בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

עולם החזנות מצדיע לירושלים,,,,בראשון לציון- דיווח מהקונצרט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2015 08:21 לינק ישיר 
עולם החזנות מצדיע לירושלים,,,,בראשון לציון- דיווח מהקונצרט

הקונצרט בהשתתפות החזנים:הרב חיים אדלר,בן-ציון מילר וישראל רנד בליווי שלישיית ילדים ממקהלת "המלאכים",,,,והתזמורת הפילהרמונית רעננה+הנגן צורי,,,,ועל כולם מנחה ומנצח רפי ביטון,כרטיסים אזלו מזמן ולכן הקופות נשארו מיותמות.להלן היצירות העיקריות שהועלו (לבטח שכחתי משהוא-אודה לחברי פורום שהשתתפו להשלים החסר) .פתיחה-שלושת החזנים,לא תבושי-פוקס,,,,,,,,,, רנד+מילר-ולירושלים עירך,קוסביצקי,,,,,,,,,,,,,,,,,, ב"צ מילר-הטה,שור,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,חיים אדלר-רחם נא,רוזנבלט,,,,,,,,,,,,ריבונו של עולם-,פינצ'יק-החזן שלמה סלצקי(כיום חזן במקהלותיו של ביטון)-ביצוע מרגש,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,בסיום -שייבנה בית המקדש,שלושת החזנים,,,,,,,,,בין-לבין שמענו גם:אנו עולים בחומות,,,,,,,,,על כפיו יביא,יאיר רוזנבלום-שלושת החזנים בליווי שלישיית הילדים בלחן:אליהו הנביא המסורתי,,,,,,,עוד מס' שירי ערגה לירושלים/לאליהו הנביא וגם הנער איתמר חג'בי נתן ק ולו בשיר אותו איני זוכר,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,וכאן המקום להודות לכל מי שטרח ועמל עבורינו "להרים" שוב קונצרט יפה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2015 19:52 לינק ישיר 

צר לי, אך הקונצרט בכללותו היה מעורר חמלה.
אני חושב שהפקת מסיבת סוף שנה בבית ספר יסודי הייתה מתמודדת בכבוד עם הבלאגן שחגג ב"קונצרט" הזה.
אין טעם להכנס לפרטים. אבל אציין כמה מהם:
א- רפי ביטון- בחור מוכשר, אבל מעמד כזה גדול עליו בכמה מידות
ב- החזנים - לפי מה שהיה על הבמה- לא התאמנו, לא עשו חזרות יחד, לא הכירו את העיבודים, והעסק היה בהתאם. קקפוניה.
ג- הנער חג'בע וידידי שלמה סלצקי- (באובייקטיביות) היו היחידים ש"עשו את העבודה" כראוי.
ד- המעמד המביך של רפי ביטון מסתובב ומלווה באורגן, באילתור וחילטור של היצירות, עם בילבול החזנים - מזעזע.
ה- ישראל רנד, כך עושה לי רושם, הגיע רק כדי לתת ולשיר הרמוניות. זה המצב?
בקיצור, לאחר הרבה זמן שלא יצאתי להשתתף בקונצרט, הפארסה הזאת של יום שני נתנה לי עוד תקופה ללא קונצרטים. חבל.

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2015 09:44 לינק ישיר 

מניש, הרבה זמן לא היית כאן, וטוב שכך.
אתה נעול על הקונצרטים של סובול? אתה סגור מוחית לשינויים? כי כתיבתך לעיל מהווה אוסף של שטויות.
גם אני הייתי בקונצרט. זה היה אחד הקונצרטים היפים שנכחתי בהם לאחרונה.
כתבת שרפי ביטון מוכשר - זה בלשון המעטה!!! הניצוח, השליטה, שיתוף החזנים והכל - היה מדהים!
והחזנים שהיו שם, אין עליהם. בן ציון מילר רק פותח את הפה וליבי מתמוסס!! כל מילה פנינה. חיים אדלר פשוט היה במיטבו, ולגבי ישראל רנד, איזה עומק ונופך.. ישבתי רוב הקונצרט עם עיניים עצומות ודומעות מהתרגשות.
הזמר הצעיר חג'בי (ולא חג'בע...) - איזה אומן! איזה אהבה לקהל! איזה זרימה! והוא כולו תלמיד של רפי הגדול! הביצוע של שלמה סלצקי, שגם אני מכיר אותו, והוא ידיד טוב, באמת היה מרגש. אבל גם שאר החזנים ריגשו ונתנו הופעה מדהימה.
בכלל, נראה לי שאתה מחפש את השלילי. מה, לא ראית עד היום מנצח מלווה באורגן? גם אני. אז מה, זה לא יפה? תצא מהמרובעות שלך מניש. תשתחרר. רפי ביטון הוא לא הדבר הבא של החזנות. הוא ההווה! והוא גדול!! ענק!! אין עליו!!
ו- נ.ב. הגזמת בעניין התפוסה באולם. היה מלא ומכובד. אמנם לא עד אפס מקום, אבל מכובד בהחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2015 17:37 לינק ישיר 
אני מסכים עם מניש

די אם אומר שקיבלתי הקלטה של כל הקונצרט וחיפשתי היום קטע אחד שירגש אותי מספיק כדי שתהיה הצדקה להעלות אותו לכאן - ולא מצאתי כזה.

בן ציון עשה כל מה שיכול היה לעשות בנסיבות האלו וחשים שהוא התאמץ להעלות את הרמה ולחפות על החורים - והוא נשאר הרחק למעלה כשהאחרים כלל לא נגררו אחריו

הקונצרט עצמו היה לא בשרי חרדי ולא חלבי חילוני ובקושי משהו פרווה עם עיבודים ושילובים מוזרים שאמורים היו לכאורה להציג גאונות מוסיקלית אך ניסו בכוח לחבר מין בשאינו מינו

אינני כלל חסידו הנלהב של הדוקטור בעל ה"מוסיקה הליטורגית יהודית" שלו אך מסתבר שכדי לתכנן ולהפיק ארוע חזנות ראוי לשמו או תפילת חזנות טובה צריך להיוולד עם החזנות ממעי אמו ולא די ללמוד מוסיקה עיבוד וניצוח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2015 20:57 לינק ישיר 

האם שמעת גם את שלמה סלצקי או,,,עליו פסחת ??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > עולם החזנות מצדיע לירושלים,,,,בראשון לציון- דיווח מהקונצרט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext