מספיק לראות שכל מוצר שקשה למצוא אותו בהכשר מהודר אפשר למצוא מההכשר הזה. זה לא אומר דרשני אלא אמירה ברורה - הכשר אינסטנט ללא דרישות כשרות. גם עצם הקמת הכשר תוך שימוש בשם וממילא במוניטין של הכשר קיים אומר הכל. תארו לכם שאני פותח הכשר פרטי תחת הלוגו העדה החרדית בני ברק , או שארית ישראל ירושלים...
זה מראה עד כמה ההכשרים מהסוג הזה מונעים על ידי כסף.
זה מראה עד כמה הציבור הפחות מקפיד מונע ע"י שמועות ושמות הכשרים שנשמעים טוב באוזן.
מי שמקפיד על כשרות ברמה גבוהה לא יאכל מהכשר מסויים גם אם הוא קורא לעצמו בד"ץ וגם אם יש בחותמת שם של רב אשכנזי וגם אם הוא נפוץ מאוד.
נ.ב. אני ממש לא יודע מי עומד מאחורי הכשרות בגוף הנקרא חוג חתם סופר פתח תקווה, ולכן זאת סיבה מספיק טובה בשבילי לא לקנות מוצרים שזו כשרות המהדרין היחידה שלהם, ולא להיפך.
מספיק לראות שכל מוצר שקשה למצוא אותו בהכשר מהודר אפשר למצוא מההכשר הזה.
אכן. [וזה נכון גם על חת"ס ב"ב]. מצד שני יש הכשרים גדולים שמטעמי שמרנות נותנים הכשרים בפסח רק על מוצרי יסוד [לאט לאט מכניסים עוד דברים, אבל עדיין העיקרון קיים]. לכן צריך לדעת האם מדובר באנשים יראי שמים שיודעים את העבודה.
נשלח ב-7/4/2015 16:03
היום בספארי אני שומע חילוני אומר לחברו:" אתה יודע מה זה בדץ חתם סופר?!" "-מה?" "-אחד חותם השני סופר ת'כסף
נכון שיש להם הכשר כמעט על הכל אבל העדה החרדית למשל,גם נותנת היום הכשרים למוצרים שפעם לא נתנו. אז זה ייקח כמה שנים ,אבל העדה החרדית תיתן הכשר לכל מה שחוג נותן היום. כך שסביר שמי שנותן הכשר לחוג חתם סופר לא מנסה להכשיל אותנו אלא מתקדם בטכנולוגיה מהר יותר מהעדה החרדית.
נשלח ב-7/4/2015 17:14
קרשינדו כתבה:
כך שסביר שמי שנותן הכשר לחוג חתם סופר לא מנסה להכשיל אותנו אלא מתקדם בטכנולוגיה מהר יותר מהעדה החרדית.
אני מכיר את.המשגיח של אולם בנס ציונה בהשגחה שלהם. ההשר שהם מכניסים או לאנדא או העדה החרדית. המשגיח שם ירא שמים ואני יודע שהם לא מקבלים שום סחורה ללא המשגיח. עד כאן מגיעות ידיעותי. מי שמכיר יותר אשמח אם יפרסם