|
|
| נשלח ב-10/5/2016 08:47 |
|
| |
| elmonsey כתב: |  |
*איזה הגזמה.הוא ממש נמרח עם השיר מלך.. * הראיון המוסרט בכיכר השבת לא נראה הראיון המלא. למישהו יש מושג אם ניתן לשמוע את הראיון המלא שהיה בקול חי?
יש לי אותו ואני ישלח לך דרך box רק תזכירי לי באימייל
|
|
זה פשוט מתוק!! יש שם הרבה דברים ששמעתי רק עכשיו. כשהילדים הציגו את עצמם, ירחמיאל אמר על יהודה גורקין שהוא 'בחור חשוב עם מידות טובות'. זה פשוט מוקרן החוצה.. חבל שאין הסרטה לכל הראיון. אחד הראיונות הכי מוצלחים ששמעתי מעודי! (בהשוואה לראיון האחרון בתשע"ד ב'קול ברמה 'שהיה ממש...(עדיף לא להגדיר) בלשון המעטה,ועוד בשעה 12 בלילה!! והמראיינים הגיעו כלל לא מוכנים)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2016 12:00 |
|
| |
ב"ה הערות ורשמים אחרי שמיעה: *יוסי נשמע שדרן כ"כ זורם וחביב! ירחמיאל נשמע מאוד נינוח, זורם ורגוע.(איך הוא אוהב את המילה 'גיוואלדיק'..) *איזה מוזר זה לשמוע על מיאמי מזרח כשהם כבר לא קיימים.. *מתרגמת לעברית: ירחמיאל: עכשיו נשאל מישהו ממיאמי מאמריקה? יוסי: כן למה לא יוסי פנה אל מ"מ גולדמן ירחמיאל : מי רוצה לדבר? מנחם ,איפה מנחם? מנחם מנדל? תגיד לנו מי אתה, מאיפה אתה יוסי: אתה חב"דניק,מנחם? ירחמיאל: או, איך ידעת את זה מהשם שלו "מנחם מנדל"?:)) יוסי: בא תספר לנו קצת על החזרות, ההופעות שלכם ירחמיאל: תגיד את השם שלך מאיפה אתה, קדימה מנחם מ"מ: השם שלי הוא מענדל גולדמן אני מברוקלין נ.י, אני בפרחי מיאמי, יש לנו הרבה כיף ,אנחנו מקבלים טיולים ברחבי העולם, וכשאתה נוסע סביב לעולם אתה מכיר אנשים , וזה זמן שאתה מכיר חברים לחיים, כשאתה חיי עם אנשים אתה יודע מי הם, מכיר אותם טוב יותר יוסי: יש לך זמן לעשות חברים בכל המקומות שאתה נמצא בעולם? מ"מ: כן יש לנו זמן, אנחנו מוקפים ביחד אנחנו נהנים ביחד, וזה מאוד קשה לא להתחבר.. יוסי: יש לך חברים מישראל? מ"מ: לא ,עדיין.. ירחמיאל: אנחנו רק כמה ימים כאן.. *יוסי שאל את ירחמיאל אם היתה לו הופעה פעם בלי בעיות סאונד? וירחמיאל הכחיש..:"בעיות בהופעה"? ח"ו! רק לפני ההופעה.. (ממ.. כן ברור..) *ירחמיאל כמובן החדיר מסרים חשובים, ובאמצע שהוא סיפר סיפור אישי על כך שהוא למד בישיבת מיר, ולזמן קצר לא למד, וראש השיבה ניגש אליו ואמר שהשירים שלו לא טובים, והוא לא הבין מה הקשר. אז הרב הסביר לו שכשלא לומדים אז גם השירים לא נקראים טובים.. היו דיבורים של הילדים בינם לבין עצמם ברקע,וזה גרם לרעש, וירחמיאל אמר : ילדים סלחו לי. אני רוצה שאתם תקשיבו לזה! " * כשכל פרח אמר את שמו ,ריצ'י אייל פשוט היה חונק. : "שלום ירחמיאל" פרץ צחוק... יוסי: שלום, מאיפה אתה? ירחמיאל: האם אתה עוקב אחרי מה שקורה כאן? ריצ'י: כן לפעמים אני ריצ'י אייל ואני מברוקלין ניו יורק,אני בפרחי מיאמי, יוסי: כמה זמן? ריצ'י: שנתיים ואני מאוד מוצלח במקהלה הזאת. ירחמיאל? באמת? באמת? (כזה בקול מופתע..) פרץ צחוק.. * הסיבה שהשיר טוב ה' לכל לא יצא וגם לא ייצא בדיסק, היא כי ירחמיאל בראיון אמר שהשיר לא טוב כמה וכמה פעמים...כנראה לדעתו הוא ממש לא טוב. *ירחמיאל מוכשר ברמות! לנגן ככה בלי לדעת את השיר טוב.(הוא אמר שהוא לא ממש זוכר את השיר טוב ה לכל, ומ"מ גולדמן ויהודה גורקין הזכירו לו, ומיד הוא ניגן את זה מעולה. טוב בנאדם כשרוני, כבר אמרנו?:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2016 13:39 |
