נקרא לה בכותרת עם מילים יפות: ציור של חזיר- להכניס או להחזיר? לפני שנתיים נולד לי בני הקטן. הגיעה לבקר אותי רעבצן אחת. נתנה לי מתנה איזה סמרטוט לקטן וגם ספר חמוד. כשהלכה= הצצתי בספר וצחקתי. זהו ספרון בפלמית על חווה עם חיות. ומה לעשות? אין חוואי בלגי שאין לו דבר אחר בחווה. ובספרון החמוד- השחקן הראשי הוא הדבר אחר. הבן שלי אוהב את הספר. גם אני. אתמול- יצאנו לפארק. והקטן שלי סחב איתו את הספר. ישבנו על הספסל והיות ואני רוצה שהוא ידע לדבר פלמית, הקראתי לו מילה במילה מהכתוב בספר. הכל טוב ויפה עד... שאני מרגישה דפיקות על הגב. אני: ''פתוח, אפשר להיכנס''. ההיא: אני שמעתי נכון? א -מעיישה פון א-דובור אחער? אני: מה את רוצה? ההיא: איך גלייבט נישט!!! ראיתי עליה שהיא על סף עילפון. אז קודם הושבתי אותה על הספסל והפלקתי לה כדי שתתאושש. רציתי מאד להגיד לה שהרעבצן של הקהילה שלהם!!!! קנתה לי את הספר. אבל אז היא הייתה מתעלפת סופית. היא לא נרגעה והצביעה לעבר הפח. הבעייה היא שיש לה קול דק וצווחני. ובבלגיה- יהודי הוא אף פעם לא לבד. ובטח לא בפארק. ואם עשית אפצ'י אז ברגע אחד חמישים יהודים יצעקו לך בתוך האוזן: געזונדהייט!. מהר ברחתי לפני שכל אנ''שינו יתקיפו אותי על דבר האחר אשר באמתחתי. תגדנה לי, הכצעקתה??? זה כל כך נורא? אולי אעלה לכן תמונה ותראו כמה שהוא חמוד,
ועוד דבר: אני לא יודע אם ההשוואה שאעשה היא נכונה ובמקום. כפי שאת לא תקני ספר שמסופר שם בצורה מעוותת על אדם ערבי- שבסוף חייו הקצרים מתאבד בפיגוע- כמה 'חסד' הוא עשה, כך אין מה לקנות ספרים כאלו על חיות כאלו. אני לא אומר שצריך להתעלם מכך. ההיפך! חזיר הוא בריאה של הקב"ה ולעתיד לבוא הוא יהיה מותר באכילה, אך באותה נשימה כעת הוא נאסר באכילה! שאלה קטנה: אם ילדך יבין מהספר שחזיר זה דבר טוב כמו נניח כבש, כיצד תסבירי לו שאסור לאכול אותו?
נשלח ב-21/5/2015 14:00
איך אני מעלה לפה תמונה?
נשלח ב-21/5/2015 14:01
שירה-שלא השתמע מדבריי איזה פגיעה בך וכיו"ב... ממש לא כך.
נשלח ב-21/5/2015 14:02
נטסון- אני חסינת פגיעות וכעת, במטותא תן לי קישור עם תמיכה ל PDF / תודה.
נשלח ב-21/5/2015 14:09
אסתרק כתבה:
ה' ישמור
תוקן על ידי אסתרק ב- 21/05/2015 14:02:01
בשביל זה יש לו דודות מקסימות שיתקנו את החינוך המעוות של אמא שלו
וברצינות, נטסון- מה הקשר? לגן חיות אתם הרי כן הולכים, נכון? אז אולי הילדים עלולים לחשוב שכמו שהם רואים תרנגולות שמותרות באכילה, ככה גם הדובים מותרים באכילה?
אני מבינה את האמירה שזה משפיעה על הנפש, על התת מודע וכו'. זו גישה של חב"ד, ואני מאוד מכבדת אותה. יכול להיות שאם זה היה ריאלי מבחינתי הייתי בוחרת גם להקפיד על זה.
אבל מכאן לבוא ולומר שהילד יחשוב בגלל זה שמותר לאכול חזיר?
בשביל זה יש לו דודות מקסימות שיתקנו את החינוך המעוות של אמא שלו
וברצינות, נטסון- מה הקשר? לגן חיות אתם הרי כן הולכים, נכון? אז אולי הילדים עלולים לחשוב שכמו שהם רואים תרנגולות שמותרות באכילה, ככה גם הדובים מותרים באכילה?
אני מבינה את האמירה שזה משפיעה על הנפש, על התת מודע וכו'. זו גישה של חב"ד, ואני מאוד מכבדת אותה. יכול להיות שאם זה היה ריאלי מבחינתי הייתי בוחרת גם להקפיד על זה.
אבל מכאן לבוא ולומר שהילד יחשוב בגלל זה שמותר לאכול חזיר?