|
|
| נשלח ב-8/5/2015 02:29 |
|
| |
פרק י"ז ובו נתאר את הקפיציונרים
הם מקפצים ב'פמפלללם...' כל אחד עם הפרצופים שלו… הם מתחילים לזמר 'קרוב ה'...' השירה שלהם פה משופרת לעומת הקודמים… אממ… שכחתי איך קוראים לו… הוא שר סולו, מילה הוא מילה הם. דניאל (במלרע) שר סולו, הם שם זזים על הבמה, עכשיו שלמה גולומבק שר סולו, נתנו לחבדניק לשיר 'צדיק ה' בכל דרכיו וחסיד בכל מעשיו...' אין שם כנראה עוד חסיד שישיר את זה… יושי שר ביחד עם שלמה, עוד אחד שאני לא זוכרת מה השם שלו שר ואחריו דורון לוין, קבוצה אחת שרה והשניה כזה עונה לה, והם נראים כאילו והם יוצאים למלחמה אחד בשני, במיוחד יושי… אני צוחקת פה, אבל ממש מהקפיצות… השיר נגמר חמוד, אפשר לומר שהם עשו אותו יפה. אחרי שירחמיאל מוודא שהכסא שלו באמצע הבמה הם לוחצים ידיים ומנפנפים לשלום. ירחמיאל מספר על השיר מהאלבום החדש, שבו אנחנו מבקשים מהקב"ה שיענה לנו.

|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 02:32 |
|
| |
פרק י"ח הוא יענה לנו he will answer us וכל מילה נוספת, מיותרת
צבי שמחון עולה, מסדר את החליפה שלו, צועד לעבר הכסא השני מבין השניים שנמצא על הבמה, ירחמיאל יוצא מיד אחרי שהוא מתיישב על הכסא, הוא שר ממש יפה, עם כל ההבעות, כאילו והוא באמצע הצגה או מחזמר יותר… חשבתי שפרלמן צריך לשיר את זה סולו, ככה היה בדיסק, לא? איזה אומץ זה לשיר ככה לבד על במה… המילים והמנגינה מדהימים, שיר באמת יפה.. הו, פרלמן נכנס, אז הוא כן שר את זה סולו… טוב, עם הקול של פרלמן זה נשמע בכלל טוב, הוא מכניס את כל כולו בשיר הזה… שמחון שר משפט אחד, פרלמן ממשיך בעברית 'אני מאמין שיש אלוקים' הדואט שלהם ביחד ממש יפה, בהחלט משתלב נחמד… עוד שיר שנכנס לשירים שאהבתי, ולא נרדמתי אפילו שהוא מרדים נורא (מיאמוש, לא שאני אשים את זה צלצול,כן?...;) הקהל שואג שם… אממ… הוא ניגש ללחוץ לצבי את היד, והוא לא בדיוק נותן לו, אז הוא עובר לפרלמן שלוחץ לו בהתרגשות… אחר כך הוא מזמין בחזרה לסטייג' את המקהלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 02:38 |
|
| |
פרק י"ט שבו נשיר בשמחה רבה את שמחה רבה
השיר מתחיל ב'בומבולומבום בום בום בום...' והם קופצים במרץ, אני כבר איבדתי את העייפות שלי, כבר לא הרגשתי אותה (ממש כמו אסתרק שאחרי לילה של לג בעומר עוד אומרת שהיא לא עייפה) 'מי כמוך מי כמוך...' השיר נשמע חמוד, אני ממשיכה לשמוע… אם שרדתי עד עכשיו, מה יש לי להפסיד… הו, בטח 'בשמחה רבה...' שבוע אחר כך השיר הזה היה תקוע לי בשכל… הוא שיר ממש חמוד, והם גם ביצעו אותו חמוד ממש. אחד העגלגלים שר סולו, ואחר כך ווינגרטן מצטרף אליו בדואט, בלונדיני חמוד שר בשמחה רבה, אבל המיקרופון שלו חלש מידי וירחמיאל מציל אותו ותוקע לו את הרמקול שלו במקום. פרלמן ניגש למרכז הבמה, הוא עדיין לא שר סולו, בצד אני רואה שנכנסו ארבע חבר'ה מהבוגרים, מנסים לצרוח 'בומבולום' לתוך רמקול אחד מסכן… ועד שהם מצליחים איכשהו ירחמיאל בא, גונב להם את הרמקול, שר שני משפטים וגם מחזיר להם את זה חזרה… הבחור שנראה מהקינדרלאך שר, ואחריו הספרדי הקטן שעשה לפני זה את הפשלה המסכנה שלו… הם מסיימים את השיר בשילוב כזה של האלומני והמקהלה, בשמחה רבה. מכוונים את המצלמה לקהל שמנפנף בהתרגשות, רואים אותם גם כן במסך הגדול, והם מולהבים על העניין… ההופעה כבר מלאאא זמן, לא שהיא נמאסת, השעה כבר לפנות בוקר, ומחר יום שישי, רק שאני לא ארדם ואקום בערב שבת… ובמיוחד בשביל הישראלים שערים כבר לילה שלם הם החליטו לעשות שיר מרדים…
