אתם לא מבינים, אני ומטבח לא הולכים יחד, אבל ממש לא, מה שקרה זה ששכנה ביקשה ממני שאכין לה נקטר, הכי פשוט שיכול להיות, אולי אעלה לכם את המתכון אחר כך, אתם יכולים להתחיל לספור פאשלות...: קודם כל אני עולה לשכנה, לוקחת ממנה את החומרים והמתכון והכל וזה, באה הביתה, מוציאה את הפרופסור שלנו ומעמידה על השולחן, כתוב להכניס חבילה אחת של אננס מקופסת שימורים, היא הביאה לי שלוש, הוי אומר - להכפיל בשלוש, אני שופכת בפנים הפודפרוססור קופסה אחת, קופסה שניה, רק לפני שאני שופכת את השלישית אני דואגת לברר ולשמוע גם אחרי הבירור שלא צריך לשפוך עם הרוטב שלו, רק את האננס בעצמו, אוקי, מוציאה את כל האננס איכשהו לצלחת מרק קטנה, כשנגמר בה המקום מעבירה לעוד צלחת, מוציאה את הסכין מהמעבד, מרוקנת את המים שעוד נשארו, מחזירה את האננס, באה להתחיל לערבל, שכחתי את הסכין בחוץ,,, לא מספיק שהכל נשפך שם מסביב לפני רגע, אני צריכה עכשיו כאילו עוד פעם לעשות את זה?... טוב שאין שם מים בפנים... קיצער, בסוף הכל היה בפנים (ועוד קצת בפח שנשפך וכו'...) ואז הפעלתי את הפרוססור והוספתי כמו ילדה טובה שמסתכלת במתכון, שני קצפת ריץ' (כי כתוב אחד, וצריך פי שלוש, אז היא הביאה לי רק 2 שמתי רק 2...) הוספתי גם את התותים או מה שזה לא יהיה, כוס מיץ תפוזים, ואז הפעלתי את המעבד, וקרה שם ממש נס כזה של מזרקות באמצע המטבח, מה זה יפה! מכל הכיוונים של המכשיר התחיל להשפך ולזלוג רסק ורוד! השפריץ על הקירות ועל השולחן, מחזה משובב נפש!! אבל לפני שהמכשיר יתפוצץ באמת מעומס סגרתי אותו, ואז הלכתי לראות מה עוד צריך לשים, אבקת סוכר, חצי כוס... אני הופכת את המטבח, הגברת לא הביאה לי א. סוכר, מנסה להתקשר לא עונה, טוב, בעיתה, שיהיה בלי, ברגע האחרון כזה פתאום אני מוצאת את האבקה, חילקתי את הכמות שבמעבד לשתיים, שלא ישפריץ לי שוב, ושמתי חצי כוס א. סוכר ס'תומרת רבע לכל כמות, מערבבת, הכל נפלא, הכמות הראשונה מוכנה, אני מוציאה את הכוסות הגבוהות האלה עם הרגל, מכירים? סה"כ היו 42 כוסות, עם החצי כמות הזה הצלחתי למלאות רק 12... אז כאילו מה שיצא לה זה רק 24?...! אוי לא!... שניה לפני שאני מערבבת את הכמות השניה, אני מוסיפה רבע א. סוכר, ואז אני נזכרת שכשהיה כתוב חצי א. סוכר זה אומר לכמות אחת, ולא הכפלתי את זה בשלוש, אז הוספתי בפנים מהר עוד 3 רבעים, וערבלתי בנחת, מנגבת תוך כדי את השטח המלוכלך והצבעוני, קיצער, בסוף גם את זה הצלחתי לדחוס ב-12 כוסות, ונידבתי מכל כוס קצת עד שיצאו לי 30 שזה המינימום שהיא הייתה צריכה, שתי כוסות נשברו לי (מה אני אעשה?... זה היה דבוק חזק ולא הצלחתי להפריד!) דחפתי הכל למקרר, ועכשיו תוך כדי שאני כותבת אני קולטת ששמתי בכל הכמות רק כוס אחת של מיץ תפוזים במקום שלוש! שה' ישמור אותי... אמן!!! ושיהיה להם בתאבון (לבריאות...!), אני לא טעמתי מזה... מה שבטוח יש לכם פה עכשיו מתכון לנקטר שצריך לצאת טעים ממש! מי שרוצה מוזמן ללקט את החומרים מתוך הבליל שכתבתי פה...
 |
|
|