|
|
| נשלח ב-7/5/2015 22:00 |
|
| |
אריאל רעיון גאוני. יהיה אתר עצכח לטרולים, שהוא יתעדכן לפי כל מה שיש פה, והטרולים למיניהם יוכלו להוסיף לו מדילם בלי להפריע לכל היצורים המשונים וההזויים הקרויים בני אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 22:05 |
|
| |
רעיון סופר-דופר מגה משהו גאוני.
נעשה מדינה שבה נצ'פר את הטרולים הדתיים במלא תקציבים, מה שיאפשר להם להתקשקש בחשיבות עצמית לא ברורה באתר מוקדש לטרולים. אולי נקרא לה "ישראל" או משהו כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 22:28 |
|
| |
בסדר בבקשה לנהוג על פי חוקי הפורום ראה סעיף א' מחוקות הפורום תודה על העתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 22:39 |
|
| |
חברים נכבדים,אוכל תוכלו בכל זאת לענות בקצרה לשאלה הנ"ל. מה ההבדל בין קבלתכם את המסורת היהודית המופיעה בגמרא ובראשונים ובין סירוב קבלתכם את המסורת היהודית המופיעה בזהר הקדוש ובגדולי מפרשיו וממשיכיו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 22:47 |
|
| |
שכחתי כמובן לאחל לכולנו חג שמח ושנת לימוד פוריה בכל חלקי התורה השייכים לשרשי נפשנו רוחנו ונשמתנו, שנשלים את אשר נשלחנו לתקן בין בגלגול זה בין בגלגול אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 22:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 23:38 |
|
| |
בערל, אין לך מה להודות לו על העתיד, זה לא יקרה. ועמ"ש ישיבישער "כיון שבא שיבוליהו, בא טיפקס עמו" ע"כ לשון קדשו ופוק חזי מאי מנהל משנה דבר. בסדר חמודי, הרעיון שלך הצליח והחלטנו להקים מדינה לטרולים עם אתר מיוחד רק לטרולים, אבל מפריע לנו שמסתובבים שם אנשים רגילים שהם לא טרולים כי אז זה כבר לא יהיה אתר לטרולים. אז אולי תלך לישון ולא תפריע לטרולים? בסדר, חמודי?
(נ.ב. לא באמת. אני דוקא נהנה מקיומך כל זמן שאתה לא פוגע אישית בצורה חמורה מדי)
תגידו, יכול להיות שההומו סאפינס פיתח את אגדת הטרולים על בסיס הזכרונות שלו מהניאנדרתליים?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 23:44 |
|
| |
כן. שימו לב, אגב, שלאף אחד מכם אין שמץ של נימוק ענייני להרגשה הרציונאלית המופלאה של קשירת חוט מסביב לשכונה, אך לא מסביב ליד.
אתם הבבל"תנים הגדולים ביותר בתולדות האנושות. כל ההוויה שלכם היא סוג של אוננות מחשבתית (נכתב כדי שיהיה לכם משהו להגיד על "אתם רואים? אמרתי שהוא יגיד ככה", והעיקר לא להתייחס אף פעם לשום דבר מהותי).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 00:10 |
|
| |
אתם רואים? אמרתי שהוא יגיד ככה.
