|
|
| נשלח ב-7/4/2015 18:28 |
|
| |
| עומדבפרץ כתבה: |  |
זה מראה עד כמה ההכשרים מהסוג הזה מונעים על ידי כסף.
היה פעם את ר' דב לנדא( מהר נוף) אבל הוא משך ידיו מההכשר הזה.
מכמה מבינים בכשרות שמעתי שההתיחסות להכשר הזה היא כאילו הוא לא נמצא. כלומר אם היית אוכל את המוצר רק בכשרות הרבנות שלו אז תאכל את זה אם לא אז לא.
ואין הבדל בין פתח תקוה לבני ברק. רק הסמליל שונה.
|
|
רק תזכיר לי מי אלה שנותנים הכשר על אקונומיקה? אז מה לך כי תלין על חוג חתם סופר. אני לא בא לומר שהם כשרות טובה, רק שהדברים שכתבת אפשר לומר גם על בד"ץ העדה החרדית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 18:41 |
|
| |
| גינגישראלי כתבה: |  |
| קרשינדו כתבה: |  | כך שסביר שמי שנותן הכשר לחוג חתם סופר לא מנסה להכשיל אותנו אלא מתקדם בטכנולוגיה מהר יותר מהעדה החרדית. |
|
סביר?!
אם אתה מאמין לעצמך, תהנה.
|
|
זה בדיוק ככה, תעבור מוצר מוצר של אוסם שכשר היום עדה החרדית ותראה שכבר כמה שנים קודם הוא היה בהכשר של חוג, השנה אפילו קטשופ אוסם כבר כשר עדה החרדית. ואם אתה באמת רוצה לראות, תסתכל איזה מוצרים של אוסם תחת הכשרות של חוג ותראה מה קורה איתם עוד כמה שנים, בוודאות הכשרות תהיה עדה החרדית, הכל עניין של זמן. לעדה משום מה יש עניין להכניס רק מוצר או שתיים בשנה לכשרות שלהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 18:45 |
|
| |
| ים_של_שלמה כתבה: |  |
אני מכיר את.המשגיח של אולם בנס ציונה בהשגחה שלהם. ההשר שהם מכניסים או לאנדא או העדה החרדית. המשגיח שם ירא שמים ואני יודע שהם לא מקבלים שום סחורה ללא המשגיח. עד כאן מגיעות ידיעותי. מי שמכיר יותר אשמח אם יפרסם
|
|
אני חושב שמשגיח טוב אפ' רבנות אתה יכול לסמוך עליו ומשגיח גרוע אפ' בהכשר טוב אסור לסמוך עליו, אבל כאן הנידון על השיטה שלהם לתת כשרות על כל מוצר בפסח, כי אם אתה סומך על ביטולים באופן גורף אתה יכול לאכול כמעט הכל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 18:46 |
|
| |
| איןחקר כתבה: |  |
| עומדבפרץ כתבה: |  |
זה מראה עד כמה ההכשרים מהסוג הזה מונעים על ידי כסף.
היה פעם את ר' דב לנדא( מהר נוף) אבל הוא משך ידיו מההכשר הזה.
מכמה מבינים בכשרות שמעתי שההתיחסות להכשר הזה היא כאילו הוא לא נמצא. כלומר אם היית אוכל את המוצר רק בכשרות הרבנות שלו אז תאכל את זה אם לא אז לא.
ואין הבדל בין פתח תקוה לבני ברק. רק הסמליל שונה.
|
|
רק תזכיר לי מי אלה שנותנים הכשר על אקונומיקה?
אז מה לך כי תלין על חוג חתם סופר.
