בית פורומים עצור כאן חושבים

חוסר פרגון אצל מדענים למדע פופולארי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/5/2015 15:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 16:05 לינק ישיר 

לא פתחתי את הקישור מטעמי חוסר עניין.

תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 17:36:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 16:10 לינק ישיר 

סתם כך להשכלתך, לא השמטתי שום ביסוס, העתקתי את המאמר כפי שהוא מופיע במקור.
והקישור, אהה, הוא לא מיועד עבורך, הוא בסך הכל הדמייה של מה שאתה עושה כאן, לנוחות הצופים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 16:28 לינק ישיר 

סתם כך, להשכלה כללית. זה שאני מתווכח מולו לקח ביקורת שביססה יחס למדע פופולארי על סמך מקרה סאגאן. אבל הוא השמיט את סאגאן, ורק השאיר את האמירה הכללית. על כך עניתי בצדק רב, שיש מדענים מאד מפורסמים שפרסמו מדע פופולארי. ואם יש ביקורת אחרת, אז יש לבסס אותה. זה בדיוק מה שהוא השמיט.

תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 17:52:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 16:33 לינק ישיר 

בסדר_הבנו כתב:
לקח ביקורת שביססה יחס למדע פופולארי על סמך מקרה סאגאן. אבל הוא השמיט את סאגאן, ורק השאיר את האמירה הכללית. על כך עניתי בצדק רב... זה בדיוק מה שהוא השמיט.

תוקן על ידי בסדר הבנו פעם ראשונה
תוקן על ידי בסדר הבנו פעם שניה
תוקן על ידי בסדר הבנו פעם שלישית
תוקן על ידי בסדר הבנו פעם רביעית
תוקן על ידי בסדר הבנו פעם חמישית

אני שוב חוזר ואומר, לא השמטתי שום דבר, העתקתי את הדברים כפי שכתב אותם גולד בספרו, אין שום הקדמה או מילות קישור חסרות, כל אחד יכול לקרוא. בעצם, חוץ ממי שלא יודע לקרוא.

תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 19:47:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 16:40 לינק ישיר 

וזו בדיוק היתה הביקורת שלי:

איך אתה בכלל יודע מה היחס למדע פופולארי?

אתה לא הבאת מקרה אחד מבוסס. 

תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 19:48:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 16:52 לינק ישיר 

אשמח לקבל לינק להורדת התכנה, זו שמייצרת טקסטים טרלניים ומשגרת אותם, וכן מידע על כמה אתרים בבת אחת היא יכולה לחלוש. כמו כן אשמח למייל של המתכנת הראשי, יש לי כמה הערות לגבי האופן בו היא מדמה הודעות אנושיות, שלא מתאים לאדם הזקוף. -ייתכן משום שמדובר בתכנה עתידנית בסגנון מלחמת הכוכבים בו בעלי חיים שונים מדברים ופועלים בעולם, והאדם אינו אלא אחד מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 16:56 לינק ישיר 

תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 19:50:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 17:04 לינק ישיר 

תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 19:51:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 17:16 לינק ישיר 

נניח שהייתי פותח אשכול ואומר "עולם הישיבות מתנגד לאמירת קריאעס שמעעאה. אז היה מקום להקשות: 1. האם יש לי הפניה למקור מוסמך לזה? 2. בהעדר זאת, האם אני עצמי מכיר את זה? 1. חזקה ואובייקטיבית, ו2. פחות בשתיהן, אבל עדיין משהו.

זו בדיוק היתה הביקורת שלי: לא שזה ראוי או לא ראוי לעשות כן, לא שזה עובדתית נכון או לא, אלא שהודעת הפתיחה שלך לא ביססה את זה במאומה.

תוקן על ידי עצכח ב- 25/05/2015 19:52:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 19:58 לינק ישיר 

הודעת ניהול:

האשכול עומד לפני נעילה.

סיכוי אחרון:

יש מוזמן:

לאפיין או לתת דוגמאות למדע פופולרי מול מדע "כבד".

אני מניח שכולנו מכירים, אבל זה עדיין מועיל לאפיין או לתת דוגמאות.

הנה אחת:

החוברות (וההרצאות) של האוניברסיטה המשודרת מעניקות ידע ברמה של התחלת אוניברסיטה. הן כתובות או אמורות להיות כתובות ברמה פופולרית. וזה אומר שזה מדוייק אבל מתאים גם למי שאינו איש מקצוע, לכן יושמטו למשל נוסחאות, יקוצרו טיעונים, ויובאו מסקנות בלי ההוכחות.

אני סבור שניתן לצפות לרמות שונות של פופולריזציה של מדע. ומה שיתאים לתקופה ולמקום מסויימים לא יתאים לאחרים.

עתה מוזמן יש להציג ראיות לטענתו כי יש תופעה של התנגדות/חוסר פירגון למחברי ספרי מדע פופולרי.

אני לא נתקלתי בכך, אבל איני עוסק בתחום.

אני כן יכול לציין שיהיה מעניין לדון בספרי פופולריזציה של הלכה. אבל אולי לזה כדאי לפתוח אשכול נפרד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 20:52 לינק ישיר 

מימוני, אתה עושה כאילו אינך מבין מה הנושא של האשכול?
בכל מקרה, עד כמה שאני מתרשם הדברים שנכתבו ע"י ס"ג גולד בשנות ה90 של המאה הקודמת, לא מייצגים את המצב של ימינו, הנגשת מידע נעשתה ערך וחלק מחיינו, וכתיבה פופולארית לא נתפסת כמזולזלת. להיפך, היא דרך של הציבור להכיר את המדען הדגול איש האשכולות בנימה אישית, בלי הרבה גרפים, ועם תמונות צבע יפות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 21:33 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
הודעת ניהול:

האשכול עומד לפני נעילה.

סיכוי אחרון:

יש מוזמן:

לאפיין או לתת דוגמאות למדע פופולרי מול מדע "כבד".

אני מניח שכולנו מכירים, אבל זה עדיין מועיל לאפיין או לתת דוגמאות.

הנה אחת:

החוברות (וההרצאות) של האוניברסיטה המשודרת מעניקות ידע ברמה של התחלת אוניברסיטה. הן כתובות או אמורות להיות כתובות ברמה פופולרית. וזה אומר שזה מדוייק אבל מתאים גם למי שאינו איש מקצוע, לכן יושמטו למשל נוסחאות, יקוצרו טיעונים, ויובאו מסקנות בלי ההוכחות.

אני סבור שניתן לצפות לרמות שונות של פופולריזציה של מדע. ומה שיתאים לתקופה ולמקום מסויימים לא יתאים לאחרים.

עתה מוזמן יש להציג ראיות לטענתו כי יש תופעה של התנגדות/חוסר פירגון למחברי ספרי מדע פופולרי.

אני לא נתקלתי בכך, אבל איני עוסק בתחום.

אני כן יכול לציין שיהיה מעניין לדון בספרי פופולריזציה של הלכה. אבל אולי לזה כדאי לפתוח אשכול נפרד.

מה אני קשור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2015 22:57 לינק ישיר 

סליחה, יש, חשבתי שאתה בעל האשכול.

בעל האשכול מוזמן.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2015 00:19 לינק ישיר 

אפרופו ספרות פופולארית העוסקת בגמרא, כדאי להזכיר את סדרת ספריו של הרב ישראל פורת "מבוא לתלמוד", שנועדו לבעלי בתים ולמורים ולתלמידי ישיבות, ואשר מצטיינים בסדר ישר ובלשון ברורה ובמחשבה בהירה ועמוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חוסר פרגון אצל מדענים למדע פופולארי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.