|
|
| נשלח ב-23/5/2016 18:23 |
|
| |
תקציר תניא : | ט"ו אייר - פרק מ"ח בהמשך למשל על אדם המדמיין חפץ ודעתו מקיפה את החפץ מכל צדדיו, ממשיך להסביר שבאדם המוגבל אין זה בפועל ממש אלא רק בדמיונו. ובנמשל: אצל הקב"ה כל הנבראים מוקפים במחשבתו בפועל ממש! דוגמה לדבר - כל חיותו של כדור הארץ נוצרת ומתהווה כל רגע ורגע, מכך שהקב"ה 'מקיף' את כל פרטי כדור הארץ בידיעתו. רק שההארה באה ע"י צמצומים רבים כדי שכדור הארץ יתהוה באופן של גבול. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2016 07:43 |
|
| |
תקציר תניא : | ט"ז אייר - פרק מ"ח בהמשך למשל שבידיעת הקב"ה את כדור הארץ הוא מחייה אותו, מסביר רבינו הזקן, שבשונה מהאדם, ידיעתו של הקב"ה מאוחדת איתו ולא דבר נפרד ממנו חס ושלום. ידיעת האדם מתחלקת ל-3: 1) האדם עצמו. 2) השכל שלו. 3) הדבר שאותו הוא מבין. אך אצל הקב"ה שלשת הדברים הללו הם דבר אחד! ובידיעת עצמו, הקב"ה יודע את כל הנבראים הבאים ממנו. ומכיוון שאין זה כך באדם, אין האדם מסוגל להבין נושא זה על בוריו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2016 11:43 |
|
| |
תקציר תניא : | י"ח אייר - פרק מ"ט כדי שיהודי יוכל להגיע לאהבת ה' באופן כזה ששום דבר לא יפריע לו בעבודת ה', עליו להתבונן בברכות שלפני קריאת שמע; ברכת 'יוצר המאורות' מתארת את התבטלותם של המלאכים לקב"ה, שעומדים ביראה ובביטול לפני הקב"ה ואומרים "קדוש, קדוש, קדוש" (מובדל) כלומר, שהקב"ה קדוש ומובדל מהם ואינו מתלבש בהם בגלוי, אלא הקב"ה מתגלה ומתלבש דוקא בארץ למטה (ע"י נשמות המקיימות תורה ומצוות). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2016 07:07 |
|
| |
תקציר תניא : | י"ט אייר - פרק מ"ט הברכה השניה שקודמת לקריאת שמע היא ברכת 'אהבת עולם', המתארת את אהבתו הגדולה של הקב"ה לבני ישראל. יש ליהודי להתבונן בתוכן ברכה זו שהקב"ה הניח בצד את כל הנבראים של העולמות העליונים ובחר להשרות את השכינה דוקא על בני ישראל. זאת על ידי שצמצם את אורו להתלבש ב'עולם' שהוא דבר מוגבל - מפני אהבתו לבני ישראל. הבחירה היתה דווקא בגופו של היהודי, שבחיצוניותו דומה לגופו של הגוי, שיהיה כלי לנשמה וע"י קיום תורה ומצוות (הנעשות עם הגוף) יתאחד היהודי עם הקב"ה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2016 23:50 |
|
| |
תקציר תניא : | כ' אייר - פרק מ"ט כאשר האדם יתבונן בעניינים אודותם מדובר בקריאת שמע (איך הקב"ה מראה אהבה גדולה לבני ישראל וכו'), אזי תעורר אצלו אהבה לה' ("כמים הפנים לפנים"), המביאה לרצון להדבק בקב"ה בבחינת 'רוח ברוח' ע"י קיום תורה ומצוות. כדי להגיע להתדבקות בה' בבחינת 'רוח ברוח', יש להתעמק בלימוד התורה ובכך מתאחדים חכמתו, בינתו ודעתו של האדם בחכמה, בינה ודעת שלמעלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 14:19 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"א אייר - פרק מ"ט עיקר היחוד בבחינת 'רוח ברוח' נעשה ע"י העיון בתורה. אך כדי למלא את רצון ה', שימשך אור אין סוף למטה בעולם, על האדם להוציא את דברי התורה גם בדיבור, שבכך הוא מעלה לקדושה את נפשו החיונית ואת הדומם, הצומח והחי של העולם, מפני שהכוח לדיבור בא לאדם מאכילה ושתיה של דברים גשמיים. על כל פנים, כדי שתהיה המשכה ע"י תורה ומצוות למטה בעולם, תחילה נדרשת התעוררות מלמטה של אהבת האדם לה' באופן של מסירת 'נפשו ומאודו'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2016 09:13 |
|
| |
תקציר תניא: | כ"ב אייר - פרק נ' כל דרגות האהבה שלמדנו עד כה שייכות לבחינת 'חסד', בפרק שלפנינו נלמד אודות אהבה העולה על כל האהבות שהזכרנו עד כה (כמו המעלה של זהב על כסף), אהבה זו נקראת אהבה 'כרשפי אש', ששורשה הוא בבחינת גבורה. אהבה זו נוצרת ע"י התבוננות בגדולת הקב"ה איך שהכל לגביו נחשב ככלום. התבוננות זו מביאה לתנועה של 'רצוא', צמאון ותשוקה לאלוקות עד כלות הנפש (רצון של הנפש להתנתק מהגוף ולהידבק באלוקות). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2016 08:24 |
|
| |