אני לא בא לומר שהם כשרות טובה, רק שהדברים שכתבת אפשר לומר גם על בד"ץ העדה החרדית.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 18:52 |
|
| |
לגבי פסח, ברור שיש להם הסכם עם הבד"ץ, שלעתים יתכן שהסיבה שאין כשרות בד"ץ היא אידאולוגית ולא כשרותית. השאלה מה שוות שתי כשרויות חוג חת"ס בשאר ימות השנה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 19:02 |
|
| |
זה מה שהם שלחו במייל לקראת פסח:
קו מידע כשר לפסח מערכת הכשרות הוותיקה בד"ץ 'חוג חתם סופר' בני ברק, משיקה קו מידע ייחודי לקראת חג הפסח הבא עלינו לטובה לקראת חג הפסח הממשמש ובא, מודיעה הנהלת מערכת הכשרות בד"ץ 'חוג חתם סופר' בני ברק, על השקת קו מידע מיוחד לשירות הציבור. קו המידע נועד לתת מענה לכל שאלה בעניין כשרות לפסח. במסגרת שעות פעילות הקו ישיבו אישים ומומחי כשרות מטעם הבד"ץ על כל שאלה אודות מוצרי הפסח הרבים המתהדרים בחותם הכשרות של בד"ץ 'חוג חתם סופר' בני ברק לקראת פסח תשע"ה. מי שאינו קרוב לנושא הכשרות המיוחדת לפסח, אינו יכול לדעת מהו היקף ההשקעה של מערכות הכשרות בהכנת והכשרת המפעלים הרבים לפסח. מערכת הכשרות הוותיקה והמקצועית של בד"ץ 'חוג חתם סופר' בני ברק, מתגברת את פעילותה לקראת פסח כבר בחודשי החורף המוקדמים, ועשרות המשגיחים מטעמה פרוסים במפעלים הרבים, עומדים על המשמר ומוודאים שהמפעלים יעבור הכשרה דקדקנית לפי כל דרישות הפוסקים המחמירים בהנחייתם של רבני בד"ץ 'חוג חתם סופר' שליט"א. בהנהלת מערכת הכשרות מביעים סיפוק רב בימים אלה נוכח השלמתו של המבצע המורכב להכשרת המפעלים וקווי היצור המיוחדים למוצרים תחת פיקוח בד"ץ 'חוג חתם סופר'. הקמת קו המידע נועדה לתת מענה למאות ואלפי הפניות המגיעות מציבור המהדרין מידי שנה. בהנהלת מערכת הכשרות אומרים כי "בסייעתא דשמיא זכינו גם השנה להמשיך את המסורת ולספק לקהל היראים מוצרי מזון ברמת כשרות גבוהה ומוקפדת למהדרין מן המהדרין בכפוף להנחיות המדוקדקות של הרבנים חברי הבד"ץ שליט"א, ואנו מקווים כי המעוניינים במידע כשרותי, יוכלו לקבל מענה מהיר ומקצועי בקו המידע החדש שהוקם במיוחד לקראת חג הפסח הבא עלינו לטובה". מס' הקו: 035792601 מענה אנושי - בין השעות- 4-6 אחה"צ אימייל: [email protected] באין מענה ניתן להשאיר תא קולי- המערכת תשתדל לחזור לכל פונה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 19:08 |
|
| |
ברשימת המוצרים של המכירה המוזלת של "קופת הקהל" חוג חתם סופר - הופיעו מוצרים בהשגחת הרב לנדא ובד"ץ העדה החרדית בלבד. מענין לדעת אם גם במוצרי חלב הם סומכים רק על העדה החרדית והרב לנדא ולא על "ועדת מהדרין" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 19:58 |
|
| |
| המיליונר2 כתבה: |  |
| קרשינדו כתבה: |  | כך שסביר שמי שנותן הכשר לחוג חתם סופר לא מנסה להכשיל אותנו אלא מתקדם בטכנולוגיה מהר יותר מהעדה החרדית. |
|
סביר?!
|
|
זה בדיוק ככה, תעבור מוצר מוצר של אוסם שכשר היום עדה החרדית ותראה שכבר כמה שנים קודם הוא היה בהכשר של חוג, השנה אפילו קטשופ אוסם כבר כשר עדה החרדית. ואם אתה באמת רוצה לראות, תסתכל איזה מוצרים של אוסם תחת הכשרות של חוג ותראה מה קורה איתם עוד כמה שנים, בוודאות הכשרות תהיה עדה החרדית, הכל עניין של זמן. לעדה משום מה יש עניין להכניס רק מוצר או שתיים בשנה לכשרות שלהם.
|
|
ראה תגובתו של 'yeshivish' בעניין פסח (לא שזה ודאי, כי גם זו שמועה שלא לגמרי ברור מקורה). בכל מקרה, אל תקיש מפסח לכל השנה ומכשרות חוג ב"ב (עגול) לחוג פ"ת (מרובע). לגבי חוג ב"ב (העגול) ספציפית, בעבר היה את הרב לנדא מהר נוף שהיה אפשר לשאול אותו וכיום הוא פרש משם ולא ממש ברור על מי יש לסמוך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 20:20 |
|
| |
הכשר חוג חתם סופר פתח תקוה הינו הכשר ותיק שקיים כבר עשרות שנים עוד לפני הרבה כשרויות חדשות שצצו בשנים האחרונות, במשך עשרות שנות קיומו מעולם לא נשמעו תלונות על ההכשר הזה.
