בית פורומים עצור כאן חושבים

הגרח"ג , משנתו , רב הנעלם על הנגלה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2015 00:43 לינק ישיר 

maxmen כתב:

לא רחוק לומר שאפי' הרב קוק היה חותם על כל מילה כאן.

די מוסכם כאן בפורום שמותר לך להמציא מה זה חרדי לפי ההגדרה שלך, ואז לכתוב על זה מה שבא לך. אבל מה עשה לך הרב קוק? מי התיר לך להמציא "הרב קוק לפי מה שמקסמן מגדיר את הרב קוק?"

ושלא תבין אותי לא נכון - זה לא שהרב קוק היה כזה צדיק גדול (והבן שלו בכלל כנראה אחד משלושת היהודים המזיקים ביותר בתולדות המדינה). אבל קוק לא היה חותם על זה בשיט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 03:33 לינק ישיר 

בסדר,
"לא שהרב קוק היה כזה צדיק גדול (והבן שלו...", בסדר הבנו, אבל מי בעיניך כן "כזה צדיק גדול"? ומה הקשר בין מידת צדיקותו של הרב קוק למה שהיה בנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 05:39 לינק ישיר 

>אלמלא הם: הייתה כל גולת מרוקו ותימן וילדי טהרן יראים ושלמים, כאשר היו בשבתם בארצותיהם<

אלמלא הם  לא היו שרים התקווה במבטא הונגרי.

https://youtu.be/N_f25XPm4G8

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2015 11:11 לינק ישיר 

אור -
אתה לא רואה עם מי יש לך עסק? אתה בכלל עונה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 01:29 לינק ישיר 

בסדר_הבנו כתב:

די מוסכם כאן בפורום שמותר לך להמציא מה זה חרדי לפי ההגדרה שלך, ואז לכתוב על זה מה שבא לך. אבל מה עשה לך הרב קוק? מי התיר לך להמציא "הרב קוק לפי מה שמקסמן מגדיר את הרב קוק?"

תראה צדיק, לך מותר להמציא מה מוסכם בפורום (הרי כל אחד כאן מדבר בשם הפורום כמו אנשי דת המדינה מדברים בשם המדינה והעם וכמו אנשי הדת מדברים בשם האל), ולי אסור לתת ערכה מה היה הרב קוק מגיב אילו היה עובר את השואה והיה עובר את מה שכל חרדי עובר בגלות האחרון (זה שבעים שנה) אצל היהודים ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 17:54 לינק ישיר 

למי שמעוניין לעמוד על טוהר כוונותיו של פותח האשכול הוא מוזמן להציץ לפורום בחדרי חרדים, לראות את האשכול למה הרב שך התנגד להרב גריינימן, לראות איך כל פעם מנסה הלה להקפיץ את האשכול הזה, כדי שהציבור יכתוב איזה משהו כנגד מרן הגרח"ג.

ועוד כמה אשכולות שפתח שם הנ"ל.

גדלותו של הגר"ח זצ"ל ידועה היתה לכול, וגם למי שלא נחשף אליה בחייו, יכול להחשף אליה עתה, ולשמוע בקול הלשון את דברי ההספדים, היום גם יצא לאור חוברת מילי דהספידא עם הספדים על מרן הגר"ח זצ"ל.

מעבר לגדלותו התורנית, הוא היה גדול גם במונחים שאינם תורניים, היתה לו חכמה עצומה ופקחות מדהימה, וברפואה הדברים ידועים ומפורסמים, אבל זה לא רק ברפואה, אלא אותו שכל בהיר שגרם לו להיות מומחה מפורסם בעיצות ברפואה, אותו שכל בהיר היה לו בעיצות בכל מילי דעלמא, במסחר, ובעצם בכל דבר.

