלקח לי יותר משעה לכתוב, תדעו לכם שזוהי הגירסה השניה. הראשונה התאדה לה בין כתלי הנט.

ובכן, הנה הסיקור שלי של האלבום אט אט:

אט אט

שיר ממוצע. בהתחשב במשמעות המילים ובהתרגשות של ירחמיאל בנושא, הייתי מצפה לקצת יותר התרגשות בשיר. אני מרגישה שהשיר נתקע באמצע מנהרה ומתקשה למצוא את היציאה. שיר ראשון של אלבום צריך להיות שיר שגורם למאזינים לה, לקפוץ מהכסאות ולרקוד, והשיר הזה גורם לי לרצות לעשות מארץ' במקום.

סולנים: אם הם אכן עפ"י הסדר הכתוב: חיים גולובן – קול יפה ועוצמתי, מסוג הקולות שאני מאד אוהבת. מיכאל ויינגרטן – כבר כתבתי בסיקור שלי של ההופעות הקודמות שעפ"י דעתי הוא אחד הכוכבים הבאים. יש לו קול מקסים, צלול, מתוק, כל מה שרוצים לשמוע מסולן. שלמה גרוס, הלא הוא הצהוב הקטן, נשמע נהדר באלבום, אין ספק שבעזרת הטכנולוגיה אפשר לעשות פלאים, כולי תקוה שהוא יהווה סינדרום חייא אברמוביץ ( ככל שמתבגר, הקול נשמע טוב יותר ). לגבי יהודה בראון, אני לא בטוחה שזיהיתי מיהו. צבי שמחון – כוכב השעה. קול יפה, מקסים, נהדר רק צורם לי שירחמיאל נותן לו לשיר את הסולו מבלי שיבטא נכון את המילים אט אט.

לייבדיק

שיר ממוצע. מיאמי טיפוסי. כל הטכנו הזה לא מטיב עמי. תארו לעצמכם קטע של גיטרות בין חלק השירה הראשון לשני!  אני אישית לא הייתי ממקמת את השיר הזה במקום השני באלבום.

סולנים: לגבי הקולות עיינו בשיר אט אט. לגבי הסולואים, נחמדים סך הכל.

בואי כלה

שיר מיאמי טיפוסי, יפה ומרגש. פתיח יפה בפסנתר ( מזכיר קצת את נקדש ). קול שני בחלק הראשון של השיר קצת קשה לאוזן בחלק האחרון. יש כאן מעט סוגי סלסולים בתחילת השיר טרם התרגלתי אליהם. החלקים האחרים של השיר מהממים. סוג השיר שרוצים לשיר בהמשך למהרה, נקדש ואנא בכח.

סולנים: דואט – לכל אחד מהסולנים יש קול יפה, הקול של חיים גולובן מתגבר על הקול של אביגדור גלוק וחבל. צבי שמחון שר יפה ומדויק מאד – סולו טוב.  דוד פרלמן – מה אגיד ומה אומר, למרות הקול המשתנה, הילד הזה הוא כמו יין, רק משתבח עם הזמן. נכנס לשיר עם הסולו, בעל ביטחון, עוצמה, כוח ודיוק. עפ"י דעתי הוא עושה דואט עם עצמו.  לא זיהיתי איפה חיים גולובן בתוך כל זה.

בשמחה רבה

עוד שיר מיאמי טיפוסי נחמד. טרם החלטתי אם אני אוהבת את הפתיח של ה בם בם בם בם. זה קצת קשה לי לאזניים. מקהלת האלומני מוסיפה מאד. השילוב טוב.

סולנים: יהודה אופנהיימר מבצע סולו מדוייק, זו הפעם הראשונה שבאמת שומעים את הקול שלו מקרוב לא יודעת אם זה קול שמתחיל להתחלף או פשוט ככה הוא נשמע, דואט – מוצלח מאד. שילוב מקסים של קולות. ( שלמה גורי ומיכאל ויינגרטן). דוד יהונתן סרברו – קול יפה מאד, מה הקטע עם הר'? שמעון יצחקוב – קול מתוק. בני זאדה – אם הוא הקול הגבוה אז יש לו פוטנציאל אדיר. יעקב שמחה בלכהנה ( איך כותבים את זה? זה פרסי?) קול נעים לאוזן.

