בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הסיקורים שלכם על הופעת פרחי מיאמי פסח ע"ה miami phenomenon

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2015 19:15 לינק ישיר 

שמתם לב שזה רק חלק א'? נכון?. אז תמתינו. סתם... לא נמתח אתכם.
מהלעללו היא הרי שיאנית הסיקורים. אין לי כל כוונה לשבור את השיא שלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2015 19:15 לינק ישיר 

דווקא קיוויתי שכן תשבור את השיא שלה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2015 19:16 לינק ישיר 

מחכים לו בקוצר רוח!
הוא אמור להיות הכי מעניין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2015 19:19 לינק ישיר 

נטסון חבל שלא פתחת אשכול בשביל זה... אם זה יהיה מספיק ארוך עם כמה פרקים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2015 19:24 לינק ישיר 

לא עד כדי כך אבל יותר ארוך מהחלק הראשון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2015 19:28 לינק ישיר 

טוב, רק תתקע את זה במפתחות איכנשהו, שלא יאבד לך בתהום הנשיה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2015 19:29 לינק ישיר 

אני בעניין הזה אסמוך על אחרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2015 23:28 לינק ישיר 

ברגע שביקשת לקרוא בליווי הווידאו, דחיתי את הקריאה למועד אחר...
בכל מקרה, יישר כח על הסיקור! הוא וודאי מפורט ומעניין כמו הסיקור של האלבום...!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2015 23:45 לינק ישיר 

ביקשתי שליווי הוידאו יעשה בעיקר בשיר 'נקדש'. כך שאת שאר השירים את יכולה כבר לקרוא ולהגיב:-) 
(בוידאו של מיאמוש ומהלעלעל כמובן).
אוטוטו שלושת השבועות...
( בעצם משיח בא כבר היום!!)

תוקן על ידי netson ב- 18/06/2015 23:46:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2015 23:53 לינק ישיר 

בכל מקרה אני אהנה יותר מקריאה&צפייה...
תחילת שבוע הבא בעזר ה'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2015 01:36 לינק ישיר 
סיקור חלק ב'- הופעת פרחי מיאמי

ראשית אני רוצה להודות על הצד הטכני באירגון הוידאו למהלעלעל ולמיאמוש על ההפקה מאחורי הקלעים!!! ( רק אל תריבו בבקשה למי מגיע יותר קרדיט  :)  )

כמה מילים כלליות על ההופעה:
  • היתה זו הופעה מושקעת ביותר!  החל מהעיבודים לשירים (ובכלל עצם הרעיון לשיר שירים מתוך הדיסק ועוד היה מקום למחרוזת 'דויי הסר' - 'מצווה גדולה' - 'יבוא' ול'איך נשיר' ולעוד זמרים אורחים), ממשיך בדברים מקוריים של המקהלה (הריקודים- בין היתר ריקוד הגיטרות ב'קול קול' והריקודים וההשתטויות ב'שמח' והתנועות ב'פתחו לי' עם המחט והאולם,  הישיבה על הכסאות ב'צור ישראל' הסלסולים בכלל השירים ועוד) וכלה בתאורת במה (צבעונית ביותר והמאירה גם מידי פעם על הקהל) וצילום מצויין (היו בהופעה 7-8 זוויות צילום!!!).
  • בהופעה זו נראה שהביאו לילדים לרקוד הרבה האחד עם השני. בטח ה'הווי המקהלה' שלהם יותר מעניין...
  • הרכב תזמורת מצויין! אהבתי המון את החצוצרנים ואת גל המתופף!
  • על קבוצת הילדים  שהיתה בקיץ שעבר בסבב הופעות באירופה ובארץ, נראה עליהם  הניסיון שרכשו, בכל דבר ופרט!!!  
  • בכלל היתה אווירה שמחה ויותר משוחררת על הבימה...  אולי זה תמיד כך והפעם רק המצלמה גרמה לי לשים לב לכך?
  • כאמור לעיל, היתה הרבה גם מקוריות. לדוגמא שימוש בילדים למטרות ריקוד או סתם(ולא לשירה): לפחות פעמיים בהופעה בשני שירים נפרדים ניגש ילד לקידמת הבימה ושר ביחד עם כולם תוך כדי תנועות גוף מותאמות(כאמור כמו שאר המקהלה).
    בשיר הראשון: ב'בשמחה רבה' (דקה 39:24) שם דוד פרלמן ניגש לקידמת הבמה ולא שר סולו.
    השיר השני 'אט אט', שם אנחנו כבר מכירים מהופעת פסח עוד משנה שעברה את יוסף חיים סטילר בפזמון הראשון 'אט אט' ניגש לקידמת הבמה ושר ביחד עם תנועות גופו(כאמור ביחד עם שאר המקהלה).
  • איכות צפייה ושמע מעולה! 
  • הפעם היה מסך ענק מאחוריהם...  ולא סתם מסך שרואים בו אפקטים אלא מסך שרואים בו את ההופעה!!! חבל קצת שהתזמורת מפריעה למראה מסך מושלם.
  • יש שינויים במקהלה ואני יופתע אם לא נראה פרחים חדשים כבר בהופעת סוכות הקרובה!!! והשינויים מתבטאים על הבימה בהשוואה להופעת סוכות: בשורה הקידמית, במקום  11 ילדים הופיעו 9 ילדים. להלן השינויים:  במקום הפרחים מיכאל ויינגארטן, אייזיק חסון ויהודה אפנהיימר, הופיע יעקב שמחה באלאקן. כלומר 3 עברו לשורה האחורית ובמקומם נכנס אחד לקידמת הבמה. בשורה הפנימית במקום 11 ילדים הופיעו  10 ילדים. שזה אומר שהילדים שלמה גורי, משה חיים אבטן, דוד אריה שטרן ואבי סעדיה הוחלפו במיכאל ויינאגרטן, אייזיק חסון, יהודה אפנהיימר(יצאו 4 נכנסו 3)
  • הפריע לי מאוד שירחמיאל לוקח ומשתמש בקולותיהם של שמעון יצחקוב דוד יהונתן סרברו ועוד כמה לקולות נמוכים ולא לקולות גבוהים
  • דוד פרלמן הוא אחד מעל כולם. יש אותו ויש את המקהלה. גם כשהוא שר בתוך המקהלה הוא מופיע כזמר בפני עצמו! הן בשירה (פשוטו כמשמעו ביציבות הקול וגם בסלסולים) הן בתנועות (והיו לו תנועות משוחררות מחד אך תנועות המבטאות את שירות הפנימית מאידך) ותקצר היריעה מלפרט כל תנועה מיוחדת שהוא עשה בשירים... הילד גדל ונהיה עצמאי! 
  • כל ילד קיבל סולו, וכל ילד היה גם בקידמת הבמה וגם מאחוריה ובשני צדדיה כך שמשפחתם יכלה לראותם היטב איפה שלא ישבו...
  • מה זה הכיסאות פזורים ככה על הבמה במשך כל ההופעה?  קצת אסתטיקה על הבמה לא תזיק. 
  • ירחמיאל הוא 'אמן סחיטת הזמן' עם הדיבורים שלו לקהל (אבל מה לעשות שהילדים צריכים קצת לנשום והנגנים קצת לנוח).
הערההקליפ שהראו מהחזרות בתחילת השידור וכן את מקהלת זמירות לא ראיתי ולכן נבצר ממני להתייחס אליהם.

ולסיקור...
עם תחילת הוידאו, אני מנסה לדוג מהמצלמה כמה בוגרים מוכרים מהקהל אך מתקשה לזהות...

כלי הנגינה

כמו"כ אני בודק כמה נגנים יש ומונה 9 : 4 בעלי נשיפה, 1 מתופף,  2 אורגניסטים (אחד מהם מזכיר לי את 'סטיב ג'ובס' מאפל:-)) ו-2 גיטריסטים
איזה מתופף ירחמיאל מצא! חבל על הזמן!!!
דגם אחד אורגנים הוא  'yamaha mox 8'.

פתיחה

הכנות אחרונות ותיאומים אחרונים של גל המתופף והופ... מתחילים לנגן.
מחרוזת חימום להופעה: 'אט אט', 'לייבעידיק', 'פתחו לי'(עם תיפוף וזה מעניין- מי שקרא את הסיקור שלי על הדיסק ), 'ושם', 'קול קול', 'בואי כלה', 'שמח', 'בשמחה רבה'.
תוך כדי הצפייה ניתן להבחין בתווים. חבל שזה לא ברור, אחרת כבר מזמן היינו מקימים תזמורת בפורום:)
משהו מצחיק: שמתם לב בדקה ה- 5:22 נפל לחצוצרן דף תווים.אחרי כמה שניות הוא  הרים את הדף.
מחרוזת מבוצעת בצורה טובה(עיבוד איכותי!).
חצוצרנים מעולים!

פרחי מיאמי

'לייבעדיק'

מתי נפתחה הופעה עם פלייבק? מישהו זוכר? לא משנה...
ההופעה נפתחת בסערה לקול תשואות ההמונים. התלבושות שלהם משוות להם אירוע יוקרתי! חמודים מאוד!
ניתן כבר עכשיו לראות מי שר פתוח ושמחה ומי שר מתוך אווירה סגורה משהו... (שימו לב על דוד פרלמן לאורך כל הערב עם חליפה מכופתרת עם 3 כפתורים ואח"כ עם החליפה הלבנה מכופתר ב-2 כפתורים)
הרגשתי בשיר ממש בחתונה! מידי פעם כל אחד רוקד עם השני וכולם שמים יד על השני וגם עושים שערים. ואל דאגה יש גם פעילות רבה עם הרגלים(ותודה למסריט על התזמון)
שיר מקפיץ.
מיכאל ויינגארטן שר טוב. חבל רק שמשהו במיקרופון גרם לו להישמע לא  הכי טוב...
היתה פאשלה קטנה עם הפלייבק בדקה והפעם מאחורי הקלעים החל מהדקה 41:05...
לא הייתי מרוצה, שבפזמונים החלק השמאלי של המקהלה(בעיניי הצופה) החל מצבי שמחון ודוד יהונתן סרברו והלאה שרו כקולות שניים. יש כמה טובים. ואתם כברי יודעים בדיוק למי אני מתכוין, לאחר שכתבתי בפתיחה..
(אפרופו צבי שמחון חשבתי לפי התיאורים שיש לו רעמת שיער כשל אריה...)

מחרוזת 'דווי הסר' - 'מצווה גדולה' - 'יבוא'

אין לי מה לחדש. שוב אותה מחרוזת וכבר כתבתי עליה סיקורים... לכן אתייחס מעט לסולנים...
זהו אחד השירים שהפרחים יכולים לשיר ולרקוד גם באמצע השינה. כמה הם שרו את זה בשנה האחרונה, אבל תמיד עם הריקוד זה מקבל מימד אחר..

1) 'דווי הסר' 
יוסף חיים סטילר - שר מעט מהר בסוף מידי מהר מהכלי נגינה... אבל יש לו קול טוב.
שמעון יצחקוב- בקטע שרוקדים לפני ה'חתן'  איזה חמוד ועדינות.  בהמשך ההתלהבות שלו עוד למעלה והילד פשוט מקבל רגלים קלות ורוקד על מקומו.
מעניין אותי פעם אחת ולתמיד מה הם מדברים - באמצע הריקוד לפני ה'חתן' - אחד עם השני דבר שיוצר קולות דיבורים?

2) 'מצווה גדולה'
כמה שינויים בעקבות שינוי המיקומים על הבימה כאמור לעיל. אני מדבר כעת על הקטע שהאחד רוקד עם השני (בהתחלה) הצמד שימי יצחקוב ואייזיק חסון -לא קיים. במקומם: הצמד אייזיק באלסיאנו ושימי יצחקוב והצמד אייזיק חסון ויהודה אפנהיימר. יש עוד אבל הם המעניינים אותי:-)
שימו לב שבדקה ה-46:00 יהודה אפנהיימר מחזיק 2 מקרופונים ביד( המיקורופון השני אותו הוא מחזיק בסולו הוא לקח מאייזיק בלאסיאנו).

3) 'יבוא'
 אני עדיין עוקב אחרי שימי. הוא רוקד על מקומו עם תנועות התלהבות (עקבו אחריו בכל זווית שהוא מראה מהמצלמה). תאמינו לי אם הוא היה לבד הוא היה פשוט קופץ עד לשמיים

'צור ישראל'

למה לכל הרווחת שוב בחלק השמאלי  של המקהלה שרים כמה שוב בקולות שניים נמוכים...?
בסולו של צבי שמחון -מה הוא חושב שצבי כשכולם מסתכלים עליו? לא נעים
סולו מדהים של דוד! לצפות שוב ושוב!

'קול קול קול'

זה השיר שהכי אהבתי בדיסק! ולכן אתעכב עליו באריכות בנוגע לסולנים ועל הדרך עוד כמה עניינים(ויש הזדמנות למי שלא מכיר את הסולנים לראות את הסולנים ביחד עם הסיקור כיון שכתבתי אותם ע"פ סדר הופעתם).
ביצוע מעולה של התזמורת. והיופי בכך הוא  איך שהיא מבצעת את זה בחי, ללא עיבודים של אולפן.

כל מי שנמצא על הבימה כאן קיבל הזדמנות טובה להתבלט וכל אחד שנמצא כאן שווה את ההזדמנות שניתנה לו!!!(רובן נבלעים ברוב השירים בשאר ילדי המקהלה ולא שמים לב אליהם) -עד שכל המקהלה נכנסת בדקה 57:35.

