| נשלח ב-18/5/2015 00:00 |
|
| |
מערכת החינוך והילדים שלנו עצמנו
האם אתם מסתכלים על מערכת החינוך שבה אתם עובדים, ואומרים - כן, בית הספר הזה (או אחר שרלוונטי, לא משנה) הוא המקום שאני רוצה שיחנך את בני-שלי? (או בתי?) אני טרם מצאתי בית ספר רלוונטי כזה, ולמזלי פיצקי שלי עדיין במעון. כן, אני מודאגת. פתרון? רק להקים בי"ס... (לא שיש לי מושג איך.) משהו בין אנתרופוסופי לטכנולוגי, ואל תשאלו איך זה אפשרי, עם למידה תמאטית (ע"פ נושאים ולא ע"פ מקצועות), חיבור לטבע, ניצול הטכנולוגיה המתפתחת בקצב מסחרר ופיתוח חשיבה יזמית ויצירתית. משהו עם משמעות שייתן משהו לחיים. אני אגיד ברורות את דעתי - מערכת החינוך הסטנדרטית (בלי קשר לדת או לא דת) ברובה לא שווה שום דבר, ולהיפך - היא מקלקלת את היצירתיות, הבטחון, הרצון הטבעי ללמוד ושמחת החיים של הילד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 01:23 |
|
| |
אידי- כנראה שאת לא מכירה את הבית ספר שבו למדתי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 01:35 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 01:40 |
|
| |
זה בעיה אבל לרבקה לשתף את בית הספר שבו היא למדה, כי מכיוון שהוא בית ספר טוב, או אפשר גם לקרוא לו מצוין, אין כזה דבר שגולשים באינטרנט, ואם יתפסו את השם של בית הספר מפי תלמידה בניק בחדרי, כבר גם אני וגם רבקה לא נהיה שם...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 01:46 |
|
| |
| אידי כתב: |  | אדרבה, שתפי. המלצות קונקרטיות גם יתקבלו בברכה. זה אולי בפרטי. מהטעמים שמהלעלעל הביאה לעיל. כל כך מתאים לך, אידי, לרדת עלינו על זה שאנחנו לומדות במקום חונק שלא נותן לגלוש. אדרבה, תעודדי אותנו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 15:43 |
|
| |
יש לי הרבה טענות כלפי מערכת החינוך היום. ומילא בנים שעבורם זו מצוות תלמוד תורה. אבל בנות שלומדות המון לימודי חול.. למה ככה?
נתחיל מה שלוקחים ילדים קטנים בגיל 6 ומושיבים אותם שעה וחצי על כסא ושולחן ...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 20:59 |
|
| |
בית חינוך שתלמידותיו נוהגות בסתר להיפך ממה שהוא מחנך, הפסיד בזאת את הזכות להיקרא "משובח". מה גם שאני לא רואה שום טעם להילחם במה שכבר ממילא קיים. להעלים את הטכנולוגיה לא תוכלו, אז למדו וחנכו את תלמידיכם איך לנצל אותה בבטחה לתועלת ולברכה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 21:01 |
|
| |
| כוזרית כתבה: |  | יש לי הרבה טענות כלפי מערכת החינוך היום. ומילא בנים שעבורם זו מצוות תלמוד תורה. אבל בנות שלומדות המון לימודי חול.. למה ככה?