צור ישראל

שיר נחמד. גם די טיפוסי. מזכיר מאד את שיר אחר עם מילים אלו ( בחייאת, יש ספר תורה, ספרי תנ"ך, גמרות וכו' צריך לחזור על אותם המילים?) הרמוניות יפות.

סולנים: סולו חלק מאד של צבי שמחון ( שומעים את ההבדל בקול מהשירים האחרים?) אני קצת מבולבלת לגבי הסולו בחלק הגבוה, זה קודם צבי שמחון ואח"כ צבי גלוק? החלק הגבוה הזה בהחלט בוצע יפה, ואז נכנס דוד פרלמן ופשוט כובש את השיר.

ושם

שיר יפה. שונה במעט מסגנון ירחמיאל הרגיל. המקהלה נשמעת מאד מגובשת בשיר הזה. אני אוהבת את האחידות. את קטעי הנגינה לא כל כך אוהבת.

סולנים: כבר הבעתי את דעתי בשירים האחרים לגבי קולות הסולנים. דוד פרלמן כמובן מבצע את השיר בצורה הטובה ביותר.

ענבי הגפן

שיר יפה וקליט. אהבתי את הביצוע של מקהלת האלומני. לא אהבתי את כל קולות הסולנים.

שמח

מאד אהבתי את השיר הזה. את השמחה שהיא משדרת, את הכיפיות. השיר הזה גורם לי לחייך, לקום ולרקוד. כל כך לא צפוי מירחמיאל ביגון.

סולנים: מקסימים אחד אחד. כאשר מרגישים את אשר שרים, הסולואים בהתאם. ( חוץ מהסולו של האו או – מיותר לטעמי ).

He will answer us

שיר מקסים, אהבתי מאד את המגינה, המילים בעלות משמעות עמוקה מאד. הילדים שרים ברגש.

אורי שקד – יש לו קול מקסים ומתוק. אני רק לא האזנתי מספיק לאלבום של מיאמי מזרח בעדי לדעת האם השירה שלו כאן, באנגלית היא קצת קשה לו בגלל הסיבה שקל לו יותר לשיר בעברית או שיש לו קול כזה. הרגשתי שקצת קשה לו לפרוץ החוצה.

דוד פרלמן – איזה ביצוע, איזה רגש, איזה דיוק, איזו עוצמה. הרוויח את הסולו הארוך הזה ביושר.

צבי שמחון – הוא שר בכלל?

לא בשמים

שיר נחמד. קצבי. די טיפוסי. לא אהבתי כל כך את הנגינה בשיר.

סולנים: יש הרבה מאד, לא בטוחה שאני עוקבת מי שר מה. אהבתי את הרצף של הסולנים. יש שירים שזה לא נשמע טוב, כאן זה השתלב יפה מאד. ושוב, דוד פרלמן הכוכב.

פתחו לי

שיר מהמם. שיר עם רגש. שיר שגורם לי להרים את הידיים למעלה ולצעוק אל הקב"ה. מה הקטע של החוסר בהירות לגבי המבטא?

סולנים: שרו יפה מאד. מיכאל ויינגרטן בהחלט ביצע סולו יפה ( חבל על הקווץ' הזה בסוף ). אם מדברים על סולואים, יש סולואים ויש סולנים. דוד פרלמן לא רק ביצע כאן סולו טוב, הוא ביצע סולו שהרבה מבוגרים היו מתקשים לבצע. אני כל הזמן מחזירה אחורנית את הקטע הזה ומקשיבה שוב. את המילה 'אולם' כזה דיוק. כמה יופי בסולו אחד.