שימו לב שלא לכל הגיטרות היה חוט (שאפשר להשימו על הצוואר). כך שהיו פרחים שנאלצו ממש להחזיק את הבלון הזה כל הזמן (תשאלו את אייזיק חסון )

בני מן- יש לו קול חמוד אבל הוא חייב להשתפשף במהירות בהופעת בימה נאותה. דווקא במקסיקו היה לו סולו טוב. קישור
(למה ראשו מוטה כלפי מטה?)...
אייזיק באלסיאנו - הופעת בימה סבירה, קצת עם הקול צריך להסתדר לו.
אייזיק חסון - סוף סוף מקבל כאן משהו. קול יפה! וגם הופעת בימה סבירה.
דוד הראל - היו לו סולואים הרבה יותר טובים בהופעות קודמות...  בכל אופן יש לו הופעה בימה טובה.
שלמה גרוס - כמו בדיסק, נהדר. שומעים את הביטחון בקול שלו בניגוד לחלק מקודמיו... ואגב קולו מתבלט בין כולם בשיר זה, כששרים יחד כולם...
שמעון יצחקוב - קיבלתי אחרי כל 'הטרוניות' שלי על ירחמיאל את שימי יצחקוב כמו שצריך להיות. סוף סוף לוקחים את קולו ומשביחים אותו ולא נותנים לו לשיר בקול נמוך... נו אז מה דעתכם על הקול שלו?:-)
זהו הסולו ראשון בהופעה... שימי הוא הכוכב שלי ויהי מה!!! הוא שר כאן יפה אם כי הסאונד בהתחלה לא טוב. הופעת בימה מצויינת. (שימי תמשיך להתלהב:-). התשואות בסוף והחיוך שלך מוצדקות!!! )
בני זדה(שר בתחילה ביחד עם שלמה גרוס) - קול מדהים יש לו. קצת רציני אבל הופעה סבירה...
כתריאל יבנה - שיפור ניכר מההופעות הקודמות. הילד פשוט נפתח ומקבל אט אט ביטחון.
שמעון יצחקוב ושלמה גרוס - דואט יפה ובחירה צמד טובה! שרים נהדר.
דניאל גובר - השתפר בהופעת בימה אך טעון עדיין שיפור.. 
מיכאל ויינגארטן - סולו מצויין כמו בכל השירים.
הגיטרות - מקוריות כבר אמרנו?. רעיון מקורי שמוסיף המון צבע וחיים לשיר הזה ובכלל להופעה. 
אהבתי באמצע את הריקוד והתנועות עם הגיטרה הכוללות את התנועה הסיבובית והורדת הגיטרה ובתוך כדי זה התנועה שמנגנים על מיתרי גיטרה!(באיזו תמימות הם עושים זאת) מי שחשב על זה גאון!. זה כ"כ חמוד!!! כמה שזה מסתדר עם המנגינה. הדבר הזה העלה חיוך על פני כולם והתשואות בסוף בהתאם...

'פתחו לי'

בשיר הזה,  בזכות המצלמה המתמקדת בכולם יש זמן טוב לבחון את הפרחים, איך כל אחד שר ומהי תחושתו(דבר המתבטא גם על פי התנועות- לדוגמא דוד פרלמן, בני זדה, שימי יצחקוב וכדו'). 
יעקב שמחה באלאקאן- אחד הקולות היפים במקהלה!

'שמח'

פלייבק בטהרתו.
כניסה הדרגתית של הפרחים לבימה.
אהבתי את ההתקדמות של השורה האחרונה קדימה ומיד לאחמ"כ אחורה(שימו לב לרגלים: שילוב של מהירות והתלהבות!) ותוך כדי זה השורה השניה עושה תנועה סיבובית עם היד. מקוריות, כמה פעמים כתבתי כבר? 
אהבתי את הסולו של מיכאל ויינגארטן. אם תשימו לב, ממש עם סיום הסולו שלו שומעים שבריר שניה את שלמה גרוס (דקה 1:10:37).
בדקה 1:11:10  אהבתי את התנועה שלהם עם נתינת כיף אחד לשני. לא הצלחתי לקלוט כ"כ את כל העסק שם ...
שימו לב שבפזמון יש 2 קטעי ריקוד. בפזמון הראשון זה תנועה סיבובית עם עם היד שזה בתחילת השיר וכפי שתיארתי קודם.
בפזמון בפעם השלישית (בסולו של צבי שמחון), זה הקפיצה לכל הכיוונים תוך כדי תנועות עם הרגלים...
בדקה 1:11:42 שימו לב לאצבע של דוד פרלמן. כפי שכבר הזכרנו בתחילה תנועות עצמאיות:-)

