|
|
| נשלח ב-28/5/2019 10:14 |
|
| |
תקציר תניא : כ"ג אייר: פרק נ'. אף על פי שרצונו של היהודי ב'אהבה כאש' מתבטאת בתנועת רצוא חזקה עד כלות הנפש, בשלב הבא האדם צריך לחזור ולהיות בתנועה של 'שוב', כלומר להימנע מ'כלות הנפש' ולשאוף לחזור ולהישאר בעולם הגשמי ולקיים מצוות, מתוך ידיעה שזאת תכלית הכוונה העליונה, שהנשמה תמשיך אלוקות למטה בעולם, שזה נעשה דווקא בתוך גוף גשמי ע"י קיום תורה ומצוות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2019 09:16 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ד אייר - פרק נ"א. בשלושת הפרקים הבאים, האחרונים בספר התניא, חוזר רבנו הזקן לבאר את מעלת ה'מעשה' שהוא העיקר. ומקדים לבאר היכן נמצאת השכינה (ממשל הנשמה) וכיצד היא מתגלה בעולם. רבנו הזקן מסביר, איך יתכן לומר על מקום מסוים שהשכינה שורה בו במיוחד (לדוגמא בקודש הקודשים), הרי אין מקום פנוי מהקב"ה? כדי להסביר זאת רבנו הזקן מביא דוגמא מאופן התלבשות הנשמה בגוף. נקדים, בהתגלות הנשמה בגוף יש שלוש דרגות: 1-עצם הנשמה השווה בכל האברים. 2-הכוחות כפי שהם עדיין בפוטנציאל במוח. 3- הגילוי בפועל באיברים השונים. עצמות ומהות הנשמה נמצאת בכל אברי הגוף (ברגל כמו בראש) ואף על פי כן עיקר התגלות הנשמה היא במוח. החיות באופן כללי נמשכת קודם במוחין, ומשם נמשכת חיות לכל איבר בהתאם לתפקידו (כוח הראיה לעין וכו'). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2019 11:58 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ה אייר - פרק נ"א. כמו שנאמר על מציאות הנשמה, שהיא נמצאת בגוף בשווה בכל האברים, כך בדרך משל, מהות ועצמות אין סוף נמצא בשווה בכל העולמות, להחיות הנבראים בלי גבול ועולמות בלי מספר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2019 15:50 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ו אייר - פרק נ"א. ההבדל בין העולמות העליונים והתחתונים, הוא בגילוי האור. בעולמות העליונים הוא גלוי יותר מאשר בעולמות התחתונים וכל נברא מקבל את חיותו לפי תכונתו. העולמות התחתונים מקבלים את החיות האלוקית דרך לבושים רבים, שאין סוף ב"ה מלביש בהם את החיות והאור ממשיך ומאיר להם להחיותם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2019 22:15 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ז אייר פרק נ"א. העולמות התחתונים מקבלים את החיות האלוקית דרך צמצומים רבים כל כך עד בריאת עולם חומרי וגשמי בו הקב"ה אינו נראה כלל. שדברים חומריים וגשמיים שנראים מתים למרות שהוא מהווה אותם יש מאין תמיד ולולא זאת העולם היה חוזר להיות אין ואפס כפי שהיה לפני הבריאה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2019 09:47 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ח אייר - פרק נ"א. כמו שעיקר גילוי הנשמה הוא במוח (שם הכוחות עדיין אינם נחלקים) ומשם מתפשטת הארה בלבד אל שאר האברים, כך על דרך משל, עיקר גילוי החיות האלוקית נמצא ב'מוחין' שלמעלה (בספירת חכמה של עולם האצילות), שזוהי ההתגלות הראשונה של אור אין סוף בעולמות. ומשם יורד לשאר הספירות עד לספירה התחתונה ביותר, ספירת המלכות שעל ידה נעשה המעבר לעולם הבא וכך הלאה עד להתלבשות בתורה ומצוות (שהם רצון ה'). ההתגלות של המשכה זו נקראת גם בשם 'שכינה' על שם שהיא 'שוכנת ומתלבשת' בעולמות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2019 11:25 |
