|
|
| נשלח ב-20/5/2015 20:58 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:14:49
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2015 21:12 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:15:37
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 02:17 |
|
| |
הערות ניהוליות
1. נא להימנע מעלבונות או בדיחות אישיות.
השארתי כמה מהן כי לא היה לי זמן למחוק. חוסו על זמני.
2. לשם שינוי, נהניתי מהצירוף "זיבורית המין האנושי". אני סבור שזו הפעם הראשונה שנתקלתי בו. ויש לחשוד שהממציא שלו הוא בעל רקע ישיבתי... לתשומת לב.
3. מנהלי הפורום הזה, שהינם רבים למדי, מחזיקים כמה תארים אקדמאים והכשרה בתחומים אקדמאים (ולא רק) רבים. ביניהם: פילוסופיה, פסיכולוגיה, משפטים וכמדומה גם שפות. יש לחלקם הכשרה או אף תואר במדעי הטבע, כמדומה. (לא עשינו אף פעם משאל אבל הדברים ניכרים).
כותבי הפורום הזה מחזיקים במספר תארים אקדמאיים ביניהם פיזיקה ומתמטיקה.
1001. נא להימנע מביטויים והעלבות שמבזבזים את זמני!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 12:30 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:16:23
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 13:29 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:17:13
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 14:07 |
|
| |
הבהרה על פי תקנות הפורום
אין חוקת הפורום מתירה התייחסות אישית. בכל אופן, לא באופן משפיל, מעליב. אין טעם ואין הצדקה לניתוחים פסיכולוגיים. אין היתר לאאוטינג, כולל זיהוי בין שני ניקים.
הערות שאינן מענינו של אשכול יימחקו בהתאם לשיפוטם של המנהלים.
אלו שסבורים שיש צורך בהתערבות, או שהיתה התערבות בלתי מוצדקת, מוזמנים לפנות לתיבתי האישית בתפקידי שבלית ברירה של "נציב קבילות הפורום".
לכן:
אם אחד מחברי הפורום החדשים נחשד שהוא זאב ותיק בלבוש של זאב חדש, גם הכבש התמים ביותר אין לו רשות להתייחס לזהות וירטואלית זו.
אם אחד מחברי הפורום, ותיק או חדש, מנצל אשכול כדי להביע את הגיגיו אודות הדתיות או האפיקורסות, הקבלה או הפילוסופיה, ניתן לענות לו בנימוקים, או להצביע בפניו שאשכול מסויים זה אינו המתאים לכך. לא מעבר להבהרות אלו. (וגם אז רצוי להשתמש בלשון רכה, מעין "לא שמת לב כנראה אבל". ודברי חכמים בנחת נשמעים).
לכן, כל מה שנכתב לעיל נגד חברנו החדש "בסדר הבנו" אינו לגיטימי.
ניתן לבקש למחוק התייחסויות שלו שאינן רלוונטיות. ניתן לבקש ממנו נימוקים. כל השאר הוא ביטול זמן של הכותב, הקורא והמנהל.
והערה כללית:
די לנו די לנו באוירה של וכחנות והעלבה שיש מחוץ לכתליו הוירטואליים של הפורום. נשמור על תרבות דיון ועל כללי שיח כי הם מה שמחזיקים אותנו.
ולהשומע ינעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 14:16 |
|
| |
בקיצור הטרולים יכולים לעשות פה ככל שיחפצו וההנהלה תגן עליהם. כאשר הם מדרדרים אשכול מסוים יותר מדי, אז ההנהלה תמחק ותגיד לכל הלא-טרולים נונונו. ממש חכם.
עכשיו השאלה היא מה ההפרש בין הזמן שייקח לתגובה הזו להמחק (כי היא לא קשורה לאשכול וצריכה להיות בערוצים אחרים), ובין הזמן שייקח לתגובות פוגעניות של הטרול להימחק, הפזורות פה בהמוניהן. שאלה נוספת היא כמה קללות עלבונות ודרדור אשכולות צריך כדי שטרול ייחסם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 14:32 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:18:10
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 14:32 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:18:59
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 15:50 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:20:05
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 15:59 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:20:58
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 16:18 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:22:04
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 16:22 |
|
| |
תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 21/05/2015 16:22:47
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:22:48
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 17:04 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:23:37
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 17:20 |
|
| |
הנושא המקורי כמעט אבד. הנושא עכשו, ואולי גם זה חשוב, הוא סגנונות תגובה.
