בית פורומים שידוכי חרדים

אמרו לי להתפשר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2015 16:01 לינק ישיר 

שיג ושיח כתב:

אם הולכים לדבר דוגרי, אז כוזרית לא תתחתן עם אחד שהוא לא חבדניק גם אם היא תמות לבד, וחייכנית לא תלך ליעוץ גם אם היא תמות לבד. 

כל אחד עושה מה שביכולת שלו, ואני רואה את זה כסוג של מניפולציה להכריח את האדם ללכת למקום שהוא לא מסוגל.

אז ככה: אם היית עוקב בשרשור היית רואה שאוךי בגיל 35 אעשה חושבים... ושחייכנית לא אמרה שמעולם לא תלך לייעוץ.
ושתינו בע"ה לא נמות לבד.

כל אחד עושה מה שביכולת שלו. מסכימה.
אבל אפשר להגיד - לא ביכולת שלי לצאת מהארץ.
ואפשר להגיד- הוא הגבר. הוא צריך להקריב.

בשני המקרים הבחורה לא תשמע את ההצעה הזו. אבל ההבדל בין 2 הגישות ישפיע על חיי נישואין.

לא הכל צריך להקריב. מה שאי אפשר אז אי אפשר. מי שלא מסוגל לגור בחול שלא ישמע כאלו שידוכים. מי שלא יכול מזרם שונה שלא ישמע על זה. אבל לבוא ממקום של אני לא יכולה ולא ממקום של אתה צריך להקריב.

זו רק דעתי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 16:13 לינק ישיר 

ועוד דבר חשוב... כתבתי את דעתי מתוך אכפתיות..
אבל אולי הטונים קצת עלו.
אז מתנצלת.
לא על התוכן. כן על הסגנון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 16:58 לינק ישיר 

כוזרית, כיום את לא מסוגלת להתפשר על אחד שהוא לא חבדניק, וזה בסדר גמור. את חבדניקית, וזה נורא חשוב לך לחיות חיים כאלה. זה מובן והגיוני. אבל את חושבת שכשאת תתבגרי היכולת שלך להתפשר תעלה, ופתאום תוכלי להתפשר על משהו שהוא כל כך מהותי לך. וזה טעות. ככל שמתבגרים נהיה יותר ויותר קשה להתפשר. אם את לא מסוגלת להתפשר על אחד שהוא לא חבדניק היום, אז בעוד עשר שנים יהיה לך קשה פי עשר להתפשר על דבר כזה. ואני מאחל לך שבקרוב תמצאי לך בחור חבדניק כלבבך, שיצא לשליחות ויהפוך את העולם כדי להביא נחת רוב לרבי.

באשר לחייכנית, כבר אמרו לך הרבה מהמשתתפים שמשהו השתבש בגישה שלך לגברים. את יכולה ללכת לקאוצ'רים מהיום עד להודעה חדשה, אבל כל עוד שאת לא מוכנה לשינויים מעמיקים, את תשארי עם אותה דעה. וגם לך אני מאחל, גבר שיעשה את הכל בשבילך, שיחזר אחרייך בלי סוף, יעשה בשמחה מה שרק תבקשי, ויפנק אותך עד לירח כמו שמגיע לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 17:04 לינק ישיר 

סבבה. אבל אגב, ממש לא טענתי שכשאתבגר היכולת שלי להתפשר על זה תעלה...

יש אולי גיל שבו מתחתנים כבר בשביל להביא ילדים לפני שמפספסים את הרכבת. זה אולי גיל לעשות חושבים בנושא. ועדיין ציינתי שזה לא יהיה טוב לזוגיות.

אבל בהחלט, כל עוד אני בונה על זוגיות גם ועל בית עם דרך ולא רק על עניין טכני ... אז רק חבדניק יתאים לי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 19:47 לינק ישיר 

כוזרית, אני אומר את זה בשיא הרצינות, אל תוותרי על החלום שלך. זה חשוב לך מדי. ‏אם ח"ו תוותרי, משהו ימות בתוכך, וזה לא ישפיע לטובה על המשך החיים שלך. ‏תוותרי על המון דברים אחרים, גיל, מצב משפחתי, וכיוצא, אבל לא על זה. הוא ‏מהותי לך מדי. ואל תחכי עם הויתורים שלך, החיים יקרים מדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2015 21:03 לינק ישיר 

צודק.. זה מה שאני עושה..

נראה לי קראת לא בעיון את ההודעות. אבל התגובה אכפתית, זה בטוח.

תודה

וה' יעזור לכולנו.. למצוא מהר מה שמתאים להם באמת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 08:37 לינק ישיר 

זה נכון שבדרך כלל ככל שמתבגרים אז פחות מתפשרים
אבל זה קורה ,רק לאלה שלא מתפשרים מהתחלה ממקום של אף גבוה וכו..לא מעיקרון מהותי ואמיתי..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 09:48 לינק ישיר 

למה אתה אומר את זה? יש המון שקשה להם להתפשר מפחד או מתקוה, וככל שמתבגרים נהיה עוד יותר קשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 11:06 לינק ישיר 

טום888 כתב:
זה נכון שבדרך כלל ככל שמתבגרים אז פחות מתפשרים
אבל זה קורה ,רק לאלה שלא מתפשרים מהתחלה ממקום של אף גבוה וכו..לא מעיקרון מהותי ואמיתי..

