בית פורומים עצור כאן חושבים

הזהות הדתית וזהויות נוספות - עימות או סינתזה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2015 22:43 לינק ישיר 

לא ראית בדבריך שום מורכבות. להיפך רק פשטות הייתה שם - יש להיות סובלניים.
אכן הייתה שם סתירה, אך זו איננה מורכבות, אלא פשוט כשל שלך. הפיכת כשל למורכבות היא לא רעיון טוב. עדיף להודות בטעות ולחשוב מחדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2015 22:57 לינק ישיר 

חזקואמץ, מהר'ם מרוטנברג חי במאה ה 13, ודבריו מתארים את המעשים האיומים של היהודים בעקבות הפראות הנוראיים שפרעו בהם הצלבנים. זה ממש לא המצב בו אנחנו נתונים היום. אם אני איני יכול לסבול את החי באמונה שונה משלי, אינני יכול לבוא בטענות אל הנוצרי שלא סבל אותי, רוצח האל שלו, ומי שחי בארצו למורת רוחו.
אני סבור כי לסובלנות יש ערך אמוני במה שאני מכבד את האחר ומכיר שגם הוא, בהיותו אחר, הוא ברוא האל וראוי לכבוד. שנאה וקנאות אינן ערך אמוני, אלא יצר אנושי נפסד, אשר מלבישים עליו מסכה הנותנת לו הצדקה מפוקפקת.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2015 23:56 לינק ישיר 

אני גם לא הצלחתי להבין איפה הבעיה כאן. הרי הכל מתחיל אצלך ונגמר אצלך הרי לא תצליח לשקר לעצמך בשמחה או בעצב. 

אתה בעצם שאול משהו אחר לגמרי, מה טוב לזולתך ואייך אתה צריך לשקר לו לטוב ולרע למענו.

עכשיו יש לך בעצם עוד שאלה: מה עדיף, טובתו או טובת האלוהים\האומה\הלאום\החברה ושאר האלילים.
התשובה היהודית שבוודאי הוא קודם לכל הרי חז"ל אומרים שזה היית הניסיון של משה במעשה העגל.

לא אהבתי את המילה זהות כי זה מריח לא טוב כאילו הזהות עצמו זה סוג של ישות. במיוחד אצל החרדים יהודי קודם לכל. והמגזר (חסיד לליטאי או ליטאי לחסיד וחרדי לדתי ולחילוני וכו' וכו') והקהילות הנפרדות וכו' היא רק בעיה חינוכית, כלומר כל אחד שומר על טוהר החינוך של צאצאיו. כלומר בניגוד לשנאה של כל האומה כלפי החרדי, החרדי לעולם לא שונא יהודי אפי' מתבולל וככה הוא מתחנך וככה מחנכים.

לסיכום: הכלל היא "יתמו חטאים ולא חוטאים" ולכן צריך לאהוב כל יהודי וזה קודם לכל אפי' קודם לתורה והאלוהים.
אבל טיפש לא צריך להיות, כלומר לא תכניס לבית שלך יהודי מופקר ובוודאי יהודי עם ארץ שרוצה לאכול אותך ואת ילדיך חיי על הבוקר עם חיוך כמו שהם נוהגים בתקשורת ובפוליטיקה וברחוב.

לסיום: דווקא בזהות הדמיונית, יש לי מה לספר לך.
אני עסקתי הרבה שנים עם נוער וראיתי תופעה מוזרה מאז הפייסבוק ושאר המרעין בישין. הם אותו נוער שאתה מקריב את חייך ואת חיי משפחתך, מתכתבים ביניהם בכזו שנאה כלפי הזהות החרדית שזה מזכיר את לפיד והיטלר.
ופעם שאלתי כמה חברה ואמרתי להם: היי היי אני חרדי ולא שקוף מה אתם מדברים כלפי וכלפי אשתי וצאצאי בכזו שנאה ??
מיד כמובן התשובה הקלסית: ח"ו ח"ו אתה לא כזה וכו' וכו'.