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 02:42 |
|
| |
פרק כ' שבו הקדישו שיר לבנות ישראל לכבוד יום שישי וגם גילו לי את השמות
המנגינה מרדימה, אבל השיר יפה, הם שרים אשת חיל בהרמוניה נפלאה… 'בואי כלהה… בואי כלההה...' מבוצע מהמם, הם לא זזים יותר מדי, השיר עדין ויפה. השניים שדומים (לא בדיוק, אבל…) שרים ביחד עם קול שני, צבי שמחון שר סולו, מאד יפה. לוידת מאיפה פתאום ירחמיאל צנח מאחורי הפרחים וכמובן דאג להגיד 'קומאן' במיקרופון. פרלמן וויינגרטן שרים בדואט, ג"כ ממש יפה. אחר כך הם שרים כולם ביחד, וירחמיאל שר שם משהו בשקט כזה, קצת זייף שם… השיר מסתיים, וואו, פרק קצר… ככה זה כשיש בקושי תנועות וסולואים… ירחמיאל אומר את השמות של הפרחים, נראה אם קלטתי נכון… חיים גולובן, אייזיק בלסיאנו, שמעון יצחקוב (ההוא שדומה לקינדרלאך), יונתן?, דוד הראל (ההוא עם הפשלה), בני זדה (חמוד, קטן, ובורח מהבמה…) שלמה גרוס (חמוד…), יעקב שמחה בלקהני, בבבבני מן (מה המקור של הגמגום לירחמיאל, לוידת…) יוסף חיים סטיל? (ההוא שהזכיר לי את י.מ.ג.) כתריאל יבנה, דניאל גרובר, יהודה אופנהיימר (איפה הלייב?), יהודה בראון, מיכאל וויינגרטן, דוד פרלמן, צבי שמחון, אביגדור גלוק, ואחרון- אייזיק הסון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 02:47 |
|
| |
פרק כ"א נפרד מהפרחים וכל השאר בשיר האחרון
המוזיקה מנגנת אפילו שהבמה עדיין ריקה, הנה הפרחים עולים, הבמה מלאה אורות, הם מתחילים לשיר 'יבנה בית המקדש במהרה...' השיר קצבי וחמוד, בנתיים… זה אט אט, אז זה צריך להיות השיר האחרון פה, השיר שעל שמו קרא ירחמיאל את האלבום, כבר הסתקרנתי לשמוע אותו, הוא שיר ממש חמוד אפשר לומר… לוידת איך קוראים לו, עגלגל בלונדיני אחד, שר סולו נחמד. עכשיו וויינגרטן שר 'אט אט קומט משיח אט אט...' הם מרימים את היד למעלה לפי הקצב. שלמה גרוס שר סולו, ואחריו יהודה בראון שר הם שרים באידיש כולם '...פריילעך זאל מיר זיין...' מקפצים ומתנועעים עם כל הגוף, יש להם שם כל מיני תנועות מוזרות כאלה, אבל אני מרשה להם לעשות כאלה תנועות… שורה אחת עושה שערים עם הידיים והשורה שמאחורה עוברת, ככה הם מתחלפים לסירוגין… הם קופצים עם היד לפה והיד לשם ופתאום הם שמים את הידיים על הראש (הכיפות שם?...) עדיין עם הידיים על הראש, צבי שמחון (הוא הוריד את הידיים, כן?) שר ומקפץ אט אט… לדוד הראל קצת כואבות הידיים, ככה זה נראה, אבל כשכולם מורידים לוקח לו שניה וחצי אחרי כולם להוריד… שמחון עשה פה סולו חמוד, הם מקפצים, מבוצע נפלא, נותן לי חשק לקפוץ גם מהכסא שכבר קיבלתי את הצורה שלו בלילה הזה… הם מסיימים את השיר ב'אט אט' עם היד למעלה, אחרי קפיצות מרובות, הקהל שואגגג, זהו? נפרדים כאילו?... כנראה שלא,,, כי המוזיקה ממשיכה לנגן, וירחמיאל נכנס עם הבוגרים, הם ממשיכים לשיר, רוקדים במעגל סוחף, איזה ריקוד זה עכשיו, אחחח, ריקוד כזה של פורקן, כאילו 'זהו, סיימנו עם ההופעה הזאתתת' הזמר נחת מתחילת ההופעה נכנס גם כן למעגל, קופץ עדיין, לא נרגע מהשיר הראשון שלו, וירחמיאל רוקד במרכז המעגל עם יואלי קאר החסיד המנחה… יושי רוקד במרכז המעגל קאדאצ'קע, לא גומר לקפוץ הילד… הפרחים שרים במרץ, בלי סולואים, זורמים עם המוזיקה, מלהיבים את מי שכבר נרדם וגם את מי שלא… אני לא מצליחה לקלוט אם יואלי גרינפלד גם שם או לא, ירחמיאל נראה החתן, הוא היחיד שם עם כובע (מגבעת, קנייטש?) השיר לא נגמר, כל פעם שהוא לקראת סיום פרח אחד מתחיל אותו שוב, הפרחים מנפנפים לשלום לקהל המרוגש, ואחרי עוד כמה משפטים שקאר צועק שם הם יוצאים מהבמה. זהו. המופע הסתיים, עוד טלפון אחרון ממיאמוש ללילה זה (או ראשון לבוקר זה) לא זוכרת מה דיברנו שם, אני רק ידעתי שעבר עכשיו לילה שלם שלא ישנתי, ואני צריכה מיטה ברגע זה. כשקמתי בבוקר, סליחה, בצהריים, הגעתי לכמה מסקנות בעניין מיאמי בכלל וההופעה בפרט: יש במיאמי משהו מעניין, לא התחרטתי לרגע שהתיישבתי לראות את ההופעה. כל השירים של מיאמי באותו סגנון, אבל כל שיר משהו אחר. מקהלת הבוגרים השאירה טעם טוב - בסוף. הפרחים שרו ממש יפה, ורקדו יפה, בהחלט מגיע להם צל"ש ירחמיאל נשאר אותו דבר כמו ההופעה הישנה ההיא שראיתי לפני שנים (שהם שרו שם את 'חסדי ה' כי לא תמנו...' עם הפנסים… הקנייטש שלו קצת ישן. ההופעה הייתה ארוכה, הם שרו את כל השירים בדיסק. כל שיר, שיר… באמת שירים יפים. חבל שלא עשו לפרלמן איזה מסיבת פרידה שם, אלא אם כן הוא לא נפרד. אני עוד לא מולהבת על מיאמי כמוכם, אבל אני עכשיו גם לא מסתכלת עליכם כמו התרנגולים של פילאק על שלוואן. כל תגובה תתקבל בברכה...

תוקן על ידי מהלעלעל ב- 08/05/2015 03:02:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 07:16 |
|
| |
שנון ביותר. תודה על ההשקעה. נהניתי לקרוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 07:45 |
|
| |
מהעללו!! אין לי מילים!! סיקור מפורט,שילבת בסיקור את כל הפשלות האפשריות ..  נהניתי לקרוא כל מילה! ובקשר לשמות של הילדים,הספרדי שעשה את הפשלה,נקרא דוד הראל הבלונדיני שנתקע לו הרמקול בבשמחה רבה וירחמיאל נתן לו את שלו-נקרא דוד יונתן סרברו(אפילו יש לנו דש ממנו..) הבלונדיני ששר בשיר שמח את הקטע באידיש ,נקרא חיים גולובן(גם ממנו יש לנו דש..) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-8/5/2015 08:44 |
|
| |
מהעללו,יישכוייח על התמונות:-) ולזה שאמרת שהוא דומה למישהו מהקינדרלך..קוראים שימי יצחקוב:-) קול מתוק מאוד!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 10:51 |
|
| |
אתמול בלילה עקבתי אחרי הפרקים הראשונים שעלו, רק לא רציתי להפריע באמצע. חה! השכנים בטח חשבו שקרה לי משהו. ענק  את צריכה להדפיס את היצירה הזאת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2015 12:23 |
|
| |
נראה לי שהיא התכוונה לגרשי אדלר
|
|
|
|