בית פורומים עצור כאן חושבים

מה העלות המדוייקת של שמירת שמיטה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2015 23:13 לינק ישיר 

במקרה הזה אני הוא הבער שלא יודע, אין לי את הספר.  אני מבין שזה  החז"א על הירושלמי שביעית, כאמור אין לי.       תגדיל תורה ותעתיק את דבריו. ותבא עליך ברכה.
דברי וספרי תלמידיו לא מענינים כלל וכלל. אמרו לפני שנים שחז"א לא היה מתקבל לחוגו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2015 02:20 לינק ישיר 

ירוחם כתב

במקרה הזה אני הוא הבער שלא יודע,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2015 12:43 לינק ישיר 

אתה ודאי מאנשי ההשקופה. כשאין להם תשובה לועגים לשואל.
איפה החז"א כותב את מה שציטטת בשמו? מקור מדויק ! ולא ספרים גדולים בלי לציין דף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2015 14:19 לינק ישיר 

לי אין תשובה ? כשאתה כתבת שאינך יודע את דעת החזו"א הכתובה בארוכה בספרו (שביעית סימן א' למשל) ומפורסמת בין כל החרדים (שיש קדושה בפירות גוים) ואתה מביע דעות על חשבונו קצת יושרה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2015 17:04 לינק ישיר 

בסך הכל ביקשתי ממך ציטוט על ידיעתוך הברורה. אם זה כל כך ברור שכל אחד יודע ומכיר. מה כל כך קשה לך להביא את המקור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2015 21:48 לינק ישיר 

בערולאאדע כתב:
לי אין תשובה ? כשאתה כתבת שאינך יודע את דעת החזו"א הכתובה בארוכה בספרו (שביעית סימן א' למשל) ומפורסמת בין כל החרדים (שיש קדושה בפירות גוים) ואתה מביע דעות על חשבונו קצת יושרה 

לאחר מנוחת השבת-ראה כמה אדם כותב שטויות והבלים ושקרים. בכדי לנצח בויכוח שאינו ויכוח כלל.
"מפורסמת בין כל החרדים"? איפה קונים החרדים היום את הירקות? במשולש הישראלי. מערבים הגרים בא"י מעבר לקו הירוק. שם אין קדושה? אכן ידען גדול אתה. ומדייק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2015 22:53 לינק ישיר 

ירוחם, אני מתנצל מראש על הלשון החריפה אבל הפעם עצבנת אותי.
הסיפור נפתח כשאתה, כדרכך, משגר סדרת השמצות לעבר קבוצת אנשים שלמדו יותר תורה ממה שתחלום ללמוד אי פעם וקובע שהם מחמירים בלי טעם וסיבה, סתם כי כיף להם להחמיר. בקבוצה זו נכלל (כפי שאני מבין מהמשך דבריך) החזו"א.
מהר מאד מתברר שאפילו לא טרחת לבדוק מה כותב החזו"א. ברור שהוא מחמיר בלי סיבה, הרי הוא רב, וחרדי, ובגללו היהודים נהרגו בשואה. ומי בכלל טורח לקרוא כל כך הרבה מלים ארמיות בכתב רש"י.
בשלב זה מגיע אדם שפוי שלא מספיק מכיר אותך ומבקש בתמימות לדעת מה מקורותיך. לו ידוע במפורש הפוך.
אבל אתה לא יכול לומר 'סליחה, טעיתי. פעם הבאה אבדוק טוב יותר לפני שאני משמיץ רבנים'. חלילה, הרי זה ימחק את כל הגדרתך כירוחם. בלית בררה אתה פונה לפסים אישיים 'אנשי ההשקופה' 'לועג לשואל' בער לא מתיאש ומביא מקור מדויק מאד. שביעית סימן א. זה עדיין לא עוזר. למה שיעזור? סימן א ארוך מדי בשבילך. אתה צריך את השורה המדויקת, עם ניקוד. אבל גם אז זה לא יעזור. למה שיעזור? אפשר לתקוף את המגיב על משפט צדדי שהוא אמר, בקושיה טפשית למדי (אולי לא שמעת שלא כל החרדים נוהגים כמו החזו"א, יש הכשר כזה שנקרא בד"ץ והוא מתיר יבול נכרי) וכשהוא יענה זה עדיין לא יעזור, תמצא סיבה טפשית אחרת להתחמק.

אתה הרי אוהב וורטים אז הנה וורט יפה בשבילך: כתוב אם תכתוש את האויל במכתשת עם הריפות - לא תסור איולתו ממנו. שמעתי פירוש - לא תסור איולתו כי הוא יגיד 'לא מתכוונים לכתוש אותי, מתכוונים לכתוש את הריפות'.

האמת, סתם חבל על כל התגובה הזאת, בין כה וכה זה לא ישנה כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2015 23:40 לינק ישיר 

אתה צודק בכל רק חסר המקור השקרי של מהחז"א  ציטוט מדויק מה הבעיה שלך? הרי תלמיד חכם שכמותך הספר הרי תחת ידך? פשוט העתק והדבק.
אבל לכתוב ולהשמיץ יותר קל. איש בער ולא ידע חוץ מלהשמיץ. כמו רבותיך. המפורסמים

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 06/06/2015 23:45:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2015 00:03 לינק ישיר 

חזון. איש. שביעית. סימן. אלף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2015 00:22 לינק ישיר 

אפשר הסבר אם ליבולי נכרים יש קדושת שבעית בארץ ישראל. איך בד"ץ מתיר  מה ההבדל אם אפשר להתיר  אז למה לא התר מכירה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2015 12:11 לינק ישיר 

בד"ץ טוען שליבול נכרי אין קדושת שביעית אבל שהיתר המכירה פסול מכמה סיבות, ביניהן שאסור למכור קרקע מא"י לנכרי וכן שהמכירה אינה מכירה אמיתית.

והנה בלוג המוקדש רק לנושא היתר מכירה קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2015 12:20 לינק ישיר 

אריאל
מכירת חמץ לגוי גם אינה מכירה אמיתית. להזכירך חמץ בפסח זה בכרת..שמיטה בלאו. מלקות.
אכן אסור למכור אדמת א"י לנכר. אבל המכירה , מכירה, והמוכר עובר בלאו. ולא האוכל מיבולי נכרי.
עיינתי במקור שהבאת חז"א שבעית. נדמה שהוא גם הביא את דעתו המנוגדת של הגאון, בכל מקרה,  הוא לא קובע את הטעם הזה להלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2015 21:26 לינק ישיר 
בחזרה לנושא העלות הכלכלית של שנת השמיטה

הטיעון העיקרי שעלה כאן, ושלא התייחסתי אליו בהודעה הראשונה באשכול, הוא עניין הייצוא.

הטיעון הוא, שאם לא יהיה ייצוא בשנה השביעית - אז לא יהיה ייצוא בכלל.

על טיעון זה יש שתי תשובות:

א. לפי הנתונים שהביא מואדיב, רק 20% מהחקלאות מיועד לייצוא. כך שאפשר לשמור שמיטה ב-80% מהשדות, להוציא 80% מהחקלאים לשנת שבתון כמו המורים והאקדמאים, בלי כל פגיעה בייצוא.

על כיוצא בזה נאמר "מאכילים אותה הקל הקל תחילה": גם אם חייבים לעבור על איסור, עדיף למעט באיסורים כמה שאפשר ולעשות רק את המינימום ההכרחי.

ב. אבל התשובה העיקרית היא: מי בכלל אמר שחייבים ייצוא חקלאי?
מבחינה כלכלית, לא בטוח שזה משתלם. עצם העובדה שהמדינה מסבסדת את החקלאות באופן ישיר ועקיף (לפחות 4.5 מיליארד ש"ח בשנה, לפי חשבוני), מראה שהחקלאות היא לא כלכלית.

אז אמרנו שחייבים חקלאות ישראלית כדי שתהיה לנו תוצרת מקומית לשעת חירום ולא נהיה תלויים בייבוא.
אבל כל זה מתייחס רק לתוצרת לצריכה מקומית. מי אמר שחייבים גם לייצא?

עד כמה שזכור לי, חז"ל אף אסרו לייצא מוצרים שיש בהם אוכל נפש.
לפי השקפת חז"ל, המוצרים הגדלים בארץ ישראל נועדו קודם-כל לעם ישראל.
כשיש ייצוא, ההיצע לשוק המקומי קטֵן, וכתוצאה מכך המחיר שמשלמים צרכנים מקומיים גדֵל.
בשנה שעברה קיבלנו לכך המחשה כואבת: בזמן מבצע צוק איתן, הרבה מדינות לא רצו לקנות מנגו ישראלי.
כתוצאה מכך, מחיר המנגו בשווקים ירד באופן משמעותי. בחנות הפירות שליד ביתי, המחיר ירד מ-8 ל-4 ש"ח לק"ג!
יש משפחות שבדרך-כלל לא יכולות להרשות לעצמן מנגו כי זה יקר מדי, ודווקא בשנה שעברה, כשלא היה ייצוא, הן יכלו סוף-סוף ליהנות מטעמו המתוק של מנגו ישראלי.
דווקא מי שדואג לעניים, צריך להתנגד לייצוא בכל שבע השנים, ולא רק בשמיטה.

ואולי על זה ניבא הנביא ישעיהו, ישעיהו סב8-9: נִשְׁבַּע ה' בִּימִינוֹ וּבִזְרוֹעַ עֻזּוֹ, אִם אֶתֵּן אֶת דְּגָנֵךְ עוֹד מַאֲכָל לְאֹיְבַיִךְ, וְאִם יִשְׁתּוּ בְנֵי נֵכָר תִּירוֹשֵׁךְ אֲשֶׁר יָגַעַתְּ בּוֹ. כִּי מְאַסְפָיו יֹאכְלֻהוּ וְהִלְלוּ אֶת ה', וּמְקַבְּצָיו יִשְׁתֻּהוּ בְּחַצְרוֹת קָדְשִׁי.

ומה יעשו החקלאים המתפרנסים מייצוא? אפשר למצוא להם פתרונות. הנה דוגמה:
עכשיו מדברים על הפשרת קרקעות חקלאיות לבניה, כמענה למצוקת הדיור.
מספיק להתיר לכל חקלאי להפשיר דונם אחד של קרקע לבנייה - כדי להפוך אותו לעשיר ולספק לו פרנסה קלה ומרווחת לשארית חייו.
אפשרות נוספת: אפשר לתת להם 20% מהכסף שמשמש כיום לסיבסוד ענף החקלאות, כקיצבה במזומן.
אפשרות נוספת: לעשות להם הסבה מקצועית לענף התיירות. כל אחד יוכל להקים בנחלתו כמה צימרים שיתפרנס מהם בכבוד.
יש הרבה אפשרויות. בכלל, יש הרבה אנשים שהמקצוע שלהם יוצא מחוץ לאופנה, מסיבות כלכליות או מסיבות אידיאולוגיות (ע"ע עובדי ענף העישון, פיטום האווזים ועוד). זה לא סוף העולם. עם קצת עזרה מהמדינה, אפשר לעבור את זה ואפילו להרוויח.

תוקן על ידי אראלסגל ב- 05/07/2015 21:27:42

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2015 21:33 לינק ישיר 

אגב, לגבי מספר המועסקים בחקלאות:

בקישור שהביא מואדיב:

מדובר על 43 אלף מועסקים, מתוכם 26 אלף שכירים (והשאר - 17 אלף - כנראה חקלאים).

אבל במאמר מלפני שלוש שנים: מדובר על פחות מ-10000 חקלאים.
ייתכן שהכתבת לא דייקה.

אבל בחוברת על שנת השמיטה, שהתפרסמה עבר ראש-השנה ה'תשע"ה, התפרסם מאמר של מנכ"ל משרד הדתות, שבו הוא קובע כי מספר החקלאים היהודיים הוא 7000 בלבד.

לא ברור לי ממה נובע הפער במספרים. צ"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2015 21:46 לינק ישיר 

די, תפסיק לעשות מעצמך צחוק. זה נושא רציני ואי אפשר לבלבל בו בשכל בלי להבין כלום.
החקלאות לא כלכלית בחלק של הייצור המקומי. ללא הייצוא היא תהפוך לעוד יותר לא כלכלית. כמובן כשיש עודף סחורה המחירים יורדים והחקלאים מפסידים ומשמידים סחורה. אם הם ידעו מראש הם לא ייצרו כל כך הרבה. מבחינה זו הייצוא מסבסד לך את המחיר. מה בדיוק יעשה חקלאי בצפ' מע' הנגב או בצפון? יפשירו לו דונם לבנייה ואז הוא יקים לו יישוב באמצע שום מקום. יש מדיניות תכנון לגבי יישובים והיא לא הנפצת יישובים לפי מה שיוצא.
תחזקנה ידיך בניסיון לחשוב כיצד אפשר לקיים את השמיטה טוב יותר, אבל קודם תלמד את החומר הרלוונטי באופן רציני ואח"כ תבוא עם הצעות פרקטיות מפורטות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה העלות המדוייקת של שמירת שמיטה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.