נתחיל מה שלוקחים ילדים קטנים בגיל 6 ומושיבים אותם שעה וחצי על כסא ושולחן ... |
|
גם ללמוד תורה יש הרבה דרכים. דרך שתייבש את התלמידים - או דרך שתחייה בהם את תלמודם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 21:04 |
|
| |
בקצרה, סיר קן רובינסון כבר אמר הכל. אני מקווה שיקשר לי טוב מכאן. אם לא, פשוט חפשו את זה ביוטיוב (למקרה שטרם צפיתם). צפה בסרטון "הרצאת TED נדירה של ד"ר קן רובינסון: "איך בתי ספר …" ב-YouTube הרצאת TED נדירה של ד"ר קן רובינסון: "איך בתי ספר …: http://youtu.be/NGVReS193Rw נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 23:05 |
|
| |
אידי, אני חושבת ששתי בנות שובבות מתוך מאות תלמידות- זו דווקא הצלחה גדולה למוסד. אי אפשר למצוא כיום מוסד לימודי שכל התלמידות- ממושמעות. כולן- מוכשרות. כולן- סמל דוגמא למופת. הבדיקה הנכונה היא לראות האם מספר האחוזים של ההולכות בתלם הוא הרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2015 23:27 |
|
| |
לא זה לא. ופספסת את החצי השני של מה שכתבתי. בכל אופן תקשיבי להרצאה שהבאתי, זה יסביר טוב יותר מאשר אני חסרת הסבלנות... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2015 11:24 |
|
| |
| אידי כתב: |  | האם אתם מסתכלים על מערכת החינוך שבה אתם עובדים, ואומרים - כן, בית הספר הזה (או אחר שרלוונטי, לא משנה) הוא המקום שאני רוצה שיחנך את בני-שלי? (או בתי?) אני טרם מצאתי בית ספר רלוונטי כזה, ולמזלי פיצקי שלי עדיין במעון. כן, אני מודאגת. פתרון? רק להקים בי"ס... (לא שיש לי מושג איך.) משהו בין אנתרופוסופי לטכנולוגי, ואל תשאלו איך זה אפשרי, עם למידה תמאטית (ע"פ נושאים ולא ע"פ מקצועות), חיבור לטבע, ניצול הטכנולוגיה המתפתחת בקצב מסחרר ופיתוח חשיבה יזמית ויצירתית. משהו עם משמעות שייתן משהו לחיים. אני אגיד ברורות את דעתי - מערכת החינוך הסטנדרטית (בלי קשר לדת או לא דת) ברובה לא שווה שום דבר, ולהיפך - היא מקלקלת את היצירתיות, הבטחון, הרצון הטבעי ללמוד ושמחת החיים של הילד. אם את מעוניינת לקרוא חומר בנושא יש לי ספר בגרמנית שחיבר אותה רודולף שטיינר -מייסד שיטת חינוך אנתרופוסופי. יש לי גם חוברת נוספת של ברנהארד יורגן[ הפסיכולוג שיצא חוצץ נגד השיטה] אחרי שקוראים את שתי החוברות לא קשה להחליט מה נכון.. הלמידה התמאטית THEMA בגרמנית: נושא, היא לא הלמידה הקונבנציונלית שיש בבתי ספר? למשל בשיעור יהדות. הנושא זה חגים- לומדים על חגים. שיעור טבע- לוקחים נושא מסויים ומפתחים עליו תיאוריות וכו..באמת שניסיתי להבין למה התכוונת ולא הצלחתי.הרי רוב המקצועות הן לפי נושאים, לא? עכשיו, לגבי מה שכתבת על חיבור לטבע וכו- אין לי מושג איך זה בארץ. יש ברחבי העולם בתי ספר המלמדים הלכה למעשה חלקם אמנם הם בתי הספר האנתרופוסופים .הילדים מבלים בבתי חרושת, מפעלים או בשדות תלוי לפי החומר הנלמד. זאת אומרת במקום להוריד אותם לחדר מדע צפוף במתחם בית הספר- לוקחים את התלמידים לראות ולחוות ממש את החומר הנלמד. כנ''ל אף החיבור לטבע- אם לומדים על החיטה לא מביאים להם מצגת אלא לוקחים אותם לשטח לראות את כל התהליך וכו. והאם כל זה רלוונטי לגבייך? אני מניחה שבסוף הפיצקי שלך ילך ללמוד בתלמוד תורה[ חיידר] ששם מיישמים שיטות שונות בתכלית.אבל יפה שאת מדמיינת לך דברים שקצת קשה ליישם אותם.[לכי ותשני ציבור שלם] נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2015 16:16 |
|
| |
קראתי עליהם. לא בגרמנית כמובן. ואין לי שום עניין לשנות ציבור שלם, אני צריכה רק עוד כמה הורים עם חשיבה בריאה (ויכולת כלכלית, כי חינוך פרטי הוא יקר). ואולי פיצקי יילך בסופו של דבר ללמוד בבי"ס/ת"ת סטנדרטי, אבל זה בהחלט לא יהיה בעדיפות ראשונה. בעניין למידה תמאטית - הכוונה שכל המקצועות שנלמדים בתקופת זמן מסויימת הם מסביב לאותו נושא. לדוגמא - מסע לחלל (סתם זורקת). בעברית לומדים מונחים בנושא, במתמטיקה מחשבים את המרחקים הרלוונטיים למסע, בגיאוגרפיה... וכו וכו. הרבה יותר משמעותי מלמידת נוסחאות שלא קשורות לכלום, למשל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|