| נשלח ב-17/4/2015 00:11 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | אני חי בתוך החברה החרדית, מה שאני רואה הוא שזה פשוט לא מעניין אנשים, כך גם יום העצמאות. מחוץ כמובן לאי אלו קנאים שמוצאים את הימים הללו כהזדמנות לחוש את קנאותם. |
|
הקנאים בכלל מזכירים לנו שיש יום של חגיגות בעצמאות או הזדהות ביום השואה
הם עסוקים בזה יותר מכל אחד אחר .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2015 08:26 |
|
| |
כל מי שדן בעניין ללא הכרה כי הנושא אינו קשור כלל להלכה אלא הוא פוליטי (התרסה נגד במדינה) ופסיכולוגי (איך נודה שחיילים חילונים עפ"ל שנהרגו הביאו לנו מדינה, וזה משליך על יום הזכרון) אינו אלא דש באויר
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2015 14:09 |
|
| |
אמנון לוי ,שכר שיחה נאה [מאוד]
העתונאי אמנון לוי מדהים את ירון דקל מהכל דיבורים ומוקיע את ההסתה נגד החרדים: ירון דקל:שלום לעתונאי אמנון לוי אמנון לוי:שלום ירון ירון דקל" :אנחנו נדבר על מגזר אחד שתמיד מצולם בטלויזיה כמי שאיננו מכבד את ה'צפירה' וזה המגזר החרדי..." אמנון לוי" :נכון,והאמת היא שאני כבר הרבה שנים רוצה לדבר על זה ואפילו בחריפות כי בעיני זו דוגמא להסתה בוטה ומכוערת נגד החרדים,בענין הזה." המראיין" :מדוע?" אמנון לוי:תראה"באמת כל שנה מצלמים את החרדים בבני ברק ובירושלים שהם לא עומדים בצפירה ביום הזכרון לחללי צה"ל.וזה מכוער,למה?כי קודם לא במקרה בוחרים,את יום הזכרון לחללי צה"ל כדי לצלם אותם שם.אבל,הם גם לא עומדים ביום הזכרון לשואה שחל
בדיוק שבוע לפני כן.גם שבוע שעבר,בצפירה ליום הזכרון לשואה,חרדים לא עמדו.החרדים היותר בא נגיד אדוקים,חלק מהחרדים אגב כן עומדים,חלקם הגדול קשה להם עם הצפירה. והם לא עומדים גם ביום השואה, עכשיו אתה אומר,ביום השואה זה לא חללי צה"ל שהם מואשמים בנכור אליהם...זה אבא שלהם,זה אמא שלהם,חסידויות שלמות נשרפו בשואה.הרי אי אפשר להגיד שהשואה לא מענינת את החרדים?אז,אולי הסבה היא בכלל לא ענין של כבוד וזכרון ויש פה הסתה?" המראיין" :הסתה של מי,של הצבור החילוני נגד החרדים?" אמנון לוי:כן כן"יש פה כפיה חילונית..." המראיין" :ומה עם לכבד את רגשותינו שלנו החילונים העומדים דום?" אמנון לוי" :אז בא נדבר על זה רגע,אתה יודע כל כך הרבה אנחנו החילונים אוהבים להגיד שישי כפיה דתית,הנה מקרה מובהק של כפיה חילונית.כי יהודי דתי,יהודי חרדי,בכל אורחותיו רוצה להבדיל את עצמו מדרך של גוים וללכת בדרך שלו שהיא על פי קוד של ההלכה,של התנהגות יהודית.בשביל יהודי דתי לכבד מת זה על ידי שאתה אומר עליו'קדיש'אתה אומר עליו 'קל מלא רחמים.'יש איזשהוא קוד התנהגותי מאד ברור.צפירה, פרחים זר עם סרט שחור זה לא בקוד התנהגות שלהם..." המראיין" :מאה אחוז,ומה עם לכבד את הרוב החילוני,או דתיים אחרים שמכבדים את חללי צה"ל בצפירת דומיה? אמנון לוי" :אז בא אני אשאל אותך -נניח שמחר ש"ס עולה לשלטון, או מפלגה חרדית יותר קצונית מש"ס והיא אומרת אנחנו רוצים לכבד את זכר חללי צה"ל אבל בדרכנו.