|
|
| נשלח ב-7/5/2015 15:02 |
|
| |
יש לך חוש דז'ה וו ייחודי מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 15:38 |
|
| |
תרגום לעברית
they're so frightfully clever. I'm really awfuly glad I'm a Beta, because I don't work so hard. And then we are much better than the Gammas and Deltas. Gammas are stupid. They all wear green, and Delta children wear khaki. Oh no, I don't want to play with Delta children. And Epsilons are still worse. They're too stupid to be able .'' The Director pushed back the switch. The voice was silent. Only its thin ghost continued to mutter beneath the eighty pillows. ''They'll have that repeated forty or fifty times more before they wake; then again on Thursday, and again on Saturday. A hundred and twenty times three times a week for thirty months..'' ובעברית:
לאחר שתיקה קצרה, חזר הקול להמהם. אשריני שאני עצכ"חניק בטא. אני לא כמו הפרימטיבים הגאמות והדלתות שמאמינים בסיפורי הבדיות על ספר שמיוחס הרבה קודם לרשב"י. הו לא. מצד שני, אני לא כמו החילונים שלא מאמינים בסיפורי הבדיות על ספר שנמצא בעליית הגג ויוחס למשה רבינו. אני לא רוצה לשחק עם ילדי דלתא ואפסילון. הם כורכים חוטים אדומים סביב הזרוע וחושבים שזה יעזור במשהו. מצד שני, החילונים לא כורכים חוטים מסביב לשכונה בשבת וחושבים שזה יעזור במשהו. אשרי. הקמיעות שלי נמצאים בדיוק במקום שאנשים חושבים שמים אותו - תלויים במפתן הדלת. המיימוני כיבה את המתג, וקול הרפאים הדקיק נשמע אך במעומעם. "העצכ"חניקים הזערורים יישמעו זאת ארבעים או חמישים פעמים היום בטרם יתעוררו, שוב בקריאת התורה בחמישי, וכמובן שבשבת. זה שלב קריטי בשימור תחושת העליונות הנבובה."
תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 07/05/2015 15:41:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 15:54 |
|
| |
השאלה היא האם למי שלא מאמין בשמחת ל"ג בעומר מותר לבטל את האבילות של ימי הספירה בסיפור בדיחות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 16:17 |
|
| |
נפקא מינה האם הן בדיחות על עצמו? סבורני שפותח האשכול מתמחה בכך. יש מקום להתיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 16:34 |
|
| |
אשרינו שחזרת לשמח את לבבנו (וכפי שפסק הדר"ג, יש מקום להתיר שמחה בימי הספירה כשהשחוק הוא ע"ע ודו"ק) אם כי היה יותר נחמד אם היית מגוון את טיעוניך. הבחנת כאן בכלל גדול מאד מכללי הבריאה: כל אדם מאמין שאמונתו היא נכונה. יש כאן כמובן טאוטולוגיה אבל אין שום רע בטאוטולוגיה. תוכל להוסיף עוד המון דוגמאות יפות: כל מי שאוכל - אוכל. כל מי ששר - שר. ואיך אפשר בלי הנושא החביב עלינו כאינטלקטואלים דתיים: כל מי שיש לו שירותים - יש לו שירותים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 16:35 |
|
| |
צמח, הבעיה מתחילה הרבה יותר עמוק: מי אמר שצריך להתאבל בספירת העומר? (למען הסר דאגה מלבך, אני לא אומר שלא)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 16:40 |
|
| |
הבעיה לא מתחילה יותר עמוק, אלא יותר מזמן. אם מי שאמר זאת חי לפני כמה מאות שנים, אז זה פרימיטיבי ויש לכתוב פארודיה שתענג את הזיבורה האינטלקטואלית הדתית. ואם מי שאמר זאת חי לפני כמה אלפי שנים, הרי זה דברי אלהים חיים שאין להרהר אחריהם. ולכל השאר מומלץ לכתוב קשקושים על העדר נימוקים תוך כדי סתימת האזניים ושירת "לה לה לה לה לא מאמין בקדמות הזוהר".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 17:13 |
|
| |
כבר כתבתי לך בעניין זה. השיטה היא פשוטה מאד. יש דברים שיש להם הוכחות לוגיות ויש שאין להם. אנחנו, מוזרים שכמונו, בוחרים להאמין בכל מה שמוכח ולא להאמין במה שלא. לגביך, זכותך להשתכנע מההוכחות, זכותך שלא להשתכנע וזכותך גם לחזור על זה אלפי פעמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 19:27 |
|
| |
בודאי שכבר כתבת בעניין זה (באיזה עניין כבר לא כתבת כך וכך פעמים?), ולא באתי אלא להסכים: אין זאת שחינוכך עלה יפה - אתה מזהה שאין שום הגיון בקשקוש של לקשור סרטים אדומים מסביב לזרוע, ומזהה שאין שום הגיון להמנע מהקשקוש של לקשור חוט מסביב לשכונה לשבת. הראשון שייך לזוהרשמזוהר, והשני שייך לתורה הרציונאלית. רק לא הבנתי מה יש לך נגד חזרה של אלפי פעמים - אלפי הפעמים שהוד פורדיותו מנהל המדגרה המלכותית שינן לך שיש הגיון בזה עלו יפה, ואתה מסוגל לדקלם את זה בשקדנות יפה (הגם שאין לך מושג מה זו טענה לוגית, ולא בכדי יש מתאם הפוך בין תחומים שבהם אפשר להוכיח טענות לוגיות לבין נוכחות דתיים שם). אני לא כל כך מבין מה התועלת בזה, מלמד שעכשיו תחזור על זה אלפי פעמים לשרצים הבאים, אבל ניחא. אגב אלפי פעמים: כמה זמן נדרש כדי שתמלמל אלפי פסוקים: ימים, שבועות?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 19:34 |
|
| |
בסדר, למיטב זכרוני הודעתך האחרונה לפני הפרישה הייתה, 'איזה אתר משעמם'. אם חזרת אני מבין שהבדיחה הייתה מעניינת, ולמה להרוס אותה עם הדיונים שלך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 20:15 |
|
| |
אתה מתכוון לאשכול בו התעקשת להוכיח בו את חוסר הבנת הנקרא שלך? ובכן, 1) אתה עדיין מוזמן (ולא בפעם הראשונה) להסביר (כאילו שיש לך מושג) מדוע ההחלה של דבריך לכוון השני לא מניבה אותה שטות בדיוק, ו2) כתבתי שהאתר משעמם, ואנשים כמוך אכן משעממים מאד, בעיקר משום שאתה מתקשה מאד להבין מה שכותבים לך. יהיה יותר מעניין אם תעזוב ויגיעו אנשים שיכולים לקרא ולהבין. כאן, לדוגמא, הסקת פרישה על דעתך הקודחת בלבד.
נ.ב. תן לי לנחש שאתה מאלה שחושבים שתליית מזוזה הגיונית יותר מנישוק קמע של איזה רבבון, וכל דבר אחר "חוטא לאמת" ו"אני סבור שאין שום צורך שאסביר למה".
תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 07/05/2015 20:18:14
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 20:44 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 20:53 |
|
| |
אם כך חשת, אז כך חשת. גם אני במקומך הייתי מוותר על ח.ש.ב ונגזרותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 21:07 |
|
| |
כל הכבוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 21:37 |
|
| |
אם כן שנינו מסכימים. הידד! כתבתי במפורש שזכותך לחזור על המנטרה שלך אלפי פעמים, רק שרוב הגולשים כאן משתעממים אחרי פעמיים (זאת, כמובן, כי לנו הדתיים יש קשיים חמורים בקשב וריכוז, דבר שכנראה נובע מגודל המוח שלנו לעומת ידידנו הניאנדרתליים) אתה יכול להתעקש לחזור עליהן בכל אופן ולקוות לבעלי חסד שיואילו להתייחס אליך. תוכל גם לפתוח אתר משותף יחד עם ידידנו מקס (אולי 'הקוף והחיזר'?) שבו תשננו איש את מנטרתו ובא לציון גואל.
|
|
|
|
|