תוקן על ידי אדרבא ב- 07/04/2015 20:21:16
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 20:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 20:53 |
|
| |
| בומבסטי כתב: |  | | מה כושי מבין הוא בכלל אוכל קטניות יש הרבה רבנים שסומכים על חתם סופר פתח תקוה לכתחילה |
|
זה כבר לא יפה, גם אני לא אוכל קטניות וגם אומרים שאני אוכל קטניות... נשארתי קירח מכאן ומכאן
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 21:08 |
|
| |
אסתפק בחצי תשובה: הכשר חוג חתם סופר ב"ב עמד בעבר תחת השגחתם של הרב וואזנר והרב אונגר זצוק"ל. הדבר היה בעת שטכנולוגיות המזון לא היו משוכללים, וכל מוצר שיוצר נעשה מחומרי בסיס בלבד, שלא הצריכו ידע ופיקוח חובקי עולם, ובדיקות מעבדה של תוספים ורכיבים. באותה עת פתח בנו של הרב וואזנר, יבלחט"א הרב אברהם אליהו את ההכשר של חוג חת"ס פ"ת באותה מתכונת ובאותה צורה, וזה הספיק לתעשיית המזון של אז. עם התפתחות תעשיית המזון, והשכלולים שנעשו בהוספת חומרי גלם ורכיבים שונים למכונות היצור, מה שהצריך ידע ומחקר מרובים, והשקעת הון רב בנושא, נתנה מערכת הכשרות של הבד"צ העדה החרדית את דעתה , והיא השקיעה ומשקיעה גם בהווה הון רב ומאמצים על-אנושיים, להתחקות על טיבם של חומרים אלו, ולעמוד על מקורם וכשרותם. לבד"צ חוג חת"ס - נשוא האשכול, אין את הכוחות והכספים הנדרשים לעמוד במשימה זו, ועל כן היא משתרכת הרבה מאחור, וד"ל. משום כבודם של הרב אונגר זצ"ל והרב וואזנר זצ"ל, אף אחד לא העיז לערער על הכשרות של בד"צ חוג חת"ס, למרות שמי שיש לו מוח בקודקודו וקצת שכל, כבר נמנע מלסמוך על הפיקוח הנ"ל, למעט בזמנים שרבנים אחראיים כמו הרב דב לנדאו שליט"א לקחו את המושכות לידיהם. כל זה כתבתי בקוצר דעתי, ואם ידוע למישהו שאני טועה, אשמח לתקן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 21:16 |
|
| |
אפי81, תודה על תחילת הבהרת הדברים. חלק מדבריך ידועים לי משמועות ולכן לא כתבתי אותם כי דרכן של שמועות להתבסס כעובדות ולהשתנות לטובת המספר אותן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 21:36 |
|
| |
בקיצור אפשר להבין מדבריכם שחצי ממה שאני אוכל השנה בפסח אם לא יותר מזה זה כמו רבנות כלומר חשש אמיתי לחמץ. הבנתי נכון? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2015 21:43 |
|
| |
| המיליונר2 כתבה: |  |
|
סביר?!
|
|
זה בדיוק ככה, תעבור מוצר מוצר של אוסם שכשר היום עדה החרדית ותראה שכבר כמה שנים קודם הוא היה בהכשר של חוג, השנה אפילו קטשופ אוסם כבר כשר עדה החרדית. ואם אתה באמת רוצה לראות, תסתכל איזה מוצרים של אוסם תחת הכשרות של חוג ותראה מה קורה איתם עוד כמה שנים, בוודאות הכשרות תהיה עדה החרדית, הכל עניין של זמן. לעדה משום מה יש עניין להכניס רק מוצר או שתיים בשנה לכשרות שלהם.
|
|
הבאת לי קו מחשבה שאולי זה בעצם הכשר בן של העדה על המוצרים שהם לא רוצים לשים בעצמם העדה החרדית וכשזה נהיה בסדר חתם סופר יורד והעדה חוזר... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|