אשר על כן,בשעה11 ביום הזכרון אין צפירה וכולם, כולל אתה,ירון דקל החילוני, חיבים לבוא לבית כנסת ולהגיד קדיש לזכרם של הנופלים..." ירון דקל" :אז אנחנו,נגיד לא,לא יעלה על הדעת!" אמנון לוי" :זה בדיוק הנקודה,זה בדיוק הנקודה ירון.אנחנו דורשים היום יותר מדי.למה שלא נכבד,אתה יודע,גם להם יש נופלים גם להם יש מתים,מדוע שלא כל אחד בדרכו יכבד את המתים האלה.זה בכלל לא קשור לזלזול בזכר החללים.זה מכוער להגיד את זה!זה הסתה!כי יודעים את זה,מי שקצת בקי בהלכות החברה החרדית יודע את זה.אין לזה שום קשר לכבוד לנופלים." המראיין" :אני חייב לומר לך שדברים כאלה אני לא זוכר ששמעתי,בודאי לא מפי איש חילוני.זה דברים שנשמעים בדר"כ מפי הדוברים המובהקים של הצבור החרדי,אבל מפי עתונאי חילוני,או חילוני בכלל, לא שמענו..." אמנון לוי" :תראה,צריך קצת להכיר את החרדים,באמת קצת, כדי להבין שה לא הענין.בשנים האחרונות,הגל הפטריוטי הלאומי שוטף את החרדים באופן שהרבנים שלהם רואים בזה איום. כל הענין של להגיד נכור לחללים ובגלל שהם לא משרתים בצבא אז לכן לא אכפת להם מאלה שמתו, זה כל כך'נמוך,'זה כל כך נלוז..." המראיין" :אין בזה שום אמת" אמנון לוי" :אין בזה שום אמת. אבל יש בזה אמת אחת אחרת נורא גדולה,החוסר סובלנות שלנו,אתה יודע אני רואה את זה בצפירה."... הנה קישור: http://vitaminim.org/1/index.php?topic=10804.0%3Bwap2
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2015 14:32 |
|
| |
אמנון לוי צודק בכל הקשור לביקורתו על הצביעות החילונית. ואכן באי עמידה בצפירה אין שום התרסה נגד חללי צה"ל. הוא לא צודק באשר לציבור החרדי, הטענה כאילו הצפירה זה משהו נגד 'הקוד ההלכתי' כמו שהוא קורא לזה. העניין כפי שכתב ת"ט הוא פוליטי ולא הלכתי. הציבור החרדי מתריס בזה נגד המדינה החילונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2015 21:45 |
|
| |
בבגץ "כביש בר אילן" החליט השופט ברק "חופש התנועה של הנהגים חשוב יותר מן הפגיעה ברגשות התושבים". אז אני נוקט כדעתו של ברק ואינני מכבד את הצפירה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2015 22:09 |
|
| |
שחור אני לא בטוח שאתה לא צריך כאן את ברק כי לא ברור לי אם יש עליך איזושהי חובה לעמוד בצפירה. יש כאן שתי שאלות. ראשית, אם אתה חושב שהצפירה שייכת גם אליך. שנית, אם אתה רוצה לקבל תדמית של מי שלא מכבד את זכר הנספים בשואה ובמלחמות מדינת ישראל (ובמיוחד, אם אתה מציבור שבו לא נהוג להשתתף במלחמות אלה). לשאולת הללו יש גם השלכה לאיך יתייחסו אליך. אמנם, אתה יכול להגיד שממילא היחס גרוע, אבל הוא יכול להיות יותר גרוע. שים לב גם שלנטורי קרתא ודומיהם לא מתייחסים בכעס כי אף אחד בציבור החילוני לא רואה את עצמו כקשור אליהם; אתה יכול להגיד שגם אתה חלק מציבור כזה, אינך מעוניין בכל קשר עם המדינה, לא מצפה ממנה לזכויות, וגם לא ממלא חובות או ציפיות, ואז אני לא חושב שמישהו יכעס עליך יותר מדי לגבי הצפירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2015 11:57 |
|
| |