|
| |
נשמע מעניין ממש... תודה על השכתוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2016 15:10 |
|
| |
בשמחה:))
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2016 22:15 |
|
| |
אני חייבת להוסיף עוד כמה דברים בקשר לראיון בקול חי וכן בקול ברמה:)
ירחמיאל מדבר עברית בצורה מעולה. בקול ברמה כמעט כל הראיון היה בעברית! (יש לי הקלטה של כמעט כל הראיון בקול ברמה) וגם בקול חי,לפחות רובו. בקול חי הוא השתלב עם יוסי אייזנטל בצורה מדהימה!בראיון בקול ברמה-ממש לא. זה נראה ש3 השדרנים שהיו שם לא ידעו מימינם ושמאלם,לא התכוננו מספיק ולא זרמו מספיק. זה השפיע כמובן גם על הילדים עצמם. בקול ברמה בכלל לא נתנו להם אפשרות ביטוי ,חוץ מלומר את שמותיהם. לא התייחסו אליהם בכלל. איזה פספוס! (לא נדבר על השעה. נו באמת, 12 בלילה!!) יוסי לעומת זאת ידע לשאול את השאלות הנכונות ולנצל את זה שירחמיאל באולפן ,לשאילת שאלות חכמות ומעניינות. וכמה צחוקים הלכו באולפן! מתוק לשמוע את זה! ולא ידעתי שירחמיאל יודע לנגן גם בגיטרה;) והוא קרא ליהודה גורקין "יודי",כשהוא שר את טוב ה' לכל.(הצחיק אותי שירחמיאל אמר שהוא לא זוכר את השיר והילדים הזכירו לו..) זה נורא מתסכל הפספוס בקול ברמה.טוב בעצם כל ההופעה הזאת בישראל היתה ממש לא מובנת מאליה לצערינו הרב.בגלל המלחמה.. רק שירחמיאל לא לקח את זה קשה ולא יגיע לארץ בקרוב בגלל החוויה המלחיצה שהם עברו כאן.. *איך זה שירחמיאל לא מזהה קולות של סולנים בכירים? כששמו את השיר משיח בקול חי אז הוא שאל בסולו הראשון מי זה?יושי? ואמרו לו שזה ארי רוזנר ואחכ שאל בסולו הבא מי זה וענו לו שם הילדים שאול אלסן. הופתעתי..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2016 10:52 |
|
| |
בעקבות השאלה של מיאמוש האם הייתי בהופעה בתשע"ד, החלטתי לחזור אחורה במנהרת הזמן, כלומר לדפדף בין דפי הפורום על מנת למצוא קליפים מההופעה המדוברת ולדעת אחת ולתמיד מה הפסדתי.... טוב, הרבה מלל היה שם באשכול על ההופעה, וכשהגעתי לדף העשירי ולא היה שם אפילו קליפ קטן... החלטתי להתחיל מהסוף. צדקתי! היו שם שלושה קליפים + קישור לשניים נוספים שהעלתה... מיאמוש!. כאות הערכה אני מעלה כמה נקודות ותובנות, זה הרעיון של האשכול הזה, לא? א. איזה מתוקים! זה היה ב'צוק איתן' נכון? נראה שהילדים ממש התאמצו לעשות את המקסימום, וממש הצליח להם. ב. יואו! צבי, אביגדור ושלמה נראים ממש קטנטנים. וזה די מלחיץ, כי אם כבר אז הם היו, אז עוד מעט הם מסיימים את הקריירה שלהם במקהלה... שלושתם השתפרו מאוד מבחינה וואקלית. נו, שירחמיאל יוציא איזה דיסק לצפיה/לשמיעה, כאלה קולות צריך לנצל כמו שצריך! ג. דוד