רגושים הנכבד הסכת ושמע!!
בן תורה אינו בן אוניברסיטה.
בן תורה אינו לומד ומשנן חומר אלא הוא מפנים ומטמיע אותו בדמו באישיותו ועמוק בלבו ובנשמתו לכל חייו.
תהליך זה אינו דומה בשום צורה לשינון חומר ולמידתו והוא מחייב התמסרות מלאה של כל חלקי הנפש הרוח והנשמה עשרים וארבע שעות היממה להיות שקוע אך ורק בעולמה של התורה וחלקיה ללא שום דבר שיסיח את הדעת ממנה.
לכן:
לא עיתון ולא בגרות ולא נהיגה ולא מבצעים!
כך גדלו, גדלים ויגדלו גדולי תורה וכפי שמפורסם כל פעם מחדש תולדותיהם.
במאה ה20 כאשר העולם התחיל להיות גלובלי כבר התחיל ההרס בקצוות ושולי המחנה החלשים נתפסו לו. אולם אל תוך היכלי הישיבות ולתוך נשמתם של הבחורים זה עוד לא חדר. הכל היה מבחוץ. גם כך היה לנו מספיק עבודה בלשים מעצורים.
אבל מפריעים אלו היו חיצוניים. מהם - לא מאיתנו. לא משלנו.
אז טיפלנו בחברה באהבה; אבל כמות היבלית שצריכים היינו לעקור מהם לא היתה רחבה ולא מושרשרת עמוק וכך הם חזרו לאהוב את התורה ולהתעסק בה ולהעצימה כבעסק ממש.
אבל כאשר הזבל התחיל לקבל איצטלה חרדית ולהיכנס אל תוך היכלי התורה אל מתחת לסטנדר - כאן כבר חל ההרס הגדול והמסיבי שהיום כולם שואלים למה הוא הגיע
הוא הגיע כי פתאום נהיה רדיו "חרדי" ש"מצווה להקשיב", ואי אלו בלעמים יודעי להג העצימו והאלילו כל כלומניק בעל רגליים מרקדות ומקפצות בשירים ופזמונים ומצעדים וראיונות ומה יעשה הבן ולא יתפתה??
הוא הגיע כי נפתח אפילו פורום "חרדי" (וזה עוד בתקופה שלצד הזבל שחו שם עוד אי אלו צדיקי אמת שעזבו כשראו את החורבן שהוא מחולל) ושם בכלל יכול כל גבור מקלדת שלא סיים בכל חייו אפילו דף גמרא אחד בודד עם ראשונים ואחרונים ופוסקים - יכול לכתוב כל מה שבא לו על כל העולם ואשתו (חוץ מעל קדושיו של אחד המנהלים בזמנו) וכל עם ישראל יקרא את מה שכתב מדברנא דזנביה הנ"ל ומה יעשה הבן ולא יתפתה?
ועדיין בישיבות החסידיות דוברות אידיש לא פשה אז הנגע הזה; ואז שלח לנו הוא השטן הוא היצר הרע את הרב הצדיק ליפא אבדק"ק שמעלצער בארה"ב שמדבר את שפתינו ולובש את לבושינו (בין היתר) ופיאות לו ושטריימל - ממש שפתיים יישק! אבל הוא יודע לרקוד ולנענע חמש דונם קרקע ועצים שלו עד שמי מרום ממש במקצבי ושירי כל אומות העולם כל אחת בתורה. ומה יעשה הבן ולא יתפתה??
וכל אלו גרמו להינתקות הנוראה - אסון האסונות - זו ההינתקות מהשקיעה ומההתייגעות הרציפה בצורה 24*7*365.
וברגע שאתה גם נהנה ממתיקותם של מי המדמנה הגנובים - הלך על הנאה מהתורה והלך על הנאה ממצוות וצריך נגר בר נגר לעשות פורמט מלא למוחם של בחורים הרוסים אלו וזו כבר ממש משימה שלא היינו נזקקים לה אלמלי שלוש שליחי השטן המוזכרים לעיל.
ידידי, האמן לי שאינני נער עמו"ש ואני מכיר היטב ולעומק את כל הנושאים אליהם אני מתייחס.
ברור לי שכמה קלי מחשבה ינסו לסנגר כדרכם הידועה והנפסדת של המזרחיסטים "עדיף שיקשיבו / יכתבו כאן מאשר "שם".
לא ידידי, לא!!!
כל עוד לא היה בלבול ותערובת טוב ורע - ידעו כולם להבדיל - זה במחנינו וההוא מחוצה לו.
אבל כשכל אפסוס פורט גיטרה מואלל ומהולל ונהיה ראש המדברים במקום שהרבי שלו יהיה ראש המדברים לעיני כל ישראל - זה סוף התורה!
מי שלא חי חיים אלו לא מסוגל להבין אותם ועלול לחשוב שלימוד תורה ולימוד אלגברה - צורתם זהה.
וד' הטוב ירחם על דור עני שלנו.
נשלח מהאנדרואיד שלי