תקציר תניא : כ"ג אייר: פרק נ' אף על פי שרצונו של היהודי ב'אהבה כאש' מתבטאת בתנועת רצוא חזקה עד כלות הנפש, בשלב הבא האדם צריך לחזור ולהיות בתנועה של 'שוב', כלומר להימנע מ'כלות הנפש' ולשאוף לחזור ולהישאר בעולם הגשמי ולקיים מצוות, מתוך ידיעה שזאת תכלית הכוונה העליונה, שהנשמה תמשיך אלוקות למטה בעולם, שזה נעשה דווקא בתוך גוף גשמי ע"י קיום תורה ומצוות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2016 08:49 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ד אייר - פרק נ"א בשלושת הפרקים הבאים, האחרונים בספר התניא, חוזר רבנו הזקן לבאר את מעלת ה'מעשה' שהוא העיקר. ומקדים לבאר היכן נמצאת השכינה (ממשל הנשמה) וכיצד היא מתגלה בעולם. רבנו הזקן מסביר, איך יתכן לומר על מקום מסוים שהשכינה שורה בו במיוחד (לדוגמא בקודש הקודשים), הרי אין מקום פנוי מהקב"ה? כדי להסביר זאת רבנו הזקן מביא דוגמא מאופן התלבשות הנשמה בגוף. נקדים, בהתגלות הנשמה בגוף יש שלוש דרגות: 1-עצם הנשמה השווה בכל האברים. 2-הכוחות כפי שהם עדיין בפוטנציאל במוח. 3- הגילוי בפועל באיברים השונים. עצמות ומהות הנשמה נמצאת בכל אברי הגוף (ברגל כמו בראש) ואף על פי כן עיקר התגלות הנשמה היא במוח. החיות באופן כללי נמשכת קודם במוחין, ומשם נמשכת חיות לכל איבר בהתאם לתפקידו (כוח הראיה לעין וכו') . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2016 22:14 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ה אייר : פרק נ"א כמו שלמדנו במשל הנשמה, שמציאות הנשמה נמצאת בכל אברי הגוף בשווה, כך אור אין סוף נמצא בהעלם בכל העולמות בשווה. גם בעולמות הנעלמים שלמעלה הוא בהעלם, כמו שהוא בהעלם בעולמות התחתונים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2016 10:11 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ו אייר - פרק נ"א הקב"ה נמצא בשווה בכל העולמות, ואילו ההבדל שבין העולמות העליונים לעולמות התחתונים הוא בגילוי האור. העולמות העליונים מקבלים את חיותם קצת יותר בגלוי מאשר בעולמות התחתונים, וכל נברא מקבל את חיותו בהתאמה, עד כמה שיש בכוחו לקבל. החיות האלוקית הנמשכת להחיות את העולמות התחתונים, לבושה בהרבה לבושים המסתירים שהיא לא תהיה בהתגלות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2016 07:54 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ח אייר - פרק נ"א כמו שעיקר גילוי הנשמה הוא במוח (שם הכוחות עדיין אינם נחלקים) ומשם מתפשטת הארה בלבד אל שאר האברים, כך על דרך משל, עיקר גילוי החיות האלוקית נמצא ב'מוחין' שלמעלה (בספירת חכמה של עולם האצילות), שזוהי ההתגלות הראשונה של אור אין סוף בעולמות. ומשם יורד לשאר הספירות עד לספירה התחתונה ביותר, ספירת המלכות שעל ידה נעשה המעבר לעולם הבא וכך הלאה עד להתלבשות בתורה ומצוות (שהם רצון ה'). ההתגלות של המשכה זו נקראת גם בשם 'שכינה' על שם שהיא 'שוכנת ומתלבשת' בעולמות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2016 10:25 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ט אייר - פרק נ"ב השכינה היא מקור החיות של כל העולמות והנבראים, אך חיות זו הינה רק הארה בלבד מהשכינה (כמו אור השמש שהוא הארה בלבד מהשמש). הסיבה שהשכינה אינה מאירה בהם במלוא עוזה היא כדי שהעולמות והנבראים לא יתבטלו במציאות ויוכלו לקבל את האור, אור השכינה מתגלה ע"י לבוש המעלים ומסתיר את האור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2016 11:17 |
|
| |
תקציר תניא : | א' סיון - (פרק נ"ב) הלבוש אשר מעלים ומסתיר את אור השכינה, הוא רצונו וחכמתו של הקב"ה המלובשים בתורה ובמצוות. לבוש זה יכול להוות לבוש לאור השכינה מבלי להתבטל במציאות, זאת מפני ששורש התורה הוא מחכמה עליונה שלמעלה משורש השכינה (שהיא ראשית הגילוי). ואילו הנבראים יכולים לקבל לבוש זה, מפני שהחכמה העליונה ירדה בהשתלשלות העולמות עד שנתלבשה במצוות התורה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2016 21:39 |
|
| |
תקציר תניא : | ב' סיון - (פרק נ"ב) בכל העולמות ישנו את היכל 'קודש הקודשים', שם שורה השכינה שעניינה לגלות את האור האלוקי שלמעלה (על-דרך-משל כמו הדיבור המגלה את המחשבה). כדי שאור השכינה יוכל להאיר בעולמות הוא זקוק ל'לבוש', לבוש זה הוא חלק התורה שבכל עולם (המוחין שלמעלה), המסתיר על השכינה וממנו נמשכת השכינה לשאר העולם. לאחר שבחינת 'מוחין' של למעלה יורדת בבחינת מלכות של אותו עולם מתהווים הנבראים והעניינים של אותו עולם. כך ביחס לכול העולמות עד עולם העשיה הרוחני. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|