פרלמן! - הכוכב הבלתי מעורר! (סתם ככה, כשקניתי את הדיסק ועדיין לא זהיתי את הקולות, היה לי סימן - סולו שגורם לי לחזור אחורה ולשמוע אותו שוב - זה דוד פרלמן). עכשיו לשירים: 'אט אט' הראשון: ביצוע מצויין, הסולנים עושים עבודה טובה ומדוייקת (מי זה הסולן השני?). בקטע של השערים, חמוד איך צבי מחייך כל פעם שהוא מתקדם לקדמת הבמה. בכלל הוא ממש השתדל לחייך לקהל לאורך כל ההופעה. הילדים שרים בלייב? איך זה מסתדר עם הקפיצות? 'איך נשיר: וואו, איזו נוסטלגיה! הדואט בהתחלה החזיר אותי לדואט הבלתי נשכח של דובי ומרדכי שפירא.... לא מצליחה לזהות את הקול הראשון. קול שני אביגדור גלוק - מדהים! הוא פשוט מוכשר, יש לו מנעד מטורף, הוא שר נמוך בצורה יוצאת מן הכלל ועולה לטונים בלי למצמץ (לא בסולו הזה, אבל בכללי). הסולן הבא זה חיים גלבן? לא בטוחה. סולו שקט ויפה. שלמה גרוס - שר מכל הלב, מתוק! שוב אביגדור בסולו מצויין. דוד פרלמן - כוכב, כבר אמרנו? גם הסולן השני שר טוב. אהבתי שדוד התקרב אליו כשהם שרו ביחד, זה אחד הדברים המיוחדים במיאמי - התקשורת בין הילדים שרואים אותה על הבמה. האחרון זה מיכאל ווינגרטן? קול מצויין, הסולו קצת פחות זרם לו. 'מהרה' יש רק את הסוף.... דוד פרלמן ושלמה גרוס מחליפים מבטים כשהם עושים קול שני למקהלה. דוד פרלמן - איזה יכולות! איזה עוצמות! אין דברים כאלה! ירחמיאל סוחט לילדים את האוויר עד הטיפה האחרונה, ברמה שזה כבר מצחיק את שלמה גרוס (איזה חיוך כובש!). הקטע עם הקהל הזכיר לי את הקומזיצים של המנגנים... איזה מתוקים הילדים, איך הם פרגנו לקהל, ומחאו כפיים בקצב עם המתופף. מחרוזת שמחתי לראות שילדים פחות מוכרים קבלו סולואים. דני גרובר - הקול והיכולות שלו מצדיקים יותר סולואים! דוד פרלמן - סולו שלא נופל באיכותו מהסולו האגדי של עודד קריטי! שמות הילדים קצת מטושטש, השמות לא ברורים... אין גם סדר, אחד מימין, אחד משמאל. צבי שמחון - מתוק! 'אט אט' השני שוב, ביצוע מצויין, רואים שהם התאמנו עליו הרבה. אפשר לראות חיוכים של סיפוק... טוב, לפי מה שזה נראה, הופעה מצויינת. מיאמוש - תודה על ההסרטות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2016 12:41 |
|
| |
| שירהיהודית כתב: |  | בעקבות השאלה של מיאמוש האם הייתי בהופעה בתשע"ד, החלטתי לחזור אחורה במנהרת הזמן, כלומר לדפדף בין דפי הפורום על מנת למצוא קליפים מההופעה המדוברת ולדעת אחת ולתמיד מה הפסדתי.... טוב, הרבה מלל היה שם באשכול על ההופעה, וכשהגעתי לדף העשירי ולא היה שם אפילו קליפ קטן... החלטתי להתחיל מהסוף. צדקתי! היו שם שלושה קליפים + קישור לשניים נוספים שהעלתה... מיאמוש!. כאות הערכה אני מעלה כמה נקודות ותובנות, זה הרעיון של האשכול הזה, לא? - ברור זה הרעיון:)) תודה על ה'מיני' סיקור!! א. איזה מתוקים! זה היה ב'צוק איתן' נכון? נראה שהילדים ממש התאמצו לעשות את המקסימום, וממש הצליח להם.- כן. סיפור מסובך שלא יישכח..