בית פורומים עצור כאן חושבים

ריבוי אלוהים - מתאיזם עד אתאיזם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2015 18:10 לינק ישיר 

ועוד כמה פנינים:
אנשים פתאים (שלא לומר יורדים לפסים דביליים, שלא לומר דבילים)...לפעמים זה מגוחך (שלא לומר יורד לפסים דביליים, שלא לומר דבילי)...נקח לרגע את ההפלצה...הקקה הזה...אתה פתי...בחור לא משכיל במיוחד ודי חסר יושרה כמוך...ענבל הנכלולי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 18:25 לינק ישיר 

חברים
אפשר ליהנות מהטרול (באשכול של יצ"מ הוא גרם לי לשעשוע, ונראה שאפי' לא הבין, כהרגלו, את הבדיחה על חשבונו).
אין סיבה לתת לו ליהנות גם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 18:55 לינק ישיר 

וגם באשכול של העלייה לקבר רמד"ל הוא הצליח למלא את תפקיד ליצן החצר.
השאלה איך להנהלה זה לא מפריע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 19:26 לינק ישיר 

אני משער שההנהלה, בסתר ליבה, די מודעת לזה שאתם טרולים ולא אכפת לה. אף אחד מכם לעולם, אבל לעולם, לא ינמק בצורה מהותית כלום. כל מהות הפורום הזה הוא להסתכל שמאלה על הפרימיטיבים שמאמינים בזוהר, להסתכל ימינה על החילונים המשכילים חסרי האל, ולהתבשם מהפלוצים של מי שמחזיק באותה דעה. אחת היא להנהלה אם האונ*ות ההדדית היא כלפי מי שחושף את עולמכם הנבוב או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 19:28 לינק ישיר 

יש3 כתב:
חברים
אפשר ליהנות מהטרול (באשכול של יצ"מ הוא גרם לי לשעשוע, ונראה שאפי' לא הבין, כהרגלו, את הבדיחה על חשבונו).
אין סיבה לתת לו ליהנות גם.

אה, כלומר כוונתך הפרימיטיבית שם היתה שאתה כ"כ לא מבין את הקשר בין הנושאים שציינתי לבין השאלות העולות, שעל דרך הגיחוך יכולת להעלות נושאים שאתה מבין בהם אפילו פחות ולשאול למה לא הם.

אז לא, ידידי הפרימיטיבי. הבדיחה היא על חשבונך. להיות בבון זה רק מעלה בעיני בבונים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 19:37 לינק ישיר 

תגיד, איך אתה קובע מהי מלה גסה ומה לא? כאלו, **ה זה בסדר ואו**ות לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 19:48 לינק ישיר 

אריאל
ההנהלה כנראה רק שמה לב למקומות שבהם הוא טרול משעשע, ולא לשפה היפה והמודרנית שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 23:29 לינק ישיר 

חברים
אני באמת מעוניין שבאשכול זה כל אחד יכתוב את תובנותיו, ידיעותיו ומקורותיו, על סוגי הפולותאיזם הקיימים או התיאורטיים.
אנא נסו להתמקד בזה, אחרת אריאל יצדק שניתן לומר 'קדיש' על האשכול. אבל אני - תמים שכמוני - מנסה בכל זאת שוב...
מסיבה זו אני מרסן את עצמי ולא מגיב כלל, אפילו באופן ענייני, לטענות שהועלו כאן נגדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 23:31 לינק ישיר 

נתנאל34
קיבלתי את ההודעה הפרטית שלך מזמן וקראתי אותה בתשומת לב רבה. מיד לאחר מכאן כתבתי תשובה, אך מסיבות טכניות משום מה אינני מצליח בשום אופן לשלוח לך הודעה פרטית.
אם תתן לי כאן את אישורך, אעלה את הודעתך ואת תגובתי - בתוך האשכול.
אם מישהו יוכל לשלוח לנתנאל34 הודעה עם קישור להודעה זו, אודה לו.

