בית פורומים בחדרי חרדים

אשכול - תקציר לימוד התניא היומי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2017 17:58 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"א אלול -
אגרת הקודש, אגרת ט"ו.

להלן יסביר על מקור המידות, שהן שלש הבחינות חכמה, בינה, דעת :
חכמה- מקור השכל המבין אלוקות (נקודת הרעיון).
בינה- כוח ההתבוננות בהשגה של השכל (בגדולת ה'), שע"י זה מוליד אהבת ה' ויראת ה'.
דעת- התקשרות והזדהות לענין שהשיג והתבונן בו, המביאה להתגלות המידה בפועל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2017 15:50 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"ב אלול -
אגרת הקודש, אגרת ט"ז.

האדמור הזקן כותב איגרת זו לאנשי קהילה אשר מצב פרנסתם קשה, בנוגע למתן צדקה בארץ ישראל.
גם כאשר מצב הפרנסה קשה עד כדי שנאלצים ללוות כספים כדי לקנות אוכל, לא טוב להפסיק לתת צדקה לאביונים.
אלא יש להתחלק בצורכי החיים המוכרחים, וע"פ הדין כאשר יש יהודי אחר זקוק לצורכי חיים זה קודם לקניית בגדים מכובדים או מטעמים לעצמו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2017 16:03 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"ג אלול -
אגרת הקודש, אגרת ט"ו.

לא רק שצורכי החיים של הזולת קודמים לצרכיו הסתמיים, אלא ראוי שהאדם ינהג לפנים משורת הדין ויתחלק עם הזולת גם במקרה שעל פי דין לא מוטל עליו להתחלק.
מובא בגמרא שכל מי שנוהג רק כפי שהדין מחייבו, סופו שיזדקק לצדקה.
כאשר האדם לא מרחם על הזולת, הוא גורם בכך שלא ירחמו עליו מהשמים.
דבר נוסף הוא כפרת העוונות שפועלת הצדקה, וכמו שאדם יתן כל ממונו לרפואת גופו כך עליו ליתן לשם הצלת נפשו.
כאשר האדם נותן צדקה הקב"ה משלם לו כפלים, גם בעולם הבא וגם בעולם הזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2017 15:27 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"ד אלול -
אגרת הקודש, אגרת י"ז.

כאשר האדם מעורר בלבו את מידת החסד והרחמנות ונותן צדקה ועושה חסד (התעוררות מלמטה), הוא מעורר התעוררות למעלה וממשיך עליו רחמים ממקור הרחמים ובכך משפיע לו את ה'פירות' בעולם הזה ואת 'הקרן' לעולם הבא.
הכוונה ב'פירות' -להמשכה שמשתלשלת מעולמות עליונים ומצטמצמת ממדריגה למדריגה עד שמותאמת לדרגת הנברא ,אור זה נקרא "ממלא כל עלמין" המאיר גם בגן עדן.
והכוונה ב "הקרן" - שע"י מעשה הצדקה והחסד כיום, בזמן תחית המתים יהיה גלוי של אור שלמעלה מהגילוי שבעולם הזה, אור הנקרא "סובב כל עלמין", אור שהוא בלי גבול.
ההוכחה לכך היא, שהצדיקים שעכשיו נמצאים בגן עדן, יקומו לתחייה וייהנו מזיו השכינה שיאיר בעולם הזה שיהיה אור נעלה יותר.
גילוי זה הוא בבחינת צדקה וחסד של הקב"ה, שאין בכוח התעוררות האדם להמשיך סוג של גילוי כזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2017 20:51 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"ה אלול -
אגרת הקודש, אגרת י"ז

בזמן תחיית המתים יאיר אור 'סובב כל עלמין', אור היורד למטה ללא צמצומים ומקיף על הכל בשווה .
אור זה נקרא 'כתר', בחינת הכתר של עולם האצילות היא הממשיכה מאור אין סוף אל הנאצלים של עולם האצילות.
לעתיד לבוא, בתחיית המתים, יומשך ויתגלה אור זה ('סובב כל עלמין') בנשמות כל בני ישראל באופן שגם יוכלו להשיג את מהות האור.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2017 07:37 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"ו אלול -
אגרת הקודש, אגרת י"ז.