ממש 'מסירות נפש' היה צריך כדי להגיע להופעה הזאת. אבל היא היתה פשוט בלתי נשכחת! ב. יואו! צבי, אביגדור ושלמה נראים ממש קטנטנים. וזה די מלחיץ, כי אם כבר אז הם היו, אז עוד מעט הם מסיימים את הקריירה שלהם במקהלה... שלושתם השתפרו מאוד מבחינה וואקלית. נו, שירחמיאל יוציא איזה דיסק לצפיה/לשמיעה, כאלה קולות צריך לנצל כמו שצריך- לפי דברי ירחמיאל בקרוב ייצא דיסק. כלומר עוד שנה מינימום.. ג. דוד פרלמן! - הכוכב הבלתי מעורר! (סתם ככה, כשקניתי את הדיסק ועדיין לא זהיתי את הקולות, היה לי סימן - סולו שגורם לי לחזור אחורה ולשמוע אותו שוב - זה דוד פרלמן).- אין על הקול שלו והאישיות. ילד מדהים. עכשיו לשירים: 'אט אט' הראשון: ביצוע מצויין, הסולנים עושים עבודה טובה ומדוייקת (מי זה הסולן השני?)- קוראים לו אברהם עלמן. בקטע של השערים, חמוד איך צבי מחייך כל פעם שהוא מתקדם לקדמת הבמה. בכלל הוא ממש השתדל לחייך לקהל לאורך כל ההופעה. הילדים שרים בלייב? איך זה מסתדר עם הקפיצות - בענין הזה אני ממש מרחמת עליהם.. זה מאוד קשה לשיר ולרקוד ביחד 'איך נשיר: וואו, איזו נוסטלגיה! הדואט בהתחלה החזיר אותי לדואט הבלתי נשכח של דובי ומרדכי שפירא.... לא מצליחה לזהות את הקול הראשון. קוראים לו כתריאל יבנה קקול שני אביגדור גלוק - מדהים! הוא פשוט מוכשר, יש לו מנעד מטורף, הוא שר נמוך בצורה יוצאת מן הכלל ועולה לטונים בלי למצמץ (לא בסולו הזה, אבל בכללי). מסכימה במיליון אחוז:) הסולן הבא זה חיים גלבן? לא בטוחה. סולו שקט ויפה. כן זה הוא שלמה גרוס - שר מכל הלב, מתוק! שוב אביגדור בסולו מצויין. דוד פרלמן - כוכב, כבר אמרנו? גם הסולן השני שר טוב. אהבתי שדוד התקרב אליו כשהם שרו ביחד, זה אחד הדברים המיוחדים במיאמי - התקשורת בין הילדים שרואים אותה על הבמה. האחרון זה מיכאל ווינגרטן? קול מצויין, הסולו קצת פחות זרם לו. 'מהרה' יש רק את הסוף.... דוד פרלמן ושלמה גרוס מחליפים מבטים כשהם עושים קול שני למקהלה. דוד פרלמן - איזה יכולות! איזה עוצמות! אין דברים כאלה! ירחמיאל סוחט לילדים את האוויר עד הטיפה האחרונה, ברמה שזה כבר מצחיק את שלמה גרוס (איזה חיוך כובש!). הוא פשוט מתוק הילד הזה! הקטע עם הקהל הזכיר לי את הקומזיצים של המנגנים... איזה מתוקים הילדים, איך הם פרגנו לקהל, ומחאו כפיים בקצב עם המתופף. מחרוזת שמחתי לראות שילדים פחות מוכרים קבלו סולואים. דני גרובר - הקול והיכולות שלו מצדיקים יותר סולואים! נכון. הוא גם מהסולנים המפוספסים לצערינו. דוד פרלמן - סולו שלא נופל באיכותו מהסולו האגדי של עודד קריטי! שמות הילדים קצת מטושטש, השמות לא ברורים... אין גם סדר, אחד מימין, אחד משמאל. צבי שמחון - מתוק! 'אט אט' השני שוב, ביצוע מצויין, רואים שהם התאמנו עליו הרבה. אפשר לראות חיוכים של סיפוק... טוב, לפי מה שזה נראה, הופעה מצויינת. מיאמוש - תודה על ההסרטות. בכיף ובשמחה!! אני עצמי הייתי במשך חיי ב5 הופעות (בינתיים) 3 בארה"ב ו2 בישראל, ולדעתי זאת היתה ההופעה הכי מושקעת, שמחה מקצועית ואיכותית. רק שהעיתוי שלה היה גרוע...:) |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2016 15:35 |
|
| |
תודה מיאמוש...