|
| |
תקציר תניא : | כ"ט אייר - פרק נ"א. העולמות לא יכולים לקבל את אור השכינה עצמה, שהיא מקור כל החיות של העולמות, אלא רק ע"י לבוש המעלים ומסתיר את האור. זאת כדי שהעולמות והנבראים לא יתבטלו במציאות, כשם שאור השמש בטל במציאות בהיותו במקור שלו (בשמש עצמה). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2019 10:13 |
|
| |
תקציר תניא : | א' סיון - פרק נ"א. הלבוש המעלים ומסתיר על אור השכינה, הוא רצונו וחכמתו של הקב"ה בתורה ובמצוות, והוא מדריגה עליונה יותר מאשר השכינה (מקור חיות העולמות), לכן אין לבוש זה מתבטל בפני אור השכינה, בהיותו מדריגה שלמעלה מהאור. נשאלת השאלה, כיצד יכולים הנבראים לקבל לבוש זה, בשעה שהוא למעלה מאור השכינה? מפני שהתורה ירדה והתלבשה במצוות שהם דברים גשמיים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2019 10:07 |
|
| |
תקציר תניא : | ג' סיון - פרק נ"ב. אור השכינה מאיר גם בעולם הזה הגשמי, בזמן שבית המקדש היה קיים אור השכינה האיר בגלוי ב'קודש הקודשים' שבבית המקדש, בהתלבשותו בעשרת הדיברות שבלוחות הברית. האופן שבו האירה השכינה בקודש הקודשים היה נעלה יותר מבעולמות העליונים, זאת מפני שעשרת הדיברות הן כוללות את כל התורה כולה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2019 07:42 |
|
| |
תקציר תניא : | ד' סיון - פרק נ"ב. בבית שני לא היו לוחות הברית בקודש הקודשים, לכן מדרגת השכינה הייתה נמוכה יותר מזו שהיתה בבית ראשון. מאז שחרב בית המקדש, התורה והמצוות הן הלבוש לאור השכינה. רוב המצוות הן מעשיות וגם במצות תלמוד תורה, ברכות ותפילה יש ענין של מעשה ועשיה בכך שיהודי אינו יוצא ידי חובה בהרהור, וחובה ששפתיו ינועו בשעת הדיבור, מה שנחשב למעשה. המשכת השכינה נעשית גם ע"י תורה שבעל-פה, מפני שהמעשה שהוא הרצון העליון, מתבטא במיוחד בתורה שבעל-פה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2019 22:18 |
|
| |
תקציר תניא : | ו' סיון - ליקוטי אמרים חלק ב' שער הייחוד והאמונה הקדמה: היסודות של עבודת ה': יראת ה' - 'סור מרע' ואהבת ה' - 'עשה טוב' ישנם שני סוגי אהבת ה': - 'אהבה בתענוגים', הנמצאת בטבע הנפש האלוקית ויש לגלותה ע"י זיכוך הגוף, אהבה זו שייכת לצדיקים ואין ביכולת כל אדם להגיע אליה. - אהבה הבאה ע"י התבוננות איך שהקב"ה סובב וממלא את כל העולמות ושהכל נחשב לעומתו כמו כלום. איך הוא חייו האמיתיים של האדם, ואיך הוא אוהב אהבה גדולה את בני ישראל. בשונה מ'אהבה בתענוגים', על אהבה זו שייך לצוות, (אפילו שאהבה היא רגש הלב) זאת מפני שהיא באה ע"י התבוננות והציווי לאהוב את הקב"ה הוא על ההתבוננות הנ"ל. לאהבה זו יכול כל אדם להגיע וגם אדם במדרגת צדיק נזקק למדרגה זו של אהבת ה' (שבה התחנך והורגל מנעוריו עוד לפני שהגיע למדרגת צדיק) בזמן שאין הוא במדרגת 'אהבה בתענוגים' (במיוחד בזמן שעולה ממדרגה למדרגה). ראשית האהבה והיראה היא האמונה באחדות ה', - שכל הנבראים מאוחדים ובטלים לגמרי אל הקב"ה. כדי שהאמונה באחדות ה' תהיה טהורה היא צריכה להיות רק בענינים שלמעלה מהשכל, לכן יש להסביר את העניינים הניתנים להבנה באחדות ה'. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2019 11:55 |
|
| |
תקציר תניא : | ז' סיון - שער היחוד והאמונה, פרק א'. מדיבורו של הקב"ה נבראו כל הנבראים הכלליים בדוגמת רקיע השמים (וכל הרקיעים), דיבור זה מורכב מצירוף אותיות (מ'עשרה מאמרות') המצטרפות למילה 'רקיע', אשר עומדת תמיד בתוך רקיע השמים. אם אותיות אלו היו חוזרות למקורן כל הרקיעים היו מתבטלים. כך גם אצל כל הברואים (גם בדומם) קיים תמיד הכוח האלוקי שברא אותם. בשונה מהנבראים הכללים (כמו רקיע, ארץ וכדומה), הנבראים הפרטיים אינם מקבלים חיותם ישירות מ'עשרה מאמרות', מפני שחיות זו גדולה ואין בכוחם לקבלה, לכן הם מקבלים את חיותם ע"י השתלשלות ממדרגה למדרגה נמוכה יותר, עד שיוכל להתהוות ולהפוך לנברא פרטי. השם שקוראים לנברא בלשון הקודש, הוא הכלי לאותה חיות מצומצמת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2019 00:06 |
|
| |
תקציר תניא : | ח' סיון - שער היחוד והאמונה, פרק א'. עד כאן הוסבר שהכוח האלוקי מיתקיים תמיד בנברא. רבנו הזקן מסביר, שטעותם של הכופרים בהשגחה הפרטית נובעת מכך שהם משווים את מעשה ה' למעשה אדם. לדוגמא: אומן שעשה כלי מחומר קיים, הכלי מתקיים מבלי להזדקק יותר לאומן. כך הכופרים סוברים שאחרי שהקב"ה ברא את השמים והארץ, אינם נזקקים יותר לקב"ה ח"ו. אך האמת היא, שמעשה אדם הוא מדבר שכבר קיים ('יש' מ'יש') והאדם רק משנה את צורתו, אך בריאת השמים והארץ היא יצירת דבר חדש שלא היה קיים קודם כלל ('יש' מ'אין'). במצב זה הכוח שיצר יהווה תמיד את היצירה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2019 11:26 |
|
| |
תקציר תניא : | ט' סיון - שער היחוד והאמונה, פרק ב'. המים בקריעת ים סוף היו זקוקים לרוח שתנשוב עליהם כדי שיעמדו נגד טבעם וברגע שהרוח היתה מפסיקה המים היו חוזרים לטבעם (למטה), זאת מאחר שהיה זה שינוי בטבע המים, ולשם כך היה מוכרח הכוח המחדש לברוא תמיד את החידוש (בהתלבשותו ברוח). ואם כך היה בשביל שינוי מ'יש ל'יש', הרי קל וחומר שבחידוש של 'יש' מ'אין' (התהוות כל הנבראים מאין ואפס ל'יש'), על הכוח האלוקי שברא אותם לברוא את החידוש תמיד. הכוח המהווה הוא האותיות שלמעלה, המתלבש בנבראים להחיותם 'יש' מ'אין'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2019 11:20 |
|
| |
תקציר תניא : | י' סיון - שער היחוד והאמונה, פרק ג. כיוון שהכוח האלוקי מוכרח לברוא ולחיות תמיד את הנברא מ'אין' ל'יש', אפשר להבין שהכוח האלוקי הוא המציאות האמיתית של הנברא וממילא הנברא הוא כאין ואפס לגבי הכוח האלוקי המהווה אותו כל רגע. ואם היינו מסוגלים לראות את הכוח האלוקי (דבר ה'), גשמיות הנברא לא הייתה נראית לנו כלל, זאת מפני שרק החיות הרוחנית היא המציאות האמיתית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|