אצטט לדוגמא את אריאל שלנו: ניק יקר שאין לנקוב בשמו, בטח לא שמת לב אבל לא יפה להעליב אנשים ולקרוא להם בכל מיני שמות גנאי שאסור לי לצטט כי ההנהלה תמחק אותם. וגם לא יפה להכניס לכל אשכול דברים נגד הדת ועצכ"ח אם הם לא קשורים, זה טיפה מפריע לנו. אני בטוח שאחרי ההערה הזאת מיד תפסיק להתנהג לא יפה, נכון, חמודי? זה הרי כל כך לא מתאים לך.
עד כאן ציטוט
זה חיקוי של מה שהמלצתי עליו, אבל לא ממש.
האם יש צורך לפרט?
המילה "חמודי" למשל מתייחסת במבט מגבוה (ואני זוכר שהאשימו אותי בעבר בכתיבה כזו ואולי בחסרון אישי כזה).
מה הייתי כותב במקומך?
כך:
ניק יקר (שאין לנקוב בשמו, בטח) כנראה בשל הנושא החשוב לך לא שמת לב. אבל (לא יפה להעליב) העלבת אנשים (ולקרוא להם בכל מיני שמות גנאי שאסור לי לצטט כי ההנהלה תמחק אותם).
(וגם לא יפה) זה מסיח את הדיון להכניס לכל אשכול דברים נגד הדת ועצכ"ח אם הם לא קשורים, זה טיפה מפריע לנו.
אני (בטוח) מקוה שאחרי ההערה הזאת (מיד תפסיק להתנהג לא יפה, נכון, חמודי? זה הרי כל כך לא מתאים לך). תתחשב יותר בחבריך לדיון. הרי מטרתנו היא לברר את האמת ובירור נעשה רק באופן שנוח להקשיב.
כדי שיהיה ברור ההבדל, שמתי את המילים שלך שמיועדות למחיקה בתוך סוגרים עגולות אך לא סימנתי במיוחד את התוספות והשינויים שלי. אבל תוכל לראותם בנקל, אני מקוה.
ועוד דבר -
בפנייתך השתמשת בתואר "יקר" לחבר שאתה מעיר לו.
אם איננו רוצים להיכשל בחנופה או שקר, ואם איננו רוצים רק להשתמש באמירות של נימוס שאין מאחוריהן כלום, אזי צריך הכותב - אני למשל - לחוש קרבה והוקרה למי שאני פונה אליו.
זה לא תמיד קל ליצור אצלי. איך אוכל לחבב מישהו שאולי סגנונו מקומם אותי, ובוודאי התוכן של אמונותיו?
לכן אני צריך לשוחח עם עצמי. להזכיר לעצמי שמאחורי הניק הוירטואלי (ואולי המעצבן) ניצב אדם, שהקדיש מזמנו כדי לקרוא וכדי להביע דעות. הדעות הן שגויות, לדעתי, שגויות מאד, אבל הוא נברא בצלם אלוקים, וה' שלח אותו כדי לפעול בעולם, ובין השאר להגיע לאמת. ואם הוא הגיע לכאן, ואם הוא כותב כאן, זה בגלל שיש לו גם נאמנות לאמת כפי שהוא מבין אותה כרגע. אני והוא - כמוך אריאל - אחים מול אלוקים, חברים בחיפוש האמת. זה שיש לנו סגנונות שונים וזה שיש לנו אמונות שונות, אינו פוגע בהיותנו כולנו בני א-ל אחד.
אם ה' חס על כבודו של בשר ודם, ואם ה' הטריח את עצמו לפנות לבני אדם, גם רשעים ועבריינים, גם זוממי מזימות, כמו הראשון שזה קרה לו, קין, אז האם אין זה דגם עבור כולנו?
נניח שאני צודק והאמת כולה אצלי (אני בטוח שכך... אם כי אני גם חושד שאני מוטה). אבל איני יכול ללחוץ על כפתורים כדי לגרום לבני אדם לשנות את דעתם. זה גם לא היה כדאי אילו יכולתי לגרום לכך. הנכון הוא לנהל דיון. ואם הדיון נתקע בגלל רגשות קשים, האם לא נבון יותר לפעול לצמצמם? להיות ידידותי יותר? להביא בחשבון שכפי שאני נלהב לאמת כפי שאני מבין אותה, גם לאחרים יש ערכים? ואני צריך להיות זה ששובר את החומות. לשבור חומות ולשחוט פרות, אבל לא לפגוע באדם.
עד כאן נאום חינוכי מס' כלשהו.
 |
|
|
|
|
|