לגבי העיתוי - טוב, זה לא היה רק לגבי ההופעה. מילה של אחת שגרה בדרום...
הסולנים המפוספסים - אפשר לסכם שבפרחי מיאמי מי שלא סולן ראשי הוא סולן מרכזי (תוצאה של עבודה מצויינת של ירחמיאל), וכדי שאף אחד לא יתפספס צריך שיצאו שני אלבומים בשנה. לא שיש לי התנגדות לזה... רק שזה לא כ"כ מציאותי. חבל... :(
אין יאוש בעולם אמר רבי נחמן.... בעמוד 16 (!) מצאתי לא פחות ולא יותר הסרטה של רוב ההופעה שהועלו ע"י אידי. האיכות פחות טובה אבל היה כיף.
לאור התגובות הרבות על הסיקור הקודם אני אכתוב בקצרה וד"ל...
ביצוע נוסף שהחזיר אותי אחורה הוא הביצוע לשיר Yerushalayim-Can You Hear Our Voice
ביצוע מדהים! מדהים! מדהים! הכירוגרפיה בשיר פשוט מושלמת! החלקים שבהם הילדים עושים תנועות אחד אחרי השני מתואמים בצורה מדהימה! שלמה גרוס, למרות שנראה די קטן, יודע לזוז על הבמה כמו שצריך.
עוד משהו - ביצוע של שיר שאני לא מכירה אבל יש לו ניחוח ישן כזה. הוא מבוצע ע"י דוד פרלמן, צבי שמחון ואברהם עלמן (מיאמוש, תודה על המידע). דוד ואברהם נראים וותיקים על הבמה, צבי נראה קצת מהוסס אבל הביא ביצוע מדהים! הפסקתי לספור כמה פעמים כבר שמעתי את הקטעים שהוא שר. גם הקול שני שהוא עשה לדוד פשוט מעולה.
שוב, תודה לכל מי שטרח בהסרטה והעלאה לפורום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2016 15:56 |
|
| |
לא סולן ראשי = סולן מפוספס. לא מצליחה לתקן את זה בהודעה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2016 08:11 |
|
| |
| שירהיהודית כתב: |  | תודה מיאמוש...
לגבי העיתוי - טוב, זה לא היה רק לגבי ההופעה. מילה של אחת שגרה בדרום...- אני הצפון, אבל היה מאוד קשה לשכנע את אמא שלי שאני אסע לירושלים כשיכולה להיות אזעקה בכל רגע.. גם הנסיעה עצמה עברה בפחד ש"מה יקרה חלילה אם.."
הסולנים המפוספסים - אפשר לסכם שבפרחי מיאמי מי שלא סולן ראשי לא סולן מרכזי (תוצאה של עבודה מצויינת של ירחמיאל), וכדי שאף אחד לא יתפספס צריך שיצאו שני אלבומים בשנה. לא שיש לי התנגדות לזה... רק שזה לא כ"כ מציאותי. חבל... :(
אין יאוש בעולם אמר רבי נחמן.... בעמוד 16 (!) מצאתי לא פחות ולא יותר הסרטה של רוב ההופעה שהועלו ע"י אידי. האיכות פחות טובה אבל היה כיף.
