לרגל פסטיבל חתונת נכד האדמו"ר מבלז המתרגש עלינו בשבוע הקרוב בשלל כתבות סיקורים וצילומים המרטיטים כל לב כמיטב המסורת, וכמובן עם קינוח של שבירת שיא גינס במספר הקיעגלים שעפו לאוויר ולא נפלו לרצפה או בגובה הפארנצע'ס וכד', כדאי מאוד לזכור מה חז"ל (בירושלמי) היו אומרים על חתונת הפאר הזו...
רבי חמא בר חנינא ור' הושעיא היו מטיילין בכנסיות של לוד . אמר רבי חמא בר חנינא לרבי הושעיא: כמה ממון שיקעו אבותי כאן. אמר לו רבי אושעיא: כמה נפשות שיקעו אבותיך כאן? האם לא היו בני אדם שעסקו בתורה? (ויותר ראוי היה לתמוך בהם, מאשר לבנות בתי מדרש וק"ו לחתונות פאר...).
ובסוד קדושים מי יעמוד!
נ.ב. בחתונה הגרנדיוזית הקודמת פתחתי ג"כ אשכול בנושא שהחזיק כמה ימים וזכה לעשרות אלפי צפיות אבל מישהו שכפי הנראה היה לו מאוד קשה להתמודד עם מאמר חז"ל ( מעבר לגידופים הקבועים שאני צר עין וכו') דאג "לצנזר" אותו לתפארת חופש הביטוי... כותרת האשכול ש"צונזר":
לוקוס לוקוס עד מתי אתה מכלה ממונן של ישראל. נראה כי יש לקבע את טבעתך, באשכול לחסימתך כמדומה שהתנגדתי, שמא טעות הייתה ויותר נראה כי מדובר ביציאה גרועה. חזור בך !
מדוע עיינך צרה
תוקן על ידי בזמן ב- 01/06/2015 20:32:40
נשלח ב-1/6/2015 20:37
אשרנו שזכינו! שבדורנו אנו מסתובב לנו ר' אושעיא זוטא ומעורר את הדור על הדברים הצריכים תיקון, איי איי איי אשרנו שזכינו!
נשלח ב-1/6/2015 20:43
יושב לו באבא רבה זוטא מכורבל בדכאונו ופשוט יוצא לו העיניים מכל מאורע שריח של קדושה נודף ממנו, הוא מדמיין שהוא מרחף בעננים ממקום מושב חכמתו ויורה לעג ועצות ושאר דברי תוכחות לכל אנשי הדור אשר לפי דמיונו הם פשוט היו צריכים להיוועץ עם כבוד חכמתו על כל צעד ושעל
נשלח ב-1/6/2015 21:46
אני לא מבין.
אף אחד לא יוצא על כך שהמדינה משקיעה בתרבות, במקום להשקיע את הכסף בחינוך או לשקוף אותו בעזרה לנרקומנים (כל אחד וסדרי העדיפויות שלו).
אז בשביל קהילת בעלזא חתונה של בן הרבי זה סוג של אירוע תרבותי.
אולי אתה מעדיף במקום ללכת לחתונה זאת ללמוד גמרא או פיזיקיה, אבל גם לך אני משער יש "חיי תרבות" כלשהם.
נשלח ב-1/6/2015 22:19
שוטה הכפר של הפורום לא מסוגל להבין שיש מושג של אדמו"ר וחסידים, ושנפשם של כל החסידים כוספת לבוא לחתונת שמחתו של האדמו"ר. בנוגע לקישקוש על "הביזבוז", כבר חתונה קודמת הוא התבכיין על כך, למרות שלא ראיתי שום ביזבוז מיוחד.
סה"כ עוילם גדול, שצריכים הרבה פרענצ'ס ולוגיסטיקה.
כל זה לא קשור למושג ביזבוז.
נשלח ב-2/6/2015 00:31
כל שמחה אצל חסידים / ליטאים / ספרדים שומרי תורה דוקרת בעיניו של באבא זוטא רע הלב, שוב שמחה אצל השכן למה כל כך הרבה קוגלים, למה למה
עין רע, לב רע, ורקב עצמות קנאה
נשלח ב-2/6/2015 01:14
חסידות בעלז נתנה לכל העולם בית מדרש אדיר ומפואר לתורה ותפילה כשההוצאות שם נוראות, זכותה לחוג שמחות בהרחבה ובכיף, למרות שבבא זוטא התורם רבות בכתיבתו האוילית, ואינו רשה להם.
נשלח ב-2/6/2015 02:06
עט_חד כתבה:
סה"כ עוילם גדול, שצריכים הרבה פרענצ'ס ולוגיסטיקה.
כל זה לא קשור למושג ביזבוז.
הצחקת אותי...
ומה בקשר לרעש והצלצולים מסביב, שעולים הון תועפות? קחו למשל את החופה הנבנה בכיכר בעלזא, חופה רחבה 100 מטר מרובע לערך, בעוד שבסופו של דבר עולים עליו לא יותר מ20 איש פלוס 9 נברשות מהממים ותפאורה חבל"ז, כל העסק הזה עולה 50000 ₪ !!! למה א"א לעשות כמו בגור וויזניץ חופה רגילה וצנועה? על מה הביזבוז ??? ועוד רשימה ארוכה של בזבוזים מיותרים שאין כאן המקום לפורטם.
אגב אם כבר פתחו אשכול (ידיעה זו הייתה אמורה להיות באשכול נפרד) אביא לכאן דברים כהוויתם ששמעתי הבוקר מאחד האישים החשובים בבעלזא (לא אומר את שמו מטעמים מובנים) על כך שבגלל החתונה הזאת כל החסידים מתבטלים במשך שבועיים שלמים מלימוד התורה!! זה מתחיל בשבת אופרוף שגמרו את הטיש לפנות בוקר, עובר למיטאג טיש שנגמר בשעות אחה"צ המאוחרות, עובר לפארשפיל שנגמר באישון ליל. התוצאה הייתה אלפי בחורים ואברכים קמו מאוחר ביום ראשון והסדר שלפני הצהריים התבטל מלימוד תורה. כמו"כ הסעודת העניים והחתן מאל שגוזלים עוד שעות רבות מהחסידים ע"י נוכחותם במעמד או בצפייה בשידורים חיים בכל מקומות מושבותיהם (שגם זה ביזבוז והוצאה לא קטנה). וכמובן החתונה שתסתיים מן הסתם לפנות בוקר והלאה והלאה. והכל בשביל מה ?? בגלל שהרשלה רוקח מתחתן ?? מי לוקח אחריות על אלפי שעות של לימוד תורה שמתבטל? האם החסות והאיצטלא של קבלת השפעות טובות ברוחניות מחתונת נכד מרן שליט"א וכל המסביב מצדיקה דיה את העוול הזה??? לבעלזא הפתרונים. ע"כ לשונו. לא נגעתי.
וכמובן החתונה שתסתיים מן הסתם לפנות בוקר והלאה והלאה. והכל בשביל מה ?? בגלל שהרשלה רוקח מתחתן ?? מי לוקח אחריות על אלפי שעות של לימוד תורה שמתבטל?
העיקר חסר מן הספר אם כבר שכחת, בחתונה האחרונה שנסתיימה לפנות בוקר חסיד בעלז שילם על כך בחייו לאחר שנהרג בתאונת דרכים ברכב שנהג בו אחד מהחסידים שכמובן לא ישן כל הלילה
בוא נראה אם הפעם יפיקו לקח מכך ולפחות ידאגו לסיים את החתונה בשעה נורמלית (אני לא חולם לרגע שאכן כך יקרה)
נשלח ב-2/6/2015 09:22
ממש מרגש שחסידי מכניבקא באינטרנט כל כך דואגים לכסף של בעלזא וללימוד התורה של החסידים
ומה עם ביזבוז הזמן של אלפי הניקים ממכניבקא שכותבים כאן ומתכתבים בינם לבין עצמם וגם עושים תחפושות של זהויות, ופותחים כל היום אשכולות נגד בעלזא בכפיתיות?
האם זה לא ביטול תורה
נשלח ב-2/6/2015 09:43
שדה9 כתב:
ממש מרגש שחסידי מכניבקא באינטרנט כל כך דואגים לכסף של בעלזא וללימוד התורה של החסידים
ומה עם ביזבוז הזמן של אלפי הניקים ממכניבקא שכותבים כאן ומתכתבים בינם לבין עצמם וגם עושים תחפושות של זהויות, ופותחים כל היום אשכולות נגד בעלזא בכפיתיות?
האם זה לא ביטול תורה
מה בנוגע לתשובה עניינית?
נשלח ב-2/6/2015 10:05
אף שנפשי סולדת מכל הביטול תורה הזה (וכמו שאמר לי אחד מהפוסקים החסידים הגדולים בדורנו: הקצת שבחור חסידי לומד באמצע השבוע הוא מאבד את זה בסוף השבוע בבילוי אצל הרבה), מ"מ אני מבין את חסידי בעלזא. זה המלכות שלהם, והם שמחים בשמחת המלכות.
מעניין למה כשהייתה חתונה מלכותית באנגליה שעלתה מליונים רבים לציבור, לא כאב כ"כ לבאבא זוטא...
נשלח ב-2/6/2015 11:41
סקופער כתב:
וכמו שאמר לי אחד מהפוסקים החסידים הגדולים בדורנו: הקצת שבחור חסידי לומד באמצע השבוע הוא מאבד את זה בסוף השבוע בבילוי אצל הרבה
אבל אתה שוכח שזה גורם להם לא להשתגע טוטאלית משעמום.
נשלח ב-2/6/2015 12:35
מרקה_פולה כתבה:
שדה9 כתב:
ממש מרגש שחסידי מכניבקא באינטרנט כל כך דואגים לכסף של בעלזא וללימוד התורה של החסידיםומה עם ביזבוז הזמן של אלפי הניקים ממכניבקא שכותבים כאן ומתכתבים בינם לבין עצמם וגם עושים תחפושות של זהויות, ופותחים כל היום אשכולות נגד בעלזא בכפיתיות?האם זה לא ביטול תורה
מה בנוגע לתשובה עניינית?
הניקים הבעלזאים כמו ניקי ש"ס, תוקפים את הניקים בתור התחמקות מתשובות ענייניות.
אגב אני לא ניק מחנובקאי. אין לי קשר לשני החסידיות ואני הולך רק עם היגיון