היה הספד שהספיד אותו בנו של הגאון ר' גדליה נדל זצ"ל, הגאון ר' שמואל נדל שליט"א, והוא אמר, אתם יודעים שאנחנו לא באים בדיוק מאותו בית מדרש, אבל תמיד ידענו שאם יש משהו שלא מצליחים להכריע היינו הולכים לשאול אותו, עוד אמר, בשביל לשמוע לעצתו, לא היה צריך אמונת חכמים, אלא פשוט ידעו מבחינה מציאותית שיש לסמוך על חכמתו.  עוד הוא סיפר, שהוא בעצמו קרע קריעה על פטירתו של הגר"ח זצ"ל, והוא אמר, לא קרעתי בגלל הלכה, אלא הרגשתי צורך לקרוע.

מדובר באדם ענק שבענקים, עכשיו, נכון, שהשקפותיו בעניין הציונות ובענין הציבור הדתי לאומי לא יהיו עריבות לאוזניים מסוימות, והאמת, אני כאחד שבאתי מבית של חסידיו, ועד היום אני ממעריציו ואוהביו, ואני בעצמי כמו רבים אחרים קרעתי קריעה עם פטירתו, ושוב, לא בגלל הלכה, אלא בגלל שהרגשתי כל כך כאב עמוק שבא לידי ביטוי בקריעה זאת, אני בעצמי בעניין ההשקפה על הציונות וכל המסתעף, אולי לא הולך בתלם שלו, וזה בסדר שתהיה מחלוקת, אבל רק חשוב לדעת לפני שמבקרים, לדעת כי מדובר באדם ענק, ואלו שענקות תורנית לא מרשימה אותם, ואולי מרגישים את עצמם בגלל שבדיוק המכתב הזה שכתב לא נראה להם, כחכמים יותר ממנו, ראוי להם לדעת שאינם מגיעים בתבונתם לקצה קצהו של חכמתו ופקחותו, וכמובן לא שזה סיבה לסתום את המחשבה, וזה בסדר להביע דעה אחרת, אבל חשוב בצורה מכובדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 19:56 לינק ישיר 

קשת
אפשר לא להסכים עם מישהו וזה בסדר. אפשר לראות שמישהו כותב דברים שהם שטויות או רשעות, ואז להתלבט מהו. קשה לי להבין איך אדם שכתב כאלה דברים מטופשים (וזה ממש לא קשור לשאלה אם אתה מתנגד לציונות או לא), אמור להיות חכם. ההבנה שלי במקרים כאלה היא שזה רשעות. כלומר לא מתוך כוונה תחילה, אלא יצה"ר לא מודע לשנוא דברים מסוימים.
גדלות תורנית היא בהחלט דבר מרשים, אבל היא לא ערובה לצדיקות וגדלות. דואג האדומי כנראה היה בעל גדלות תורנית, ואני מניח שהיית כותב עליו כאן כמה הוא גדול, ומסביר לנו שההשקפה שלו על דוד ותומכיו לא אמורה להפריע לנו לקבל את גדלותו ולקרוע עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 20:27 לינק ישיר 

יש 3

אני חושב שזה איולת לקבוע תכונות של בן אדם על פי מכתב בודד.

אם הייתי משתמש במטבע הלשון שלך כדי להעריך אותך, הייתי אומר כך, כל נסיון לקבוע אופיו של אדם על פי מכתב בודד זה טפשות או רשעות, ועתה בחר לך מה אתה מעדיף להיות.

רק אינני אומר לך, כי אני גם חושב שתגובה אחת של ניק אינה מסוגלת לקבוע עליו לא בתחום הטפשות ולא בתחום הרשעות.

אני מאמין שיש לך איטלגנציה מספקת כדי להעלות אפשרות שלישית לדבר בודד, מלבד הטפשות או הרשעות שהזכרת.

אני רק לא מצליח להבין האם אדם שמאמין בדברי חז"ל על גודל עונשו של המבזה ת"ח ידו לא רועדת מלכתוב דברים כאלו על אדם גדול ורם בענקים, שמלבד גדלות תורנית, יש סיפורים גם על צדקותו הרבה, וגם בתחום של בין אדם לחבירו.

האמת שאינני מתפלא, כי בפורום כאן אמורים להיות אנשים שלא מאמינים בשום עיקר מעיקרי היהדות, לא בדברי חז"ל ולא בשכר ועונש, אני לא מכיר אותך ולא יודע מה טיבך, רק הדבר לא גורם לי לפליאה, מחמת שבמקום זה מצויים גם אישים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 21:12 לינק ישיר 

קסת
ראשית, לא קבעתי כלום. אינני יודע אפילו האם המכתב אמתי. ייתכן גם וכתב אותו שהוא עתים חלים עתים שוטה. אני רק אומר שאם זו דעתו של אדם באופן עקבי (ולא שפעם מתוך עצבים יצא לו משהו חריף מדי), אז משהו לא בסדר אצלו.
לגבי עונשו של המבזה ת"ח, נראה שלא קראת את דבריי הקודמים. האם אתה חושב שמי שביזה את דואג האדומי קיבל עונש גדול?! אני מתאר לעצמי שדווקא סיעתו היא שזו שקיבלה עונש. אכן, יש נושאים שבהם יש בחירה מסוכנת. אני בטוח שהיה מי שאמר שאינו מסכים עם מה שעשה דואג, אבל הוא לא יפסיק לבוא לשיעורים שלו ולא יימנע מלהספיד אותו ולקרוע עליו. אני מניח גם שהיו אנשים שאמרו שדוד על אף גדלותו התורנית הוא אדם רשע שיש לשנוא. כל אחד היה צריך לבחור צד בהתבסס על השכל שלו ועל יכולת ההבחנה שלו באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 21:43 לינק ישיר 

יש

הבנתי, אז מהיום כל ת"ח שיש משהו בו שלא מוצא חן בעיניך הוא נהיה דואג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 21:48 לינק ישיר 

קסת כתב:

הוא היה גדול גם במונחים שאינם תורניים, היתה לו חכמה עצומה ופקחות מדהימה, וברפואה הדברים ידועים ומפורסמים, אבל זה לא רק ברפואה, אלא אותו שכל בהיר שגרם לו להיות מומחה מפורסם בעיצות ברפואה, אותו שכל בהיר היה לו בעיצות בכל מילי דעלמא, במסחר, ובעצם בכל דבר.

אני אישית אשמח לשמוע מה גרם לך לחשוב שהוא היה מומחה לרפואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 22:06 לינק ישיר 

קסת
כתבתי במפורש שיש דברים שאפשר לא להסכים ולכבד, ויש דברים שלא.
האם אתה מכבד את גולונקין (רב קונסרבטיבי) כי הוא ת"ח? לא, כי יש משהו שמספיק לא מוצא חן בעיניך.
בכלל מוזר לשמוע מחרדי (אמרת שאתה תלמיד הגרח"ג) את הטענה הזו. הרי דווקא אצל החרדים מצוי מאוד לא לכבד רבנים בגלל שמשהו לא מוצא חן (ע"ע גורן, דרוקמן, ואפי' קוק).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2015 23:59 לינק ישיר 

בסדר הבנו

באמת אני לא יודע, סתם הגיעו ממרחק אלפי אנשים לשאול בעצתו, לא אנשים חרדים, אלא דתיים לאומים וחילוניים  באמת הם היו יכולים גם לשאול בעצתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2015 01:00 לינק ישיר 

אין טעם לשאול בעצתי בענייני רפואה פר-סה, מפני שאינני מבין בזה הרבה. אני מבין הרבה מאד בבדיקות אמפיריות של מה אפקטיבי ומה לא, ואני גם יודע שאלפי אנשים, לא רק חרדים, גרועים מאד בזה. אנשים שנמצאים במצב רפוי קשה גרועים בזה במיוחד, ולעתים קרובות יש להם הטיה בדיעבד בדבר אפקטיביות.

להבנתי, אם כך, האינדיקציה היחידה שלך היא שאלפי אנשים, לא רק חרדים, חשבו שהוא מבין בזה. לידיעתך, לגורו הנוכל ההודי סאי בבה, היו כנראה ארבעה סדרי גודל(!) יותר של אנשים, לא רק חרדים, שחשבו שהוא מבין גדול ברפואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2015 01:49 לינק ישיר 

ואיך התפרסם שהוא נוכל?.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הגרח"ג , משנתו , רב הנעלם על הנגלה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.