לאור התגובות הרבות על הסיקור הקודם אני אכתוב בקצרה וד"ל... אנשים עסוקים, לא כולם יצאו לחופש עדיין..
ביצוע נוסף שהחזיר אותי אחורה הוא הביצוע לשיר Yerushalayim-Can You Hear Our Voice
ביצוע מדהים! מדהים! מדהים! הכירוגרפיה בשיר פשוט מושלמת! החלקים שבהם הילדים עושים תנועות אחד אחרי השני מתואמים בצורה מדהימה! שלמה גרוס, למרות שנראה די קטן, יודע לזוז על הבמה כמו שצריך.
עוד משהו - ביצוע של שיר שאני לא מכירה אבל יש לו ניחוח ישן כזה. השיר ממיאמי אקספריאנס 1 הוא מבוצע ע"י דוד פרלמן, צבי שמחון ואברהם עלמן (מיאמוש, תודה על המידע). דוד ואברהם נראים וותיקים על הבמה, צבי נראה קצת מהוסס אבל הביא ביצוע מדהים! הפסקתי לספור כמה פעמים כבר שמעתי את הקטעים שהוא שר. גם הקול שני שהוא עשה לדוד פשוט מעולה. נכון מאוד:)
שוב, תודה לכל מי שטרח בהסרטה והעלאה לפורום. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2016 12:33 |
|
| |
זה לא בדיוק סיקור על הופעה אחת, יותר מקבץ רשמים מכמה הופעות.
תודה ענקית ענקית לאלימונסי על ההסרטות והשליחה!!!
הופעת סוכות תשע"ג (עם מיאמי מזרח) - הקבוצה לא חזקה מספיק, לכולם יש קולות יפים אבל אין מספיק קולות ייחודיים, חוץ מדוד פרלמן שמתחיל לככב ומנחם מענדל גולדמן שאולי הקול שלו לא הכי ייחודי אבל הוא ביצועיסט (לא קטן (ואני לא מתכוונת רק לפעלולים שהוא החליט לעשות עם הרמקול, אהבתי את זה רוב הילדים יחסית קטנים מה שנותן למקהלה אפקט 'ישיבה בויסי' (מקווה שהבנתם למה אני מתכוונת). ביצוע נבחר – השיר 'הקהל', לא מבינה לאן נעלם השיר הזה!!! אני מוחה, זה בזבוז משווע של חומרים טובים! שיר מדהים מדהים, שומעת אותו כל יום! סולו נבחר – הסולו של מנחם מענדל גולדמן בשיר... הקהל. האמת שהסולו הזה ממש משדרג את הביצוע לשיר ומאוד אהבתי אותו. עוד רגע ראוי לציון זה הרגע שבו רחמים טוביה עסיס מסיים את הסולו בשיר 'וטהר', ומנחם מענדל מחייך אליו ומסמן לו שזה היה טוב (מסוג הקטעים שאני הכי אוהבת). שתי המקהלות מתפקדות יפה במחרוזת המשותפת. הופעת פסח תשע"ד – כנראה שגם ירחמיאל שם לב שאין מספיק קולות ייחודיים אחרת מה הסבר לשינוי הכמעט מלא של הקבוצה (למעט פרלמן). אני חושבת שזו בהחלט קבוצה מצויינת, בהופעה הזו בולט שהם ממש חדשים על הבמה. בגלל שקודם ראיתי את הופעת פסח תשע"ו ואח"כ את הופעת פסח תשע"ד, ופתאום כל הקבוצה נהייתה קטנה בשנתיים, הדימוי שעלה לי הוא 'אפרוחים', כולם נראים כאלה קטנטנים ומתוקים (במובן חיובי בלבד!) ושלמה גרוס עם החולצה הצהובה בכלל... רגע ראוי לציון הוא הדואט בין אביגדור גלוק ושלמה גורי בביצוע ל'בואי כלה', שזו הפעם הראשונה (אם אני לא טועה) ששומעים את קול הפעמונים, המתוק והעדין של אביגדור, הקהל לא יכול להתאפק ומוחא כפיים בהתלהבות ואביגדור חוזר למקומו ומחייך חיוך מרוצה ומופתע. מתוק. הטריו בין צבי, דוד ואברהם – צבי נראה לחוץ!!! זה