איפה הקצ' ?? הזהות הדמיונית !! אתה בונה לך ישות דמיונית שנקראת חרדי או יהודי או כושי וכו' ואז אתה תוקף את הדמיון ושונא את הדמיון. אבל שהוא פוגש פרט חרדי\יהודי\כושי וכו' וכו' אז הוא פתאום מכחיש הכל אומר: אני לא מתכוון כלפיך רק לחרדי. שאני עוצר ושואל אותו מיזה ? מזה ? אז הוא לא יודע להסביר ומצביע על פרט שהוא לא מכיר (ככה נוח לו להוריד את הדמיון על אדם\פרט שהוא לא מכיר כלל).
מומחים פסיכולוגים שחקרו את הנאצים אחרי המלחמה ושאלו אייך עשו מה שעשו, התשובה שהם דמיונו את היהודי כתת אדם כלומר לפני שהוא מדמיין אותו כלא אדם, הוא לא יכול לעשות מה שעשה. רק שהוא מדמיין אותו כישות וכתת אדם, אז הוא יכול לשנאו ולהרוג.
אותו דבר עם המופקרים, הם רוצים לאכול אותך על הבוקר, אבל לא אותך כי אתה חבר ולא את הפרט כפרט, את הישות הדמיונית שהוא אימץ לעצמו. אבל איפה הסכנה ? בדיוק כאן שהוא רוצה לא להיות מדומיין אז הוא מחפש משהו פיזי מציאותית הוא מחפש מישהו שהוא לא מכיר שלדעתו שייך לישות הדמיונית שהוא המציא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 00:41 לינק ישיר 

מקסמן,
אני מת על זה שמסבירים לי מה בעצם התכוונתי לשאול. אבל אני התכוונתי למה שכתבתי ולא לשום דבר אחר. אם לדעתך אין כאן כל בעיה - נפלא.
לדעתי מדובר בבעיה קשה במיוחד, אבל זו דעתי בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 00:52 לינק ישיר 

חזקואמץ כתב:
 .
לדעתי מדובר בבעיה קשה במיוחד, אבל זו דעתי בלבד.

אז אני מנסה להסביר לך אייך פותרים את הקושי, פשוט מפסיקים לראות ישויות וזהויות דמיוניות. אתה רואה רק פרט וטובתו וכמובן חייך קודמין כלומר אתה לא מקלקל את עצמך ואת עמלך לטובת הזולת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 02:10 לינק ישיר 

חזק ואמץ,

לצורך דיון עקרוני אומרים ש-X איננו עולה על-Y במאומה, ואח"כ בהדרגה אומרים של-Y יש מחויבות וערכים ושהוא הרבה יותר טוב מ-X, עד שמסיקים ש-X רחוקים מלהיות בני אדם. אלא שוכחים שבני אדם שפעם היו Y הגדירו את עצמם כ-X אחרי שצבור Y התרחק מדרך בו אמור היה ללכת.

החילוניות המערבית של המאה ה-18 למניינם הגיעה לעולם כריאקציה לאמונות תפלות שבדת העם-ארצית ולמידות לא מתוקנות המקובעות כדת ולממסדים דתיים מושחתים מוסרית. בישראל תנועת ההשכלה קמה כתיקון לדרך ארץ מקולקלת וחומרות מוגזמות ביהדות אשכנז, החרדיות כריאקציה לתנועת ההשכלה, הציונות כריאקציה לחרדיות, הדתיות הלאומית כגשר בין החרדיות והציונות שבמהרה גם נהיה למחנה מתבדל, עד שעם ישראל נעשה קרעים קרעים והאמת נעדרת. כמה תגיות יש כיום במחנה הדתי: ציוני דתי, דתי לאומי, חרדל"י, דתי מודרני, דתי לאומי תורני, דתל"ש, מסורתי, ועוד כהנה וכהנה. עוד לא הבנת שהשימוש בתוויות על כל הרצינות שמייחסים להן, לפעמים בצדק ולפעמים שלא בצדק, איננו אלא תולדה של קטנות-מוחין?

תוקן על ידי מם80 ב- 15/04/2015 02:11:10

תוקן על ידי מם80 ב- 15/04/2015 02:16:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 03:01 לינק ישיר 

האם המערכת הדתית היא המערכת היחידה של החיים?
האם לפי התורה המערכת הדתית היא המערכת היחידה של החיים?
דוגמה לדבר, דברי הרמב"ן בסוף פרשת בא על שלוש דרגות או סוגים של הנהגה של הקב"ה בעולם:
1. הנהגת הטבע.
2. הנהגת הניסים הנסתרים.
3. הנהגת הניסים הגלויים.
התורה לא נמצאת במקום של הנהגת הטבע אלא במקום של הניסים הגלויים והניסים הנסתרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 03:05 לינק ישיר 

932woland כתב:
'  וזכותו לכך. זכרו את אברהם אשר יצא מבית אביו לדרך חדשה.

עודד היקר
אתה יודע מה ילד בחיידר היה משיב לך ? הרי כתוב "וימת תרח" כלומר אברהם עזב את אביו אחרי שמת אביו.
אז לא, ביהדות מי שעוזב את אביו ואת אמו הוא בוגד שפל שאין כדוגמתו, אם עזיבת האל שהוא רק סיבת הסיבות ולא הסיבה הישירה - כמו ההורים שגם טרחו לגדל ולפרנס אותו, האדם נקרא בוגד באלוהיו ?! ק"ו בן בנו של ק"ו מי שעוזב את הוריו, עוד להיות עבד לאלוהים אחרים, שהוא בוגד שפל כאין כדוגמתו !!

כולם שואלים אייך התורה כותבת וימת תרח בזמן שלא מת באותו זמן ?
התשובה היא שהתורה רוצה לומר שאסור לעזוב כי זאת בגידה בניגוד מה שאתה אומר שיש לו זכות לכך, אז לא, אין לו זכות יש לו בחירה אבל לא זכות.

אבל שאולים: אוקיי התורה אומרת מה שהיא אומרת אבל השאלה כלפי אברהם נשארת, אייך עשה דבר שכזה לעזוב הורים  לדרך חדשה ??
התשובה כי תרח אביו הסגיר אותו לשלטונות (לנמרוד) ונמרוד זרק אותו לאש כלומר מבחינת הוריו הם הקריבו את בנם אברהם למולך ולכן מבחינתם אברהם מת. זה שאברהם ניצל, זה לא אומר שהוא חייב לכבד את הוריו, הוריו רואים אותו כמת ולכן יש לו זכות באמת לעזוב את מי שעזב אותו ושלח אותו למיתה ושריפה.

ולכן באמת מי שעוזב הורים שבמילא מקריבים את צאצאיהם למולך והם בחשיבה שהישות הדמיונית = מדינה הוא ההורה העליון ?! הורים כאלה מותר לעזוב הרי מבחינת ההורים הילד כבר מת על עזה או על שאר הבלי הישות\המולך, זה שהוא ניצל, הוא כחדש לגמרי ולכן מותר לו לעזוב את מי שעזב אותו למען הישות.

לא כן הורים שעושים לילד ברית מילה ומצהירים בזה שהילד לא שייך לשום ישות דמיוניות ולשום מולך ?! הורים כאלה שאתה עוזב אותם ?! אתה פשוט בוגד שפל !!

תוקן על ידי maxmen ב- 15/04/2015 03:11:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 08:45 לינק ישיר 

בעב

אתה הובלת להנחה ש"ונניח אין ערך".  אנ חש שיש ערך אם כי איני מסוגל להסביר לעצמי מדוע [אני יודע, משהו שניתן להסביר אינו ערך..., ובכל זאת, בפרט מהנחות מוצא דתיות מקובלות הכוללות דרישה טוטאלית] חושבני שזה הציק לגרי"ד מבוסטון ולכן נתן חשיבות דתית לתיקון העולם, דבר שלדעתי מופרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 12:04 לינק ישיר 

אומרת המכילתא (פרשת בא, יח): חייב אדם מן התורה למול את בנו ולפדותו וללמדו תורה וללמדו אמנות ולהשיאו אשה, רבי עקיבא אומר אף ללמדו שייט, רבי אומר אף יישוב מדינה. מדינה הכוונה לחברה ויישוב מדינה הכוונה להלכות דרך ארץ. בסוף פ"א דקדושין הרמב"ם פירש דרך ארץ: הוא שתהיה חברותו עם בני אדם חברות נאה בעדינות ובנימוס. 

הדברים שחזק ואמץ דיבר עליהם בתחלת האשכול עוסקים ברובם בסתירות בין תורה (מסורת מקובלת והבנה מעמיקה של תלמידי חכמים) ודרך ארץ (שכל ישר ורגישות של בעלי בתים). מחד, דרך ארץ קדמה לתורה. מאידך, נדרשת אמונת חכמים. תורה בלי דרך ארץ הופכת בהדרגה לקנאות דתית חשוכה . דרך ארץ בלי תורה הופכת בהדרגה לדת חילונית כביכול נאורה. על-כן כשרבן יוחנן בן זכאי, שעסק במסחר במשך 40 שנה בטרם שימש חכמים 40 שנה, אמר לתלמידיו צאו וראו איזוהי דרך טובה שידבק בה האדם, הוא רצה לעורר בתלמידיו שהיו עוסקים בתורה יומם ולילה את ההבנה שדרך ארץ הינה יסוד לתורה ויש להכירה וללומדה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 13:11 לינק ישיר 

דת וסובלנות לא הולכים ביחד .
לשמחתינו  ככל שהחילון הלך והעמיק וכתוצאה ממנו השיח על זכויות אדם פרח אז זה כבר  לא מקובל לעשות מסעי צלב מערביים. אבל דעאש מוכיח שחוסר הסובלנות שגורם הדת חי,קיים ובועט.
בתקופת האינקוויציה אנשים תמימים דתיים נעשו אכזריים  והוסיפו זרדים למדורות שבהן נשרפו יהודים שסרבו להמיר את דתם.
היום כאן הורים לא רוצחים את בניהם שיצאו בשאלה אלא רק זונחים  אותם ושולחים אותם לרחוב כדי שלא יזיקו לשידוך של הבנים היקרים האחרים .הדת הופכת בני אדם לאכזרים עד כדי כך שהרגש החזק והטבעי ביותר,רגש ההורות ,שהוא חזק יותר מכל הרגשות -נאטם לחלוטין בגלל ציווי הדת.

אז רצח גוף אין כאן.אבל רצח נשמה יש כאן.
נחמת עניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 13:16 לינק ישיר 

תרגיל: מצאו שלוש דמגוגיות בתגובה האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 15:38 לינק ישיר 

תרגיל:מצאו התחמקות דמגוגית רמת גנית בתגובה האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 15:53 לינק ישיר 

אפרים
דומני שכוונתו של אריאל להעיר על הליקויים המתודולוגיים בהיסק שלך - יש דתיים אכזריים -> הדת הופכת בני אדם לאכזריים.
אם ברצונך לבחון את ההיפותיזה שלך (דת גורמת לאכזריות) תצטרך קודם כל לבדוק האם יש קשר בין מידת דתיות למידת אכזריות (אולי מישהו כבר בדק דבר כזה). אחרי שתוכיח קשר תצטרך לעבוד לא מעט כדי לשלול הסברים אחרים לקשר (אכזריים נוטים לדתיות, למשל כדי לכפר על מעשיהם; או שמשתנה הוא זה שגורם לשניהם).
כרגע הטיעון שלך הוא לא מבוסס, אם להתנסח בלשון עדינה. נראה שאריאל הניח שאתה מודע לפגמים שלו, ולכן כינה זאת דמגוגיה. אם אתה לא מודע לפגמים (ומתעניין בבדיקת ההיפותיזה),  כדאי שתלמד על שיטות מחקר במדעי החברה. יש קורס מצוין של האו"פ כהתחלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 17:24 לינק ישיר 

יש3 כתב:
אפרים
דומני שכוונתו של אריאל להעיר על הליקויים המתודולוגיים בהיסק שלך - יש דתיים אכזריים -> הדת הופכת בני אדם לאכזריים.
אם ברצונך לבחון את ההיפותיזה שלך (דת גורמת לאכזריות) תצטרך קודם כל לבדוק האם יש קשר בין מידת דתיות למידת אכזריות (אולי מישהו כבר בדק דבר כזה). אחרי שתוכיח קשר תצטרך לעבוד לא מעט כדי לשלול הסברים אחרים לקשר (אכזריים נוטים לדתיות, למשל כדי לכפר על מעשיהם; או שמשתנה הוא זה שגורם לשניהם).
כרגע הטיעון שלך הוא לא מבוסס, אם להתנסח בלשון עדינה. נראה שאריאל הניח שאתה מודע לפגמים שלו, ולכן כינה זאת דמגוגיה. אם אתה לא מודע לפגמים (ומתעניין בבדיקת ההיפותיזה),  כדאי שתלמד על שיטות מחקר במדעי החברה. יש קורס מצוין של האו"פ כהתחלה.

במקום להפנות אותי לקורס תתמודד אתה בקצת יותר הגיון עם הטיעון.(משהו שאריאל חשש כנראה לעשות והטיל את המשימה על אחרים )
אני תארתי מציאות קיימת .לא תאוריה. 
המציאות היא שחרדים זורקים את בניהם לרחוב בגלל אי קיום מצוות ולא בגלל שהם יפים פחות או מוצלחים פחות משאר ילדיהם.
חלק מילדים אומללים אלה התאבדו בעיקבות אכזריות הוריהם.
אותם אנשים לא זורקים לרחוב את ילדיהם האחרים. 
הדבר מוכיח שהם לא אכזריים בטבעם אלא הם מתאכזרים לילדים ספציפיים שלהם,עצמם ובשרם, רק בגלל שהנורמות הדתיות של דת החרדים המעוותת גרמה להם לעשות דבר כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הזהות הדתית וזהויות נוספות - עימות או סינתזה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.