תוקן על ידי כמדומני ב- 10/05/2015 23:32:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2015 23:38 לינק ישיר 

אני מנסה להעלות כאן שאלה חדשה (...עתיקה מאוד), שאולי תחייה את הדיון בזה:
האם אמונה במעמד הר סיני ובנסי יציאת מצרים המוזכרים בתורה שוללים ריבוי אלוהות? 
בכוונה אינני נכנס לנושא אחר: האם ברור שהיהדות הייתה מונותאיסטית מראשיתה, שהוא ארוך מיני ים.
- אני מנסה לבודד את הנידון: האם מי שמאמין בהוכחת ה'מסורת' לתורה שבכתב, צריך להיות מונותאיסט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2015 00:05 לינק ישיר 

שים לב שבמכות האחרונות נאמר בפתיחת כל מכה 'בזאת תדע כי אין כמוני בקרב הארץ' וכך גם אמרו בני ישראל 'מי כמוכה באלים ה' האם זה אומר שאפילו התורה לא באה להוכיח יותר משה' הוא החזק ביותר? או אולי נאמר שהכוונה להבדל סוגי בין ה' לאלים?
עכ"פ, יציאת מצרים יכולה להוכיח שה' ניצח את כל האלים, אבל לא שהם לא קיימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2015 08:15 לינק ישיר 

הרמב"ם כתב (הלכות יסודי התורה פרק ח):
משה רבנו לא האמינו בו ישראל מפני האותות שעשה שהמאמין על פי האותות יש בליבו דופי שאפשר שייעשה האות בלאט וכישוף .... ובמה האמינו בו במעמד הר סיני, שעינינו ראו ולא זר ... שנאמר ... (ראה שם).

הטיעון הזה תמיד העלה בעיניי קושי גדול. 

הלא האפשרות היחידה של אדם לדעת ש'עיניו ראו ולא זר' היא המודעות הפנימית העמוקה ביותר שלו - שלא יתכן שהייתה זה תופעה אחרת מלבד התגלות של אלוהים יחיד. ברמה של ההרגשה שיש לאדם במודעות העצמית שלו, שאין עליה ספקות ("אני חש - משמע אני קיים").
אם כך - איך שייך להעביר תחושת וודאות כזו במסורת. לעולם לא אוכל לדעת מה מידת הוודאות שהרגיש חברי שסיפר לי בכך שהייתה זו התגלות אלוהים יחיד, הרי אפילו 99.99% לא יספיקו כאן, כיון שמדובר בנושא שהוא מעבר לחושים שלנו, וההוכחה היחידה לו היא הרגשה פנימית מוחלטת כנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2015 09:48 לינק ישיר 

כמדומני כתב:

הטיעון הזה תמיד העלה בעיניי קושי גדול. 

הרמב"ם כתב על מי שנכח במעמד הר סיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2015 13:47 לינק ישיר 

שלישישי
אם התכוונת למי שגופו היה בהר סיני:
אני שומע. אבל לי זה נשמע חידוש, כמדומני שבפשטות כוונת הרמב"ם היא לא רק על משהו תיאורטי, אלא בייחס אלינו.
למסורת שיש לנו על הסיבה שהם האמינו בגללה, אמורה להיות השלכה לגבינו, לא?
אבל אולי אתה כן צודק. מעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2015 15:25 לינק ישיר 

כמדומני כתב:

למסורת שיש לנו על הסיבה שהם האמינו בגללה, אמורה להיות השלכה לגבינו, לא?

המסורת שיש לנו נמצאת בפסוק:
"וַיַּרְא יִשְׂרָאֵל אֶת הַיָּד הַגְּדֹלָה אֲשֶׁר עָשָׂה יְהוָה בְּמִצְרַיִם וַיִּירְאוּ הָעָם אֶת יְהוָה וַיַּאֲמִינוּ בַּיהוָה וּבְמֹשֶׁה עַבְדּוֹ."

ההשלכה לגבינו היא שהאמונה עוברת דרך התנסות-ידיעה אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ריבוי אלוהים - מתאיזם עד אתאיזם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.