קול קול קול

שיר נחמד וקליט. מאד מזכיר לי שיר אחר של המקהלה, רק לא מצליחה להזכר איזה.

סולנים: קול יפה מאד לכתריאל יבנה רק חבל שקשה לו להחליף בין מבטא אשכנזי לספרדי.

הערות, הארות, דעות וסתם רשימות:

·         מיכאל ויינגרטן הכוכב מקבל את התואר מלך הקווטצ'ים.

·         עפ"י דעתי העניה, היה אפשר לוותר על שני השירים הראשונים. ( כן, מן הסתם היו צריכים למצוא שם אחר לאלבום J )

·         האלבום הוקלט לפני כחצי שנה, מעניין איך נשמעים הקולות של דוד פרלמן, צבי שמחון וחיים גולובן כעת.

·         ניחוש קל מי יקבל את הסולואים הגבוהים שצבי שמחון ודוד פרלמן כבר לא יוכלו לבצע: אני מהמרת על שלמה גרוס (אאוץ'), מיכאל ויינגרטן ואביגדור גלוק.

·         אם נקבע עפ"י הפרידה שעשה ירחמיאל לדייויד הרשקוביץ, עקיבא אברמוביץ ויאיר קניג בזמנו, מחכה לנו פרידה נרגשת מדוד פרלמן בהופעה.

·         המקהלה אמורה לבצע את כל 12 השירים מהאלבום ( עפ"י דברי ירחמיאל בראיון אצל נחום סיגל ), נראה לכם שהיא תבצע שירים נוספים גם כן?

תוקן על ידי greenie ב- 07/04/2015 19:34:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/4/2015 19:39 לינק ישיר 

גריני- ואת עוד שקלת אם לכתוב...?! אי אפשר לשמוע את הדיסק בלי הסיקור שלך! סיקור נהדר, מפורט ומושלם. אכן במידה ודוד פרלמן יופיע זו תהיה פרידה ענקית. לדעתי הוא לפחות היה 4.5/5 שנים... אני רוצה לקוות שהקול של צבי שמחון עדיין טוב ושלא יצטרכו לו מחליף. על עצם השירים איני יכול להגיב, מאחר שעדיין איני שמעתי. הערה כללית: אני לא חושב שכיום בעידן הדיסקים והמחשב יש משמעות לשיר הראשון. אפשר בקלילות לעבור לשיר אחר(זו לא קלטת).

תוקן על ידי netson ב- 07/04/2015 19:43:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 20:38 לינק ישיר 

וואו גריני איזה סיקור מושקע!!
הסכמתי איתך ברוב מה שכתבת:-)
*הוא יענה לנו-צבי שמחון שר החל מהקטע של you gotta believe וממשיך עם פרלמן עד סוף השיר בקולות שניים.
*אט אט,לדעתי זה פשוט המבטא של צבי שהוא שר אד אד.."
וד.א שמעוו יצחקוב שר רק בשתי שירים.
הוא לא שר בשמחה רבה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מיאמוש ב- 08/04/2015 07:58:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/4/2015 01:10 לינק ישיר 

greenie,

צל"ש על הסיקור!

נדמה כי הסיקור שלך מכיל את כל המוטיבים של סיקור מושלם. הצלחת לסקור בסקירה אחת הן את המלודיה עצמה, הן את העיבודים שהוענקו לה, והן את הביצוע שלה בפיות הזמרירים הצעירים, כשבכולם את מביטה - וחשוב מכך: נותנת לנו להביט - בשירים דרך הפריסקופ שלך ומהזווית האישית שלך. בכל אחד מהתחומים נגעת מעט בקולמוסך והותרת חותם משל עצמך.

עוד איאלץ למצא זמן בכדי לשוב ולקראו במתינות, לספור בו את המילים והתווים כיאה לאומנות, בטרם יהיה בידי להגיב ולהביע את דעתי בהתדיינות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > "אט אט" סיקור האלבום החדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext