צפיתי עכשיו בכל הסרטונים שלוש פעמים ( תודה אלימונסי ). לגבי השירים עצמם, אין לי הרבה מה להוסיף מהסיקור שלי על האלבום.
לגבי ההופעה:
לייבעדיק - הופעה אנרגטית מאד, כולם נראים מולהבים ומרוגשים להיות על הבמה. ההרמוניות היו יפות מאד. כאשר רוקדים ושרים ביחד טבעי שהילדים יישמעו קצת מתנשפים, חבל, כי הסולואים לא היו נשמעים כפי שהיו יכולים לו הסולנים היו נעצרים כמה רגעים לפני השירה.
דואי - פעם ראשונה ששומעים סולו של יוסף חיים סטילר, הוא קצת מתנשף, קולו דומה מאד לסולן המקורי בשיר. מצוה גדולה - חלקו הראשון של השיר הזה מאז ומעולם משאיר אותי עם תחושה של רצים לא לפספס את האוטובס. סולו בינוני של יהודה אופנהיימר. יבוא - לא אהבתי את הביצוע הזה במיוחד. יהודה בראון שר לא רע. לגבי "משיח ה'" שיעשה טובה, ירחמיאל, עד שלא ימצא מישהו עם סוג קול דומה לבנימין רבינא אברמוביץ, שלא יעשה ניסיונות בעלי חיים עם הילדים.
צור ישראל - כאן אתייחס קצת לשיר עצמו, מכיוון שמתחילתו ועד סופו היה כזה סינכרון בין השיר עצמו, לסוג השיר, לצורת הביצוע, לצורה בה ישבו על הכסאות בתפזורת מאורגנת ועד לסולואים. השיר יפה, השירה יפה, ההרמוניות לרוב היו מסונכרנות. חסרה כאן מאד בס בשיר הזה. וזה גם ניכר בשירה. ההרמוניה הגבוה התגברה על השירה הנמוכה וחבל. סולנים: צבי שמחון - קולו משתנה מרגע לרגע, נשמע כאן די טוב. אביגדור גלוק - אאוץ' לחלק הנמוך. צבי שמחון סיים מאד יפה את החלק הגבוה יותר של הסולו הזה. סולו יפה מאד של דוד פרלמן, שימו לב, זו הפעם הראשונה שאני רואה אותו מתאמץ בכדי לעלות גבוה.
קול קול - הגיטרות היו להיט. זה הוסיף המון לשיר. אהבתי מאד את הסולנים ששרו אחד אחרי השני. זה יצא להם מוצלח מאד. כמה מהם צריכים לכחכח קצת בגרון :)
סולנים: מציינת לשבח את בני זאדה (חושבת שזה הוא) , שימי יצחקוב ( איזה קול מתוק למה ירחמיאל מחביא אותו?) ושלמה גרוס. סולו יפה אך קצת מאומץ של מיכאל ויינגרטן. אהבתי את הסוף.
פתחו לי - ביצוע מהמם. כל כך חבל על המיקרופונים. הרמוניות יפות מאד. אהבת את צורת המחט והפתח :) ניכר שלחלק מהילדים קל יותר לשיר בהברה ספרדית והם נינוחים. סולנים: נבליג על שנים הראשונים. סולו נחמד של יהונתן סריברו. אביגדור גלוק וצבי שמחון - יפה. זה בני זאדה? בקטע של "ואני"? איזה קול מהמם! מיכאן ויינגרטן שר כאן מתוק ומדוייק. ואז מגיע המלך ופשוט עושה לי צמרמורת למרות הרמקול הדפוק ושלמה גרוס החמוד :) דוד פרלמן פשוט התברך בקול מיוחד, כזה דיוק זה דבר נדיר. אני מתמוגגת. סיום יפה מאד של צבי שמחון.
שמח - אני אוהבת את השיר הזה. לאחר שמיעה חוזרת ונשנית, אני סבורה שהיה צריך קצת להאיץ את הקצב בשיר הזה. לא כל כך אוהבת את התנועות האיטיות בתחילת השיר, זה קצת סתום ( מלשון סגור ולא דפוק ). סולנים: חיים גולובן ראוי לשבח כאן,את החלק באידיש בהחלט הרשים, פשוט נתן את כל כולו, שר מדויק ויפה. מיכאל ויינגרטן גם כן, סולו יפה מאד. צבי שמחון - יפה, פשוט הקול מתחיל להתחלף וזה משפיע. אהבתי מאד את השטיק בשיר ואת הסיום. זה שונה. בהחלט מרגישים כאן את ידיו של חנניה ביגון.
לא בשמים היא - ביצוע טוב מאד. אהבתי את השבעייה. מעניין שצבי שמחון לא היה חלק מהם. ההרמוניות השונות לא נשמעו כאן כל כך בברור. אהבתי במיוחד את הסולואים של מיכאל ויינגרטן ואביגדור גלוק ואז יש את דוד פרלמן שנשמע שהוא ליגה אחרת.
איך נשיר - בהחלט אחד מ-15 האהובים עליי ביותר של המקהלה. יצא להם מוצלח. דואט יפה מאד של כתריאל יבנה ואביגדור גלוק. סולנים: חיים גולובן - מקסים. שלמה גרוס - יפה מאד. הסולן הבא, לא זוכרת את שמו אך ניתן לו את הקרדיט הראוי שחזר לטון הנכון לפני סוף הסולו :) דואט מנצח של דוד פרלמן ומיכאל ויינגרטן. ( שמתם לב לתנועות של דוד פרלמן? כאילו: "ברוך הבא לממלכה שלי" :) דוד הראל - טען קצת שיפור אך הוא חמוד אז נסלח לו.
ושם - עצם רעיון הביצוע יחד עם האלומני ומארץ'/ריקוד היה חמוד, רק חלב שזה יצא בלאגן. דוד פרלמן הכוכב!
He will answer us
מנפלאות הבורא. הרי הקול של צבי שמחון מתחלף ועדיין הוא הצליח לזייף ולהשמע מדהים בו זמנית אין עוד דרך להסביר את זה. על דוד פרלמן כבר כתבתי?
בשמחה רבה - נחמד. הסולן שבאמת ראוי לציון בשיר הזה הוא יהונתן סריברו. ( איזה אופי :)
בואי כלה - ביצוע יפה בהחלט. חיים גולובן ואביגדור גלוק ביצוע כאן דואט מוצלח. מאד מאד אהבתי את הסולו של צבי שמחון. ואז דואט מהמם של דוד פרלמן ומיכאל ויינגרטן. ( פה אני צריכה לאכול את הכוכע ).
אט אט - למרות שאני עדיין לא מי יודע מה אוהבת את השיר בכל זאת, מבחינת ביצוע הם באמת עשו עבודה יפה. הסולואים כאן היו מוצלחים וצבי שמחון כיכב.
* בכוונה לא סיקרתי את האלומני, עדיף שיישאר כך. * שמתם לב שדוד פרלמן היה המכופתר היחיד בחלקו הראשון של ההופעה ? * הילדים גודלים כל כך מהר, בסוכות הימרתי על אביגדור גלוק, מיכאל ויינגרטן ושלמה גרוס ככוכבים הבאים, אפילו לא העליתי על דעתי שקולו של צבי שמחון יתחלף כל כך מהר. כך שנותרו בעיקר עם שלמה גרוס ואפילו הקול של מיכאל ויינגרטן נשמע שונה. * עוול. פשוט עוול ששימי יצחקוב לא קיבל יותר סולואים. אני מהמרת שעוד נשמע ממנו.
 |
|
|