האנגלים אומרים :שג'נטלמן אמיתי אוכל עם סכין ומזלג, גם שהוא לבד בבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2015 17:12 |
|
| |
גם ביהדות - כתוב על חצוצרות במקדש, וגם שופר, במקור, על פי הפשט - איננו קשור דווקא - בוודאי לא רק - לעקידת יצחק, ולכל מיני כוונות עמוקות אחרות. עיקר השופר והחצוצרות הוא כמו שכתוב בשניהם ל"זיכרון". זה כמובן דומה למנהגי גויים, שגם אצלם בעבר היו תוקעים בשופרות ומן הסתם גם בחצוצרות או באיזשהוא כלי. ומה בכך? גם אצל הגויים נהגו לאכול ארוחת בוקר. והם גם מתפללים! לדעת הרמב"ם, ייתכן שהם גם המציאו את הקרבנות. הצפירה מועדת כמובן לעצם הזיכרון - זכירת אנשים, זכירת עניינים, זה לא כל כך משנה - זה מוביל אדם להתמקד במחשבה עליהם, ובטוח הארוך - יותר אכפתיות, יותר דאגה, יותר עשייה. כמובן הצפירה לבדה איננה "עושה" את זה, אבל היא - כאמור כמו תקיעת שופר - שיאו של טקס ושל יום. מי שאיננו נמצא בטקס, או איננו מתחבר ליום, מכל סיבה שלא תהיה - כמובן זה פחות שייך אצלו, ועדיין יש מה לכבד. באופן אישי, ושוב אני מדבר על מי שאצלו היום עצמו תופס אצלו מקום - גם אינני רואה צורך בקריאת תהילים באותו זמן, מכיוון שאדם צריך ללמוד את הקורה מסביבו, כמובן לשם שמיים, אבל גם החסידים אינם קוראים תהילים בזמן הניגון. מתמקדים בניגון וזה העיקר. ואני מניח שגם ליטאי לא מקפיד לשמוע דברי תורה תוך כדי אכילה כדי לקדש את האכילה. אומרים לפני ואחרי, אבל תוך כדי חושבים על מה שעושים. אז אפשר לקרוא תהילים בסמוך - לפני ואחרי, אבל מי אמר שזה "במקום"?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2015 00:41 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | בבגץ "כביש בר אילן" החליט השופט ברק "חופש התנועה של הנהגים חשוב יותר מן הפגיעה ברגשות התושבים". אז אני נוקט כדעתו של ברק ואינני מכבד את הצפירה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2015 12:09 |
|
| |
בחלומו הורוד ביותר לא חלם השופט ברק כי הוא הוא המדינה, עד שהחרדים לא הכתירו אותו כמדינה, אתה לא רוצה לעמוד- על תעמוד- אבל אל תנמק את זה בשטויות,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2015 16:54 |
|
| |
מאידך כמובן, יש את עניין הסמכות של המדינה. האם אנו רוצים לזכור את החללים על דעת המקום (מקומו של עולם) או על דעת הקהל? לזה יש חשיבות לקריאת תהילים בזמן הצפירה דווקא. וכמובן שזוהי כבר סוגיא גדולה בפנ"ע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2015 17:55 |
|
| |
אליקי החוק אינו מחייב לעמוד. החוב רק מורה על השמעת צפירה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2015 06:26 |
|
| |
<החוק אינו מחייב לעמוד. החוק רק מורה על השמעת צפירה>
מה שהחוק אינו מחייב לעמוד, פירושו שלא ניתן להגיש תביעה משפטית נגד אדם שלא עמד בצפירה, החוק גם אינו מחייב חבישת כיפה בבית הכנסת.
הבעייה אינה העבירה על החוק, אלא מה מבטאים אי עמידה במקום שמקובל בו לעמוד בצפירה, או אי חבישת כיפה בבית כנסת.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 21/04/2015 06:30:06
|
|
|
|
|