מי מתפשר מהתחלה....מי נכנס לשידוכים במטרה להתפשר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 11:10 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בסד

גם בשכל....

גם בשכל,
את אחלה בחורה

רק יש בעיה קטנה ומציקה

(מחילה שלאחרונה אני מעיר לך, אני יודע שאין לך בעיה עם זה, הכל מאהבה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 11:30 לינק ישיר 

כוזרית כתבה:

חח.. נסחפתם פה...

אז
א. כן. תמיד חבדניק.
ב. אני כן מוכנה לעדה אחרת או אחד שלא גדל בבית חבדי. זה לא עניין אישי אלא דרך חיים.
ג. חייכנית, כבוד והערכה יש לי גם לדמויות שונות ממה שאני רואה את ילדי.
ד. רציף, אם אני מאמינה בדרך הזו בכל נשמתי ואני מחפשת שותף לחיים, זה הולך ביחד. ואין לזה שום קשר להערכה ואהבת ישראל. באהבת ישראל צריך לאהוב גם לא דתיים (טאני לא משווה בכלל!) אבל אין התאמה לנישואים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

2 צדדים למטבע ;

מצד אחד את טוענת, מסתבר
שאין כמו חבדניקים,
חבד זו עגלה מליאה,
כל השאר - זה לא זה - מכל הבחינות.

מצד שני,
זה מוזר, כי את יכולה למצוא התאמה מליאה
עם חסיד אחר, פתוח יותר כמובן,
חסיד, ירא שמיים, למדן..
שאמנם לא כל כך מושלם,
הוא לא יוצא למבצעים,
אלא שהוא מלמד חוזרים בתשובה תורה וכו'
הוא לא לומד פנימיות של חבד,
הוא לומד פנימיות בספריו של הרבי מאיזביצה וכדומה
אז מה קרה ??!!

ובמיוחד
נגיד בגיל 35 אתן חייבות להתפשר
כדי להביא ילדים לעולם !!!!!
והרי ידוע שיש בחבד
יותר בנות מבנים !

רק מה ?...
הרבי לא ציווה להתחתן ?...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 11:33 לינק ישיר 

שיגושיח כתב:
כוזרית, כיום את לא מסוגלת להתפשר על אחד שהוא לא חבדניק, וזה בסדר גמור. את חבדניקית, וזה נורא חשוב לך לחיות חיים כאלה. זה מובן והגיוני. אבל את חושבת שכשאת תתבגרי היכולת שלך להתפשר תעלה, ופתאום תוכלי להתפשר על משהו שהוא כל כך מהותי לך. וזה טעות. ככל שמתבגרים נהיה יותר ויותר קשה להתפשר. אם את לא מסוגלת להתפשר על אחד שהוא לא חבדניק היום, אז בעוד עשר שנים יהיה לך קשה פי עשר להתפשר על דבר כזה. ואני מאחל לך שבקרוב תמצאי לך בחור חבדניק כלבבך, שיצא לשליחות ויהפוך את העולם כדי להביא נחת רוב לרבי.

באשר לחייכנית, כבר אמרו לך הרבה מהמשתתפים שמשהו השתבש בגישה שלך לגברים. את יכולה ללכת לקאוצ'רים מהיום עד להודעה חדשה, אבל כל עוד שאת לא מוכנה לשינויים מעמיקים, את תשארי עם אותה דעה. וגם לך אני מאחל, גבר שיעשה את הכל בשבילך, שיחזר אחרייך בלי סוף, יעשה בשמחה מה שרק תבקשי, ויפנק אותך עד לירח כמו שמגיע לך.

בסד

חחחח תודה על הברכות...
אני לא חושבת שאני צריכה שינויים מעמיקים.אלא צריכה להיות מי שאני והגבר שיאהב אותי כך-יזכה בי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2015 11:35 לינק ישיר 

או שיבוא אחד שיעשה לך בית ספר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2015 11:43 לינק ישיר 

בסד

אמממ אנלא חושבת שיהיה לו קל.אנלא טיפוס שאוהב שאומרים לי מלעשות...
אלא אם כן יעשה זאת בחכמה ופשוט יראה דוגמא אישית ואני אלמד מדרכו...אחד שיקבל אותי כמו שאני ויאהב אותי
כפי שאני עם כל המעלות והחסרונות,הוא שיגרום לי לשינוי מהיר,להיות טובה יותר ממה שאני....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2015 11:46 לינק ישיר 

רציף, אתה פשוט לא מבין את כוזרית. זה לא חשוב אם חב"ד יותר טובים או לא, זה פשוט אורח חיים שהיא רגילה אליו ואוהבת מאד. אורח חיים זה מאד מהותי לה, והיא תתקשה מאד לוותר על זה. זה הכל!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אמרו לי להתפשר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.