בקשר לאשכול "מסביב למדורה" אני חושב דבר ראשון, הביצועים היו צריכים להיות חדשים. כלומר במקום להתאים את המקהלה ולאמנה לשיר בוואקלי, התאימו את הרקע לאלבום והביצועים בעינם עומדים.
נשלח ב-13/4/2015 08:50
האמת נטסון , כל אחד צריך לשאול את עצמו מהנקודה הכי פנימית שלו אם מותר לו לשמוע בספירה את הווקאלי. כי לדעתי- הם הכי יפים. בלי רעש של תופים ובלי מוזיקה שמפריעה להתחבר למילים. אני אישית הכי אהבתי את מסביב למדורה.במיוחד את השיר ברכת הבית...כשאני שומעת את זה , בהחלט שאני מרגישה הנאה וכייף השאלה היא אם זה לא מתנגש איכשהו עם ענייני האבלות בספירה? גם השיר זעקתי- משגע.. איזה קולות...הביצוע לא רגיל.
נשלח ב-13/4/2015 09:26
זה וואקלי במיטבו בלי שום כלי נגינה. אם את זה נאסור לשמוע אז נלך לשלב הבא. איסור לזמזם או לשיר לעצמי... ואם התכוונת לקטע של הנאה עשי שאלת רב... צריך לדעת מה מותר ומה אסור שהרי ישנם דברים אחרים שאנו נהנים בזמן הזה. בכל אופן אם זה יכול להוסיף קצת ברוחניות וזה לא מתנגש עם הלכה, אז מותר. אבל אני לא "פוסק הדור" ותתפלאי לשמוע, כן... אפי' לא רב!
תוקן על ידי netson ב- 13/04/2015 09:30:56
נשלח ב-13/4/2015 09:32
שמות השירים באלבום "מסביב למדורה" kel-chasdei-vehoyo
בעריכה.
ואהבת
שבת
ברכת הבית
קל-חסדי- והיה
פתח ליבי-אני מאמין- כי אתה הוא
זוכרני נא
יעלה ויבוא
אנא בכח-למרנן-כי הם חיינו-תורה
אחת שאלתי- ואני תפילתי -זעקתי
ממקומך
תוקן על ידי netson ב- 13/04/2015 11:08:05
נשלח ב-13/4/2015 17:23
לדעתי במסביב למדורה,היו צריכים לעשות יותר קולות רקע,ולהוריד את צפצופי הצרצרים או מה שזה לא יהיה....האמת ממזמן לא שמעתי את הדיסק הנל.אז זו הזדמנות טובה להאזין לו בהקדם:-)
המיוחד בדיסק הוואקלי הזה, ששומעים ונהנים מקולות הפרחים ללא 'הפרעה' של כלי נגינה- ממש בבחינת 'לראות את הקולות', דבר המוסיף חוויה והתרגשות לשומע. לדוגמא, במחרוזת 'פתח ליבי' - 'אני מאמין' - 'כי אתה הוא', שם שומעים בין היתר את קולותיהם של יוסי שיק ,ארי רוזנר ושאול אלסן, וכן בסוף שיר 'ברכת הבית' את ארי רוזנר ...
ניתן היה לצפות לכל הפחות, ללחן אחד חדש ומיוחד בוואקלי לדיסק, אבל צריך בכל זאת לזכור כי לפני כ- 8 שנים שירים וואקלים עדיין לא היה מקובלים כמו היום. ומי יודע אולי החדשנות בדיסק הזה מגיעה בדוגמת שילוב השירים שישנם במחרוזות כמו 'קל הכבוד' - 'חסדי ה'' - 'והיה מחניך קדוש' וכדו'.
קולות הצרצרים והמדורה- מי שמאוד מפריע לו, ישים לב תמיד אליהם, ומי שיבחר להתעלם מהם, לא שם לב אליהם גם בפעם ה-1000 שהוא ישמע, כך שיוכל ליהנות.
השירים שהכי התאימו לוואקלי בדיסק זה הם 'שבת משוש ליבנו' ו'ממקומך'.
השירים
'ואהבת'- בתחילת השיר, מה ירחמיאל אומר באנגלית?
'שבת' - שיר מאוד מתאים לוואקלי ( ממש 'כפתור ופרח').
'ברכת הבית' - זה שיר שכ"כ קל לחוש את התמימות והרצינות בקולותיהם של הפרחים שניכרת מאוד לשומעים. לא הבנתי איך השיר הזה מתקשר לדיסק? אולי ירחמיאל בשיר עצמו עושה את ההקשר?(מישהו יכול לתרגם?)
'זכרני' - מי הסולן הראשון? בויקי כתוב שזה ארי רוזנר אבל זה לא נשמע כך... השיר מצד אחד 'קצת - הרבה' מרוח(אולי ב'זכרני' המקורי מהאלבום 'בדרך התורה' לא מורגשת המריחה כיון שיש שם כלי נגינה) ומצד שני מתן שכרו בצידו. 'הרווחנו' סולואים יפים ומושקעים!
'יעלה ויבוא' - מי הבוגר ששר ברקע עם הפרחים קודם התרגום של ירחמיאל?(דקה 4:02)
מחרוזת 'אנא בכח' - 'למרנן' - 'כי הם חיינו' - 'תורה תהי אמונתי'-שילוב מעניין של שירים. דבר אחד קטן... מישהו הבין מה הקשר בין 'אנא בכח' לשאר השירים במחרוזת שעוסקים בתורה?
מחרוזת 'אחת שאלתי' - 'ואני תפילתי' - 'זעקתי' -(הדברים שכתבתי בתחילה על המחרוזת 'פתח ליבי' - 'אני מאמין' - 'כי אתה הוא' תקפים לא פחות גם כאן...)
'ממקומך' - שיר סיום מוצלח לדיסק!
אגב, בסוף השיר יש קולות של רוחות ורעמים(את הברקים תדמיינו לעצמכם. וזה בנוסף לקולות מדורה והצרצרים שישנם בתחילת השיר )