באמת לא פשוט לשיר עם מקצוען כמו דוד פרלמן שכבר צבר ניסיון ויש לו את הקול הכי... (מדהים, מיוחד, מושלם, בקיצור – הקול של דוד פרלמן) ואברהם אלמן שלא נראה שהבמה אי פעם הפחידה אותו. וצבי עוד קיבל את הקטעים שאחרי קטעי המעבר. לא ברור למה, אבל משהו לא מסתדר לו עם המנגינה ועם הרמקול. דוד פרלמן (חמוד!) מנסה להרגיע אותו, אבל נראה שהוא די מבואס מהביצוע. תכל'ס, אני ממש אוהבת את הקול שלו, ככה שמבחינתי הוא יכול לזייף ואני עדיין ייהנה מביצוע. איך גרייני הגדירה – מנפלאות הבורא... הקראת שמות – אחרי שירחמיאל הציג את שלמה גורי, צבי שמחון מסמן לו מין תנועת 'לייק' ומיד אח"כ שירחמיאל מציג את צבי, אברהם מוחא לו כפיים. רגעים מתוקים של פרגון. יפה איך שירחמיאל מתקן את עצמו בהגייה של שמות המשפחה. הופעת פסח תשע"ה – נראה לי שההופעה הזו זכאית לסיקור נפרד ואני די בטוחה שהיא תצא בDVD או יותר נכון מגיעה לה לצאת ב ,DVDמה ירחמיאל מתכנן – זו שאלה קשה... יש שימוש במלא העמדות ואהבתי שלכולם היה סולו. לא בשמים היא – מתוק מאוד! לא הייתי רוצה מופע שלם שהילדים כבולים לעמודי הרמקול, אבל שיר אחד זה בהחלט מיוחד, והם עשו את זה חינני ומתוק! אביגדור גלוק נהנה מהקטע... ושם – השיר שאני הכי אוהבת באלבום... אהבתי את התזוזה בשיר, קצת חבל שהבוגרים נכנסו ולקח להם זמן להסתדר, אבל שהם הסתדרו זה היה חמוד מאוד (לא יכלו לדאוג לעוד כמה רמקולים?!). דוד פרלמן – איזה סולו!!! איזה אנרגיות! גם יעקב שמחה עשה עבודה מצוינת! בשמחה רבה – דואט חמוד בין יהודה אופנהיימר ומיכאל וינגרטן (מעניין אם הם תכננו את התנועות האלה). דוד יונתן סורברו – אין ספק שיש לו הופעת במה מצוינת (וזה מעניין, כי בראיון איתו רואים שהוא ילד ביישן). איך הוא מכניס את עצמו לסולו, פשוט מתוק. תוך כדי הסולו של דוד יונתן, צבי שמחון ושימי יצחקוב מחליפים חיוך, מה כ"כ שימח אותם? עד כאן, בינתיים...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2016 21:21 |
|
| |
אחת ההופעות האהובות עלי מסיבות מאוד מסויימות זו ההופעה בארץ בע"א (רמז: יהודה גורקין) מה שהכי יפה בהופעה הזו (אחרי הסולואים של יהודה) זה הקשר בין השלישיה: יהודה גורקין-ג'רמי הרשקוביץ-בנימין רבינא אברמוביץ. בתור הוותיקים בקבוצה הם לא הפסיקו להחליף מבטים וזה ממש חמוד. כמה מבטים שאני תפסתי: בשיר 'הו ה'' – בקטע מעבר, כשבנימין רבינא עושה מין תנועת סולו של כינור, מיד כשהוא מתחיל, יהודה וג'רמי מתחילים לחייך מאוזן לאוזן, וכשבנימין רבינא עובר לידם הוא מסמן משהו לג'רמי מה שגורם ליהודה ממש להתגלגל מצחוק. בשיר 'מי לה' אלי', לפני הקטע "בתקופת יוון" באנגלית. ג'רמי צריך ללכת לבנימין רבינא ולהסתדר לזוג, מבט על הבמה מבהיר לו שאם הוא ילך לבנימין רבינא אז: א. הוא יסתיר את יהודה גורקין וחיים יהודה גורי. ב. ישאר מקום ריק במרכז הבמה. הוא מגיע למסקנה שהוא ובנימין רבינא צריכים ללכת שני צעדים ימינה. אבל איך מעבירים את התכנית לבנימין רבינא?! הוא צובט קלות את בנימין רבינא במותן ומסמן לו עם הראש לכיוון ימין. אבל ברגע שג'רמי צובט את בנימין רבינא, מבטו של האחרון מופנה ליד של ג'רמי והוא מפספס את תנועת הראש. יהודה גורקין שצופה בכל ההתרחשות מאחור, נחלץ לעזרה ומסמן לבנימין רבינא ללכת לג'רמי, ובנימין רבינא מהנהן בהבנה. כל ההתרחשות לא ארכה יותר מ-10 שניות. במילים "באותו רגע גדול" בעברית, כשהם צריכים להתכופף ולהרים את הידיים לנקודה בלתי נראית, החבר'ה מעבירים בדיחה פנימית: כבר בתחילת התנועה, יהודה וחיים יהודה מתחילים לחייך, ריצ'י מנענע את הידיים ובנימין רבינא אחריו. מיותר לציין שכשהם קמים, הם חוזרים להיות רציניים כאילו לא קרה כלום...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2016 22:55 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-15/8/2016 14:33 |
|
| |
נכון שיש משהו מתסכל בלראות בהופעה בפסח תשע"ד את החלק של הבוגרים?
אני רואה את שאול אלסן במרכז הבמה ו...כלום! אני לא מחכה שהוא יבצע את 'כי אתה הוא' (ואולי כן...), אבל משהו, סולו ארוך כזה שנשמע את כל הגוונים בקול שלו, חוץ מדואט שבקושי שומעים אותו אין כלום. מתסכל . _______________
מאותו מופע: בשיר 'אט אט' הראשון, דוד אריה סטרן לוקח מצבי את המיקרופון לפני הסולו שלו, וגם שימי יצחקוב לוקח משלמה גורי (ואל תשאלו אותי למה...). בסיום הסולו דוד אריה מחזיר את המיקרופון לצבי. פשוט.
בביצוע השני של 'אט אט', בסוף המופע העלילה מסתבכת... לירחמיאל יש קטע כזה שהוא 'דוחף' לילדים ששרים את המיקרופון שלו. זה יפה? תלוי בילד. יש ילדים שמשתפים פעולה וזה יוצא חמוד, אבל יש ילדים שלא יודעים מה לעשות, לא עם עצמם ולא עם המיקרופון שנתקע להם בפרצוף. בכל אופן, דוד אריה מגיע לסולו שלו עם המיקרופון של צבי, ירחמיאל כנראה זוכר שמשהו במיקרופון של דוד אריה לא בסדר ומחליף לו את המיקרופון, מיד בסיום הסולו, ירחמיאל מזדרז לקחת את המיקרופון ו'לתקוע' אותו לשימי שמשתף פעולה ממש חמוד, אבל ביד השניה עדיין יש לו את המיקרופון של צבי. כמובן, ששימי סיים, ירחמיאל גילה שיש לו שני מיקרופונים והחזיר לדוד אריה שהחזיר לצבי, אבל במשך כל הסולו של שימי, צבי היה עם הבעת פנים כזו מבוהלת, ואיזה חיוך של הקלה ברגע שהוא ראה את המיקרופון חוזר אליו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2016 14:36 |
|
| |
ואי שירה יש לך 'רוח הקודש' עם הראיונות שלי..(כמו עם אייזיק בלסיאנו;) בדיוק זה משהו שתכננתי לכתוב בהודעה הפותחת של הראיון שאפרסם בקרוב-של דוד אריה סטרן. התלבטתי הרבה איזה סולו לשים מההופעה הזאת-באט אט הראשון או האחרון. (בדיוק בגלל הבעיות עם הרמקול..)בסוף החלטתי לשים את האחרון כי שם הןא לא זז בלי הפסקה כמו בראשון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|