בית פורומים בחדרי חרדים

סימן השאלה הגדול סביב חוג חת"ס פתח תקוה- מי הם? מה הם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/4/2015 21:48 לינק ישיר 

אברךבלב כתבה:

המיליונר2 כתבה:

גינגישראלי כתבה:

קרשינדו כתבה:

כך שסביר שמי שנותן הכשר לחוג חתם סופר לא מנסה להכשיל אותנו אלא מתקדם בטכנולוגיה מהר יותר מהעדה החרדית.

סביר?!

אם אתה מאמין לעצמך, תהנה.

זה בדיוק ככה, תעבור מוצר מוצר של אוסם שכשר היום עדה החרדית ותראה שכבר כמה שנים קודם הוא היה בהכשר של חוג, השנה אפילו קטשופ אוסם כבר כשר עדה החרדית.
ואם אתה באמת רוצה לראות, תסתכל איזה מוצרים של אוסם תחת הכשרות של חוג ותראה מה קורה איתם עוד כמה שנים, בוודאות הכשרות תהיה עדה החרדית, הכל עניין של זמן.
לעדה משום מה יש עניין להכניס רק מוצר או שתיים בשנה לכשרות שלהם.

הבאת לי קו מחשבה

שאולי זה בעצם הכשר בן של העדה על המוצרים שהם לא רוצים לשים בעצמם העדה החרדית וכשזה נהיה בסדר חתם סופר יורד והעדה חוזר...

זו השמועה הידועה.
מי יודע מה מקור השמועה???
גם אם השמועה נכונה לגבי מוצרים מסויימים, מי ערב לנו אלו מוצרים ואלו לא?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 21:53 לינק ישיר 

דורוסישורם כתבה:

איןחקר כתבה:

עומדבפרץ כתבה:

זה מראה עד כמה ההכשרים מהסוג הזה מונעים על ידי כסף.

היה פעם את ר' דב לנדא( מהר נוף) אבל הוא משך ידיו מההכשר הזה.

מכמה מבינים בכשרות שמעתי שההתיחסות להכשר הזה היא כאילו הוא לא נמצא. כלומר אם היית אוכל את המוצר רק בכשרות הרבנות שלו אז תאכל את זה אם לא אז לא.

ואין הבדל בין פתח תקוה לבני ברק. רק הסמליל שונה.

רק תזכיר לי מי אלה שנותנים הכשר על אקונומיקה?

אז מה לך כי תלין על חוג חתם סופר.

אני לא בא לומר שהם כשרות טובה, רק שהדברים שכתבת אפשר לומר גם על בד"ץ העדה החרדית.

עזוב אקונומיקה זה ענין שיוקי גרידא.

והם משתפים פעולה! וזו בדיוק הבעיה, הם גורמים לכך שכשרות הופכת לדבר מסחרי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 22:05 לינק ישיר 
אני הקטן הייתי משגיח במפעל בצקים ומאפים בהשגחת רבנות בת-ים.

על התוויות הופיע גם ההכשרה של חוג פ"ת.
נכנסתי למפעל בחנוכה, ויצאתי בי"ג ניסן.

ויש לציין, שנציג חוג חת"ס פ'ת, הגיע בשבוע לפני יציאתי לחופשת פסח, נכנס למשרד ולקח את הש'יק. ורק שאל אותי אם אני המשגיח החדש...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 22:06 לינק ישיר 

אפי81 כתבה:

אסתפק בחצי תשובה:
הכשר חוג חתם סופר ב"ב עמד בעבר תחת השגחתם של הרב וואזנר והרב אונגר זצוק"ל.
הדבר היה בעת שטכנולוגיות המזון לא היו משוכללים, וכל מוצר שיוצר נעשה מחומרי בסיס בלבד, שלא הצריכו ידע ופיקוח חובקי עולם, ובדיקות מעבדה של תוספים ורכיבים.
באותה עת פתח בנו של הרב וואזנר, יבלחט"א הרב אברהם אליהו את ההכשר של חוג חת"ס פ"ת באותה מתכונת ובאותה צורה, וזה הספיק לתעשיית המזון של אז.
עם התפתחות תעשיית המזון, והשכלולים שנעשו בהוספת חומרי גלם ורכיבים שונים למכונות היצור, מה שהצריך ידע ומחקר מרובים, והשקעת הון רב בנושא, נתנה מערכת הכשרות של הבד"צ העדה החרדית את דעתה , והיא השקיעה ומשקיעה גם בהווה הון רב ומאמצים על-אנושיים, להתחקות על טיבם של חומרים אלו, ולעמוד על מקורם וכשרותם.
לבד"צ חוג חת"ס - נשוא האשכול, אין את הכוחות והכספים הנדרשים לעמוד במשימה זו, ועל כן היא משתרכת הרבה מאחור, וד"ל.
משום כבודם של הרב אונגר זצ"ל והרב וואזנר זצ"ל, אף אחד לא העיז לערער על הכשרות של בד"צ חוג חת"ס, למרות שמי שיש לו מוח בקודקודו וקצת שכל, כבר נמנע מלסמוך על הפיקוח הנ"ל, למעט בזמנים שרבנים אחראיים כמו הרב דב לנדאו שליט"א לקחו את המושכות לידיהם.
כל זה כתבתי בקוצר דעתי, ואם ידוע למישהו שאני טועה, אשמח לתקן.

על חומרי הגלם יש היום שיתוף פעולה מלא בין כל הכשרויות החרדיות וכל כשרות סומכת על חברתה כך שלא זו הבעיה בחת"ס ב"ב.
הבעיה היא שכמה מהרבנים שלהם עזבו אותם בטריקת דלת כמו למשל הרב לנדאו והרב שמואל אליעזר שטרן (את מי שכחתי?) וזה מדליק נורה אדומה ומחשידה שאולי הם לא רצו שיסמכו עליהם בכשרות הזאת?
מצד שני אולי עדיין יש להם שם רבנים שאפשר לסמוך עליהם (מי הם?).
באשכול שבקישור מובא שהרב אברהם יוסף אומר שאי אפשר לסמוך עליהם.
קישור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 22:10 לינק ישיר 

אין שום השוואה בין חוג חת"ס פ"ת לזה של ב"ב.
מה שכתב אפי81 היה אכן נכון, אלא שחוג ב"ב השתדרג מאז ונכנסו כחברי הבד"ץ הרב דב לנדאו והרב דוד שלמה זולדן [מו"צ סערט ויז'ניץ בחיפה]. [יש גם רב שלישי שאינני זוכר את שמו].
שני הרבנים הנ"ל ידועים כמומחים לענייני כשרות ומאז ההכשר הזה עבר שינוי מהותי.
אמנם הרב לנדאו עזב לאחרונה, אך לא שמעתי שזה בגלל טענות על הכשרות, אלא בגלל שהוא התחיל לתת הכשרים בנפרד. ז"א ענין מסחרי גרידא.
את הרב זולדן אני מכיר אישית, הוא יהודי יר"ש גדול ות"ח בקנה מידה. ועליו בעצם אני סומך כשאני אוכל את ההכשר הזה.
אודה לכל מי שיוסיף מידע אמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2015 22:20 לינק ישיר 

אפי81- קצת מדאיג מה שכתבת, אבל תודה על האינפורמציה. לפסח הזה זה כבר לא יעזור לי, כי הבית מלא במוצרים שלהם אבל להבא אני אצטרך לעשות בדיקת עומק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2015 12:54 לינק ישיר 

כאשר העדה החרדית נמנעת מלתת הכשר למפעל מסויים ו/או למוצרים מסויימים הכשר לפסח בגלל רכיבים כלשהם,
שהעדה באופן עקרוני לא נותנת עליהם הכשר, או אז היא מציעה למפעלים שתחת חסותה הכשר חילופי.
הכשר חוג חת"ס הוא באופן מסורתי המ"מ.
הבד"צ של העדה"ח לא מפסיד את המפעל לכל ימות השנה.
המפעל לא נאלץ להפסיק את היצור.
ובד"צ חת"ס מרוויח כמה ג'ובות ברווח צדדי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2015 13:02 לינק ישיר 

מיאניומשמי כתבה:

