אוי, מה זה הקישקוש הזה. ניתן להשיג מהתרבוש האדום קמע 'קפיצת הדרך'. זה שדחוף לו להגיע ליעדו עובר לשם תיכף ומיד. הרוצה לטייל אחר הצ'ולנט מקבל פסיעות קטנות, 18 ס'מ הפסע. זה מקובל למן בעלי כיפות שחורות אטומות ועד צחות לבנות שכולן חור אחד גדול עם צ'ופצ'יק. אני למשל נוהג לצאת מרחוב גאולה הישר לשפת הים של נתניה, שם אנחנו פוסעים לנו בנינוחות, ואחר שעה הופ, אנחנו על המרפסת בבית. אין בזה חשש כלל.
גם אילו הם לא היו אחי (לשון רבים, האחים שלי) גם אז לא הייתי צוחק.
כנראה זה תלוי בנקודת המוצא. כאשר אתה פוגש אדם ירא שמים, שרוצה להפיץ אמונות נכונות וישרות, אבל טועה קשות, ומשיג - אצל החכמים - את ההפך. האם זה מעורר צחוק או חמלה?
ומי יאמר "זכיתי נפשי", אני יודע שאני איני נכשל בטעויות?
ועם כל זאת, אלו דוגמאות שיש ערך להכירן. כפי שכבר נכתב בימים עברו של הפורום, כמדומה בשם גרשם שלום, כי המיתוסים והטעויות של האחר הם חומר למחקר שלי...
הוא היה אומר חסיד שוטה ורשע ערום ואשה פרושה ומכות פרושין הרי אלו מכלי עולם:
נשלח ב-11/6/2015 22:31
1 הרב מיימוני (הניק הוא רב או האדם ?)
2 להשקפת הרמב"ם וכדומה שאין ערך אמיתי לדברים שבדרך אלא לידיעת האמת אם השוטים יודעים את האמת מפני שטותם זה המקסימום שהם יכולים להגיע וזה גדול ממה שעשה הוא ז"ל שלא שיכנע אלא את החכמים שהם המעט וזה משכנע את הרוב.
3 אלא שלדעת החכם אין תועלת (לעולם, לחכם, לאמת ...) בתועלת השוטים אלא בתועלת החכמים שהם עיקרו של עולם
4 (גם את ההמצאה שהחכמה היא ערך עליון ניסו החכמים לשכנע את השוטים וזה גם לתועלתם האישית בדיוק כמו שהגיבורים רוצים שיעריכו את הגבורה / הגיבורים. ובהתאם: הנביא - המייצג דעת ה' בעולם - מנסה לשכנע שהעיקר לא החכמה ולא הגבורה אלא ידיעת ה').
נשלח ב-12/6/2015 06:54
מיימוני כתב:
ועם כל זאת, אלו דוגמאות שיש ערך להכירן. כפי שכבר נכתב בימים עברו של הפורום, כמדומה בשם גרשם שלום, כי המיתוסים והטעויות של האחר הם חומר למחקר שלי...