ההישענות אחד על השני הזכירה לי את 'מי לה' אלי' (ומי שזוכר את האפיזודה הקטנה עם הצמד ג'רמי הרשקוביץ ובנימין רבינא אברמוביץ' והצמד יהודה גורקין וחיים יהודה גורי קישור ובשנה לפני זה שוב הצמד ג'רמי הרשקוביץ ובנימין רבינא אברמוביץ' קישור)
סיום מקורי לחלוטין, חדשני, ומתוק... 
יהודה בראון על החצצורה, יוסף חיים סטילר על הכדורים, ודוד יהונתן סרברו על האופניים! חיים גלבן רוקד עם עצמו (עם הידיים למעלה) ואותו דבר יעקב שמחה באלאקאן.
פרמידה שורה תחתונה, משמאל לימין: מיכאל ויינגראטן, יהודה אפנהיימר, אביגדור גלוק.
שורה עליונה: דוד פרלמן, שלמה גרוס .
במעגל במרכז: צבי שמחון, אייזיק חסון ובני זדה.
שימו לב לבני זדה ולשלמה גרוס ולאווווו של שלמה גרוס בסוף (דקה 1:13:06- זה מתחיל קצת לפני)! חמודים!
אפשר להאריך עוד בעוד כמה השטויות חמודות אבל זה מספיק בהחלט!!!

יוצאים להפסקה...

תוקן על ידי netson ב- 21/06/2015 01:45:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2015 02:04 לינק ישיר 

הופה נטסון!
זה סיקור!
נהניתי לקרוא, אפילו שאני לא מבינה כלום בשמות...
אז מה יש לי להאיר-להעיר...:
- הקרדיט למיאמוש שהיא שכנעה אותי... (מיאמוש, את באה לריב?..)
- תציע את עצמך פעם הבאה בתור אחד שמסדר במות...
- ירחמיאל הוא 'אמן סחיטת הזמן' ... קומאן, אבל באמת....
- כנראה שכן מגיע לי חלק מהקרדיט אם אין לך את הקליפ של מאחורי הקלעים... ;)
- הוא באמת מזכיר את סטיב ג'ובס, אבל רק מזכיר...
- לא ראית את צבי שמחון בתמונות?..
- רק החמודי הזה קשר את הגיטרה לצוואר, לא? או שהיו שם עוד?
- הסיקור היה ממש מעניין וכיף לקרוא!! ועם כל האייקונים בכלל... מחכים לפרק הבא...! וסליחה שלא הגבתי יותר על התוכן וכו' למה אני לא מבינה בפרחים ובקולות... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2015 05:25 לינק ישיר 

וואו נטסון איזה סיקור מקיף!!
מחכה כבר לחלק הבא...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2015 10:07 לינק ישיר 

מהלעלעל כתב:
הופה נטסון!
זה סיקור! תודה תודה
נהניתי לקרוא, אפילו שאני לא מבינה כלום בשמות...
אז מה יש לי להאיר-להעיר...:
- הקרדיט למיאמוש שהיא שכנעה אותי... (מיאמוש, את באה לריב?..)
- תציע את עצמך פעם הבאה בתור אחד שמסדר במות...מה הקשר?
- ירחמיאל הוא 'אמן סחיטת הזמן' ... קומאן, אבל באמת....:-)
- כנראה שכן מגיע לי חלק מהקרדיט אם אין לך את הקליפ של מאחורי הקלעים... ;)
- הוא באמת מזכיר את סטיב ג'ובס, אבל רק מזכיר...
- לא ראית את צבי שמחון בתמונות?..ראיתי גם ראיתי. אז בעצם את כן מכירה שמות?
- רק החמודי הזה קשר את הגיטרה לצוואר, לא? או שהיו שם עוד? אין לי מושג על מי את מדברת , אבל ייתכן שאפי' לרוב לא  היה חוט.... אפשר לזהות בקלות את החוט בוידאו.
- הסיקור היה ממש מעניין וכיף לקרוא!! ועם כל האייקונים בכלל... מחכים לפרק הבא...! וסליחה שלא הגבתי יותר על התוכן וכו' למה אני לא מבינה בפרחים ובקולות... מדוע לא? בשביל זה יש את אינדקס סולני מיאמי ואשכול התמונות ומקבץ זיהוי...   

תוקן על ידי netson ב- 21/06/2015 10:19:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2015 10:14 לינק ישיר 

נטסון-מהעללו צודקת
רק לשלמה גרוס היתה הגיטרה קשורה
כל השאר נאלצו להאבק איתה...:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הסיקורים שלכם על הופעת פרחי מיאמי פסח ע"ה miami phenomenon
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.