ולשאלתו העניינית של שותף: אני אישית מאמין בכך שחז"ל הכירו תורת סוד כלשהי כפי שאנו רואים בחגיגה. אני לא יודע מה היה בה כי היא היתה, ובכן, סוד. אבל הגיוני שהזוה"ק מכיל שרידים מהתורה הקדומה הזאת כפי שהוכיחו רבים וטובים. עם זאת, אני לא יכול להאמין שרשב"י חיבר את הזוהר אחרי מבול ההוכחות נגדו. עכשיו השאלה היא האם להאמין שהתורה הזאת, יהיה מקורה אשר יהיה, נמסרה משמים. כאן קשה לי להביע דעה כל זמן שלא הייתי בשמים. אבל הבעיה במקובלים היא שהם מסתמכים על חזיונות ומסורות סודיות כדי להוכיח את דבריהם, ואני לא יכול להאמין לאדם שטוען שהוא דיבר עם אליהו הנביא בלי שהוא יוכיח שהוא לא שקרן ולא טועה. שוב, אמנם יתכן שהכל אמיתי אבל אין לי שום בדל הוכחה לכך. תשאלו אותי: גם חז"ל מספרים שהם היו בשמים? האמת שאני מכיר את חז"ל כאנשים חכמים ושפויים וזה גורם לי לתת להם מקדם אמון גבוה יותר. אבל למעשה, חז"ל לא דורשים ממני לקיים שום הלכה ע"ס חזיונות סודיים שבהם הם נפגשו עם שורש נשמת הבעש"ט זיע"א. חז"ל קובעים את הלכותיהם על בסיס טענות רציונליות שניתן להאמין להן או להתווכח עמן (הטרול: אאאה, אואואוה, חז"ל מאמינים באיש שירד מהר עם אבנים ואמר לקשור פרות על היד) ואפילו טיעון המסורת שלהם הוא רציונלי. בדרך אגב הם מספרים לי סיפורי התגלויות שלהם שלא משנים לעיקר העניין.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 00:12 |
|
| |
אריאל האם מקובלים כמו רמב"ן רשב"א ורמח"ל הם בעיניך לא חכמים ושפויים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 00:17 |
|
| |
ודאי שכן! ואני מאמין באמונה שלמה שהם האמינו באמונה שלמה בקבלתם (שהיא אולי גם אמת לאמיתה. אין לי מושג) אבל הם לא מספרים לי על התגלויות סודיות ככל הידוע לי. (נכון?) אז השאלה היא אם תורתם אמת ואין לי דרך לענות עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 00:21 |
|
| |
רמח"ל סיפר על מגיד (יותר נכון שהדליפו ממנו את הסיפור, כי הוא העדיף לשמור על זה בסוד, שכן הפרסום גרם לרדיפה נגדו מחשש שבתאות). גם לגר"א (הגאון הטיפש?) כידוע היו מגידים. הרמב"ן והרשב"א שומרים על הסודות שלהם בתורה כ"כ סודית שא"א לדעת מהם יותר מדי (אפי' איננו יודעים מי היה מורו של הרמב"ן בקבלה, מורה המכונה בכינוי המסתורי 'בן בלימה').
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 00:35 |
|
| |
וכאן השאלה היא מה זה מגיד. כי ידוע שהמגיד של הב"י כיזב לו (תזכה לקדש את ה' כד זכה שלמה בחירי) ואם כן השאלה אם מגיד הוא מין מלאך או איזה בריאה דמיונית שהיא חכמה כמו שכלו הגאוני של המדמיין. זה לא כי הם היו טיפשים חלילה אלא שבאקלים התרבותי שלהם היה מקובל להבין סוג מסויים של מחשבות כ'מגידים' (ובפעם האלף - גם לי יש מנטרה- אני לא יודע)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 00:44 |
|
| |
איזה יופי! לא צריך לנמק מדוע הסיפור על הנוכל עם האבנים רציונאלי. מספיק להגיד לפני זה "טרול".
גם אין ספק שטיעון המסורת של חז"ל הוא רציונאלי. ואיך יודעים את זה? כי במדגרה סיפרו את זה אלפי פעמים!!!!!!11111111
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 00:54 |
|
| |
אריאל, יש תיאור של אחד הנוכחים (אינני זוכר, אולי ר"ש אלקבץ) כיצד היתה נראית הופעת המגיד. לפי תיאורו זה לא היה "סוג מסוים של מחשבות", אלא משהו דומה יותר ל"דיבוק", כלומר קול זר שמדבר מתוך פיו של אדם, כאשר אותו אדם נמצא במצב לא רגיל. אני בכלל לא נכנס לשאלה האם זה היה או לא, אבל מי שטוען שזה היה והוא ראה את זה, מספר איך זה היה. אגב, אינני זוכר היכן, מהרח"ו כותב שהמגידים לפעמים משקרים, וזה לפי מצבו הרוחני של האדם שמקבל את הגילוי, ולכן המגיד של הבית יוסף שיקר לו לפעמים :-) לא יודע מה לחשוב על זה, אבל הייתי רוצה להיות במעמד כזה.
|
|
|
|
|