אין שום השוואה בין חוג חת"ס פ"ת לזה של ב"ב.
מה שכתב אפי81 היה אכן נכון, אלא שחוג ב"ב השתדרג מאז ונכנסו כחברי הבד"ץ הרב דב לנדאו והרב דוד שלמה זולדן [מו"צ סערט ויז'ניץ בחיפה]. [יש גם רב שלישי שאינני זוכר את שמו].
שני הרבנים הנ"ל ידועים כמומחים לענייני כשרות ומאז ההכשר הזה עבר שינוי מהותי.
אמנם הרב לנדאו עזב לאחרונה, אך לא שמעתי שזה בגלל טענות על הכשרות, אלא בגלל שהוא התחיל לתת הכשרים בנפרד. ז"א ענין מסחרי גרידא.
את הרב זולדן אני מכיר אישית, הוא יהודי יר"ש גדול ות"ח בקנה מידה. ועליו בעצם אני סומך כשאני אוכל את ההכשר הזה.
אודה לכל מי שיוסיף מידע אמיתי.

בוקר טוב לך אדוני.
הרב דב לנדאו כבר התפטר מהכשרות של חוג חתם סופר ב "ב.
האם הרב זולדן אכן נשאר שם או שגם הוא עזב?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2015 00:36 לינק ישיר 

מיאניומשמי כתב:

חוג ב"ב השתדרג... את הרב זולדן אני מכיר אישית, הוא יהודי יר"ש גדול ות"ח בקנה מידה.
עליו בעצם אני סומך כשאני אוכל את ההכשר הזה.

גם אני.

תוקן על ידי ונשךלשונרא ב- 09/04/2015 01:10:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2015 02:45 לינק ישיר 

אפי81 כתבה:

כאשר העדה החרדית נמנעת מלתת הכשר למפעל מסויים ו/או למוצרים מסויימים הכשר לפסח בגלל רכיבים כלשהם,
שהעדה באופן עקרוני לא נותנת עליהם הכשר, או אז היא מציעה למפעלים שתחת חסותה הכשר חילופי.
הכשר חוג חת"ס הוא באופן מסורתי המ"מ.
הבד"צ של העדה"ח לא מפסיד את המפעל לכל ימות השנה.
המפעל לא נאלץ להפסיק את היצור.
ובד"צ חת"ס מרוויח כמה ג'ובות ברווח צדדי...

אכן דברים כדורבנם. דיברתי עם משגיח של העדה וזה מה שאמר לי.

יש להוסיף שהסיבה להמנעות העדה לתת הכשר לפסח הם משלושה סיבות או כמו שהוא אמר מאופן עקרוני (בגלל שלא שערום אבותינו) או בגלל שמאד קשה להכשיר מפעלים וקווי יצור בסדר גודל ענק שיהיו כשרים במאת האחוזים לפסח, משום שכל השנה בעלי המפעל לא נזהרים ממשהו חמץ או בגלל המרכיבים הרבים שלא ניתן לעמוד על טיבם אם אין בהם חשש לתעורבת משהו שבמשהו מחמץ. לכן הם נותנים לעמיתם בדץ חתם סופר שהם לא מחמירים כמוהם והם עושים פחות בעיות והם יקחו על שכמם את האחריות. והעדה את נפשם הצילו (שחלילה לא ירד רמת ההידור שבכשרותם..)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 21:09 לינק ישיר 

חוג חת"ס פ"ת נותנים כשרות ליינות ברקן, סגל, עלית הארק, וודקה קגלביץ' ולפריגת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 21:22 לינק ישיר 

ולחלק מהמסעדות של "קפה קפה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 21:28 לינק ישיר 

אם איני טועה יש 2 וריאציות של ההכשר, ויש הבדל ביניהן, יש שמופיע בחותמת שם של רב מסויים (נראה לי הרב וואזנר (לא הגר"ש) לא בטוח), כך בפריגת, ויש שלא מופיע, ויש לכך סיבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 22:04 לינק ישיר 

מישהו מכיר מספר של משגיח בחת''ס פ''ת? לברר משהו קונקרטי כעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2015 22:19 לינק ישיר 

איך יתכן:שוקולד צ'פס אופנהיימר באותה אריזה
בהשגחת עדה חרדית 200 גרם
בהשגחת חתם סופר 400 גרם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סימן השאלה הגדול סביב חוג חת"ס פתח תקוה- מי הם? מה הם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext