|
|
| נשלח ב-8/5/2015 01:23 |
|
| |
אתה צודק, זה ר"ש אלקבץ. הוא מתאר איך המשנה התגלתה אליהם אחרי שהם למדו כל הלילה. והתיאור שלו יכול להתאים לסוג של אקסטזה כלשהי, כמובן שאקסטזה של פרא בברזיל תכלול דמיונות חסרי פשר ואקסטזה של הבית יוסף תכלול חידושי תורה נפלאים. בהחלט, הייתי שמח להיות שם.
בסדר, אתה לא באמת מעוניין שנפתח באשכול על הקבלה דיון על נכונות היהדות, נכון? בוא נסתפק כרגע באמירה שהר סיני יותר משכנע מהמערה בספרד. ואשר לחז"ל, שכן קשורים לנידון כי השאלה היא העדפת מסורות, אין להם טיעון שהמשנה עצמה ירדה מסיני ואין לנו צורך בזה. הסיבה ששנים אוחזין בטלית יחלוקו היא כי אנחנו מקבלים את ההיגיון של חז"ל כמכריע. המסורות המהימנות שלהם הן ציטוטים מחכמים קדומים שהם שמרו עליהם מכל משמר ולכן סביר שהם השתמרו במידה גבוהה של דיוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 01:36 |
|
| |
רמח"ל
האם האמין במה שכתב ? האמנם לא בא לעקור אמונת המקובלים ולהפכה למשלים שאין מאחריהם כלום (לדעתו) וזה סודו שהחליף את הספירות וכו' ב"דרכי הנהגות" (ראה לדוגמא מה שצווח עליו בעל הלשם). ותכלית הטוב שיכול אדם להגיע / להגיע לאדם היא (לדבריו) הידבקות הנפש במושכלות וכרמב"ם.
הגר"א (ותלמידיו) לא סברו כנ"ל בדעת רמח"ל אבל מעין זה (כדלהלן) ועיקר מחלוקת הגר"א ובעל התניא בעניין זה הוא האם הסודות וכו' כפשוטם (כגון "הלא את השמים ואת הארץ אני מלא") או שהם על דרך משל כמו שכתב בעל התניא במכתבו. [ולכן נכנס השימוש המרובה בלשון "ממש" אצל בעה"ת ואחריו] ולא לחינם קילס הגר"א את הרמח"ל ואמר שרק הוא הבין את הנמשל ואולי גם ר' חייים ויטאל (ושוכנע בסוף שהבין על פי מאמר אחד שבאמת רח"ו רק העתיקו ש"מצא בבית מורי").
ע
תוקן על ידי בערולאאדע ב- 08/05/2015 01:38:43
תוקן על ידי בערולאאדע ב- 08/05/2015 02:01:51
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 01:46 |
|
| |
תוכל רק להסביר לי מה סבר הגר"א בדעת הרמח"ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 01:49 |
|
| |
אי האמונה בדברים לא מוכחים - עיקר היהדות
אריאל כתב "עכשיו השאלה היא האם להאמין שהתורה הזאת, יהיה מקורה אשר יהיה, נמסרה משמים. כאן קשה לי להביע דעה כל זמן שלא הייתי בשמים. אבל הבעיה במקובלים היא ש...אני לא יכול להאמין לאדם שטוען שהוא דיבר עם אליהו הנביא בלי שהוא יוכיח שהוא לא שקרן ולא טועה. שוב, אמנם יתכן שהכל אמיתי אבל אין לי שום בדל הוכחה לכך."
ההקדמה וההוכחה שכתובה בתורה ל"שמע ישראל: ה' אלדינו ה' אחד" הוא "כי לא ראיתם כל תמונה....השמע עם קול אלהים מדבר..." כלומר שכיון שהאמונה באלים אינה מוכחת מהגיון לכן רק מה שיש הוכחה צריך להאמין ומה ש(עדיין) לא הוכח אין להאמין - [יותר מזה לא שייך להוכיח כי להוכיח שדבר קיים ניתן אבל שאינו קיים לא אפשרי....]
תוקן על ידי בערולאאדע ב- 08/05/2015 02:01:08
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 01:51 |
|
| |
אריאל כיוונתי שאף הגר"א הסכים בדעת רמח"ל שבא להפוך הרבה מושגים קבליים למשלים (ובדרך זו המשיכו המקובלים ה"אשכנזים"שאחריו).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 01:54 |
|
| |
אז אתה רוצה לטעון שהאר"י (=מורו של רח"ו) סבר שהקבלה היא משלים רמח"ליים פוסט רמב"מיסטיים? או שהמאמר נמצא בבית האר"י ולא נכתב ע"י?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 02:00 |
|
| |
עלייה לקבר רשב"י - חזרה עטרה ליושנה
מנהג פקידת קברי צדיקים ומתוכם רשב"י בחדש ניסן-אייר הוא קדום לפני בוא הספרדים לארץ ישראל וזה כהמשך (והתפתחות) מפקידת קברי צדיקים כללית שמוזכרת הרבה בחז"ל בצורה חיובית (גם אם מקןר המנהג ברגשות אליליים קדומים ו/או ברגשות טבעיים ועל פי האמונה שאחרי שהאדם מת נשאר משהו).
אחר שעלו הספרדים לארץ עם "קבלתם" נהפכה העלייה לקבר רשב"י לסמליות של אמונת הקבלה.
אחר שנים רבות (כשעלו ה"אשכנזים" לארץ* ?) חזר הדבר למקומו וכיום אמנם נשאר הייחודיות של קבר רשב"י משאר קברי צדיקים אבל הרעיון בטל (לא לגמרי...) והעולים עולים בתור עלייה לקברי צדיקים כפי שהייתה נהוגה מימי קדם.
עלה נעלה וירשנו אותה
* מקווה שאין כאן גזענות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 02:06 |
|
| |
הוי אריאל אריאל
לא באתי לטעון בזה דבר הצגתי נתון שכבר ציינוהו קודמיי "מורי" זה לא בהכרח האר"י ואולי הבין הגר"א כן רק בהקבלה לדבריו (לדעתו) האחרים - אין לי מושג.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 03:49 |
|
| |
www.haaretz.co.il/literature/1.1922460 6 בפבר׳ 2013 - הרב הגדול סולובייצ'יק, סיפר ליבוביץ, סירב להצעה להיות הרב הראשי לישראל,מפני שאמר כי דבר ראשון שיצטרך לעשות יהיה לבטל את ל”ג בעומר ו
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 04:47 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | בוא נסתפק כרגע באמירה שהר סיני יותר משכנע מהמערה בספרד.
|
|
אממממ, בוא לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 07:40 |
|
| |
מיודעינו הד"ר לעניני שירותים והמסתעף
לכשתגמור, אם תגמור, תוריד את המים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 09:27 |
|
| |
בער,
כתבת 'האם האמין במה שכתב ? האמנם לא בא לעקור אמונת המקובלים ולהפכה למשלים שאין מאחריהם כלום (לדעתו) וזה סודו שהחליף את הספירות וכו' ב"דרכי הנהגות" (ראה לדוגמא מה שצווח עליו בעל הלשם). ותכלית הטוב שיכול אדם להגיע / להגיע לאדם היא (לדבריו) הידבקות הנפש במושכלות וכרמב"ם.'
אינני מבין אותך, לדעת הרמח"ל אין מאחורי המשלים כלום?? מה יותר אמיתי מהנהגה? ובאלו שמאמינים שהספירות אינם משל אתה מסוגל בכלל לדון? כבר ריא"מ עשה צחוק מהם, ולמיטב ידיעתי גם בחסידות הפכו את הקבלה למשלים, אך בסגנון שלטעמי הרבה פחות בעל תוכן. מכתבו של בעל התניא שציטט שותף עוסק רק ביחס לסוד הצמצום, ולדעתי גם הוא לא נכון, הרעיון שר"ח מוולוז'ין חלק על רבו בדבר כזה לא הגיוני, ובמיוחד שגם הוא מתלונן על החסידים בדיוק באותו עניין של 'אומרים לעץ ולאבן אלי אתה'.
מתקפתו של בעל הלשם, לקוצר דעתי אינה שונה מאמונתם של מתמטיקאים אפלטוניים שמאמינים שמספרים 'קיימים' היכן שהו. יתכן והדבר נכון, (ור' שריה דבליצקי טוען שרמח"ל מסכים לו), אך מה משמעותו?
ואיזו תכלית טוב אחרת אתה מכיר?
עם זאת אני חושב שיש הבדל בין הרמב"ם והאחרונים, הרמב"ם הושפע מהפילוסופיה הערבית ולדעתו הדבקות במושכלות היא היא הישארות הנפש, האחרונים כולל רמח"ל מאמינים שקיום הנפש הוא דבר לעצמו והשגת הבורא היא השכר. כמדומני שזה מתבטא כבר במחלוקת הרמב"ם והרמב"ן על עונש הכרת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 14:10 |
|
| |
בחזרה לנושא המקורי מי קבור במירון
מתוך מחקר שפירסם אלחנן ריינר (בסינון השטויות ועוד)
נתונים:
1 יש כמה מקורות ארצישראליים שצום מות יהושע הוא בי"ח באייר (ר"א הקליר בקרובה לט"ב, פיוט ירחים לרב פנחס הכהן, כתובת בבית כנסת ברחוב, רשימת צומות בערבית - הלכות אר"י מרגליות) ולא בכ"ו בניסן כמו שהוא בהלכות גדולות ועוד.
2 היו מסורות על קבר יהושע בגליל (כמה מקורות) בהר מירון (עפ"י סיבוב רבי פתחיה, ומסורת שהובאה בשלילה בחלק מכתה"י של כפתור ופרח).
תיאוריה: אולי כבר נהגו אז לעלות למירון בי"ח באייר.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2015 00:44 |
|
| |
בחזרה לנושא קדמות הזוהר
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2015 00:53 |
|
| |
המשך ההודעה הקודמת (לא הצלחתי לתקנה):
קצה החוט היחיד שאני מכיר להוכחה רציונלית לקדמות הזוהר, הוא קדמונים שהאמינו בכך. זאת אומרת שכדדי שאקבל את ההוכחה, עלי להאמין במוחלט שקדמונים אלו היו יותר חכמים ו/או יותר אובייקטיביים ו/או יותר מקושרים לעולמות מטפיזיים, מקדמונים אחרים שלא האמינו בכך, וממני, (כיון שכאמור, אינני מכיר הוכחה אחרת).
אם יש למישהו התחלה של הוכחה מכיוון אחר, אשמח לקרוא ולהחכים.
|
|
|
|
|