בית פורומים בחדרי חרדים

מבהיל ! כמה נפשות שיקעו אבותיך כאן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2015 19:37 לינק ישיר 

עט_חד כתב:
שוטה הכפר של הפורום
לא מסוגל להבין שיש מושג של אדמו"ר וחסידים,
ושנפשם של כל החסידים כוספת לבוא לחתונת שמחתו של האדמו"ר.

בנוגע לקישקוש על "הביזבוז",
כבר חתונה קודמת הוא התבכיין על כך,
למרות שלא ראיתי שום ביזבוז מיוחד.

סה"כ עוילם גדול,
שצריכים הרבה פרענצ'ס ולוגיסטיקה.

כל זה לא קשור למושג ביזבוז.

שוטה אין לו תקנה!

גם חסידי גור שנפשם כוספת להשתתף בחתונת האדמו"ר צריכים "הרבה פראנצ'ס ולוגיסטיקה" והם עושים זאת בצורה צנועה ומכובדת בלי לבזבז מליונים על הפקת אירוע גרנדיוזי...

תזכורת קטנה  למי ששכח כמה מליונים נשפכו על הפקת החתונה הקודמת: 

http://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-1.2027031

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 02/06/2015 19:51:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2015 22:39 לינק ישיר 

זו פשוט השיטה של הקיסרים הרומאיים לספק להמון "לחם ושעשועים" כדי שלא יחשבו הרבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2015 23:13 לינק ישיר 

מרקה_פולה כתב:
זו פשוט השיטה של הקיסרים הרומאיים לספק להמון "לחם ושעשועים" כדי שלא יחשבו הרבה...

והכי גרוע זה שאם ל"ע אחד מאותם חסידים התפכח משטיונו ומגלה כמה לוקשים האכילו אותו הוא נכנס למשבר שגורם לו לאבד  צלם יהודי...

פרסטר לאחר חזרתו בשאלה (צילום: רפי קוץ)

המשבר הגיע כשפרסטר, שכיהן כמנכ"ל המוסד התורני של חסידות בעלז, הציע דרכים לשמר את המוסד, שנקלע לקשיים. "באתי אליו עם שורה של פתרונות ושאלתי אותו מה סדר העדיפויות הכלכלי, ואז הוא הביט בי ואמר לי שבראש סדר העדיפויות הכלכלי ניצבת החתונה של הנכד שלו. אני מודה שנפגעתי מאוד. רק אז הבנתי שכל הדיבורים שלו על קדושת המוסד ועל כך שלשם יבוא המשיח הם דיבורים חלולים, ושמה שמעניין אותו הם הצרכים הפרטיים שלו".

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4611065,00.html

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 02/06/2015 23:14:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2015 23:16 לינק ישיר 

מרקה_פולה כתב:

מה מבינה גויה גמורה בשמחת חסידים ורבם
\הראש הגויי ישר משווה לדברים הגויים המונחים במוחו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2015 23:48 לינק ישיר 

אז מי שאינו חסיד בעלז הוא בעיניך, האיש החשוב בעיניו, גוי גמור?...

ממך אין לצפות לתשובה עניינית. רק השמצות ושמות גנאי למי שחולק על דעתך המצומצמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2015 23:59 לינק ישיר 

מרקה לצערי "איש חשוב" צודק.

לחם ושעשועים זה מונח אצל הגויים, כאשר האצילים נתנו מכספם ללחם ושעשועים.

כאן החסידים, חלקם דלים ואביונים, משלמים את המחיר בתרומות לרבי/למוסדות וכד' (צריך לבדוק אם יש להם סעיף 46).

נ.ב. יכול להיות שזו הסיבה שהרבי מבעלזא הוא ליברלי יותר ברכישת השכלה לחסידיו, הוא זקוק לחסידים בעלי הכנסות גבוהות, בכדי שלחצרו יהיו הכנסות גבוהות מהם.

