ב"ה
הופעת פסח ע"ב:
אני זוכרת שאז בזמנו, רציתי כ"כ להצטרף להקרנה הזאת, הרי המופע שודר בלייב, אבל היתה לנו בעיה במחשב. אני זוכרת את עצמי קמה ב2 בלילה בחוה"מ באותו יום, וחושבת לעצמי שעכשיו יש את ההופעה של מיאמי וחבל שאני לא יכולה לראות\ להיות שם..(עקבתי מתחילת תשע"א אחר הפורום..נוסטלגיה..)
אתמול קראתי את האשכול שהיה על ההופעה כאן בפורום, ובזכות אלימונסי היקר יכולתי לצפות בהופעהJ
רשמים:
-כשמיאמי נכנסו לבמה עם 'וטהר ליבנו', הרגשתי שאני רוצה לחזור לתקופה ההיא.. סה"כ לפני 5 שנים.. (מכירים את זה שמרגישים מין החמצה על תקופות שעברו וכ"כ רוצים לחזור בזמן לשם? ככה גם עם יבוא ועוד הרבה תקופות שיא של המקהלה..) מקס הרשקוביץ, בנימין רבינא, דוד פרלמן וכל ה-סולנים!! וואו. נוסטלגיה..(וחבל שזה כבר נוסטלגיה:)(
אהבתי את הכוריאוגרפיה בשיר! ממש מתאים לקצב של המנגינה ונותן חשק לקפוץ גם..
הסולו של ריצ'י אייל- הופעת במה מעולה וקול נחמד מאוד אם כי קצת בוגר..
בדואט של טוביה עסיס ועקיבא ג'ייקובסון, נשמע שלטוביה יש קול מעולה! לעקיבא, מעט בוגר אבל שר טוב מאוד.
בקטע המעבר, כשריצ'י התחיל עם תנועה 'רודפת' וקפיצות,ממש הזכיר לי את השיר 'משיח' בדיוידי יבוא שגם שם יאיר קניג התחיל בתנועה והצטרפו אליו עד שכולם עשו את התנועה. לדעתי זאת תנועה מעניינת..
הסולו של מ"מ גולדמן פשוט מקסים! חייכן וכריזמטי. קול מעולה.
חחח בסיום השיר הצחיק אותי שכולם ישבו על הברכיים ורק דוד פרלמן נשאר עומד ליד ירחמיאל עם יד למעלה.. פרוטקציות;)
-לאחר השיר, כשירחמיאל דיבר, בנימין רבינא עמד כשהוא משלב ידיים..:( הצחיק אותיJ
הגיוני, לפי דברי ירחמיאל, ש20,000 אנשים צפו בהופעה הנ"ל בלייב?!
-מחרוזת רווח משיח איום ונורא גלי...:
-סולו טוב מאוד ב'אף על פי שיתמהמה' ע"י רפאל דוב וובסטר. סולן די מפוספס..
בנימין רבינא אברמוביץ נראה חסר חיות באופן קיצוני למדי.. כאילו 'הכריחו' אותו להופיע.. מה קרה? תחייך קצת!.
(ואכן, בהופעה שלאחר מכן, בסוכות תשע"ג,שזכיתי להיות בה ואף לצלם באופן אישי את בנימין שהיה בקהל. כנראה הרגיש שהוא כבר מיצה את עצמו.)
כאן הוא הבליע חיוך קטן בקטע של אוי גיוועלד'..:)
איזה דואט חמוד של דוד פרלמן ודוד צ'רנדוף בסוף גליJ
בניגוד לאחיו בנימין, חייא מפזר חיוכים מתוקים לכולם..
הטוב:
בסולו הראשון, איך לא, בנימין רבינא. אבל למה אתה כ"כ מדוכא למען ה'?!, אחריו עקיבא ג'ייקובסון, קול יפה מאוד. אהבתי שהוא עשה עם היד' 'לא' במקום הנכון .(כי 'לא' תמו) אח"כ מ"מ גולדמן, נראה שקצת קשה לו לעלות גבוה בטון, אבל הוא עשה את זה יפה מאוד. ואחריו סולו מקסים ביותר של חייא ארמוביץ! ממש אהבתי.
יבוא:
חחח פשלה.. כשהילדים כבר שוכבים על הרצפה, הודלק בטעות הפלייבק של 'הו השם'..:(
אז ירחמיאל נכנס שם לדבר עד שהמצב יסתדר.. 'תצעקו הלוו סין' 'הלוו אוסטרליה' 'הלוו פלטב' (בוש).. אה לא.:) חח ירחמיאל עם הרעיונות שלו..
סוף סוף הופעל הפלייבק של יבוא, אבל הילדים היו ממש לא בקצב בהתחלה..
בסולו המקורי של יושי ויאיר ביבוא 'ייבנה המקדש', שרו עכשיו בנימין וחייא אברמוביץ. משו שם בקצב לא מסתדר, והמצב רוח הלא משהו של בנימין מורגש...(קול רציני כזה) בכל אופן, הדואט ממש יפה. אח"כ 'הרחמן הנקדש' ע"י מ"מ גולדמן. יפה!! אחריו (במקור סול ואלברט אייל) היו מקס הרשקוביץ ודוד פרלמן. ממש אהבתי! הסולו המקורי של בנימין רבינא נשאר שלו, 'בן דוד עבדך'. יש לו קול אדיר לבנימין.. כשירחמיאל נכנס לקראת סוף השיר הוא סימן לחיים יהודה גורי שילך אחורה כי הוא התקדם מדי לשורה הראשונה..
בסולו הסופי של בנימין 'משיח הההשששםם' ירחמיאל הצטרף(איך לא..) תוך שהוא מתקרב לבנימין בסיום הסולו 'יבוואא ', עשה לו מין פרצוף כזהJ ובנימין מסמן לו 'טוב טוב הבנתי..'
- אחרי אברהם פריד ושאר הזמרים, חזרו סוף סוף מיאמי, עם מחרוזת תורה לכבוד סיום הש"ס:
משה אמת: איזה שיר נוסטלגי מתוק! אהבתי תתלבושות.. רק שה'פייעס' שמודבקים לכובעים נראים מגוחכים מדי. נראה שמקס ממש מרגיש בבית עם התלבושת של ה'חסיד'J
יגדיל תורה: הצחיקו אותי התלבושות של ה'סירטוקים' וה'פראקים' (או איך שלא קוראים לזה..) של החסידים. דווקא חמוד ומצחיקJ נראה שזה מתאים לבנימין רבינא;)
רק חזק: איזה סולו מתוק של בנימין רוזנברג!! 'לתת להם..את הארץ אשר נשבעתי..' סולן מפוספס.
Sunshine – סולו מעולה לרחמים טוביה עסיס! קול יציב וטוב. גם סולן מפוספס יחסית.. אחריו רחמים דוד עסיס, פחות אהבתי. אח"כ, נכנס כשכסא בידו, (בשביל מה הם סחבו תכסאות לבמה?! לא מובן..) יצחק ברנדיס. יש לו קול מאוד דק, סולו יפה, אבל יש מה לשפר. אחריו דוד פרלמן מנסה לעלות בקושי על הכיסא שסחב, תוך כדי שירת הסולו.. נראה ממש מגוחךJ אחריו מקס. צל"ש שלא הבאת כסא! במילה sorrow יכולת לפתוח יותר את הפה כשאתה שר.. למה לשיר עם פה שמתאמצים לסגור אותו? J אח"כ במילה tomorrow אכן הוא פתח את הפה ושר כמו שצריךJ אחריו דוד צ'רנדוף שגם סחב כסא ל2 שניות סולו, וזהו, כל הילדים שרו with sunshineee וזה נגמרL נאלצו להחזיר את הכסאות שהביאו במאמץ רב..
- live a life of torah טוב, פשלה אחת גדולה, גם ריצ'י אייל וגם מ"מ גולדמן לא ממש ידעו תמילים...(העיקר את התנועה של הסיבוב הם זכרו..) עד שבנימין רבינא הגיע ושר סולו כמו שצריך. וכמו תמיד,חוק מרפי פועל, והרמקול עושה בעיות. טוב שירחמיאל היה באזור להושיט לו רמקול חילופי.
-שמע בני (מהאלבום the simcha song)- סולו מתוק במיוחד של משה בורשטיין!!(שגם אותו זכיתי לצלם אחרי הופעת סוכות ע"ג.. התמונה במייל של הפורום) סולן ממש ממש מפוספס!!! חח רואים את ירחמיאל מתענג מאחורה על המוסיקה הטובה.. הילדים עשו את זה מעולה. נראה לי שהשיר הזה לא הושר בהופעה כלשהי במהלך השנים..
אח"כ בסולו השני, היה אחיו, יהושע בורשטיין,(שגם אותו צילמתי אזJ ) קול מקסים!! ממש אהבתי. יציב יותר משל אחיו, וממש מיוחד. אהבתי לראות איך הוא שר ברגש! סולן מפוספס..(ממש הופעה של סולנים מפוספסים..)