ממשיך לפרש את הפסוק: "רחבה מצותך מאוד" - שכוונת המילה 'רחבה' היא, שמצוות הצדקה היא כלי רחב ללא גבול שיוכל להכיל בעתיד את קבלת ההתגלות של אור-אין-סוף הבלתי גבולי בזמן תחיית המתים. 
אור זה יאיר בזכות עבודת האדם בענין הצדקה וחסד בעולם הזה, אך בכל זאת זה נחשב לחסד חינם מצד הקב"ה, שהרי ההתגלות האלוקית היא אין סופית והיא אינה בערך להתעוררות האדם, שהיא מוגבלת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2017 17:23 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"ז אלול -
אגרת הקודש, אגרת י"ח.

רבנו הזקן מסביר באיגרת זו שני סוגים כלליים באהבת ה':
"אהבה בתענוגים": היא אהבה של הנאה ותענוג מאלוקות.
לא ניתן להגיע לאהבה זו ע"י עבודה, אלא היא ניתנת כמתנה מלמעלה, לאחר שהאדם התאמץ להגיע למדריגה העליונה ביותר שבכוחו להגיע ביראת ה', לפי שורש נשמתו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2017 07:39 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"ח אלול -
אגרת הקודש, אגרת י"ח.

הסוג השני של האהבה, היא האהבה המסותרת שבלב כל אחד מישראל, שעיניינה הוא צימאון לאלוקות ורצון הנפש להדבק בה'.
אהבה זו ישנה גם ברשעים וממנה באה להם החרטה, רק שאצלהם אהבה זו מוסתרת והקליפה שולטת עליה.
כדי שהאדם יוכל לגלות את האהבה המסותרת שבלבו, עליו  להתגבר על הקליפה במחשבה דיבור ומעשה ולפעול שהתאוה  לענייני העולם תהיה מסותרת והשימוש בתאוה זו יהיה רק לדברים הכרחים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2017 16:18 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| כ"ט אלול -
אגרת הקודש, אגרת יז"ט.

הארי ז"ל מסביר שהשגת נבואתו של משה רבנו הייתה בבחינת חיצוניות החכמה העליונה ולא בפנימיות, כפי שהיא יורדת ב 7 המידות.  רק במדות נצח ,הוד ויסוד, שהן הענפים של חסד גבורה ותפארת הייתה השגת משה רבנו באופן של פנימיות.
עולה שאלה, כיצד יש דרושים מהאריז"ל  בפנימיות החכמה העליונה,  ועל משה רבנו נאמר שלא השיג בנבואתו בפנימיות החכמה העליונה?
 והרי בוודאי הארי ז"ל לא היה למעלה מדרגתו של משה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2017 22:18 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| ג' תשרי -
אגרת הקודש, אגרת י"ט.

בכדי שההשפעה תיקלט אצל ה'מקבל', המשפיע צריך להשפיע למקבל רק את הדרגות שלגביו הן 'חיצוניות', מאחר שאת הדרגות ה'פנימיות' לא יכול ה'מקבל' להכיל.
וכפי שרואים ביחס שבין מחשבה דיבור ומעשה:
ישנן 3 סוגי 'אותיות' שבמחשבה, המקבילות לעולמות בריאה, יצירה ועשיה:
1) 'אותיות המעשה'- כשרואה במחשבתו את ציור צורת האותיות (כפי שראה אותן בספר תורה), בחינת 'עשיה שבמחשבה', עולם העשיה.
2) 'אותיות הדיבור'- 22 הברות שונות שמתחלקות מהקול וההבל, וכששומע את האותיות במחשבתו, היא בחינת 'דיבור שבמחשבה', עולם היצירה.
3) 'אותיות שבמחשבה' בלי הרהור במחשבתו (ע"י אותיות הדיבור) היא 'מחשבה שבמחשבה', מקביל לעולם הבריאה, והן החיות של אותיות הדיבור, כאשר אדם מהרהר במה שמדבר.
קורה לפעמים שאדם לא מהרהר במה שמדבר, במקרה כזה פנימיות אותיות המחשבה אינה מלובשת באותיות הדיבור, אלא רק חיצוניות אותיות המחשבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2017 12:01 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| ד' תשרי -
אגרת הקודש, אגרת כ'.

הקב"ה מאוחד עם האורות שבעשר הספירות וכן עם ה'כלים' של עשר הספירות, שדרכם מאיר אור-אין-סוף בעולם האצילות.
אך כיצד הקב"ה, שהוא למעלה מגבול ומדידה ("אין סוף"), יכול להיות מאוחד עם הכלים, שעניינם הוא גבול, לצמצם את האור לעשר ספירות? אלא שהכלים מאוחדים עם הקב"ה רק לצורך הפעולה של בריאת העולם 'יש' מ'אין', שהיא רק בכח הקב"ה, אלא שהתהוות זו נעשית באמצעות הכלים, שגם הם חלק מהאלוקות.
החידוש בבריאה באופן של 'יש' מ'אין' הוא:
הבריאה לא נבראה באופן של סיבה ומסובב, שהכח האלוקי הוא הסיבה והבריאה היא המסובב, שאז המסובב בטל לסיבה, אלא נבראה באופן של 'יש' מ'אין', שאז המסובב (הנברא) מורגש כמציאות בפני עצמו.
אמנם מובא בזוהר ועוד שההמשכה מהכלים של הספירות היא בדרך של סיבה ומסובב, אך שם הכוונה: כאשר ספירה אחת נמשכת מספירה אחרת (למשל, בינה נמשכת מחכמה), שאכן מה שנמשך ומתגלה מהספירה התחתונה, בטל במציאות לספירה העליונה יותר, ולכן הספירות אינן בבחינת 'יש' ומציאות ולא ניתן להשיגן גם לאחר צמצומים רבים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2017 15:04 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| ה' תשרי -
אגרת הקודש, אגרת כ'.

בשונה מסיבה ומסובב, שהסיבה כבר קיימת קודם רק באופן אחר. התהוות חדשה, 'יש' מ'אין', נקראת בלשון הקודש 'בריאה', שכן, למרות שהנברא בטל באמת לגבי מקורו, הנברא מרגיש את עצמו כדבר נפרד וחדש. זאת מאחר, שלמרות שהנברא יודע שיש לו מקור המהווה אותו, הוא אינו משיג ומרגיש את הכח השופע בו (בשונה מהרגשת התוצאה לגבי הסיבה).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2017 18:14 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| ו' תשרי -
אגרת הקודש, אגרת כ'.

התחלת מציאות ה'יש' היא ב'חיצוניות הכלים' של הספירות בעולם האצילות.
גם בעולם האצילות יש גדר של 'נברא', אלו גופות המלאכים בעולם האצילות המתהווים באופן של 'יש' מ'אין', זאת מפני שאינן בבחינת ביטול לגמרי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2017 16:16 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| ז' תשרי -
אגרת הקודש, אגרת כ'.

רבינו הזקן מסביר שישנם 3 דרגות בעולם האצילות:
1) גופות המלאכים, שהם בבחינת 'יש'.
2) נשמות המלאכים ונשמות האדם קודם רדתם לעולמות בריאה יצירה ועשיה, שהם מעין בחינת אלוקות.
3) ה'כלים' לספירות, שהם אלוקות ממש.
בדרך כלל, כאשר נשמה יורדת לעולמות בריאה יצירה עשייה, היא נעשית בבחינת 'נברא', חוץ מנשמות הצדיקים הגדולים, שיש להם נשמה מעולם האצילות ונשמתם זו לא הופכת להיות דבר נפרד מאלוקות.
רק בכוח הקב"ה לברוא מציאות 'יש' מ'אין', כלומר, מציאות שמורגש בה שהיא מציאות לעצמה.
אופן הבריאה מהאור-אין-סוף הוא על ידי שהאור מתלבש ומתאחד עם הכלים, וכיון שהכלים הם בעלי גבול, אזי דרך היחוד של אור אין סוף והכלים נבראים בעלי גבול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2017 14:54 לינק ישיר 

תקציר תניא :
| ח' תשרי -
אגרת הקודש, אגרת כ'.

שורש התהוות הנבראים הוא מאור אין סוף המלובש בספירת החכמה וע"י ספירת החכמה מתלבש האור בכל שאר הספירות, אלא שכוח זה בא בפועל ע"י ספירת המלכות של עולם האצילות.
ספירת המלכות, היא הספירה האחרונה בעשר הספירות בעולם האצילות, בה מתגלה כוח האין סוף ולכן נקראת בשם 'עלמא דאתגליא', העולם הגלוי, וממנה נבראים עולמות בריאה, יצירה ועשייה, וכן הנבראים שבהם, הנשמות והמלאכים.
אך למרות היותה הספירה התחתונה, מתלבשת בה ספירת הכתר העליונה, היות והכתר אף הוא קשור למלכות, כי אין כתר אלא למלך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אשכול - תקציר לימוד התניא היומי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 52 53 54 ... 202 203 204 לדף הבא סך הכל 204 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.