תוקן על ידי מואי ב- 03/06/2015 00:22:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 00:18 לינק ישיר 

באבא_זוטא כתב:
המשבר הגיע כשפרסטר, שכיהן כמנכ"ל המוסד התורני של חסידות בעלז, הציע דרכים לשמר את המוסד, שנקלע לקשיים. "באתי אליו עם שורה של פתרונות ושאלתי אותו מה סדר העדיפויות הכלכלי, ואז הוא הביט בי ואמר לי שבראש סדר העדיפויות הכלכלי ניצבת החתונה של הנכד שלו. אני מודה שנפגעתי מאוד. רק אז הבנתי שכל הדיבורים שלו על קדושת המוסד ועל כך שלשם יבוא המשיח הם דיבורים חלולים, ושמה שמעניין אותו הם הצרכים הפרטיים שלו".

שוטה הכפר של הפורום,
אולי תצטט עוד ציטוטים משם?

שכולם יבינו במי מדובר.
(רמז: מנת משכל דומה לשלך...)

ציטוטים:
"הייתי האדם הכי מפורסם במגזר החרדי. אין מישהו שאמרת לו 'אברהם פרסטר' ולא ידע במי מדובר". 
שיגעון גדלות מטופש ומגוחך... 

"השלב הבא היה הפרידה מקיום המצוות. "הניסיון שלי היה שניגשתי בערב שבת לאדמו"ר עם פלאפון פתוח בכיס. למרות שכבר ידעתי שהוא לא אלוהים, הייתי בטוח שהוא יזהה שאני מחלל שבת, אבל הוא לא הבחין בכלום, למרות שהסתובבתי לידו מכל הכיוונים". 
 וואי, איזה "ראיה" מדהימה!!

חוץ מזה,
בהתחלה הוא טען שחזר ב"שאלה" בגלל סיפורי הבעש"ט (או משהו כעי"ז),
מה קרה פתאום שנאלץ לשקר ולהחליף גירסה?
הוא קלט שהגירסא הישנה מדי מטופשת??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 00:31 לינק ישיר 

מואי כתב:
מרקה לצערי "איש חשוב" צודק.

לחם ושעשועים זה מונח אצל הגויים, כאשר האצילים נתנו מכספם ללחם ושעשועים.

כאן החסידים, חלקם דלים ואביונים, משלמים את המחיר בתרומות לרבי/למוסדות וכד' (צריך לבדוק אם יש להם סעיף 46).

נ.ב. יכול להיות שזו הסיבה שהרבי מבעלזא הוא ליברלי יותר ברכישת השכלה לחסידיו, הוא זקוק לחסידים בעלי הכנסות גבוהות, בכדי שלחצרו יהיו הכנסות גבוהות מהם.

תוקן על ידי מואי ב- 03/06/2015 00:22:40

יש להניח שהקיסרים לא שילמו עבור הלחם והשעשועים מכיסם הפרטי. מן הסתם הטילו מיסים גבוהים או לחילופין בזזו את מי שכבשו במלחמה. גם הגלאדיאטורים שנלחמו בזירה עם חיות טרף כדי לשעשע את ההמון, היו שבויי מלחמה.

מכל מקום, השיטה הזו של לחם ושעשועים חיה וקיימת גם היום. מי משלם? יתכן שהחסידים שוטים עוד יותר מההמון הרומאי, הם גם מוכנים לממן את זה מכיסם. 

תוקן על ידי מרקה_פולה ב- 03/06/2015 00:33:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 00:33 לינק ישיר 

זה לא מוכנים, כופים עליהם (לפחות בלחץ חברתי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 04:43 לינק ישיר 

הייתי בחתונה היום
איזו חתונה "מפוארת"
איזו "סעודה דשנה"..

כל אברך קיבל שקית ובה לחמניה ופרוסת דג.. ותו לא

אז כן 
מה אפשר לעשות, 
יש לבעלזא אלפי אלפי חסידים, כולם רוצים מאוד לבוא לחתונה, בכל מאודם
הם לא יוותרו על השעות האלו המגביהות את האדם טפח מעל האדמה
שוה בשביל כמה שעות כאלו לחכות שנה שלימה
אז כולם באים, מבינים שהוצאות כרוכות באירגון הבמות, משלמים הם מכיסם, כי כך צריך לעשות

ויצאו עינם של כמה צרי עין מבחילים, הרובצים כל היום במדמנה ומצפים במי לשלח לשונם
איפה לשים את עינם הרעה

חייהם של קנאים אינם חיים, וכבר אמר עליהם הכתוב "ורקב עצמות קנאה"
אוי כמה כואב לכם, אנשים נמוכים וקטנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 09:55 לינק ישיר 

מואי כתב:
אני לא מבין.

אף אחד לא יוצא על כך שהמדינה משקיעה בתרבות, במקום להשקיע את הכסף בחינוך או לשקוף אותו בעזרה לנרקומנים (כל אחד וסדרי העדיפויות שלו).

אז בשביל קהילת בעלזא חתונה של בן הרבי זה סוג של אירוע תרבותי.

אולי אתה מעדיף במקום ללכת לחתונה זאת ללמוד גמרא או פיזיקיה, אבל גם לך אני משער יש "חיי תרבות" כלשהם.

האמת שאתה צודק.
רוב האנשים מעדיפים לראות תחרות ספורט, מאשר תחרות אכילת קוגלים, אבל בשביל זה יש פלוראליזם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 14:26 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הייתי בחתונה היום
איזו חתונה "מפוארת"
איזו "סעודה דשנה"..

כל אברך קיבל שקית ובה לחמניה ופרוסת דג.. ותו לא

חייהם של קנאים אינם חיים, וכבר אמר עליהם הכתוב "ורקב עצמות קנאה"
אוי כמה כואב לכם, אנשים נמוכים וקטנים.

אכן, רק שוטה כמוך יכול לייחס את הביקורת על בעלז כנובע מקנאה. מי מקנא באנשים שאין להם פרנסה למשפחתם הפרטית ושצריכים עוד לממן מכיסם או מ"שנור" את החתונות המפוארות של החצר ואת בית המדרש "הכי גדול והכי מפואר" שהחסידות הזו זקוקה להם כדי להתחרות בחסידויות אחרות?

כנראה יודע הצדיק את נפש בהמתו ולמה היא זקוקה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 15:08 לינק ישיר 

קיבלתי באישי הכתבות שחסידי מכנוקא שגולשים באינטרנט שולחים לאתר של שאולזון ובהם כתבות השמצות ושקרים ורכילויות נגד חסידות בעלזא מידי יום ביומו , כאשר האתר של שאולזון כבר לא עומד בעומס עולה המוןןןןןןןן והרבה הרבה יותר מהוצאות החתונה בבעלזא הייה שמה במינימום האפשרי תבדוק את התפריט

תוקן על ידי שדה9 ב- 03/06/2015 15:13:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 20:41 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

מה אפשר לעשות, 
יש לבעלזא אלפי אלפי חסידים, כולם רוצים מאוד לבוא לחתונה, בכל מאודם
הם לא יוותרו על השעות האלו המגביהות את האדם טפח מעל האדמה
שוה בשביל כמה שעות כאלו לחכות שנה שלימה
אז כולם באים, מבינים שהוצאות כרוכות בארגון הבמות, משלמים הם מכיסם, כי כך צריך לעשות

שוטה אין לו תקנה!

האם יש סיכוי בעולם שתואיל להסביר לנו איך זה יתכן שחסידי גור אשר גם הם  נפשם כוספת להשתתף במעמד הרוחני הנשגב של חתונת האדמו"ר והם עושים זאת בצורה צנועה ומכובדת בלי לבזבז מליונים על הפקת החתונה המפוארת וכל הטקסים מסביב?

עם זאת מציין העיתונאי הבעלזאי כי בחתונה זו בא לידי ביטוי גם הצד הצנוע והפשוט של משפחת רוקח, שבחרה לכלה בת ממשפחה "רגילה" מהקהילה (הגם ש"מיוחסת"), ולא ביקשה להשתדך דווקא עם צאצאית של אדמו"ר אחר, כמקובל.

ולמרות הצניעות, לאירוע בסדר גודל כזה יש כמובן מחיר גבוה, ובציבור החרדי מעריכים את עלות הפקת החתונה והטקסים שנלוו לה במיליוני דולרים. הם מומנו בעיקר מכספי נדבני החסידות בעולם ("הגבירים") ומחסויות שהעניקו אנשי עסקים למעמד. אז מי אמר שלא נושאים בנטל?

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 03/06/2015 20:47:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2015 22:03 לינק ישיר 

זה מחזק את הכלכלה.

שיביאו אדמורים מחו"ל שיעשו כאן חתונות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מבהיל ! כמה נפשות שיקעו אבותיך כאן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.