- אח"כ הגיע השיר שישבתי והתגלגלתי מצחוק בגללו.. 'ונהיה'.
חחחח מה זה הרוחות רפאים האלה?! מישהו שם נפל על הראש.. הקפיצות הזכירו לי צפרדעים..
סולו יפה של דוד צ'רנדוף, שנראה מתפוצץ מצחוק..
- we will prevail – בדרך התורה. סוף סוף חליפות מהוגנותJ
- tora today יצחק ברנדיס, שר ב'טילים'.. חכה לקצב.:) עד שירחמיאל עזר לו.
-כשהסיום קורא , ליד פסנתר שהובא לו, ירחמיאל מסביר על השיר כולו מרוגש, ומספר : לפעמים כשאני מלחין שיר, זה לוקח הרבה זמן, ולפעמים זה לוקח מהר. אבל את השיר הזה, לקח לי 5 דקות להלחין. את המילים כמובן כתבה רעייתי.." מחיאות כפיים. מאחוריו רואים את מ"מ גולדמן מבודח קמעהJ הסולו הראשון הוא כמובן של בנימין רבינא, שלא ממש שר בהתחלה הקצב,ואח"כ זה הסתדר.( מישהו יכול להסביר לי למה הוא אומר doesn't במקום thousands??!!) אחריו הסולו של מ"מ גולדמן, שר מעולה. תוך שהוא מפנה מבטים קצת חוששים לירחמיאל כאומר ' עשיתי את זה טוב'? אח"כ פרלמן,מדהים, כרגיל.
יפה לראות איך כשבנימין שר, מ"מ גולדמן שר את המילים ללא קול, וכנ"ל רחמים טוביה עסיס כשמ"מ גולדמן שר. כך רואים שהשיר ממש הוטמע אצלםJ
מרוב התרגשות, הכובע של ירחמיאל עף לו לשניותיים, אבל ירחמיאל תפס אותו בזמן לפני שצנח לרצפה..
- מי לה' אלי. איך השיר הזה מרגיש לי ישן כ"כ.. (כנראה באמת כבר הגיע הזמן לאלבום חדש שיחליף את 'אט אט' המסורתי שהיה בכל הופעה במשך 3 שנים..) הצחיק אותי כשמקס שר (בתקופת יוון..) ושכח לרגע שיצחק ברנדיס אמור 'ליפול' עליו.. בשנייה האחרונה הוא שם לו יד מתחת (כמו שאמורה להיות התנועה..) ובאותו רגע, בנימין רבינא היה זה ש'החזיק ' את דוד פרלמן ש'ייפול' עליו, ופה זו הפעם שניה במהלך המופע שבנימין הבליע חיוךJ נראה לי שכל הפרחים היו ממש מבודחים מהתנועה הזאת..(בדרך אגב, פתחתי תוך כדי את הדיוידי של מיאמי in concert ואכן רואים (חלקית אומנם) את החיוך המבודח של בנימין. ההופעה הזאת, היא זאת שהיתה בין השאר בדיוידי, ועוד משהו אם אנחנו כבר בהשוואה בין הופעות, אז בהופעת מיאמי בישראל תשע"א, ג'רמי סימן לבנימין רבינא במין צביטה אלגנטית כזאת, שיזכור שהוא אמור להחזיק אותו בתנועה הזאתJ בנימין כמובן מהנהן בהסכמה, ומיד כשג'רמי התחיל לשיר, בנימין הכין לו את ידיו ש'יחזיקו' את ג'רמי שלא ייפולJ )
-בהצגת השמות, ירחמיאל סיפר שאבא של ריצ'י צפה בהופעה מסין.
וסיימו עם 'שמע ישראל' יפהJ סולו מעולה ליצחק ברנדיס. בהסרטה, רואים את יושי בנדר בקהל וחברו מצלמים תקהלJ ואח"כ בסוף רואים גם את יאיר קופץ לשורה הראשונה במחיאות כפיים! אני רןאה שבאו להופעה הזאת הרבה בוגרים.. מעניין למה. אולי בגלל אברהם פריד?( גם בהופעה בסוכות תשע"ה שהיתה עם מיאמי ואברהם פריד, ראיתי בקהל את יאיר קניג ויושי בנדר) ובסוף בסוף, רואים גם את אלברט אייל. הסרטה ממש שווהJ
נהניתי מאוד לצפות!