בית פורומים בחדרי חרדים

אבי היישוב היהודי בחברון, הרב משה לוינגר, הלך לעולמו בגיל 80

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2015 20:59 לינק ישיר 
אבי היישוב היהודי בחברון, הרב משה לוינגר, הלך לעולמו בגיל 80

הרב משה לוינגר, אבי היישוב היהודי בחברון, הלך לעולמו והוא בן 80. הוא סבל בשנים האחרונות ממחלה קשה.

הרב לוינגר, מראשי תנועת גוש אמונים וממנהיגי תנועת ההתיישבות, גדל בירושלים, שירת בנח"ל מוצנח, למד בישיבת מרכז הרב בירושלים ובכפר הרא"ה ושימש כרב בקיבוץ לביא בגליל התחתון. כמו כן שימש כרב במושב נחלים שליד פתח תקווה. ב-2013 זכה בפרס מוסקוביץ' לציונות.

ynet

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2015 21:10 לינק ישיר 

התמודד לכנסת בשנת 92 שרף 15,000 קולות לגוש הימין, והיה מן הגורמים לעליית רבין לשלטון, ולחתימת הסכמי אוסלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 00:13 לינק ישיר 

בד"ה. היה אוהב ישראל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 00:22 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 00:37 לינק ישיר 

תם יושב, זה פריט המידע היחידי שקופץ לך בראש כשאתה שו מע על הרב לוינגר..? (ומה רע בכלל באוסלו אצל שמאלן כמותך?  אז אתה נגד אוסלו כדי ל קר את לוינגר? מסכן.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 00:47 לינק ישיר 

תם_יושב כתבה:

התמודד לכנסת בשנת 92 שרף 15,000 קולות לגוש הימין, והיה מן הגורמים לעליית רבין לשלטון, ולחתימת הסכמי אוסלו.

למה להמציא ...

3708. קולות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 00:53 לינק ישיר 

מה זה רלוונטי כמה קולות, האיש נפטר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 10:44 לינק ישיר 

איש שעשה הסטוריה.ובהשגחה פרטית-נסתלק דווקא בערב יום ירושלים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 14:37 לינק ישיר 

בניומין כתב:
תם_יושב כתבה:

למה להמציא ...

3708. קולות

נשלח מהאנדרואיד שלי

עוכרי ישראל מעולם לא נתנו לעובדות לבלבל אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 14:42 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בהשגחה פרטית ממש ממש נפטר שבוע לפני שבועות, שבועיים אחרי יום העצמאות, חודש לאחר יום השואה, וחצי שנה לאחר ליל הבדולח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 14:58 לינק ישיר 

hhaavv כתבה:

שחור_כתום כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בהשגחה פרטית ממש ממש נפטר שבוע לפני שבועות, שבועיים אחרי יום העצמאות, חודש לאחר יום השואה, וחצי שנה לאחר ליל הבדולח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 15:43 לינק ישיר 

אזנים_לכתל כתב:
תם_יושב כתבה:

למה להמציא ...

3708. קולות

נשלח מהאנדרואיד שלי

עוכרי ישראל מעולם לא נתנו לעובדות לבלבל אותם.

את ממשלת שמיר (הממשלה הימנית ביותר שהיתה בישראל), הפילו אנשי הימין (עקב הליכתו של שמיר לועידת מדריד), בבחירות ההם (1992) רצו בימין הקיצוני ב5 רשימות, מפלגתו של רפול זכתה ב8 מנדטים, מפלגתו של רחבעם זאבי זכתה ב3 מנדטים.
אליעזר מזרחי איש חב"ד זכה ב12,851 קולות, התחיה זכתה ב31,957 קולות, והרב לוינגר זכה ב3708 קולות, כל הרשימות הללו לא עברו את אחוז החסימה שעמד אז על 39,255 קולות.
לו היו 3 הרשימות הללו מתאחדות, היה לגוש הימין עוד 2 מנדטים, אם היו מצטרפות עם רשימת מולדת היה לגוש הימין 3 מנדטים.
כך או כך, אין חולק על כך שהפיצול בימין שהמנוח היה אחד מהחתומים עליו, העלה את רבין לשלטון והביא את הסכמי אוסלו. 
הבאתי את הדברים (עם טעות שלי לגבי מספר הקולות), להזכיר שהגיון ושכל בריא מעולם לא היו הצד החזק של אנשי הימין ומנהיגיהם, התנהלותם היתה תמיד (ועודנה היום) התנהלות משיחית, שתוצאותיה הרות אסון ליושבים בארץ, ואף לאינטרסים של אנשי הימין עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2015 16:10 לינק ישיר 

אתה מקשקש שטויות. בחירות 1992 לא איפשרו לשמאל להקים ממשלה כי הערבים לא היו מוכנים להיכנס לממשלת אוסלו. אם ש"ס לא הייתה רצה להקים את ממשלת אוסלו אז היא הייתה יכולה לכפות על רבין ממשלת אחדות לאומית.

גם הטענה על "הממשלה הימנית ביותר" היא קשקוש, נראה לך שגולדה מאיר או דוד בן גוריון היו הולכים לוועידת מדריד לשבת עם נציגי אש"פ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2015 01:04 לינק ישיר 
הכול באשמת דרעי

אזנים_לכתל כתבה:

אתה מקשקש שטויות. בחירות 1992 לא איפשרו לשמאל להקים ממשלה כי הערבים לא היו מוכנים להיכנס לממשלת אוסלו. אם ש"ס לא הייתה רצה להקים את ממשלת אוסלו אז היא הייתה יכולה לכפות על רבין ממשלת אחדות לאומית.

גם הטענה על "הממשלה הימנית ביותר" היא קשקוש, נראה לך שגולדה מאיר או דוד בן גוריון היו הולכים לוועידת מדריד לשבת עם נציגי אש"פ?

דרעי נכנס לממשלת שמד ששולמית אלוני היתה שרת החינוך .
הרב שך זצל כעס על דרעי ולא סלח לו שהוא נכנס.
לממשלה נגד דעתו .
ולרב היה הקפדה על דרעי כי הוא הימרה את פיו ולא שמע לו .
בזמנו תלה דרעי את כל הסתבכוקת והרשעה בבית המשפט בהקפדה של הרב שך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2015 01:21 לינק ישיר 

אזניים ! צר לי אבל ש"ס פרשה ממשלת רבין ב1994, ומאז התנהלה הממשלה הנ"ל כממשלת מיעוט שנשענה על תמיכת הערבים . גם עריקתם של שלושת חברי צומת לקואליציה, בסה"כ העלתה את הקואליציה מ56 ל59, אך עדיין לא פטרה אותה מלהזדקק לשני קולות ערביים (היו אז חמישה)בכדי להגיע ל61 . כמובן שאז רביב דרוקר לא שמע על כך שממשלת 61 אינה לגיטימית ......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2015 01:23 לינק ישיר 

כמובן שזה לא מנע מיצחק רבין להעביר את הסכם אוסלו ב', שבמסגרתו נמסרו כל הערים הערביות ביו"ש לערפאת , כאמור כל זה , כשש"ס באופוזיציה . ושוב, ח"כי צומת לבדם גם הם לא הספיקו , היה צורך בתמיכת הערבים בכל מקרה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אבי היישוב היהודי בחברון, הרב משה לוינגר, הלך לעולמו בגיל 80
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext